Søk i stiler
 

Personkarakteristikk av hovedpersonen i boken "Naiv Super"


Personkarakteristikk av hovedpersonen i boken ”Naiv Super” av Erlend Loe.

Karakter: Rundt 4-5 (grunnkurs)

Sjanger:Analyse/tolkningLastet opp:27.09.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naiv.Super.
Verktøy:Utskrift


Boken Naiv Super av Erlend Loe handler om en mann og hans problemer. Han lever ett normalt liv, studerer, har masse venner og bor i en leilighet. Brått slutter han i studiene, selger nesten alt han eier og selger leiligheten. Han føler livet er meningsløst og vil prøve å finne meningen med livet og svar på alle sine spørsmål om seg selv og universet. Han tar i bruk noen snåle virkemidler for å finne dette ut.

 

Det er veldig mange spesielle ting som betyr enormt mye for jeg - personen. For eksempel kjøper han seg en rød ball i en leketøysbutikk som han bruker mye tid på å kaste mot en vegg. Det får han til å føle seg bedre med seg selv. Senere i boka kjøper han seg et bankebrett som han kan banke på når han føler seg deprimert. Han har også store problemer med å takle tiden.

 

Han flytter inn i brorens leilighet, og får seg en venn. Denne vennen er en liten gutt på 5 år som heter Børre, og som han får ett godt forhold til. Han treffer også en jente som heter Lise

 

Jeg - personen er dynamisk. Tankene hans beskrives i begynnelsen som en helt vanlig persons tanker, som tenker over det dagligdagse og ikke så mye på universale spørsmål, men utvikler seg til å bli et tenkende og reflekterende menneske som tenker detaljert over mesteparten av sine handlinger. Etter hvert som han kommer hjem fra New York har han fått svar på mesteparten av sine spørsmål, og blir nesten til sitt normale jeg igjen.

 

Vi får ingen ytre beskrivelse av hovedpersonen. Utseende hans må vi bare tenke oss til. Siden han forteller at han sykler mye, kan vi tenke at han er slank og veltrent. Han leker mye med ball, og ser ut til å være en sporty type.

 

Han begynner å lese en bok om tid som er skrevet av en professor som heter Paul. Etter at han har lest litt, angrer han. Han føler seg uvel når han finner ut at tiden går saktere på solen. Og på toppen av Empire State Building. Når han har lest litt i boken bestemmer han seg for å skrive en mail til Paul med de spørsmålene han vil ha svar på.

 

Hovedpersonen reiser til New York for å besøke broren. Forholdet mellom de to brødrene blir veldig forbedret under dette besøket. Ett godt eksempel på hvordan de kommer nærmere hverandre og forstår hverandre er når broren låner bankebrettet når han har kjærlighetssorg.  Under besøket får hovedpersonen ting litt mer på plass. Han føler livet han opptil flere meninger og gleder seg til å komme hjem for å sjekke om Paul har svart. Han blir midlertidig  skuffet, for i mailen fra Pauls sekretær stod det at Paul dessverre ikke kan svare på slike mailer, da han får alt for mange.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Sarah
22.03.2006 22:06

Bra!
6
anbefalinger
Ganske ufullstendig, og ikke særlig dyptgående... Noe er også ganske feil.


09.12.2013 17:11

Bra!
5
anbefalinger
hvem er kim og kent ?
hva slags forhold hovedpersonen har til dem ?

uFailedEpicly
18.03.2010 20:21

Bra!
3
anbefalinger
Burde seriøst strøket på denne

tonje
13.09.2007 12:45

Bra!
2
anbefalinger
utrolig bra bok, helt enig med jodaa.. han har bare to venner, enn god og en dårlig  Razz :-P
men anbefales garantert

gg
29.03.2006 09:04

Bra!
1
anbefalinger
..................

jodaa..
21.09.2006 17:42

Bra!
1
anbefalinger
masse venner?? han har to venner.. en god og en dårlig venn.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews