Søk i stiler
 

Krig og terror - hvorfor?


Hvorfor finnes det krig og terror? Det er mitt spørsmål..
Sjanger:EssayLastet opp:18.08.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Terrorisme
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det er krig nå.. Jeg skjønner ikke hvorfor.. Hvorfor kriger man? Jeg er sikker på at jeg deler dette spørsmålet med tusen andre. Hvorfor kriger man, hvorfor drepe uskyldige mennesker? Er det snakk om makt? Respekt? Hvorfor? Jeg prøver å finne en god grunn til all denne krigen.. Men jeg finner bare negative sider ved det…

 

Terror

Terror, hva er egentlig terror? Er det å plage andre med mennesker for å oppnå noe? Ødelegge for andre? Drepe? De som ’bruker’ terror mot andre. De gjør det for å oppnå noe, men hva? Hvorfor ofrer mennesker livet, selvmordsbomber, de gjør det for å oppnå noe. Men hva kan man oppnå med å drepe? Makt? Respekt? Det er to viktige stikkord når det gjelder terror?

 

Vi mener at alt startet med terrorangrepet i USA, NY, når flyene ødela ‘’world trade Center‘’. Dette var tungt for verden, men startet det da? Hva kan ha skjedd før disse angrepene? Disse angrepene var ment på Amerikanerne, men hvorfor? Er det fordi Amerika er ‘høye i hatten’? Skal bestemme over andre, USA har stor respekt hos resten av verden. De skal liksom være sjef. De blir ofte kalt ‘verdenspolitiet’, var det derfor alt startet, fordi USA skulle ‘roe seg ned’?

 

Etter det første terrorangrepet, ble det krig. USA skulle ta hevn.. Det hjalp ikke, USA invaderte Irak, selv om NATO sa at de ikke fikk lov til å angripe. Så hvorfor angrep dem da, når resten av verden var imot det. Det kan nesten ikke kalles krig, jeg mener det kan kalles slakt, men det er min mening.

 

Hva mener du?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Gina
11.01.2011 16:10

Bra!
10
anbefalinger
Synes dette var skikkelig rotete og dårlig skrevet..

Ingrid
27.03.2008 13:15

Bra!
9
anbefalinger
Ikke enig! Terrorisme startet ikke med WTC. Det har alltid eksistert terrorisme. Du setter dette som et spørsmål. det er ike et spørsmål, men ett fakta at terrorisme har vært brukt siden tidenes morning for å åpnå mål, enten politiske eller religiøse. Spørsmålet er heller om det virker? Vi ser selvmordsbombere i Irak på nyheter hver eneste dag. Spørsmålet er når vil de innse at det er kommunikasjon fremfor voldshandlinger som fungerer i politiske spørsmål samt religiøse. Men vi kan heller ikke bare si at de skal slutte å kjempe for saken sin, når ikke de mektige landene engang gidder å høre. De gruppene som tyr til vold vet ikke om andre måter å kjempe for saken sin på nettop fordi kommunikasjon aldri fungerer. Rike land må bli mer ydmyke ovenfor fattige land også. Hva med å starte med rettferdig handel mellom fattige å rike land? Ikke bare protester mot terrorisme men gjør noe aktivt!

Mora Til Amir1
09.03.2010 20:44

Bra!
3
anbefalinger
kommer du fra ASIA=? asian boy..

Hanna
20.10.2005 15:57

Bra!
2
anbefalinger
Terror er noe dritt. Vi har prosjekt om det og prøver å finne ut hvorfor. Hvorfor?? Er det hevn, ønske om makt eller bare IDIOTI??

Beep
29.04.2006 10:44

Bra!
2
anbefalinger
Jeg synes dette var et fint essay, litt i det korteste laget men men

Mora Til Amir1
09.03.2010 20:43

Bra!
2
anbefalinger
Amir1 er du tard eller?

CopyCatcher
11.10.2010 19:02

Bra!
2
anbefalinger
Dette har du kopiert! Ikke bra  Sad :-\(
http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=5554

- Ihvertfall siste avsnitt !


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.019 sec - 1 pageviews