Søk i stiler
 

Oppgitt over den eldre generasjonen!


Svar på leserinnlegg av "forarget og bekymret". Motargumenter på at ungdommen er kravstore og egoistiske.

Sjanger:LeserinnleggLastet opp:16.06.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:UtskriftTil ”forarget og bekymret”.

 

Det er alltid noen som klager på dagens ungdom. Enten det er klesstilen deres, fritiden, karakterene eller rett og slett personligheten. Vi får ofte servert leserinnlegg fra eldre mennesker, om hvor late, egoistiske og bortskjemte vi er. Men er dette sant? Tar vi virkelig for oss samfunnets goder, uten å løfte en finger til gjengjeld?

 

Da jeg leste ”forarget og bekymret” sitt innlegg ble jeg skikkelig irritert. Spesielt på den innledende setningen: ”dagens ungdom er bortskjemte og egoistiske”. Vil det si at alle ungdommene i verden er slik, i dag? Eller vil det si at de som bor i hans nærmiljø er slik?

 

”Forarget og bekymret” skriver også at vi er bortskjemte, opp til flere ganger. Vel, hvem er det som skjemmer oss bort? Vennene våre? Neppe! Det er den eldre generasjonen, som ham. Foreldre og besteforelde osv. Velger jo selv om de vil skjemme oss bort eller ikke, og kommer vi og krever å få noe, er det opp til foreldrene å si ja eller nei. Selv vet jeg at mange av oss ungdommer må gjøre oss fortjent til å få noe vi har lyst på, enten det er gjennom gode karakterer eller husarbeid.

 

I det andre avsnittet skriver ”forarget og bekymret” at vi bare vil ha merkeklær og det som er på moten. For det første er det få jenter som går med høye hæler, det er flere kvinner. For det andre går det helt fint å gå naturlig, selv om man ”sægger”. Noen gutter liker det, andre liker det ikke. Alle har forskjellig stil, og la dem få lov til å ha det.

 

Skal vi tro på ”forarget og bekymret” sine argumenter, bruker vi, dagens ungdom, mobilen både dag og natt. Vi ringer til folk vi skal møte om kanskje bare noen timer eller en dag. Men burde vi tro på dette? Nei! De fleste ungdommer, som har mobil, sender sms istedenfor å ringe, ettersom dette er mye billigere. Dessuten er det mange som må betale mobilregningen selv, og da blir de fort mer forsiktige med hvor mye de bruker. De foreldrene som betaler regningen for barna, setter ofte en grense for hvor mye de får bruke i måneden, så får barna selv betale det som kommer over.

 

Det ”forarget og bekymret” sa om at vi kommer på skolen for å treffe venner og for å bli underholdt, istedenfor å jobbe og lære, var frekt sagt, spesielt siden jeg vet om mange som jobber hardt for å få gode karakterer, og som står på for å lære nye ting, hele tiden.

 

De fleste ungdommer har en eller annen hobby, som de driver med i fritida. ”Forarget og bekymret” klager over at vi ikke tar evnene våre i bruk, men mange av ungdommene sine evner ligger jo for eksempel i sport, og vil vi begynne på et lag, og bli bedre, koster dette. De fleste foreldre betaler gjerne, og syns det er flott at ungen har funnet noe å holde på med, noe han kan glede seg til, og fordype seg i.

 

Ikke alle ungdommer tar kinopenger, partypenger osv. For gitt. Mange må betale dette selv, mens andre får penger av foreldrene. De sistnevnte er kanskje ikke så ofte på kino og slikt, mens de som må betale selv, er kanskje der ofte, og må derfor betale det selv.

 

”Og dette er ungdommer som skal bli framtidas ledere og konstruktive deltakere i arbeids- og kulturliv”. Er ikke vi allerede deltakere i arbeidslivet? Her hvor jeg bor er i hvert fall mange av de ansatte på dagligvarebutikker, ungdommer. Mange av dem har til og med jobbet der helt siden arbeidsuken i 9. Klasse. Ikke alle ungdommer er late. Mange bruker faktisk sommerferien til å jobbe, istedenfor å sove lenge og bare ”sløve” hele dagen. Er ikke dette å ta initiativ selv?

 

I ”forarget og bekymret” sitt leserinnlegg blir vi alle fremstilt som noen slasker. Vi henger rundt, krever og tar, og gir lett opp. Jo mer jeg leser av innlegget, desto mer oppgitt blir jeg. Er det virkelig mulig å være så trangsynt? Les andre sine leserinnlegg og se hvor mange glade tilbakemeldinger dagens ungdom får. Vi er høflige, gir fra oss sitteplasser til eldre, og står nærmest i kø for å hjelpe kvinner med barnevogn av bussen. Vi har respekt for foreldre, lærere og andre mennesker, og tjener ofte våre egne penger. Om vi gir lett opp, er det kanskje fordi folk som ”forarget og bekymret” ikke har tro på oss. Hva det gode liv er, har vi alle forskjellige meninger om, det er det ikke noe å si på. Det er ikke på tide å vise at vi duger til noe, det har vi bevist for lenge siden. Det er på tide for ”forarget og bekymret”, og de andre som klager over oss, å åpne øynene og se det!

 

MVH ”Blid og fornøyd”


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Jente
02.11.2007 10:41

Bra!
9
anbefalinger
Utrolig bra ass.
Det e den eldre generasjonen som skjemmer oss bort.
Men la ungdommen i dag være bortskjemte å gå hvordan de vil, det var sikker ting i deres barndom også som den eldre genereasjonen synes var idiotisk Razz :-P


Nina..
28.05.2006 19:03

Bra!
2
anbefalinger
jeg ville bare si at dette leserinnlegget var uuutrolig bra,, Og jeg er helt enig med deg om det du har skrevet,, men dette var utrolig bra,, no har jeg ihvertfall funnet no bra jeg kan skrive på tentamen i morgen,, skal ha norsk tentamen i morgen.. går i 9 klasse så,,,  Wink ;-\)

Lene
28.05.2006 12:43

Bra!
1
anbefalinger
Satan.
Den var sykt bra da. Hadde vært stolt om det var jeg som hadde skrevet den. Fyf...
Hva fikk du på den?

Christine
17.10.2006 22:15

Bra!
1
anbefalinger
OMG! ... en 6?
Jeg får beskjed om at enten har tekstene mine for lite forklaring eller så har de "unødvendig fyllstoff" eller så er det noe annet som trekker karakteren ned =/
Denne teksten hadde på en måte alt! =D
Skulle ønske jeg kunne skrive så bra

karl
05.05.2008 15:28

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra !

Monica
19.06.2005 11:09

Bra!
0
anbefalinger
Ja, jeg skrev dette på tentamen til sommeren. Går i 9. klasse, forresten! ;o)
Leserinnlegget er svar på et annet leserinnlegg, som stod skrevet i et lite hefte vi fikk, som het: "Det gode liv". Der stod det at dagens ungdom var den nye dessertgenerasjonen! Grr..

Øyvind
22.03.2006 21:29

Bra!
0
anbefalinger
Hehe den oppgaven har jeg også gjort.

henriette
29.04.2006 12:08

Bra!
0
anbefalinger
jeg også! hehe.. kan ikke fordra når voksne og eldre bruser ut med sånn.. hadde en del argumenter tilbake der ja! og bra resultat.. Smile :-\) nå har jeg om d på avsluttende prosjekt hehe. takk for at noen forsvarer

halla
07.01.2007 12:41

Bra!
0
anbefalinger
POSITIVT: det var bra inlegg! og dette hjalp leksene mine!! tusen takk  Very Happy :-D

NEGATIV: dte var litte foklaring

>.>
22.05.2007 00:15

Bra!
0
anbefalinger
man forstår jo det som står der >.> .. trenger ikke fylle teksten med unøvendig forklaring --baka yaro--

Paul
30.11.2009 11:01

Bra!
0
anbefalinger
Hjalp på tentemen, sykt bra, 9. ende forresten

anonym fra stavanger
17.03.2010 17:12

Bra!
0
anbefalinger
Denne skal jeg kopiere å gi til alle de gamle folkene som hater oss!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews