Søk i stiler
 

"Nøkkelvitnet" av Jørn Lier Horst


Enkel analyse/bokanmeldelse av kriminalromanen "Nøkkelvitnet" av Jørn Lier Horst.

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:01.06.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Nøkkelvitnet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Tittel: Nøkkelvitnet
Forfatter: Jørn Lier Horst
Forlag: Gyldendal
År/sted: 2005
Antall sider: 242

Når og hvor foregår handlingen?
Handlingen foregår i Larvik i ”nåtiden.” Tror det skal være lagt til år 2000 eller noe der omkring, ikke så lett å vite eksakt da jeg ikke kan huske noen dato nevnt i boken. Handlingen utspiller seg over et par uker akkurat i det sommerferien skal til å begynne.

Hovedpersonen
Hovedpersonen heter William Wisting. Han er gift og er leder av etterforskningen i denne boka. Han er rundt 40 år og har jobbet i politiet siden han gikk ut av politiskolen. Han er godt likt av sine medarbeidere, men er ikke i verdens beste fysiske form, og har heller aldri vært det.Viktige bipersoner
- Nils Hammer, en god etterforsker som virker veldig selvsikker og drikker mye kaffe.
- Preben Pamm, mannen som blir myrdet. Eldre mann på rundt 70 år.
- Ingrid, kona til William.
- Torunn Borg, en med i etterforsknings-teamet. Den perfekte medarbeider som aldri krever skryt, men gjør jobben sin veldig bra.

Hvem likte du best?
Jeg likte Nils Hammer best. Han virket som en bra  politietterforsker. Selv om du får høre om noen av hans litt tøffe etterforskningsmetoder så virker han rettferdig. Måten han er rettferdig på gjør at han har mange kontakter i det litt tøffere miljøet. For meg virker han egentlig veldig selvsikker og litt overlegen. Men dette er faktisk en av grunnene til at jeg liker han, men også fordi han virker som en bra politimann, og jeg ”savnet” han litt etter jeg var ferdig med boka.

Hva slags miljø foregår handlingen i? Skildrer boka virkeligheten?
Handlingen skildrer virkeligheten på alle måter. Handlingen foregår i politi miljøet. Boka er bygd på en autentisk sak så det forteller vel det meste om hvordan den skildrer virkeligheten.

Gi et kort referat av boka, ikke slutten.
Det begynner med at Preben Pamm blir funnet drept på den verst tenkelige måte. Etterforsker William Wisting  og hans ”team” får saken og han må utsette ferien noen uker da dette skjer akkurat i det ferien skal til og begynne. Det første som skjer er at Wisting avhører den nærmeste naboen som også var den som sist så Pamm i live. Flere store og mindre spor dukker opp gjennom handlingen. William Wisting, Torunn Borg og Nils Hammer går gjennom alt fra de mest groteske drap til skuddramaer gjennom denne boka. Mange spor er blind spor men alle som ikke er det ender tilslutt opp med samme person som hovedmistenkt.

Hvordan var språket i boka? Lett eller tungt? Var noe vanskelig å forstå?
Språket er ikke noe vanskeligere enn at jeg vel egentlig hadde noen problemer med å forstå alt. Noen ganger måtte jeg lese over noen linjer på nytt, men dette var ikke noe problem. Så jeg vil vel si at språket var forholdsvis lett.

Hva tror du forfatteren vil si oss leserne med denne boka?
Tror ikke han vil si oss noe spesielt med denne boka. Det er jo bare en helt vanlig krim bok. Uten kanskje det store budskapet.

Hva syntes du om boka?
Jeg syntes boka var ganske spennende. Bra skrevet og mange gode idéer.

Anbefalinger
Jeg vil anbefale boka til alle som liker krim eller aldri har prøvd det før. De bør ikke være noe yngre enn meg.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
12.05.2012 17:24

Bra!
15
anbefalinger
"De bør ikke være noe yngre enn meg".
Du sier ikke en gang hvor gammel du er....


13.02.2019 13:05

Bra!
2
anbefalinger
jeg digger deg, men du er litt dårlig til å skrive


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews