Søk i stiler
 

Hvordan bør norge forholde seg til de asylsøkende?


Hvordan bør norge forholde seg til de asylsøkende?
Sjanger:ResonnerendeLastet opp:12.06.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Innvandring
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook 

Hvordan bør Norge forholde seg til asylsøkerne? Dette finnes det sikkert mange forskjellige meninger om, og jeg vil her ta for meg noen av dem.

 

Hva er en asylsøker? En asylsøker er en politisk oppvigler og forbryter i sitt hjemland som må flykte på grunn av terrorvelde eller på grunn av sine meninger mot regimet. Hva har så disse eksotiske elementene her i lille Norge å gjøre? Jo, de kommer for å søke beskyttelse mot disse farlige lederne som herjer i hjemlandet. Men hvorfor kommer de til Norge? De fleste kommer vel til Norge fordi de hører hvor høy levestandard vi har i forhold dem, og hvor lett det er å innbille norske myndigheter at de virkelig er asylsøkere. Det er nemlig ikke alle som er det, og disse har ingen krav på oppholdstillatelse i vårt kjære fedreland, men ofte tar behandlingen av søknadene til asylsøkerne så lang tid, at selv om det viser seg at de ikke er asylsøkere, men bare vanlige innvandrere eller flyktninger, så får de oppholdstillatelse her i landet på humanitært grunnlag. Heldigvis er tøylene nå strammet av myndighetene slik at det blir vanskeligere å komme seg inn i landet. Hvis det hadde fortsatt slik som det var før, ville vi blitt oversvømmet av innvandrere. En måte å unngå at man får for mange flyktninger og innvandrere istedenfor asylsøkere, er å gå veien gjennom FN. Der har de lange køer med asylsøkere som bare venter på å få komme til et annet land, og man unngår de som prøver å snike i køen.

 

Det er jo fint at vi kan hjelpe noen som er i nød, men bør vi hjelpe dem til en hvilken som helst pris? Det sier seg jo selv at det blir ganske dyrt hvis vi skal ta imot asylsøkere. Når en asylsøker kommer til Norge, kommer vedkommende bare i de klærne han står og går i. Hvis han blir godtatt av de norske myndighetene, får han tildelt et sted å bo, ofte i de mer sentrale delene av de større byene. Hvis man ikke kan oppdrive noen bolig, innkvarterer de vedkommende på et dyrt hotell eller hospits.

 

Det er jo for galt at innvandrerne skal få disse bostedene helt gratis når det finnes så mange i vårt land som ønsker seg en egen bolig, men ikke kan finne noen. Man bør istedet bevilge innvandrerne et lån, som de må begynne å nedbetale så fort de får inntekt. De bør også måtte konkurrere med nordmennene om disse boligene, ikke bare få dem tildelt av en eller annen organisasjon.

 

Asylsøkerne kan som oftest ikke noe annet språk enn det de snakker i hjemlandet. Derfor må man skaffe en tolk, ofte en annen innvandrer, som har bodd i landet en stund. Når tolken forteller asylsøkeren om hvilke goder han har fått i dette landet, så vil selvfølgelig den nye også prøve å oppnå disse godene. Hvis Norge skal sitte og se på at store deler av våre skattepenger blir brukt til å heve levestandarden til innvandrerne, må vi være utrolig naive. Det vi må gjøre, er å fortelle innvandrerne hva de kan oppnå ved hardt arbeide. Vi må få dem til å innse at så lenge de krever samme levestandard som oss nordmenn, med en gang de kommer over grensen, vil nordmennene begynne å mislike dem. Vi må forklare dem deres rettigheter, og fortelle dem at det ikke er alle nordmenn som får oppfylt alle sine rettigheter pga resursmangel. Det kan derfor hende de må vente ganske lenge før de får oppfylt kravene sine.

 

Asylsøkerne har hørt om vårt gode utdanningssystem, og når de kommer hit vil de gjerne skaffe seg en god utdannelse, akkurat som mange andre nordmenn. Skal vi så slippe dem rett i på skolebenken etter at de har lært seg norsk? Noen mener nok at de må likestilles med andre nordmenn, men man må jo ta i betraktning at nordmenn har jo vært med på å betale og bygge opp undervisningssystemet. Det har ikke asylsøkerne. Derfor tror jeg det ville være en god ordning om man først fylte plassene med nordmenn, og deretter lot de resterende plassene gå til innvandrerne. Det er jo tross alt oss selv vi må tenke på først. Men hvis det er noen virkelig begavede utlendinger blant de søkende, bør de slippe inn før norske søkere. Disse kan være gode å ha for vårt næringsliv.

 

Når det gjelder arbeid, så konkurrerer asylsøkerne med nordmennene om arbeidsplassene. Det finnes jo enkelte arbeider som nordmennene ikke vil utføre, og da er det jo fint å ha en gruppe som villig tar seg av dette arbeidet.

 

Hvordan skal vi forholde oss til disse nye folkenes kultur og religion? Kulturen får de vel ha for seg selv, bare de ikke begynner å kreve pengestøtte, og når det gjelder religionen så skulle det ikke være umulig å finne likesinnede her i landet fra før. Men ingen religionssamfunn bør få støtte i det hele tatt. De bør klare seg på egenhånd og prøve å finne en måte å finansiere virksomheten på.

 

Hvordan bør så Norge forholde seg til asylsøkerne? Man bør hjelpe de som virkelig er asylsøkere, men man bør heller gå gjennom FN for å avlaste køen der, istedenfor å ta inn alle disse snikerne. Går man gjennom FN, så er det jo også større sjanse for at man virkelig får tak i en asylsøker.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Selina
31.01.2006 09:29

Bra!
3
anbefalinger
Du har ikke noe forståelse for folk som er i nød.Du bor i Norge og har det bra, så du tenkler bare på deg selv og ikke andre. Du bør tenk deg om før du skriver slik som du gjorde nå....

Rose
05.02.2006 23:33

Bra!
3
anbefalinger
du kjenner ikke det du skriver om .... tenk før du begynner å skrive, greit!!!!!

Amalie
26.11.2007 20:05

Bra!
2
anbefalinger
At du i det hele tatt velger å merke dette som en resonnerende stil er så latterlig og på trynet at jeg er helt tom for ord. Den er jo totalt gjennomsyret av dine egne meninger, i tillegg til at du har null fakta å backe opp påstandene dine med. Lurer virkelig på hvilken karakter du fikk på dette Smile :-\)

Neil
13.12.2005 17:28

Bra!
1
anbefalinger
noen poeng har du, men det med utdanning var litt flashbacks fra appartheid.
Også det at du mente at asylsøkere som kanskje har bodd i ett telt i en flyktningsleir i 2 år ikke skal få tak over hode og goså bli nøtt til å slite med ett lån når han igjen skal komme seg opp på beina er rett og slett bare slemt

rise
14.11.2007 17:36

Bra!
1
anbefalinger
du hvet ikke hva du snaker omn

Mari
20.08.2008 13:55

Bra!
1
anbefalinger
Sjelden jeg leser noe så enkelt og presist som dette. Vi må jo stille oss kritisk til hvem som kommer hit, spes. fra afrikanske eller islamske land. Når man ser hvor mye ekstremiteter som skjer i f.eks Sudan om dagen, og hvor mye syke ting folk driver med der nede, burde hvel det være en selvfølge?! Jeg er ikke rasist, selv, fordi jeg har "blandet blod" i årene, synes bare man må være kritisk...

mitrovica
06.05.2009 17:13

Bra!
1
anbefalinger
Hei.
Det er godt å høre at du har det bra, ettersom at du klarer å utrykke slike egoistiske meninger. Du må ikke glemme å se deres side av saken. Langt i fra alle vil i de hele tatt flykte fra sitt hjemland. Ofte må dem forlate mor, far, søster eller bror. Dette viser til at langt i fra alle hadde valgt og flykte om det ikke hadde vært eneste utvei.

JA, Norge er en velferds stat. Dette er alle klar over, men den norske befolknigen har ikke det beste rykte. Dem blir oppfattet som kalde og hjertes løse. En gang når du blir gammel, så skulle du nok ønsket at du kom fra et annet land en lille "søte " Norge. Den dagen du er så uheldig og blir kastet inn på et sykehjem.

Norge har en ekstrem streng innvandringspolitikk, dem som får oppholdstillatelse fortjener det helt sikkert. Samtidig som mange flere hadde fortjent et bedre liv.

Jeg ønsker alle mennesker et godt og fredlig liv.


Afghanske gutt
11.04.2010 12:00

Bra!
0
anbefalinger
Hei, du er ikke voken, hva du snakker om? idag er det krig i flest land. Det er Norge også sender en del penger til opprørere det som gjør at krigen vokser. Norge må godta asylsøkere. så lenge Norge ødeleger andre sin land da må dere godta asylsøkere.

Spinghar
11.04.2010 12:06

Bra!
0
anbefalinger
Hei , ikke snakk om skattepenger lol , 80 prosent av nordenn har psykiske problemer og får hjelp av nav, hvis du skal reise til oslo da ser du at hvor mange utlendinger jobber. Du anner ikke hovr mye betaler de skatt hvert år? hvor de pengene går ? disse pengene går til disse nordmenene som slitter med psykiske problemer lol . Som vanlig utlendinger jobber alt for mye og skatter mer enn nordmenn


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews