Søk i stiler
 

Reis tilbake der du kommer fra!


Mørk far og hvit mor, røtter i to kulturer.

Sjanger:EssayLastet opp:21.08.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kulturforskjeller
Verktøy:Utskrift


Ikke se på meg, bare overse meg, som om jeg skulle ha vært en av dere. Ikke sleng kommentarer, det brekker meg… Jeg er svak og såres lett, men viser det ikke ofte, bare til dem jeg stoler på. Det ar masse jeg vil at dere ikke skal gjøre, men mest av alt: ikke døm meg!

 

Ikke lenge siden så jeg på en film som het ”Bak sju hav”. Selv om den var ganske gammel og var dårlig av kvalitet, så kunne jeg ikke unngå å bli revet med. Denne unge pakistanske gutten som kom til Norge og håpet på et paradis. Etter hvert fant han ut at selv om levestandardene var bra, var det langt fra paradis for en utlending. Men så kom det innslag hvor han så tilbake til da han bodde i Pakistan… Og det misunner jeg han for.

 

Det er knapt et år siden jeg dro til Afrika for første gang. Det var fint å møte familien min og se hvordan de levde. Jeg husker jeg satt i bilen til pappa, første dagen. Sjåføren stoppet et sted med et stort og slitt skilt der det stod ”Post Office” på. Han og pappa gikk inn og ba meg og tante vente i bilen. Jeg så meg rundt. Jeg likte virkelig dette stedet. Jeg tenkte faktisk på det å flytte hit når jeg ble eldre. Palmene, varmen og alle menneskene som var som meg… I hvert fall nesten… Det gikk noen gutter forbi, de så på meg og sa ting, men jeg skjønte ikke hva de sa. Jeg spurte tante. Hun sa at det ikke var noe viktig. Jeg spurte igjen. Jeg begynte å mase. Hun så på meg og sukket. De hadde et stygt ord for hvit person. Det var ikke siste gangen jeg hørte dette ordet i løpet av tiden jeg var der nede. Kanskje det ikke var noe sted å flytte til allikevel.

 

Jeg ble liksom født i Norge som alle andre rundt meg, men jeg var så uheldig å ha en far fra Afrika, og dermed er jeg dømt til å aldri være som andre. Dømt til å bli hatet av visse personer uansett hva jeg gjør. Og det verste er at når jeg får denne kommentaren slengt i fjeset: ”Dra tilbake der du kommer fra!” så har jeg ingen mulighet til å gjøre det, for jeg har intet hjemland. Et sted, eller i beste fall ett land der hvor alle ser ut som meg. Det hadde vært mitt paradis!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

ali baba
14.11.2005 15:31

Bra!
2
anbefalinger
nie stil ..
noe bra........... ok da den klikker...
menne må stikke.. trenig vettu


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews