Søk i stiler
 

Er jeg død?


En novelle om det å være død og hva som skjer etter døden.
Sjanger:NovelleLastet opp:05.06.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Død
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Livredd sprang jeg, mine spor ble lagt i stranden. Han tok meg i håret og fikk meg til å miste balansen. Jeg datt og fikk meg et plask i vannet. Han tok opp en blank kjøkkenkniv fra bukselommen sin og holdt den mot halsen min. Jeg ble taus og stirret tappert rett i øynene hans. Han skar meg dypt i halsen. Blodet sprutet ut, jeg lukket øynene og sovnet stille inn. En stund sto han og betraktet blodbadet. Han gikk bort med et ondsinnet flir.

Gjennom en lang korriodor så jeg titalls løpende leger som slet med å redde mennenskene som svevde mellom liv og død i sykesengene sine. Gjennom dørene kunne jeg se en skjerm med en statistikk som løp opp og ned. Stakkarene som lå i sengene hev etter etter pusten mens leger viftet med sprøyter og medisiner. Rundt dem sto noen familiemedlemmer og gråt.

 

Alt var i bevegelse. ”Gi henne en sprøyte!” ropte en lege over meg.
En annen lege kom inn og noterte ned viktige ting på papirene sine.
”Se!” sa legen og pekte mot skjermen som sto ved meg. Den beveget seg saktere etterhvert. ”Joca!” ropte en skjegget mann som nettopp kom inn i rommet og så mot meg. Det var far. ”Våkn,” ba han inderlig og tårene trillet nedover i ansiktet hans. Aldri har jeg sett ham gråte.

”Jeg erklærer Joca Sjokorud død kl 04:15,” sa legen som noterte ned på papirene sine etter å ha sett på skjermen. Nå er den en vannrett strek på skjermen. Jeg er død. Alt er mørkt – nei - jeg kan se et lys der langt unna - ja, det var et lys. Det er nærmere. Hvem er jeg? Hva gjorde jeg?

 

Gjennom lyset kom jeg, jeg gråt og skrek. En hvitkledd lege løftet meg opp. Hun smilte og sa: ”Ei nydelig jente.”


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

xcv
03.07.2005 23:38

Bra!
0
anbefalinger
kjempe flott stil... KORT, men bra... d er faktisk akkurt min mening om livet(døden

fgfg
04.12.2005 16:53

Bra!
0
anbefalinger
sinsykt bra! da er vi 2 xcv også min mening om døden...! hehe


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews