Søk i stiler
 

.. men tankene mine får du aldri


Oppgave 4: Fremmed fulg.

Karakter: 6 (9. klasse)

Sjanger:FortellingLastet opp:26.09.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kulturforskjeller
Verktøy:Utskrift

Jenta som sitter foran meg er blank i øynene. Øyensverten har rent litt utover. Hun kikker på en kaffeflekk på bordet i kantina der vi sitter. Jeg kikker ned på blokka mi som er full av skribbel, bare for å ikke vise henne at jeg selv nesten er på gråten. Hun har nettopp fortalt meg om barndommen sin. Om mammaen hennes som døde av aids. Om pappaen som ble drept. Om voldtekt og faenskap, mishandling, og det fineste som fins.

 

*

Ayna sitter og venter på meg ved bordet i starten av tredje time.

 Hun var den første jeg så etter å ha kommet ut i gangen fra redaksjonsrommet.

Så svart at hun nesten ble blå.

Heldigvis sa hun ja da jeg spurte henne.

 

*

- Jeg vet du kommer fra Sudan, men når var det du kom hit?

Ayna smiler litt før hun svarer. Klarer ikke helt venne seg til at jeg sitter her med blyant og papir, klar til å skrive ned at hun sier. –Jeg kom hit i 1999, forklarer hun, - det er seks år siden nå. Jeg var 9 år. Det var den 12. februar, jeg husker det så godt, for det snødde. Det hadde jeg aldri sett.

Jeg ber henne fortelle litt fra hjemlandet sitt. Både om familie, oppvekst og det daglige livet.

Hun kremter litt og stryker håret bak øret.

- Vi bodde ikke i noe hus da (…) Det er jo nesten en selvfølge i Norge. Hvor skal man ellers bo? Det er to helt forskjellige land jeg har vokst opp i. I Sudan bodde vi i ei hytte, av kumøkk og sement. Dora hadde ei ku vi fikk melk og ost fra. Det var som regel det og ris vi spiste. Det var på landsbygda vi bodde, og det var mye fattigdom.

Hun tar en pause for å tenke seg om, og jeg klarer ikke helt å komme på nikk med at hun kaller mammaen sin Dora.

Ayna har også hatt en pappa. Hun husker ham veldig godt. Det var han som arbeidet på rismarka og tjente pengene de kjøpte mat for. Moren, Dora, var hjemme med Ayna og lillebroren, fordi de ikke hadde penger til skole. Hun ville ikke at de skulle i arbeid ettersom de klarte seg bra med lønnen faren deres fikk.

 

- Du sier du har hatt en pappa (…) hva skjedde?

Hun er ikke like lystig som da hun kom hit.

- Han, han ble tatt, det stopper litt opp før hun fortsetter:

- Pappa jobbet på en gård for en bonde. Han sanket risplanter og hjalp gårdseieren med det som var nødvendig og fortjente virkelig pengene han fikk. Jeg husker han hadde lånt litt penger av denne bonden for å kjøpe sement for, slik at vi kunne forsterke hytta. Den hadde blitt tørr og flisete av varmen, og var ikke like solid lenger.

Jeg nikker.

- Det var ikke snakk om mye penger, men bonden bestemte seg plutselig for at han måtte ha dem tilbake. Pappa kunne ikke gi ham dem fordi han hadde kjøpt sement for dem. Bonden hadde et godt øye til mamma. Han likte henne godt. Han sa at om han fikk henne for en natt, var det greit. Pappa nektet.

Og da tok de ham.

 

Jeg vil gjerne vite hva hun mener med det, men før jeg spør skjønner hun hva det er.

- De torturerte ham. Kuttet de fingrene hans. Det ytterste leddet på alle sammen.

Etter det vet jeg ikke, men han er død.

 

- Hva med moren din da?

Ayna skal akkurat til å fortelle om det da jeg spør. Det føles nesten som om jeg avbryter henne, men hun bare trekker litt på smilet og fortsetter.

- Bonden kom og hentet meg, Dora og lillebroren min den ettermiddagen.

Han sa pappa hadde noe å vise oss. Da vi kom dit tok de mamma først. Også meg.

Lillebror ble kneblet.

Jeg skal til å spørre, igjen, hva hun mener med ”tok”, men hun skjønner det denne gangen også.

Jeg ler litt. Det gjør ikke Ayna. Hun er like alvorlig som jeg var de fire minuttene Vålerenga var seriemestre i fjor. Jeg skjønner at det ikke er morsomt.

- Voldtok. De voldtok mamma først, så meg. Flere ganger.

Vi ble brukt som horer der, på gården i 1 år og 4 måneder! Om dagen var det arbeid, i stekende sol, 12 timer om dagen. Da vi fikk komme inn i skyggen fikk vi vassen grøt og en omgang juling, om han ikke syntes det var godt nok jobbet. Han hadde jo flere menn på gården. De jobbet der litt og bodde i noen brakker utenfor gårdstunet. Også de fikk forsyne seg som de ville, av mamma og meg.

 

Jeg har lagt fra meg blokka, og sitter bare og hører på henne.

 

- Hvordan klarte du å holde motet oppe? Jeg spør.

- Du får bare et sånt overlevelsesinstinkt. Når de misbrukte meg, dro jeg ut fra kroppen min. Det var ikke meg. Jeg tenkte på noe annet. På den gangen pappa og jeg badet i havet. Saltvann.

Jeg tenkte som så: Vær så god, her har du kroppen min. Gjør hva du vil! Bruk den som du ønsker. Men tankene mine får du aldri!

Det er den ene tingen mennesker ikke kan ta fra deg. Tankene dine.

Det var jo ikke det de ville ha av meg, men jeg likte å tenke at de aldri kunne få hele meg.

Med det ble alt litt enklere.

Lillebroren min ble misbrukt seksuelt han òg.

Da bonden forstod at han kunne tjene penger på oss, ble alle solgt til storbyen.

Menn, som regel, betalte penger til han som eide puben vi var på, og så fikk de komme opp til oss. Der valgte de ut en og gikk inn på et annet rom. Noen ganger fikk vi bank av dem. De gjorde som de ville.

Det var ikke bare oss der. Masse jenter, og gutter, var sperret inne på et lite rom i andre etasje.

Det er mye misbruk i Sudan enda. Mye fattigdom og faenskap.

 Øynene hennes er svarte, og i det hvite rundt pupillene er det noen sprengte blodkar.

- Jeg har sett barn bli kvinstukket av klassekamerater fordi de hadde litt småpenger i lomma. Det er lett å gjøre sånt, når man er sliten, ofte påvirka av stoffer og sulten.

Det er sulten som gnager mest. Mat hver dag var ingen selvfølge i Sudan. Mange byttet ut maten med narkotiske stoffer fordi det hjalp dem å glemme.

 

- Du er jo her nå, hvordan kom dere ut fra misbruket og voldtektene?

- Vi klarte å rømme. Sammen med noen andre jenter klatret vi ut gjennom vinduet og løp så langt vi kunne. De første dagene levde vi i gata, blant alle kloakkrottene og rusede barn og ungdommer. Jeg tror det var da Dora bestemte seg for at vi ikke skulle leve sånn. Så en dag sa hun at vi måtte gjøre oss klare. Vi hadde verken klær eller andre eiendeler, så det var ikke noen sak. Vi sa adjø til de andre jentene og Dora tok oss med til havna. Der ventet en stor trailer. Det var med den vi skulle komme oss ut fra elendigheten. Vi fikk beskjed om å hoppe inn ei luke bak og sitte stille til den stoppet.

Jeg har aldri sett så mange hvite øyne sammenpresset før. Barn og ungdommer for det meste, men også voksne som ville komme seg vekk.

 

- Hvordan overlevde dere der inne? Det må jo ha tatt lang tid å komme til Norge?

Hun rister på hodet. Øynene er fulle av tårer, men hun gråter ikke. Enda.

- Det var så varmt(…) Slett ikke alle overlevde, men vi som gjorde det satt der i 50 døgn uten å si et ord. Uten verken mye mat eller drikke. Vi drakk saltvann, det var det eneste vi fikk tak i. På grunn av det ble mange sjøsyke, samtidig som de var slitne, og mange druknet i sitt eget spy. Stanken av døde mennesker ble uutholdelig i varmen og mange kreperte av lukten.

 

Jeg kjenner en klump i halsen. Den vil opp i svelget og ut av munnen.

- Jeg tror de sa vi var i Nederland, da vi endelig fikk komme ut, fortsetter hun.

- Det var der de fleste gikk av. Alle unntatt Dora, lillebror, meg selv og en annen familie. Det tok enda en måned før vi kom til Norge. Og det var der Dora ville vi skulle bo og leve. Hun hadde følt seg litt slapp og sliten etter at vi forlot Nederland, og da vi kom hit fikk jeg henne på sykehus. Ingen snakket språket vårt og ingen kunne forstå. Vi ble satt på et rom av noen damer som virket snille, husker jeg.

Etter en time kom det en annen dame. Hun kunne oversette det vi sa til de andre.

Jeg forklarte og pekte på Dora.

 

Jeg ser at hendene hennes skjelver. Den hvite genseren gir en veldig kontrast til den svarte huden. Tross stammingen fortsetter hun å fortelle:

- Jeg husker de sa at Dora ikke kunne bli frisk. De sa hun hadde fått en sykdom som ikke kunne helbredes. Aids sa de det var. Når jeg tenker tilbake på det skjønner jeg jo at det var fra bordellet hun fikk det. All den ubeskyttede voldtekten.

Lillebror og jeg ble også sjekket. De sa at vi kunne ha fått det vi òg.

Det hadde vi ikke.

Det siste Dora sa til meg var at jeg skulle passe på Dwan, lillebror.

 

Jeg er helt taus. Klarer ikke si et ord. Men jeg vet jeg må, og spørsmålet blir naturlig:

- Hvor bor dere nå?

- Ehh, vi bor hos fosterforeldre nå. Dwan går på barneskolen i tredje klasse.

 

- Hvorfor velger du å være så ærlig og åpen om dette? Jeg kikker beundrende på henne.

- (…) Fordi jeg vil at andre skal vite, begynner hun.

- Det er mange som blir utsatt for sånn som jeg har opplevd. Kanskje til og med noen på skolen her vil kjenne seg igjen. Mens andre vet ikke hva det er å være fanget. De har aldri hatt følelsen av å være eid av andre mennesker. Folk er så naive. De tror at ikke sånt fins, at det ble slutt på det for lenge siden. Det er ikke sant! Dette er verden, også i dag. Og det er synd.

 

Vi har sittet her i en time. Jeg har glemt tiden og skriveblokka helt.

Elevfuglene kommer kaklende inn. De setter seg overalt og skravler. Jeg skjønner at vi må avslutte.

 

*

    

Jenta som sitter foran meg er blank i øynene. Øyensverten har rent litt utover. Hun kikker på en kaffeflekk på bordet i kantina der vi sitter. Jeg kikker ned på blokka mi som er full av skribbel, bare for å ikke vise henne at jeg selv nesten er på gråten. Hun har nettopp fortalt meg om barndommen sin.

 

Jeg velger et spørsmål fra midt på arket. Velger å ta et av dem jeg hadde laget før jeg kom hit i dag. Når jeg kikker opp ser jeg en tåre nedover Aynas kinn. Hun tørker den ikke vekk.

- Hva er det fineste som fins? Jeg hvisker det nesten.

 

Hun tenker litt før hun ser meg inn i øynene. Så tørkes tåren bort med genserermet. Jeg ser ned.

- Et smil, det er det fineste som fins.

 

Så reiser hun seg, og snur seg.

Jeg ser opp. Akkurat tidsnok til å se henne gå, òg til å rekke skyggen av et smil.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Lady M
24.09.2006 19:19

Bra!
118
anbefalinger
Den stilen her er BEST..!! Har ikke lest no mer spennende.. Jeg måtte bare lese den flere ganger om og om igjen.. Likte den utolig myee.. De som sier at du ikke fortjente en 6 er jeg ikke helt enig i.... Du går jo i 9 kl... HAloooo.. Stå på..


pixiiie
25.08.2006 13:21

Bra!
68
anbefalinger
KJempe bra..(Y) Du har en flott evne til å skrive fortellinger Razz :-P Kunne ønske jeg var så flink.

Beritelise
16.03.2012 01:23

Bra!
58
anbefalinger
Jeg synes faktisk teksten var veldig fin og meningsfull. Det var en del skrivefeil og ord som er glemt, så jeg er ikke helt sikker på om karakteren 6 var helt riktig. Men til å være en niendeklassing, synes jeg absolutt du skrev bra, og du klarte fint å uttrykke følelser for denne jenta  Smile :-\)

J...
18.10.2006 21:51

Bra!
54
anbefalinger
Utrolig bra skrevet! Syns det var en fin avslutning...Klar 6'er !!!!! Stå på!


22.10.2006 22:54

Bra!
53
anbefalinger
Hei,
Dette var en god tekst fylt med det meste!
Men det fins visse krav til karakteren "6". Teksten er full av feil, skildringene er både fra indre -og ytre synsvinkel. Hva syns du om det?
Du har en fin skrivestil, men mangler noe... Du har f.eks helt glemt sammenligninger. Språket kan også forbedres - noen ufullstendige setninger, og språket kan "gjøres mer voksent". Ellers en god tekst med mye spenning.
(Karakter 4+)

Fra X til Døden
06.08.2006 19:24

Bra!
40
anbefalinger
En meget fortjent 6-er. Beste elev tekst jeg har lest.

gutten som skal ha tentamen snart
15.11.2006 17:52

Bra!
40
anbefalinger
leste denne fordi den så interessant ut. ikke helt hva jeg ventet og kan heller ikke skrive noe lignende, du kunne nok foreksempel trappet ned litt drama.
leser mye selv, da vinci koden, engler og demoner, alle de nyeste av dan brown og sofies verden. derfor var det litt nedtur å lese denne, ikke like voksent språk og mye skrive feil.. ellers bra, læreren må nok ha likt deg og likt en overdose med drama for at den skulle få en 6'er, hos meg hadde det blitt 5-.
just not good enough.

hilsen 8 klasse gutt!  Smile :-\)

yo
14.11.2006 12:27

Bra!
39
anbefalinger
fantastisk!

lille moi
30.08.2006 18:28

Bra!
38
anbefalinger
heilt fantasisk, har aldri lest noe så bra før!

8. klassing
20.12.2007 18:40

Bra!
37
anbefalinger
jeg hadde dårlig tid på meg til å skrive en fortellende tekst, så jeg kopierte denne. gjett hva jeg fikk. læreren fant ikke ut at jeg hadde tatt den fra nettet, likevel fikk jeg 3+. hvordan kan det ha seg at en 8. klassing fikk 3+ på samme tekst som en 9. klassing fikk 6 på. leste faktisk gjennom teksten etter jeg fikk den igjen, og den var jo faktisk ganske dårlig, kan umulig tro at en 9. klassing fikk 6 på denne teksten.

jojo
02.11.2005 21:52

Bra!
34
anbefalinger
det var en svert fin historie, jeg begynte nesten å gråt jeg..........

halloen
10.10.2005 23:13

Bra!
29
anbefalinger
dette var veldig bra synes jeg Smile :-\)
noen skrivefeil hær og dær, og det var veldig dramatisk.. skulle prøvd og dempet det litt.
men så klart, dette skjer jo med mange mennesker, men kanskje ikke alt skjer med en person?!
sier ikke at dt er dårlig, for det var bra Smile :-\)

sjæfen
23.01.2006 10:32

Bra!
26
anbefalinger
Den er helt grei, men får ikke helt tak på handlinga.. jeg er lærer, og dette er helt greit, men den indre handlinga kommer ikke frem... (5-)

LB
19.11.2006 13:49

Bra!
25
anbefalinger
hei Smile :-\) dette var en utrolig bra stil! ble helt hekta og glemte alt av andre tanker.. helt klart 6!


15.10.2005 17:08

Bra!
22
anbefalinger
Litt dumt å bruke en tittel fra en kjent norsk bok da. Men ser man vekk ifra det, så er dette kjempe bra!! Prøv å rette opp i skrivefeil og tegnetting,så kan dette bli supert  Smile :-\)


amandazing
30.09.2007 16:35

Bra!
22
anbefalinger
Veldi bra, du har inspirert meg till min neste innlevering  Very Happy :-D

R00n
30.04.2006 13:35

Bra!
21
anbefalinger
Utrolig bra, jeg er imponert, 9 klasse og greier!  Smile :-\)

Tomas
05.04.2006 22:26

Bra!
20
anbefalinger
beste stilen ever liksom, noen skrivefeil her og der, men innholdet er helt fortreffelig. I mine øyne er du en sukseforfatter om noen år.

arsenalFAN
18.11.2006 20:18

Bra!
20
anbefalinger
HAHAHAHA gjest- im with u leste ik hele orket ikke men begynnelsen virket litt rørende

arsenalFAN
18.11.2006 20:20

Bra!
20
anbefalinger
HAHAHAHA gjest- im with u leste ik hele orket ikke men begynnelsen virket litt rørende

robinho
19.05.2006 21:13

Bra!
18
anbefalinger
jeg syns at historien du skrev var bra, men eg syns ikke at du fortiente og få 6

Annijenta
21.01.2007 22:34

Bra!
18
anbefalinger
Tja. Orket ikke å lese hele, men kan jo kommentere ut i fra det jeg leste. En del skrivefeil og enkelte dårlige setninger. Det trekker ned. Personlig synes jeg at det er kjempekjedelig å bare lese samtale hele veien, men det er jo min mening. Jeg synes ikke den fortjente 6, 5 hadde passet bedre.
- Anijenta  Smile :-\)

Thä_Grilly_One
26.01.2007 16:24

Bra!
18
anbefalinger
Denne var bra!! Fikk ideer om hva jeg skal skrive på skrivedag på mandag Very Happy :-D Har om kulturelle forskjeller Wink ;-\) Mitt i blinken Very Happy :-D

jiloi
18.05.2006 20:46

Bra!
17
anbefalinger
j fikk tårer

hei,igjen
23.05.2007 13:03

Bra!
17
anbefalinger
jg glemte å si at overskriften var perfekt.....

milo00
25.05.2006 14:56

Bra!
15
anbefalinger
bra Smile :-\)

jojo
13.02.2006 20:28

Bra!
13
anbefalinger
det er den BESTE slien som jeg har lest jeg skjønner ikke hvordan du klare det jeg skulle ønske at jeg kunne skrive sånn =D det er helt klart en 6er

Ida
06.04.2006 19:56

Bra!
13
anbefalinger
Kjempe bra

Beloki
16.05.2006 19:56

Bra!
13
anbefalinger
Bra dette her. Men du burde rette opp noen skrivefeil her og der. hadde nok ikke fått en 6-er av meg, men den fortjener nen klar 5er..

flyttsame
24.05.2006 00:05

Bra!
13
anbefalinger
God start men så mister vi presset fra midtbanen og vingene trekker for mye innover på banen. 3-1 var et greit resultat sett med terminators øyne. Fin sistescoring!

MILO00
25.05.2006 14:57

Bra!
13
anbefalinger
VERRY GOOD Smile :-\)(l)

LENA
25.05.2006 15:00

Bra!
13
anbefalinger
 Smile :-\) OG  Smile :-\) OG

Sofia
05.01.2008 12:54

Bra!
13
anbefalinger
"Vær så god, her har du kroppen min. Gjør hva du vil! Bruk den som du ønsker. Men tankene mine får du aldri!

Det er den ene tingen mennesker ikke kan ta fra deg. Tankene dine.

Det var jo ikke det de ville ha av meg, men jeg likte å tenke at de aldri kunne få hele meg.

Med det ble alt litt enklere."

Dette er et sitat du har tatt fra "Men tankene mine får du aldri" av Sverre Asmervik... Ikke særlig smart å kopiere fra en såpass kjent norsk bok. Hadde jeg ikke lest boken før, hadde jeg likt stilen din, men kopiering gjør den desverre ikke fortjent til en 6'... Lite orginalt.

Martine :)
13.04.2007 09:13

Bra!
12
anbefalinger
DRIT BRA!
Dette er en fortjent 6'er  Wink ;-\)

veldig bra
02.05.2007 07:21

Bra!
12
anbefalinger
fantastisk

anonym:P
15.05.2007 12:43

Bra!
12
anbefalinger
mega god stil..*snufs*

lOL;)
15.05.2007 18:53

Bra!
12
anbefalinger
Bra skrevet! Very Happy :-D D r bare å finpusse på enkelte ting Wink ;-\) Driiiiit bra til å være skrevet av en 9 klassing!

hey
26.09.2007 20:37

Bra!
11
anbefalinger
velidig bra du har veldig stor talent du kommer langt med det der på vidregående universitet jeg fikk på min 5 + men du har veldig bra evne

Milla
04.05.2006 11:46

Bra!
10
anbefalinger
Så sjukt bra!*Herridug*Talent joo!

Nora
26.11.2007 20:34

Bra!
9
anbefalinger
Du er sykt flink til å skrive. Fortsett sånn. Dette var en fantastisk og ikke minst rørendes tekst.
KNALL BRA!

hejj
15.11.2005 23:24

Bra!
8
anbefalinger
det var en utrolig bra stil! jeg ble helt revet med Razz :-P det var veldig god flyt i den og slutten var imponerende. en klar 6\'er!

emilsen
28.11.2005 12:27

Bra!
8
anbefalinger
Sykt bra stil Very Happy :-D
skulle ønske jeg kunne skrive sånn!..

VibekeThaTrønder
18.02.2006 21:54

Bra!
8
anbefalinger
shæmpe bra stil ja Smile :-\) kunj itj ha skrevve nå bedre sjøl æ.. en vællfårtjent 6er må æ sei ja.. flenk e du..

Hege
13.03.2006 19:00

Bra!
8
anbefalinger
Dette var en kjempebra stil! Du går i 9ede, slik som meg og jeg kjenner ingen på min alder som skriver like bra!
Du har fortjent en 6-er!Heilt klart!Stå på!*STOLT* ;p

hei,
23.05.2007 13:03

Bra!
8
anbefalinger
kjempe bra skrevet...litt skrivefeil...retter u dem blir det supert...kan bruke litt lettere setninger og gjøre dem litt mer proffe....utenom syns jg det var fantastisk... jg syns karakteren var helt fortjent... d er dumt å være for streng, man bør heller lære av feila og fikse dem..og 10 er vanskelig så da vil du skjønne ossen det er å skrive mer proft.


22.01.2008 19:23

Bra!
8
anbefalinger
driiiiiiiid bra novelle,herlighet går dt ann?? Very Happy :-D du e driiiiiid goe.Du skrive som ein forfattår og du fotjente 6 så sinsykt Very Happy :-D

Mona
20.05.2008 17:54

Bra!
8
anbefalinger
Jævli bra da  Smile :-\)

geek !

Lars
03.06.2008 17:19

Bra!
8
anbefalinger
Du skriver bra. Du bygger opp setningene dine skikkelig bra, etter min mening.
Dette er vel et intervju, ikke en fortelling?

Ingvild
22.10.2005 20:43

Bra!
7
anbefalinger
den fortjente du 6'er på Very Happy :-D

Korabi
25.10.2005 19:32

Bra!
7
anbefalinger
Dette var jo kjempe bra da. . Likte spesielt slutten veldig godt Wink ;-\)

Sofie
08.11.2005 21:52

Bra!
7
anbefalinger
jeg synes den var bra..,men du hadde en del skrivefeil..,men bortsett fra det var historien veldig bra.. Smile :-\) jeg hadde gitt deg en 5er Wink ;-\)


cHaNeLjEnTa
18.01.2006 16:11

Bra!
7
anbefalinger
Oi, dette var en kjempebra historie.. Selv om den var trist.. Du er flink til å skrive!

Missunlig
12.02.2006 15:01

Bra!
7
anbefalinger
Den fortellingen var utrolig bra! Er imponert over at en 9. klassing kan skrive så bra =D *keep up the good work*

Idunn
12.05.2008 13:35

Bra!
7
anbefalinger
Jeg fikk frysninger av å lese slutten.

leila
15.11.2005 11:52

Bra!
6
anbefalinger
drittbra.greit med skrivefeilene men dere kjønner hva det handler om.

Anette
24.02.2008 15:27

Bra!
6
anbefalinger
Nydlig

torres
28.11.2008 17:04

Bra!
6
anbefalinger
Drit bra skrevet. Først ville jeg ikke lese den, men så leste jeg komentarene og derfor leste jeg den. Den var drit bra. forsett videre. du har talent ass.

nithuja
18.05.2008 15:27

Bra!
5
anbefalinger
drit bra tekst

Roa Rægå
21.10.2013 19:45

Bra!
5
anbefalinger

Velger å kalle skribenten for "Hun"..
Til alle voksne og andre personer som klager over at hun fikk 6er, altså til alle de som rettere sagt mener at hun ikke fortjener en 6er kan gå å se seg selv i speilet. Jeg tror neppe at mange av dere ville klart å skrive en like bra tekst selv. Og det med "voksnere språk".. hun er 13/14 år, hva er greia? Unnskyld meg altså, men alle 13 og 14 åringer kan ikke skrive like bra som de vellykka forfatterene noen av dere sammenligner hun med, det må da vere openlyst.

Det var en VELFORTJENT 6er. Litt ironisk at noen som klager på skrivefeil har mengder av dem selv da, men det er da så..


16.07.2008 22:32

Bra!
4
anbefalinger
Det er en av de beste tekstene jeg har lest, helt klar en 6-er stil... forresten du fikk meg til å gråte =( ... stå på sier jeg Smile :-\)

Trine
15.10.2008 09:02

Bra!
4
anbefalinger
Den var bare driit bra!! Surprised :-o)

Kris
25.10.2008 18:15

Bra!
4
anbefalinger
Kjempe bra! Fikk tårer i øynene på slutten da jeg leste " Et smil, det er det fineste som fins."


13.11.2008 12:56

Bra!
4
anbefalinger
BRA  Smile :-\)


22.01.2009 16:56

Bra!
4
anbefalinger
Hei Very Happy :-D Utrolig fortelling. Jeg begynte å gråte.. ikke rart du fikk 6 på denne fortellingen. Du er VIREKELIG super flink!


21.04.2009 10:17

Bra!
4
anbefalinger
Verrrrrrrrrryy nice :9

silje
26.10.2009 13:04

Bra!
4
anbefalinger
wow, dette var utrolig bra! En sterk historie og ikke minst; bra skrevet! Stå på  Smile :-\)

Amalie
27.10.2009 11:20

Bra!
4
anbefalinger
Lærer Olsen
22.10.2006 22:54

Hei,
Dette var en god tekst fylt med det meste!
Men det fins visse krav til karakteren "6". Teksten er full av feil, skildringene er både fra indre -og ytre synsvinkel. Hva syns du om det?
Du har en fin skrivestil, men mangler noe... Du har f.eks helt glemt sammenligninger. Språket kan også forbedres - noen ufullstendige setninger, og språket kan "gjøres mer voksent". Ellers en god tekst med mye spenning.
(Karakter 4+)


HALLO!! kødder du? ho går i 9. klasse da liksom!! driiit bra skrevet tekst. Den 6 fortjener hun VELDIG!!!

Anonym XX
26.09.2011 16:19

Bra!
4
anbefalinger
Åherregud..helt sykt ! ..jeg har hatt mor som drakk osv.. og en venn som ble voldttatt .. sett masse på tv om sånt og faren min har fortalt ting som har skjedd i Afrika og mange andre lad ..(han reiser mye)..men dette var sykt, vond følelse jeg fikk i magen ! ..herregud!uffuff.. men.. er det ekte historie? fikk tårer i øynene, sykt bra!

velfortjent 6-er as !

Anonym
11.10.2011 18:53

Bra!
4
anbefalinger
Om ikke du hadde fått en sekser på denne oppgaven, burde du klaget til læreren!
Jeg skjønner ikke hvordan noen kan synes at 4 er en bra nok karakter på denne novellen.
Fortsett som du gjør, og la læreren din bestemme karakterene, ikke random folk fra nettet som ikke har noe med dette å gjøre! Dette kan bare beskrives med to ord; rørende, fantastisk

Tina
19.10.2011 11:06

Bra!
4
anbefalinger
Sykt bra! woow

10.klassing
09.11.2012 09:35

Bra!
4
anbefalinger
Hej, dette var jo et svært god tekst. Jeg som går i 10ende har fått masse inspirasjon av denne som jeg kan bruke til snart når vi skal ha tentamen. Læreren ga oss sjøl dette tekstet som hun hadde skrevet ut og sa at vi kunne f.eks få idean av denne her. Så det e absolut bra tekst når læreren sjøl gir oss denne! Stå på du e super flink!!

elise
12.11.2012 15:10

Bra!
4
anbefalinger
hei sann... veldig bra men jeg lurer på en ting? eller jeg lurer ikke på jeg tror jeg vet...  Smile :-\) tankene mine får du aldri - Sverre Asmervik.. har du lest den boken?? for det var mye som var likt den...

Hei!
26.11.2012 16:54

Bra!
4
anbefalinger
Dette var en bra tekstt  Very Happy :-D den hadde en del skrive feil, noe som får meg til å tenke at du glapp 6-er der. Bortsett fra det var det en bra og rørende historie. Du har flere synsvinkler noe som viser at dette ikke var helt gjennomtenkt og ikke så godt disponert. Til å være en niende klassing er det bra, men tviler på at du fikk en 6-er! Du må stå på og lykke til med alt  Smile :-\)


17.12.2012 22:24

Bra!
4
anbefalinger
Rett og slett den værste stilen jeg har lest i hele mitt liv. Skulle egentlig fått stryk. Sikkert du betalte læreren for å få 6-er. Skam for Norge og verden at det finnes sånne fortellinger i verden. Tror du er i slektning med Anders Behring Breivik. Du skulle egentlig fått stryk. Haram å skrive noe så stygt.

kdfnkjsnjn
25.09.2013 18:15

Bra!
4
anbefalinger
Hei, jeg går i 8.klasse og dette er den beste novellen/fortellingen jeg har lest! Jeg leser ikke kjeempemye, men det her var helt utrolig. Jeg synes du burde fått 6++ selv om det kanskje er et par skrivefeil. Innholdet i teksten og de fine beskrivelsene dine topper alt. Også går du bare i 9.?! Vi har i oppgave å fortelle om en novelle en elev på nettet har skrevet. Jeg velger selvfølgelig denne!

Julia
16.10.2013 16:35

Bra!
4
anbefalinger
6 ++ Hadde det gått! Kjempebra, så vakkert!!

kurt
25.11.2013 17:39

Bra!
4
anbefalinger
lolololololololololllolololol. Jeg rettet opp feilene å leverte den inn på skolen, fikk 6-

viccy
02.01.2014 22:02

Bra!
4
anbefalinger
Bra jobba!!! du har virkelig talent! det må være den beste stilen jeg har lest!! fikk tårer i øynene mange ganger, selv går jeg i 8-klasse. STÅ PÅ!!!!!


02.09.2014 11:15

Bra!
4
anbefalinger
Jeg liker servelat. jeg liker også nugati

Mohamed Ali
21.11.2016 11:53

Bra!
4
anbefalinger
jeg ikke vittte hva detta er bra norsk asssza

høh?!
20.11.2008 19:57

Bra!
3
anbefalinger
Vel, den var bra men du burde hatt øki spenningen azza, det var nesten ikke noe spennende, det samme hele tida... mord, voldtekt...osv finn på noe mer intresant neste gang og gjør det mer spennede for hvert sekund!!! ellers var det bra!

Hilsen Rødhette... plukker ennå blomster til bestemor... Ps. karakter: tja noe rundt 4 og 509.12.2008 10:20

Bra!
3
anbefalinger
drit bra fortelling, fortjener definitivt en 6. Stå på dette er noe du er god på Smile :-\)

anonym
13.01.2009 18:02

Bra!
3
anbefalinger
kjempe bra fortelling.

anna
09.02.2009 20:58

Bra!
3
anbefalinger
drit bra

SHHHHHH
13.02.2009 09:55

Bra!
3
anbefalinger
Hmmmm... Nehhh... Karakteren han i 8.klasse passet bedre.. 3+

anonym
07.03.2009 12:30

Bra!
3
anbefalinger
Dette er utrolig bra!! Denne inspirete meg til en samfuns fag oppgave jeg har!

9 klassing.
25.03.2009 23:16

Bra!
3
anbefalinger
veldig bra innhold! Fin historie.Det er det som er betydningsfult. Likte Starten og slutten godt, spesiet det med smilet. å se etter skrivefeil er totalt idiotisk. Ikke bry deg om slike kommentarer. Kunne beskrevet følelsene til jenta mer, spesielt det å bli voldtatt. Konsentrert seg mer om å vise at hver handling er betydningsfull, enn å ramse opp hvor mange det er. Hilsen en elev som har hatt 6er i norsk i karakterboka siden 8.kl.16.04.2009 22:16

Bra!
3
anbefalinger
Kjempe bra tekst! Fikk nesten tårer i øynene. For å være i 9.klasse syns jeg denne fortjente 6'er.

ida
23.04.2009 16:28

Bra!
3
anbefalinger
utrolig bra tekst!  Smile :-\)

joachim
05.05.2009 19:59

Bra!
3
anbefalinger
omg den var SÅÅ fin as! fortjener ikke 6'er, men 7+ minst  Very Happy :-D det er den fineste stilen jeg noen gang har sett, og du Lærer Olsen... DRA TE HÆLVETTE!!! den stilen fortjener faan ikke en 4+!!! at det går an at en lærer kan skrive noe så stygt! herre gud as...

joachim
05.05.2009 20:04

Bra!
3
anbefalinger
du er sykt god til å skrive, det var kanskje et par skrivefeil, men det er selfølgelig inholdet som teller. fortsett sånn, og jeg vedder på at du kommer til å skrive noen bra bøker  Wink ;-\) (PS: synes fortsatt at Lærer Olsen kan dra seg på dass mens han ser på nakenbilder av rektoren)

anonym
06.05.2009 16:52

Bra!
3
anbefalinger
dritt bra
fint at du skriver om hva som hender i andre land pgn av penger
du har fortjent 6er, og den læreren som har gitt deg er ikke dum
stå på, så kommer du langt  Smile :-\)

Charlotte
10.05.2009 21:51

Bra!
3
anbefalinger
Helt fenomenalt bra! Du er utrolig flink! Håper du fortsetter å skrive fremmover  Wink ;-\)

Anonym
29.05.2009 07:22

Bra!
3
anbefalinger
Dette er den beste teksten jeg har lest, og som er skrevet av en elev på alderen min. Det er helt fantastisk at du har greid å tenke på alt dette mens du skrev.
Jeg fikk virkelig tårer mens jeg leste den.
Du fortjente virkelig den 6'ern.

10
20.10.2009 19:40

Bra!
3
anbefalinger
Kjempe bar skrevet. Jeg liker stilen din.
Luykke te videre Smile :-\)

10
20.10.2009 20:06

Bra!
3
anbefalinger
Den beste fortellingen jeg har lest. Jeg likte den velldig veldig godt. Jeg vil lese den om gjen og om igjen. Trossalt går du jo i 9 klasse og skriver en så fantastisk fortelling kan du bli en forfatter. Fortellingen er veldig spenende og jeg likte stilen din. Du fortener ikke en 6er, men 10er XD. Jeg lurte på om du kunne skrive andre fortellinger det hadde vært flott for alle. Forsett slik . Lykke til videre.


20.10.2009 20:11

Bra!
3
anbefalinger
email

Vebby
23.11.2009 13:28

Bra!
3
anbefalinger
drit bra!

linda
24.11.2009 20:40

Bra!
3
anbefalinger
fytti rakkern det er det beste jeg har lest hittil,æyene mine er full av tårer nå

Tentamen = kjedelig
30.11.2009 17:52

Bra!
3
anbefalinger
Dette er en av de beste fortellingene jeg noen gang har sett. Og at noen sier at dette er 4+ er bullshit. dette er velfortjent 6'er. stå på!04.12.2009 16:44

Bra!
3
anbefalinger
Den var ganske lang, så jeg skummet bare over litt av avsnittene. Så en del skrivefeil, men fantastisk avslutning. Alderen din tatt i betraktning var dette virkelig bra!  Smile :-\)

makusa
15.12.2009 22:40

Bra!
3
anbefalinger
Jeg tror lærere vet bedre enn elever så hold munn elever, og fortsett på skolen så fortsår dere sikkert hva lærerene mener!!!
Det er helt klart 4+
Selvom historien er gripende er det ikke fortelling det er et intervju, først og fremst hold deg til sjangeren!
Den har mange skrivefeil og dårlig formulerte setninger!
Du får ikke fritak fordi du går i niende! ellers bra intervju  Very Happy :-D

Linda
31.12.2009 02:23

Bra!
3
anbefalinger
jeg syns for å være en 9 klassing så var den veldig bra skrevet..bare synd at noe var kopiert fra sverre asmevik sin bok....men helheten var fantastisk...thums up Smile :-\)27.02.2010 16:23

Bra!
3
anbefalinger
Utrolig bra historie. Smile :-\)

Oda
02.05.2010 19:10

Bra!
3
anbefalinger
Jeg synes denne teksten var veldig bra, men det at du har kopiert en del fra Sverre A. sin bok synes jeg burde trekke en til en 5+ eller noe. Du er jo tross alt en 9. klassing, så denne teksten var veldig bra.

9. klassing
24.05.2010 16:47

Bra!
3
anbefalinger
Fikk du virkelig 6 på den her? På min skole (går i niende nå) hadde den bare holdt til 4, kanskje 5 hvis man er heldig.

Birk
06.07.2010 03:38

Bra!
3
anbefalinger
Var det verkeleg så vanskeleg å kome på ei eiga overskrift? Bra tekst, men måtte berre pirke litt. Du har teke tittelen frå ei bok om prostitusjon i Oslo av Sverre Asmervik. Berre så det er sagt.

10.klassing
10.10.2010 12:34

Bra!
3
anbefalinger
utrolig bra!
sitter her å gråter som bare det.

anonym
18.10.2010 11:56

Bra!
3
anbefalinger
elindig

anonym
07.12.2010 17:48

Bra!
3
anbefalinger
WOW..Utrolig BRA HISTORIE Smile :-\) Sitter her å gråter  Smile :-\) Skule ønske jeg var så flink Smile :-\)


W
14.08.2011 00:43

Bra!
3
anbefalinger
unnskyld meg alle sammen. jeg går i 10 trinn jeg sliter med å skrive fortellinger. jeg får nesten altid 2 i karakter.så jeg lurte på om noe kunne lese noen av fotellingene min som jeg har tenkt til å skrive og gi din kommentar som du mener det.si gjerne hva jeg gjør feil,som stave eller..... ja xP

da boss nigga rossie
10.12.2012 20:16

Bra!
3
anbefalinger
helt ærlig man jg elska dene forteling så veldig mye walla det eer farlg , men den er lit fore bra bror så heltt ærlig passs på oki`


02.11.2013 23:57

Bra!
3
anbefalinger
det var en utrolig bra historie.  Smile :-\)

Tor Erik
09.12.2013 20:42

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra skrevet.

Cassie
22.10.2014 20:06

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra, leste den ikke meget nøye etter skrivefeil. Det er en skikkelig vakker samtale, og der enn huske på at en samtale kan bare skildres til en viss grad. Selv går jg i åttende, men har fått ros av lærere som sier at min modenhet i skriving er utrolig til min alder og at jeg er en divisjon for meg selv, så kg vet hva jeg snakker om! En god 6- eller kanskje, en 6!


26.01.2015 20:49

Bra!
3
anbefalinger
leste en ganske lik fortelling her på diara...Den handlet om det samme, og den var det samme, bare at den var annerledes satt sammen.

fittetyven
20.05.2015 13:27

Bra!
3
anbefalinger
Kjempe bra, med utrolig kjedelig! jævlig interresant tekst, men jævlig dårlig men samtidig kjempe god å ha til eksamen min. kjempe fin !!! du er kjempe god, med kjempe dårlig i norsk.

NerdeAlarmen
18.07.2015 02:30

Bra!
3
anbefalinger
Jeg ville ha gitt deg en 6-
Skrivefeil og ord manglet, men dette er virkelig en kjempe suksessfull tekst, dette er noe jeg kan lære og bli inspirert av under tentamen og eksamen  Smile :-\)

Samir
17.10.2015 19:17

Bra!
3
anbefalinger
Veldig fin og spennende tekst  Smile :-\)
Stå på!

martin
28.10.2015 10:01

Bra!
3
anbefalinger
så trist men samtidig så bra skrevet!

Justin Bieber
10.12.2015 19:59

Bra!
3
anbefalinger
i ain't gonna lie but this astory is full of sexual abuse. it kind of spoils the story. xxxxx i am in love With you girl


17.11.2016 10:53

Bra!
3
anbefalinger
Hei jeg er en 13 år gammel gutt ifra Dokka nordre land kom gjerne vokksgata 43

anonym
20.11.2016 16:32

Bra!
3
anbefalinger
Herregud! for en utrolig bra tekst. Sånn seriøst, det er den beste teksten jeg noen gang har lest! ser det er mange som skriver at du ikke burde ha hatt en 6 siden det er noen skrivefeil. Det jeg tenker er at uansett om du har noen feil, er dette en fortelling der alt annet er så godt som feilfritt! Om du hadde hatt alle skrivefeil riktige, hadde du nok fått en 6+,hahah! super fin! (vet at 6+ ikke finnes) stå på!!

sander
22.05.2017 10:34

Bra!
3
anbefalinger
add meg på snap jenter: andeka13


28.05.2017 18:39

Bra!
2
anbefalinger
jeg synes, du har skrevet en veldig fin tekst. bra jobbet. du er veldig flink.

Er Forvirret
28.05.2019 20:11

Bra!
0
anbefalinger
Jeg skjønner ikke hvorfor alle sier at denne teksten er alt for dårlig for en 6er, men bra nok for 5 eller 5+! en 5er er jo KJEMPEBRA det også! Disse kommentarene får jo en 5er til å virke dritdårlig! Snittet i norsk er jo 3 eller no!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.073 sec - 1 pageviews