Søk i stiler
 

Ungdom og alkohol


Om ungdom og alkohol.
Sjanger:ResonnerendeLastet opp:12.06.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alkohol
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookI dag er rusmiddelbruk et stort samfunsproblem. Bruken er størst blant eldre, men er også meget utbredt blant ungdom. Av en eller annen grunn er tallet på unge brukere stadig økende, flere og flere tar til å drikke eller ruse seg på annen måte. Hvorfor begynner folk med å drikke i tidlig alder? Dette er et spørsmål mange spør seg når de ser en full guttunge I rennesteinen eller en hærskare av tidligere så friske ungdommer sjangle nedover en sidegate.

 

Svaret er det kanskje ingen som kan gi oss, men jeg har en liten mistanke om at det hele er styrt av lysten på noe nytt, noe spennende, noe som får dem til å virke mer selvsikre. Det å bli sett på som en av gutta er veldig viktig for mange, dette prøver de og oppnå ved blant annet å ruse seg.

 

Det kan ofte være et problem for unge mennesker, det at de ikke tør velge selv. Det kan nesten sammenlignes med å være syk, man vil gjerne bli frisk og helt uten plager, mens viruset i kroppen heller vil påføre deg uutholdelig smerte og febermareritt. Alkohol blir et mareritt for mange, og det er synd ikke flere tør eller vil si nei.

 

Tenk deg at du er 15 år og en helt vanlig gutt. du har aldri vært på fest før, men nå er du invitert på en. Alle de andre drikker og prøver å presse deg. Siden du ikke vil være "bleik " tar du imot en øl, som senere blir til mange, og etter titalls fester og flere måneder er du kanskje omgjort til en drukkenbolt og en erfaren rødsprit kjenner. Det er selvsagt ikke alle som ender opp som fylliker eller narkomane, men sjansen er der, tross alt.

 

I århundrer har rusen styrt manges liv, de vanligste måtene å ruse seg på er alkohol og tobakk, men det er mange andre måter også: narkotika og pillebruk tar mange liv hvert år. Vi er vel alle som en enige om at det må settes en stopper for denne missbruken. Det er flere måter å løse disse problemene på, men i manges øyne er det umulig stoppe bruken av alkohol og rus generellt. Noen tror at vi må fortsette å leve med angsten og usikkerheten rundt alkoholisme og rus-dødsfall, men jeg tror at vi ved å stå sammen kan redusere bruken til det minimale.

 

Holdningskampanjer er veldig viktig i denne sammenheng, AN er et godt eksempel på dette. Videre er det utrolig viktig at ungdommen og folk ellers får selvtillit og føler at de blir verdsatt av andre. Et annet viktig moment i kampen mot alkohol er at ungdommen blir motivert til å bruke fritiden til noe meningsfullt. Ungdom bør engasjere seg innen sunne aktiviteter som feks. idrett, speidern eller andre hobbyer. Det viktigste er å ha noe å være opptatt av, ikke drive gatelangs. Mange ungdommer søker til såkalte belastede miljøer fordi de ikke har tilhørighet andre steder. Når du er ung er det viktig å ha et sted du føler deg velkommen.

 

Det at en ikke har tro på seg selv, og kanskje tar til rusen for å søke trøst, er svært trist. Hvis du i dette tilfelle ikke klarer å heve deg over alkoholen, kan du være fortapt i din egen avgrensede fantasiverden som rusen og rus-halusinasjonene skaper.

 

Vi bør hjelpe de som enda har en sjanse til å komme unna alkoholen, det er vikigere å hjelpe de unge enn innbarka fylliker. Disse kan hjelpes ved å få dem til å forstå at et liv uten alkohol er et bedre liv enn et med. Dette er sikkkert ikke lett, men vi må forsøke.

 • Man trenger ikke røyke eller drikke på fest for å ha det gøy, snarere tvert imot.
 • Det lønner seg aldri å ruse seg, hvem vil vel ansette et menneske som har sittet i fyllearresten utallige ganger, og som har flere prikker på rullebladet sitt?
 • De fleste som begynner å drikke i ung alder, får kanskje heller ingen skikkelig utdannelse, slik at jobbmulighetene blir begrenset.
 • Alkohol er skadelig og går ut over både kropp og sjel. Det er vel bedre med en sunn sjel i et sunt legeme?
 •  

  Selv om alkoholstatistikken peker oppover, får vi håpe at ungdommen tar til vettet, og reduserer eller aller helst slutter å drikke alkohol.

  Kommentarer fra brukere


  En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

  Birger
  14.04.2005 14:11

  Bra!
  3
  anbefalinger
  Oi! Dette er tydeligvis ikke forfattet av en person med særlig mye livserfaring. Har du vært ute noen gang? Hvor tar du dette fra? Jeg har aldri hørt om noen som har begynnt å drikke i ung alder som har droppet ut av utdannelsen sin som følge av dette. De fleste jeg kjenner drikker og har gjort det i årevis og får faktisk gode karakterer fordet. Så lenge man ikke skulker skolen for å drikke, hvilket heller ikke forekkomer annet enn i svært spesielle tilfeller, så har det ingen som helst virkning på folks akademiske prestasjoner. Dessuten er "gruppepress" en forferdelig oppskrytt unskyldning. Til din opplysning er både alkohol, tobakk, og narkotika latterlig dyrt og det er vel ikke særlig sansynelig at folk tvinger dette på hvem som helst? Det er faktisk ikke slik at verden er full av folk som på død og liv skal putte i deg et eller annet de har betalt masse penger for, bare for morroskyld.

  Maria
  27.09.2004 20:51

  Bra!
  2
  anbefalinger
  Super tekst. Virkelig imponert. Håper du ikke har noe imot at jg bruker noen av opplysningene til min "lille" norskoppgave. Dette var bare flott!

  420
  23.11.2010 22:10

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Helt enig med Birger!

  Man trenger ikke røyke eller drikke på fest for å ha det gøy, snarere tvert imot.
  Det lønner seg aldri å ruse seg, hvem vil vel ansette et menneske som har sittet i fyllearresten utallige ganger, og som har flere prikker på rullebladet sitt?
  De fleste som begynner å drikke i ung alder, får kanskje heller ingen skikkelig utdannelse, slik at jobbmulighetene blir begrenset.
  Alkohol er skadelig og går ut over både kropp og sjel. Det er vel bedre med en sunn sjel i et sunt legeme?

  Det er det dummeste jeg har hørt på lenge...

  håkon
  02.12.2004 21:48

  Bra!
  0
  anbefalinger
  dette var virkelig facinerende.
  jeg er veldig overrasket over denne teksten. keep up the good work  Wink ;-\)

  lille mæ
  08.04.2005 12:54

  Bra!
  0
  anbefalinger
  Denne teksten va ganske bra.. håpe d ik gjør nåkka at æ bruke litt av innholdet til en norsk oppgave Smile :-\)

  Anders
  27.10.2005 16:32

  Bra!
  0
  anbefalinger
  ganske bra stil dette ja. mangen gode forslag som jeg kan ha i stilen min som jeg skal levere imorgen.

  Line
  02.11.2005 18:45

  Bra!
  0
  anbefalinger
  Veldig bra Smile :-\) Jeg tar ikke teksten din, men jeg fikk noen tips som jeg kanskje skal bygge til videre på. Håper det er greit  Smile :-\)

  Kingdom Hearts Fan
  23.11.2005 11:15

  Bra!
  0
  anbefalinger
  Jeg anntar det er greit om jeg bruker noen av opplysningene til en tegneserie siden det er fem år siden du skrev teksten.

  Mia
  15.02.2006 09:25

  Bra!
  0
  anbefalinger
  hei hei! lånte litt av denne stilen til et prosjekt vi har om alkohol jeg! veldig bra skrevet Smile :-\) hope you don't mind...  Smile :-\)

  sss
  26.03.2008 19:04

  Bra!
  0
  anbefalinger
  du har jo bare tatt det fra nettet da tuling, leste denna artikkelen for 5 min siden ...


  Legg inn en melding!
  Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
  Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
  Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


   
  Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews