Søk i stiler
 

Trance


Oppgave om musikksjangeren trance.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:29.08.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Trance
Verktøy:Utskrift


Trance. Hva tenker folk når man hører ordet trance? Mange tenker kanskje på et menneske som er i en slags transe. Og noen tenker musikk sjangeren trance. Musikk for meg betyr enormt mye for meg, jeg bruker mye tid på musikk, og da går det for det meste på trance.

 

Trance er egentlig en spesiell musikk. Ikke så usannsynlig at mange kanskje ikke har hørt om denne sjangeren engang? Men hvis jeg sier dance\techno. Er en plass mellom disse to typene musikk.

 

Det starter med en oppbygning av sangen, ofte med bass som slår fort, lyder og kanskje vokal. Deretter ofte etter et minutt eller to, stopper sangen opp og først da, kan man høre det man venter på. Lyden, (kanskje en vokal), bassdriv og deretter overgangen til denne kontinuerlige bassen som fortsetter i lag med alt som sangen startet.

 

Musikken trance er vel kanskje ikke den mest populære sjangeren vi har i Norge, men er veldig utbredt i mange land (som nederland, tyskland, finland osv). Ofte her musikken kommer fra. Store community miljø i Norge over internett gjør det mulig for oss å kommunisere på engelsk å diskutere alt fra gammelt til nytt innenfor sjangeren. Utrolig bra miljø.

 

Man skiller mellom mange typer sjangere, når det kommer til electronica Alt ifra dance, techno, trance, psychedelic goa, house osv. Mange gamle vil kanskje si ”det er jo så ensformig, jeg skjønner ikke at du hører forskjell på sangene?”. Men man hører veldig stor forskjell på noen av sangene. Alt er ikke like bra, alt etter hvilken type trance man liker. Jeg er selv, veldig kresen på at låtene skal være slik som jeg vil ha dem. Da mener jeg kvalitet, oppbygning, kanskje en nydelig vokal, og deretter et bassdriv og fine lyder, som passer med resten av sangen.

 

Ofte blir sangene mixet av andre dj artister, og gjort om. Det vil si at sangene blir annerledes, men samtidig skal man klare å høre at det er samme sangen, om man hører på originalen.

 

Dop og trance. Dette forbinder veldig mange. Dette er egentlig veldig synd, men sant. Vi har noen av dem i Norge, og mange i andre land, som ødelegger miljøet, ved å bruke disse midlene for å så dra ut å diskotek å danse til musikken. De sier musikken er så bra hvis man kombinerer dop og trance, dette tror jeg selv, er svært feil. Disse menneskene liker ikke trance, men de liker dopet. Å dette gjelder alle som doper seg, å skylder på noe annet. Men dette er vel gjerne mest utbredt når det gjelder goa, som jeg nevnt før i teksten. Det blir igjen en helt annen form for electronica. Musikken går mye fortere og høres mye mer ”syk” ut. Mange kaller dette ”syretrance”, fordi det er mange som doper seg til denne musikken.

 

Men til syvende og sist, vil jeg bare konstatere at musikksjangeren trance, er for meg en utrolig opplevelse, hver gang jeg fyrer løs en god låt. :)


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Aina
12.12.2005 17:59

Bra!
1
anbefalinger
Takk.endelig NOEN som har forstått at dop og trance ikke hører sammen.... men det er syyykt deilig og danse til trance om en er dopet da.... det er en fri verden Wink ;-\)  Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Kos deg...på DIN måte

Alexander
22.12.2005 22:23

Bra!
1
anbefalinger
HALO? Dop og trance hører ikke sammen? For enkelte mennesker hører faktisk MUSIKK og dop utrolig godt sammen. Rock og dop finnes faktisk det også.... trance/rave/techno/dance er bra partymusikk...for noen. For andre er rock det! Men og tro at det er kun til elektronisk musikk at dop brukes er bare tull, bare se på Rap..? Ozzy? Welcome to the matrix....

Thomas
15.08.2006 19:09

Bra!
1
anbefalinger
Aina: håper det er alkohol du mener  Wink ;-\)

Iver: det er sant det, at trancen blir litt ødelagt av homser og sånt! eller, det er vel de som tar alle over en kam som ødelegger mest.. blir som å si at alle som bor i trondheim har bart!

Kim Freddy
20.06.2007 05:02

Bra!
1
anbefalinger
Alle i Trondheim HAR bart, har du ikke vært der?  Surprised :-o

Les Nøye! :

De som doper seg synes all musikk blir bedre .
+
Dop er veldig utbredt blandt unge som går på fest og danser.
+
Mange unge som går på fest og danser hører på trance .
=
"X" ?

Tenk på dette ovenfor som en likning og regn ut.

Det er ikke trance'n som får folk til å dope seg..

Iver
18.05.2006 19:44

Bra!
0
anbefalinger
Bra tekst, men det går an å skrive mer. For eksempel om TV-program med halvnakne homser som danser til trance. Dette er dessverre også med på å ødelegge trancemiljøet, og folk får fordommer mot folk som liker trance. De tror at "alle som liker trance er homo". Dette irriterer meg. Jeg liker Trance.


02.01.2007 22:37

Bra!
0
anbefalinger
Thomas: Enig!

Morten
11.02.2007 05:27

Bra!
0
anbefalinger
AHAHAH! Dop og trance hører sammen.. hærregud, skaff deg mer bakgrunnsinfo før du skriver noe slikt.

Kevin
17.09.2007 17:05

Bra!
0
anbefalinger
Jeg elsker trance, er selv veldig kresen på låtene. Hater det jeg kaller teen-trance. Andy Moor, Armin van Buuren, Dj Tiesto er noen kjente arstister jeg liker. Finnes maaange fler med samme stil, men de er ikke så kjente. Jeg streamripper fra di.fm og får derfor timesvis med musikk bare jeg lar den rippe fra nettradioen. Anbefaler dette.
Men til det med dop og trance; det er en nyyyyydelig kombinasjon. Ta et par ecstasy og trancen har aldri vært så nydelig som før, man havner virkelig i transe

Thomas
10.10.2007 13:03

Bra!
0
anbefalinger
Kim freddy: jeg har bodd i trondheim i 5 år av mitt liv, og muttern bor der.
jeg har også folkeregistrert adresse der, så jeg vet en del om trøndere.

Morten: skaff litt mer info du også før du prøver å motsi dette.

RADIO VOLUM
03.03.2010 10:44

Bra!
0
anbefalinger
Høres ut som om det er noen som bør gå inn på www.RadioVolum.no som er Norges største og eneste EDB radiostasjon som sender House og Trance 24 timer om dagen 365 dager i året. Stasjonen er startet av Manageren til DJ Tiesto og Van Dresen. Et absolutt must for oss som liker den slags musikk!!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.029 sec - 1 pageviews