Søk i stiler
 

Dekket av blod


Handler om en liten pike som får bøte for sin tro.
Sjanger:NovelleLastet opp:31.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristendom
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


”Spytt!!”, skrek politimannen.

Ansiktet freste. Han holdt våpenet i et fast grep, rettet mot henne. Blikket kloret seg fast til det svarte, myke, lange håret som hang langs den glatte barnehuden.

 

Han skrek igjen. Piken tok de tynne gyllenbrune hendene bort fra det lille ansiktet. Det var som om munnen beveget på seg, som om hun sa hemmelige ord, lydløst. Hun åpnet de smale øynene som traff mannens brutale og nådeløse blikk. Hennes brune øyne strålte en ro av uskyld og kjærlighet.

 

Hun bøyde knærne i en urokkelig bevegelse og knelte ned foran den svarte boken, sannhetens ord. Jenta strøk de korte fingrene sine over bokens innskrift av gull i sikre bevegelser. Fingrene ble våte av spytt. En tåre ropte ut i evigheten idet den styrtet mot bokens overflate. En stemme fylt av lidenskap og indre fred bryter den intense stillheten, som en tale for skarer. ”Min Gud, hva har de gjort? Tilgi dem!”. Hun bøyde hodet og kysset den guddommelige innskriften av gull.

 

Han strammet avtrekkeren. En evighet passerte. Det klang gjennom rommet. Hun falt om, med hånden knyttet rundt boken, tett til sitt hjerte. Blodet renner. Jeg ser Jesus.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

wow
27.05.2006 21:02

Bra!
1
anbefalinger
hjeelp!! det her var sinnsykt bra Wink ;-\) dette gjorde du pronto! var skikkelig trist også. Hun lever nok i paradiset nå hos jesus

anders
07.06.2006 17:50

Bra!
0
anbefalinger
den var veldig bra... utenkelig at slikt skjer...

mai:P
23.11.2006 16:47

Bra!
0
anbefalinger
bra, men den var lissåm veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeldi kort;( viss du hadde jorrt den LITT lenger hadde du nåkk fått bra jah Razz :-P HAdE Very Happy :-D:

Shauny
20.08.2008 16:57

Bra!
0
anbefalinger
Veldig sterk og bra novelle. Den er alldeles ikke for kort. Mange av de beste novellene av Tarjei Vesaas er også korte og gode. Bra  Wink ;-\)24.10.2009 13:33

Bra!
0
anbefalinger
Åj, veldig bra! Du er kjempe flink til å bruke ord.

-.-
27.02.2010 11:41

Bra!
0
anbefalinger
likte den ikke nooe sörlig! -.-

Criminal
14.10.2011 17:27

Bra!
0
anbefalinger
Den var fin, men litt for religiöst hysterisk, men ellers veldig bra Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.036 sec - 1 pageviews