Søk i stiler
 

Gratis skolemat


Fordeler og ulemper med gratis skolemat, som var en av kampsakene til Sosialistisk Venstreparti under valgkampen.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:26.09.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skolepolitikk
Mat og drikke
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det er mange i regjeringen som lover at elevene i skolen skal få gratis skolemat. For at elevene i skolen spiser for mye usunt mat. Derfor sier de på Stortinget at elevene i skolen skal få gratis skolemat.

 

Det fører til at elevene mister konsentrasjonen i timene. Og følger ikke med på hva læreren sier i timene. Fordi dem har spist for mye sukker sånn at de mister konsentrasjonen, og det fører til at elevene får usunn mat i seg.

 

Hva slags mat skulle det ha vært i skolen hvis vi skulle ha fått gratis skolemat? Skulle det ha vært bare grønt–mat eller bare kjøttmat eller begge deler? Hva slags drikke bør elevene få? (Brus når de spiser kjøtt mat og juice når de spiser grønt mat?) Eller bare melk og juice.

 

Det er flere fordeler ved å få energi gjennom mat på skolen. Elevene får mye mer energi og de kommer til å følge med på hva læreren sier. Maten de spiser på skolen gjør at elevene får nok energi i gymmen. Sånn at de er aktive i gymmen. Og det gjør at kroppen blir mer sunnere og utvikler seg kjappere. Og om vinteren holder maten oss varmere, og gir oss energi til å vokse. Og hvis det er en lang skoledag på skolen så tåler elevene det fordi at de har nok av energi i kroppen. Og det fører til at eleven har nok energi til å konsentrere seg om faget i timen.

 

Hvorfor må elevene få gratis skolemat? Fordi det skal gi eleven nok konsentrasjon til å følge med i timene. Fordi mange elever ikke spiser frokost om morningen og kaster matpakka når dem har fått matpakke fra foreldrene. Det kan føre til at elevene mister lett kontroll over seg, når de har en lang dag på skolen.

 

Kan ikke alle elevene ta med matpakke hjemmefra. Hvis elevene får gratis skolemat så kommer de til å kaste matpakka og spise maten på skolen. Og det fører til at eleven kommer ikke til å ta med matpakke hjemme fra. Og hvis kantina stenges en dag på skolen kommer elevene til å sulte på skolen. Og hvis det skjer ofte så kan elevene bli syke av det. Det kan også føre til at elevene kommer til å krangle om å få mest mulig mat. Hvis hele skolen skulle ha fått mat kommer det til å ta ekstra tid, for at en og en elev skal få maten. Kanskje den som er sist ikke får maten før friminuttet er over og det kan føre til at elevene må få mer friminutt.

 

Hva kommer det til å skje hvis elevene ikke liker maten.? Tenk de kaster maten. Hva kommer det til å skje hvis hele skolen kaster maten. Hvem skal lage all maten til en hel skole? Og hvor skal de lage all maten. Skolen må lage en ekstra klasse for å lage all maten. Hvorfor kan det ikke være som nå, at alle elevene tar med mat hjemmefra. Hvem skal betale alle de pengene for maten (staten?).

 

Hvis staten skulle betale all maten for oss elevene så kommer de til å øke skatten. Og de voksne liker ikke at de skal øke skatten bare for gratis skolemat, og kanskje de klager på at staten økte skatten og kanskje det ikke blir en gang gratis skolemat i skolen. Og hvis det ikke blir gratis skolemat i skolen og elevene fortsetter som de er nå med fagene på skolen og spiser for mye godteri og drikker for mye brus og de mister konsentrasjonen i timene, og gidder ikke engang å følge med på timene hvordan skal det gå med dem i fremtiden? Alle karakterene til elevene kommer til å synke. Og det fører til at elevene får en dårlig fremtid. Derfor sier jeg at elevene skal få gratis skolemat. Og det vil koste masse penger for at de skal gi elevene gratis skolemat.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


02.04.2006 19:53

Bra!
37
anbefalinger
gratismat bør det være på alle skoler, og elevene vil ikke miste konsentrasjon i
timene.

2 pac
21.05.2007 10:23

Bra!
25
anbefalinger
yeah!, free food at school = against racism

weer
13.03.2009 12:31

Bra!
25
anbefalinger
hvilken karakter fikk denne artikkelen?

blabla
06.11.2008 17:05

Bra!
20
anbefalinger
hvilken karakter fikk denne artikkelen?

Computer-Man
10.04.2013 07:22

Bra!
20
anbefalinger
Det synest meg svært u-sannsynlig at elever skal være u-informerte om at en kantine skal være stengt i en dag. Denne debatt-artikkelen er ett grenseløst absurdium, og for å sette en spiker i kassa; Ta en titt på Sveriges skolemat-system! Det er nærmest feilfritt og vi burdeuten tvil adoptere det ettersom det ville ført til gode resultater innen skolearbeid.

anony,
26.01.2015 19:57

Bra!
11
anbefalinger
Gratis mat, vi må betale hvordan kan dere si at alle skoler har gratis mat

gg
06.02.2015 09:56

Bra!
8
anbefalinger
http://www.daria.no/skole/?tekst=5624


05.03.2018 13:24

Bra!
3
anbefalinger
Så i frammtiden er det gratis skole mat?

hielo
25.02.2019 17:31

Bra!
2
anbefalinger
Mye unødvendig bruk av ord, men ellers fin artikkel.

Kurt Nilsen
06.05.2019 10:33

Bra!
0
anbefalinger
Hvilken karakter fikk denne artikkelen


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews