Søk i stiler
 

Ungdommens stereotyper


Nysgjerrig på ungdommen? Se her!
Sjanger:KåseriLastet opp:30.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:UtskriftJeg vil begynne med å si hva jeg er. Jeg er en samfunnsgransker. Ikke utdannet, selvfølgelig. Nåvel. Jeg er en tenåring. Derfor skal jeg gjøre rede for alle de forskjellige gruppene som finnes blandt ”oss” selv om man strengt tatt ikke kan kalle alle landets ungdommer en enhet. Jeg vet båser er feil og at man innskrenker seg selv og skaper fordommer og så videre, men noen ganger er de nesten nødvendige. Her følger altså en oppføringer over alle ungdommsgruppene.

 

Bimboene/bertene/fjortisene:

Som mange kanskje tror er fjortiser ikke fjortenåringer, men unge mennesker med særdeles liten hjernekapasitet og arbeidslyst. De kan ofte gjenkjennes ved at de har merkeklær og dingeldangel over alt, samt blondt hår. Du kan se at det er farget fordi de fleste av dem har brun ettervekst. Sminken er også et kjennetegn. Lyse, ”søte” farger i pastell og med glitterlipgloss og tre tonn lilla kajal og en genser det står ”SLUT”, ”YOU CAN’T AFFORD ME” og lignende. De er ofte sett hengende utenfor kiosker og slikt, der de ser stygt på alle som ikke er som dem, og hopper på alle rånerne, slik at de kjøper røyk og rusbrus til dem. For fjortiser drikker ikke annet enn rusbrus, selv om de sier de gjør det. Fjortisene elsker også fester. Festene er nødt til å være ”kule”, altså med mye drikking og puling i sofaene. De kuleste festene blir stoppet av politiet. Musikken fjortisene hører på er for det meste trance og listepop. Fjortiser hater også autoriteter, ikke fordi de blir bestemt over, men fordi alle voksne er ”dumme og skjønner ikkeno’ azz.” Z’en er også en viktig bokstav i fjortisenes liv. Den har fullstendig erstattet S, som er et tabu i tekstmeldinger, msnmeldinger og e-post. De er ofte sett bakerst i bussen med trance-musikken på full guffe mens de prater om hvor fulle de var og hvor seint de kom hjem forrige lørdag.

 

Gotherne/satanistene:

Disse er ofte sett i gjenger, som på lik linje med fjortisene stirrer stygt på alle som ikke er som dem. Ikke fordi de vil være kule, men fordi de virkelig, virkelig hater alle mennesker på jorden. De har som regel på seg svart, men litt rødt og enkelte duse farger går også greit. Sminken de har på seg er enten veldig mørk eller nattsvart. De skriver dikt og leker misforståtte intellektuelle som ikke passer inn. Derfor sitter de hjemme i senga si og hører på HIM og Dimmu Borgir mens de kutter seg selv og kaster forbannelser over bimboene i klassen sin. Mange liker også å drikke blod, gjerne hverandres. Alle gothere og satansiter er selvfølgelig suicidale, selv om de aldri viser det, bare sier det. De er ofte asosiale, ikke fordi ingen vil være sammen med dem, men fordi det ødelegger ”misforstått”-imaget deres. De er skumle, de er virkelig det, der de tusser nedover gaten med det ravnsvarte håret hengende nedover øynene som vikler seg fast i alle naglene. De liker å få høre at de ser døde ut, og å sitte ved siden av en slik en på bussen er umulig, siden de har mp3 spillerne sine så høyt på at du får vondt i ørene dine. Musikken går ofte i band som ”Cannibal Corpse”, ”Cradle of Filth”, ”Dimmu Borgir” og ”Darkthrone”, osv. Men frykt ei, selv om de ser ut som spøkelser, er de egentlig veldig snille.

 

Raddisene:

Raddis kommer jo av Radikal, og de var de jo også en gang i tiden. Et av raddisenes kjennetegn er de gamle blazerne, slitte dongeribukser/bukser med ruter, tre tonn buttons jevnt fordelt utover alle klesplaggene og eventuelle raggsekk-vesker. Håfrisyrene er ofte meget frie, og de skryter ofte på seg å være medlemmer eller enige med Sosialistisk Ungdom eller Norges Kommunist-Parti. Til tross for dette får man ”Eh...Likeverd og sånn,” når en spør hva disse partiene står for. De hører også på sånn musikk de tror er unormal, f.eks The Cure og Sex Pistols. De går rundt og tror de er individuelle og kule fordi de henger med anarkistene på Blitz og har buttons det står ”Boikott Israel” på. Raddisenes aller største kjennetegn er likevel uten tvil, det flagrende, hvite, svarte og utrolig store; Palestinaskjerfet. Det er et must for alle raddiser å vise hvor inderlig mye de hater Israel. Likevel vet de ikke så overdrevent mye om konflikten der nede, og skjønner ikke at boikotting av Israel vil føre til at palestinske bønder ikke får solgt varene sine og dermed enten kommer til å sulte eller lide stor nød.

 

CS/Rollespill-gjengen:

De samles på eventer som The Gathering og diverse LAN og setter opp pc’ene sine for å spille skyte-hverandre-spill eller jeg-er-en-alv-spill til de stuper. De linker opp med kabler og diverse, og han med nyest og dyrest Voodoo-kort er selvfølgelig lederen i gjengen. De er ofte oppe i tre-fire dager i strekk, med pringles og cola som eneste næringskilde. De er ofte spinkle, og de er ganske uflidde, med langt hår og masse kviser. Håret er selvfølgelig fett, og de lukter ofte rart, grunnet manglende sanitæranlegg på diverse ”gatherings”, og spinkelheten kommer selvfølgelig av underernæringen som blir sett lyst på her. Ikke prøv å snakke til en av disse, med mindre du er brennende interessert i Counter Strike eller Dungeons and Dragons. Musikken de hører på er ofte techno eller Rammstein.

 

Boknerdene/Filmnerdene:

Du har StarWars-gjengen og Ringenes Herre-gjengen på filmfronten. Ringenes Herre-gjengen finnes selvfølgelig på bokfronten også, sammen med Wheel of time-nerdene og tilhengere av andre fantasy-serier. Filmnerdene har en uvane med å kle seg opp som favorittfigurene sine på premierer, det fantes ikke akkurat få riddere og alver blandt gjestene på Coloseum i Oslo når premieren på Atter En Konge rullet over lærretet. Likeså er det ikke få jedier, sither og diverse andre kreaturier fra galaksen så langt, langt borte når Sithene tar Hevn heller. Mange av disse har også fått det for seg at universene de lever seg inn i er virkelige, siden de prater og informerer absolutt alle om alt som er å vite om det de holder så hellig. Musikken de hører på er som regel soundtrackene fra diverse filmer eller Within Temptation og Nightwish.

 

Anarkistene:

De er imot alt og alle, og hater alt som lukter etablert, men de kjøper likevel mat for penger og følger loven helt til Blitz sender ut rundskriv om at snuten er ond, og så demonstrerer de med steiner og stokker og det som er. Anarkistene har store, røde a’er med ringer rundt på ryggen og sminke i ansiktet, og hører på mye av den samme musikken som raddisene, som de har veldig mye til felles med. De hater også vestkantborgere, eller ”fascister”. Blitz er verdens navle, det finnes ikke bedre steder å diskutere anarkisme under påvirkelse av et par øl og litt aspirin stjålet fra medisinskapet hjemme.

 

Rånerne:

De er som regel over 18, for ellers kan en ikke råne. Bilene deres er ofte gamle, og satt sammen av flere forskjellige vrak, slik at en ellers rød bil kan dukke opp med en grønn dør, og lignende. Mange biler er også malt med husmaling. I speilet henger det så mye wunderbaum og nøkkelringer med nakne damer at en så vidt kan se ut. Rundt om i bilene ligger det colaflasker og halvspiste burgere fra forrige måned, og hvis man leter riktig nøye, kan man finne en og annen stringtruse også. Rånere er ikke spesielt ryddige vesener. De liker å invitere med seg jenter inn i bilene, jo yngre jo bedre. Fjortiser og berter er foretrukket, siden de lett kan sjenkes ved å spanderes rusbrus på. Musikken som høres på er ikke av spesielle sjangrer(selv om selvbrente technomixer er kult) siden det som dunker mest, blir spilt mest.

 

Sportsidiotene:

Det er disse som løper en halv mil hver dag før de drar på fotballdrikker. Maten deres består i vitaminpiller, salat, yoghurt og powerade. Etter fotballtreningene drar de hjem og spiller fotball-på dataskjermen. FIFA 1996 til FIFA 2005; de har dem alle. De har alle et favorittlag, og dette vil de beskytte til døden. De bruker tusenvis på å dra til Anfield i London for å se motstanderne tape, og supporterne til taperlaget liker å lage slosskamper med supporterne til vinnerlaget. I det hele tatt er sportsidiotien en ganske slitsom affære. Felles for alle disse er kleskoden og fremtidsutsiktene. Kleskoden er ekstremt avslappet, med Champion eller lag-gensere og Adidas-joggebukser, samt treningssko. Håpene deres for fremtiden er selvfølgelig å bli spiller på favorittlaget sitt. Noe annet er utenkelig. Musikksmaken er for det meste listepop og ”Glory, glory Man United, ” og andre fotballsanger.

 

De kristne ungdommene:

De har alltid på seg skjørt, og aldri sminke. De har aldri andre smykker enn kors, og håret er alltid flettet eller i hestehale, og aldri farget. De får hverken være med på svømmeundervisningen eller gymtimene, og må gå ut når resten av klassen har seksualundervisning. De har forbud mot å danse, spille kort, være ute om kveldene, ha kjærester, banne, drikke, røyke og motsette seg foredlrene. Tilstedeværelse på diverse bønnemøter og vekkelsessamlinger er påbudt. Til tross for dette er mange ”kristne” ungdommer eksperter på korttriks, drikker og røyker som bare faen når foreldrene ikke har kontroll over dem, banner som en bryggesjauer og har kjærester i hopetal uten at religiøse ledere i gitt sekt har den minste anelse. Gymtimene er de ikke med på, ikke fordi de har forbud, men fordi de ikke gidder. De står heller ute og røyker mens de hører på heavy metal.

 

Dette var altså alle de gruppene jeg kan komme på av ungdommer. Det er sikkert flere, men kommer ikke på noen for øyeblikket.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
13.02.2006 19:59

Bra!
5
anbefalinger
HVA FAEN DU SLITER MED? Jeg er Satanist, og det du skriver er så jævlig bullshit.. Får helt vondt av sånne som deg.. get a life

Martine
09.02.2007 12:31

Bra!
4
anbefalinger
Det er et kåseri, ikke ta det så jævlig personlig!

LIverpool Fc
21.03.2007 18:33

Bra!
4
anbefalinger
Anfield ligg ikkje i London men i Liverpool

Ainareiel
28.01.2008 19:08

Bra!
4
anbefalinger
Herregud, at folk ikke ser ironien..

Hm...
08.11.2005 18:23

Bra!
3
anbefalinger
Får fram en del gode poenger, men alikevel er det teit og dra alle under en kam.Spørr du meg, er mesteparten bare tulleball. Såe... 3 kanskje?

Sondre
06.12.2005 22:17

Bra!
3
anbefalinger
Ja, kanskje han har fordommer? Jeg har? -Og er klar over det. Denne stilen eide, noe av det beste jeg har lest på lenge! KJØR PÅ! Tåler litt selvironi jeg ihvertfall! GOGOGOGOGOGO!

Silje
25.01.2006 20:56

Bra!
2
anbefalinger
Unnskyld meg, men hvorfor skrev du gothere og satanister sammen? en skikkelig bimbo kan ha et alter til satan hjemme!!! hvem som helst kan være satanist. De trenger ikke høre på satanist-musikk engang!!!!

Malice?
09.02.2006 18:28

Bra!
2
anbefalinger
Jeg jobber på en goth club... og vi er veldig glade, ikke suicidale i det heiletattt.... vi er gladem og ike amnge har svart hår lengre, det meste går i rødt nå for tiden, de fleste er overlykkelige og de fleste er veldig sosiale også, faktisk  Smile :-\) gothkulturen og Satanismen er veldig forskjellige egentli.14.03.2006 16:28

Bra!
2
anbefalinger
sinnsykt bra skrevet, skjønner deg på alle poeng. og dette er et kåseri for alle som ikke forstår, og da skal man overdrive så mye at man til slutt klarer akkurat å gå over grensen. Mange som ikke skjønner seg på sånt, men som bare ser overflaten av tekster


14.05.2006 23:59

Bra!
2
anbefalinger
Skjerp deg a.. FAEN ASS.. Du tar så jææævli feil av satanister!!! Å være satanist og å være goth er faktisk to VELDIG forskjellige ting.. Og satanister kutter seg ikke.. Satanister elsker livet mer enn noe anna.. Snakk med noen som har erfaring før du skriver masse sånn piss.. Og dessuten.. Man kan gå i rosa klær og være så jævla fjortis man bare vil, men man kan fortsatt være satanist.. Jeg går med nagler, svarte klær, masse svart sminke, hører på Borgir, Marilyn Manson osv.. men jeg er ikke satanist.. OMG.. Retard ass..

Jammisen
04.02.2008 02:33

Bra!
2
anbefalinger
Morsomt at folk lar seg irritere over et kåseri. Dere blotter norskkunnskapene deres! Det er meningen at ting skal bli satt på spissen! jævla tølpere, skjønn at det er ironisk..

Fredrik
24.01.2006 16:40

Bra!
1
anbefalinger
Alle som kritiserer denne stilen, gjør det fordi de kjenner seg igjen.
Men det er de færreste gotheridioter og "satanister" som i det hele tatt har hørt om Darkthrone  Razz :-P

Mor di
15.02.2006 23:46

Bra!
1
anbefalinger
...et helvetes bra kåseri!

c@ro
15.03.2006 13:14

Bra!
1
anbefalinger
ehh...?! hva f*** er det med deg!? har du egentlig noe positivt og siom andre? hva med deg selv?

:D
15.03.2006 14:50

Bra!
1
anbefalinger
hihi så utrolig bra  Very Happy :-D  Very Happy :-D  Very Happy :-D !

moi
13.06.2006 11:37

Bra!
1
anbefalinger
jelpe meg, dette var jo helt sykt!  Surprised :-o

jeg er selv kristen; går ikke me fletter eller er konservativ!! jelpe meg!! trokke du har peiling i det heeele tatt, så hold kjeft!!


Gothic-Fairy
10.07.2006 20:09

Bra!
1
anbefalinger
Patetisk! Det er ikke alle gothere som er deprimerte og suicidale! Men jeg tror du kommer til å bli veldig deprimert når jeg får tak i deg!
Jeg hater ikke alle mennesker på jorden, jeg er faktisk veldig glad i masse folk jeg! Kler meg i VANLIGE klær, og ikke bare sort og rødt..!! Du er syyk!

Grrrrrr!! *hat*

dark-faith
10.07.2006 20:11

Bra!
1
anbefalinger
*hate* grrrrrr! fy faen det skulle ikke vært lov! nå ble jeg sint her! det du sier er så missforstått som det går ann, jeg er gother men jeg har MANGE venner er ekstremt sossial og syns selv-skading er tragisk! nei du må nok lette nesa fra my little pony lekene dine og vokse opp din drittunge

durutti column
05.12.2006 02:06

Bra!
1
anbefalinger
angåande anarkister.
de \"anarkistene\" du hører om på TV, og ser på blitz, har absolutt ingenting å gjøre med anarki å gjøre.
De er de vi kaller wannabe hedonister.
les www.crimethinc.com, reading library.
slutt å se på tv.
gå ut.

JKM
24.03.2007 13:53

Bra!
1
anbefalinger
Det er tydeligvis veldig mange som ikke skjønner ironien eller at dette er et kåseri. De som klager over de forskjellige gruppene eier ikke selvironi.

Rånende satanist rollespill sportsidiot=)
26.03.2007 00:23

Bra!
1
anbefalinger
Haha "Blitz er verdens navle, det finnes ikke bedre steder å diskutere anarkisme under påvirkelse av et par øl og litt aspirin stjålet fra medisinskapet hjemme. " XD

Óláfr
28.03.2007 00:09

Bra!
1
anbefalinger
Ååå! Hva er problemet med alle som tar seg nær av dette? Dette er et kåseri som spiller på fordommer og vanlige folks uvitenhet, og hele vitsen er og sette det på spissen. Mange tenker faktisk sånn om ungdom.

Anonym:)
05.05.2007 23:14

Bra!
1
anbefalinger
Haha...beste kåseri jeg har lest om ungdom til nå. Morsomt og mangen av disse stereotypene er faktisk gjenkjennelig. At folk blir sure er bare idiotisk, det er et kåseri, man må tåle litt... Selv om de ofte går under hverandre, må jeg si at jeg savnet to andre stereotyper: Wannabe-gangstere og utehoder. Også kansje bolere  Wink ;-\) Igjen bra skrevet  Smile :-\)

anonym..:)
20.05.2007 13:56

Bra!
1
anbefalinger
Bra kåseri Smile :-\).. Men Anfield er Liverpool FC sin bane og ligger selvsagt i Liverpool!, ikke i London som f.eks. Stamford bridge gjør. du burde sjekke fakta, ser litt dumt ut når du driter ut folk og du har feil selv... Du treffer bra på gruppene, føler meg litt truffet av den "sportsidiot" greia.. du beskriver riktig lissom Razz :-P

morra di
09.06.2007 16:37

Bra!
1
anbefalinger
eh..ajjda:/

Hilmar
17.07.2007 11:44

Bra!
1
anbefalinger
du, angående gothere... de kler seg i "heavymetal" fordi de liker det. Goth er 100% utseende. det har INGENTING med følelser å gjøre. de som kutter seg er verken Goth eller Satanister, det er wannabe Emos. fordi de tror de har det jævlig, jeg har en Gothisk onkel, som studerer for å bli psykolog, hvordan kan han det hvis han er som du sier? og det med å drikke blod er også helt på kjøret. det er Vampyrene... veeeldig få Vampyrer i norge, sånne finner man mest i New York. Anyways... før du begynner å dømme andre... hva med å finne noe ut om dem? jeg leste bare ang. Gothere og Satanister, men INGENTING av hva du sa er standard for noen av dem!

Karstein
13.09.2007 12:20

Bra!
1
anbefalinger
haha, mye sant her, ler av folk som gjør alt de kan for å være spesielle, men alikevell faller de inn i båsene ^du nevnte der alle ser like ut (fra eller til)^^
og folkens (spess dere fjortisjenter og svartkledde nattriddere) husk at dette er et kåseri, alt skal ikke taes bokstavlig.
Du som skrev denne teksten, gratulerer, jeg elsker deg! Den var morsom, slik som et kåseri skal være, kanskje litt utradisjonellt, men det fungerer Wink ;-\)
jeg ler av kommentarene deres Very Happy :-D

david
09.12.2007 23:32

Bra!
1
anbefalinger
Dette er bra saker, men du glemte Slaskene, de som går på mekken, snuser og kjører moped, går i klær som ikke matcher, gjerne slitte jeans eller grå joggebukser og hettegenser. det er disse som henger på byen og senteret og blir rånere når de blir 18

:P
14.02.2008 16:17

Bra!
1
anbefalinger
Fant ikke megselv der. Jeg er et unikum!!! :333

anonym
15.05.2008 19:59

Bra!
1
anbefalinger
kult at så mange faktsk har tatt seg nær av alt dette du har skrevet....spesielt de sortkledde skumle og de søte snille som liksom er motsetningen til hverandre. du har tydeligvis truffet mange ømme punkt...var vel det du ville så....stå på du  Wink ;-\) du er flink...jeg lo godt så...


07.09.2008 16:29

Bra!
1
anbefalinger
Dette er vel det vi kaller for fordommer...

..
12.11.2008 22:19

Bra!
1
anbefalinger
Jeg kødder ikke når jeg skriver at dette er den verste stilen jeg noen gang har lest.

anonym
26.01.2009 19:06

Bra!
1
anbefalinger
hahahaha eg ler av dere som tar dere nær av dette. Dette er et kåseri, dere vet det sant? Et kåseri skal være IRONISK. Hørt det ordet før? Visst dere vet hva det betyr så se stilen i lys av det! Noen her trenger virkelig litt selvironi også...

Mehrgan
28.01.2009 01:12

Bra!
1
anbefalinger
Okey, selvom jeg ikke løper en halv mil hver dag før jeg drar på fotballdrikker, og maten min ikke består av vitaminpiller, yoghurt og powerade. Ikke drar hjem og spiller fotball på dataskjermen etter fotballtreninger. Ikke har et eneste fotballspill på pc, ps2/ps3/ Xbox360, nintendo ds, etc...Og ikke har jeg et favorittlag, som jeg aldri heller hadde løfta en finger for å forsvare. Ikke har jeg rørt meg av flekken for å se en kamp, med mindre det har vært på tv. Og ikke gidder jeg engang å diskutere med motstanderlagets supportere. Og ikke hører jeg på et eneste fotballsang.
Men kleskoden som regel er som regel ganske avslappet, med nike genser, og Adidas joggebukser, kansje ikke treningssko, selvom jeg burde bruke det Razz :-P Håper selvfølgelig å bli proff fotballspiller, for noe annet er utenkelig.
Men skal skal innrømme at det er ganske slitsomt å være en sportsidiot, for du kan pådra deg så mange skader at du blir deprimert bare av tanken på idrett Very Happy :-D Tenk at det var så mye som ikke stemte, men at jeg allikevel kjente meg igjen! Jeg begynte bare å le når jeg kom til beskrivelsen av meg selv (spotsidiot) Razz :-P WOW, dette var utrolig bra skrevet. jeg ekke så stor fan av lesing, men måtte bare lese ferdig denne teksten, noe av det bedre jeg har lest på lenge Wink ;-\) STÅ PÅ, og ikke gidd å bry deg om alle de som klager her, de understreker bare fakta i teksten din om særdeles liten hjernekapasitet og arbeidslyst, selvom det er et kåseri, og ting skal bli satt på spissen, noe du fikk til på en utmerket måte Very Happy :-D IMPONERT Cool 8-\)
PS: Hele poenget med et kåseri er å provosere ved å sette ting på spissen, og på den måten provosere så mye man kan, og utifra en del kommentarer her så vil jeg si at dette er kåseri på sitt beste  Cool 8-\)  Wink ;-\)  Wink ;-\)

Mehrgan
28.01.2009 01:11

Bra!
1
anbefalinger
PS: Hele poenget med et kåseri er å provosere ved å sette ting på spissen, og på den måten provosere så mye man kan, og utifra en del kommentarer her så vil jeg si at dette er kåseri på sitt beste  Cool 8-\)  Wink ;-\)  Wink ;-\)

Mehrgan
28.01.2009 01:13

Bra!
1
anbefalinger
Okey, selvom jeg ikke løper en halv mil hver dag før jeg drar på fotballdrikker, og maten min ikke består av vitaminpiller, yoghurt og powerade. Ikke drar hjem og spiller fotball på dataskjermen etter fotballtreninger. Ikke har et eneste fotballspill på pc, ps2/ps3/ Xbox360, nintendo ds, etc...Og ikke har jeg et favorittlag, som jeg aldri heller hadde løfta en finger for å forsvare. Ikke har jeg rørt meg av flekken for å se en kamp, med mindre det har vært på tv. Og ikke gidder jeg engang å diskutere med motstanderlagets supportere. Og ikke hører jeg på et eneste fotballsang.
Men kleskoden som regel er som regel ganske avslappet, med nike genser, og Adidas joggebukser, kansje ikke treningssko, selvom jeg burde bruke det Razz :-P Håper selvfølgelig å bli proff fotballspiller, for noe annet er utenkelig.
Men skal skal innrømme at det er ganske slitsomt å være en sportsidiot, for du kan pådra deg så mange skader at du blir deprimert bare av tanken på idrett Very Happy :-D Tenk at det var så mye som ikke stemte, men at jeg allikevel kjente meg igjen! Jeg begynte bare å le når jeg kom til beskrivelsen av meg selv (spotsidiot) Razz :-P WOW, dette var utrolig bra skrevet. jeg ekke så stor fan av lesing, men måtte bare lese ferdig denne teksten, noe av det bedre jeg har lest på lenge Wink ;-\) STÅ PÅ, og ikke gidd å bry deg om alle de som klager her, de understreker bare fakta i teksten din om særdeles liten hjernekapasitet og arbeidslyst, selvom det er et kåseri, og ting skal bli satt på spissen, noe du fikk til på en utmerket måte Very Happy :-D IMPONERT Cool 8-\)
PS: Hele poenget med et kåseri er å provosere ved å sette ting på spissen, og på den måten provosere så mye man kan, og utifra en del kommentarer her så vil jeg si at dette er kåseri på sitt beste  Cool 8-\)  Wink ;-\)  Wink ;-\)

Lina
24.10.2009 10:36

Bra!
1
anbefalinger
HAHAHA Very Happy :-D Om dette hadde vært stand-up så hadde folk ledd og ikke blitt provosert. Flere gode temaer tatt rett på kornet Very Happy :-D

Jens
09.06.2010 19:23

Bra!
1
anbefalinger
Superbra kåseri! Du vet virkelig hvordan det skal skrives!  Very Happy :-D Bra jobbet!

Line
13.09.2010 23:01

Bra!
1
anbefalinger
Til alle dere som reagerer så sterkt på dette, les overskriften: STEREOTYPER. Dette er altså et overdrevet bilde av de gruppene forfatteren ser i dagens ungdomssamfunn.

Henrik
06.12.2010 13:05

Bra!
1
anbefalinger
må være ett av de verste stilene jeg har lest på lenge.

lær deg å kikk lenger enn nese tippen din


07.09.2011 15:52

Bra!
1
anbefalinger
Greit nok med at det står at det skal være stereotyp..men er det nettopp ikke slike "stiler" tekster, og slikt på internett som gir folk et helt forvrengt bilde på de ulike sosiale gruppene? Feks. så er ikke alle gothere satanister, eller alle satanister gothere. Det finnes gothere som er muslimer, jøder, buddhister, hinduister, ikke religiøse, Wicca-troende, KRISTNE osv. Nei, vi hater ikke alle som ikke er som oss, nei vi trenger ikke å gå kledd i svart. noen gothere går faktisk ikke i mørke klær eller alternative klær i det hele tatt! Hun eller han som ekspiderer deg i dagligvare butikken kan være gother, selv om han eller hun bare har på seg slitte jeans og en fargerik t-skjorte. Nei ikke alle hører på HIM, siden HIM egentlig ikke er goth musikk. Heller ikke Marlliyn Manson, Evanescence, Within Temptation, Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Slipknot, KoRn og alle de der. Det finnes ikke noe som heter "Gotisk-metall"..de bandene som har fått dette stempelet (Within Temptation, Nightwish osv.) er power metal. MEN jeg sier ikke at du IKKE kan være gother å FREMDELES høre på slik musikk. Det går ann, men bare ikke si at du hører på "goth-bandet HIM", fordi det stemmer ikke. Goth musikk er feks. Sisters of Mercy, Bauhaus, Joy Division, London After Midnight, Christian Death m. fler.
Eneste riktige du hadde om oss Gothere derimot er at vi er ganske snille. vi får også statistisk sett bedre karakterer i både kunstfag og teoretiske fag og vi er de som bruker minst narkotika og er minst dømmende. Men som sagt så ja, det finnes også de idiot-gotherne som synes det er gøy å tenne på kirker eller spøke om det. Men ikke alle er slik. Gothere og andre som er med i andre sosiale grupper er like mye individer og kan skille seg like mye ut fra stereotypen "sin" som alle "Mainstreams".
ja, du mente kanskje dette som en spøk, men mange vil faktisk se på din "stil" som fasit og dermed begynne å lage bilder UT I FRA DEN "STILEN"..noe som vil si at de da vil tro at feks. alle gothere er satanister og hater alle som ikke er som dem. Noe som jeg alerede har skrevet er feil. Noen vil nok ta humoren og skjønne at dette er ovedrevent, men IKKE alle. DERFOR trenger vi ikke mer av slike tekster, eller bilder, eller videoer på internett. Slikt skaper bare en feil tolkning, som igjen kan føre til mobbing.

Silje
22.06.2013 19:32

Bra!
1
anbefalinger
Ja, jeg vet det er et kåseri, men jeg synes det var unødvendig å dra inn at de so
Er satanister/gother kutter seg. Jeg er en selvskader og jeg kler meg ikke i bare svart og ser stygt på alle. Men uansett, så var det et kjempebra kåseri Smile :-\)

Mari
23.07.2014 23:29

Bra!
1
anbefalinger
hahahhaha, lo nedover hele teksten!


23.10.2014 21:59

Bra!
1
anbefalinger
Beste kåseriet noen gang!!!!!!

lol
13.02.2006 19:59

Bra!
0
anbefalinger
sorry, så ikke at det var kåseri =P

hey
11.03.2006 22:50

Bra!
0
anbefalinger
JÆÆÆVELIG BRA!!  Razz :-P det meste var sant men ikke om rollespill folkene...jeg,,,spiller cs og fotball!! og trener mye...og høører på tecno og rap  Wink ;-\) så du skjærer mange under en kamm her...men det om satanistene klikka Razz :-P

hey
11.03.2006 22:51

Bra!
0
anbefalinger
JÆÆÆVELIG BRA!!  Razz :-P det meste var sant men ikke om rollespill folkene...jeg,,,spiller cs og fotball!! og trener mye...og høører på tecno og rap  Wink ;-\) så du skjærer mange under en kamm her...men det om satanistene klikka Razz :-P

Gothic
15.03.2006 14:46

Bra!
0
anbefalinger
ehm.. enkelte har tydeligvis misforståt veldig det å vere gother/satanist... Huff bare.. Jævla påstander om at ALLE som går i svart og ALLE som hører på death metal er misforståtte og kutter seg!?! Hykler..

Men det andre var jo bra.. til tider...

Lost - Freak!
16.03.2006 17:16

Bra!
0
anbefalinger
jeg har sett alle 19 episodene.!!!!
De finner et fly og får sagt i fra at de er der.....
Loch begynner og bli lam igjen. Sawier får briller,han trodde først at hadde fått kreft men det var feil trengte bare briller.......Ethan blir drept av charlie.
De finner en prest eller kanskje ikke akkurat en prest kansje en spion hvor mange prester går vel rundt og bærer på en gønner.

M.U
20.03.2006 22:52

Bra!
0
anbefalinger
Til alle dere gothere som ble så jævlig sint: Dette er et KÅSERI!!!!!
Og de som ikke er goth har sine tanker omkring dere, og det må jo få være lov.
Slik som det er skrever over er "den gotiske stereotypen".... Det er ikke så positivt men hvilken stereotype er vel det!!!! (personlig er jeg vel en sportsidiot, men jeg tar jo ikke noe av det som står her personlig fordi...Hvorfor gjør dere det da? hmm....

jezabel
02.05.2006 18:48

Bra!
0
anbefalinger
dette var et veldig bra kåseri... jeg la merke til at de fleste negative responsene til dette kåseriet var av gothere... det virker som om de tar seg selv veldig høytideli... selv om det du skriver er ekstremt kyniskt skrevet, er det jo mye sannhet i det... selv føler jeg meg som en gother, for man kan være det uten å kle seg i svart... jeg tror de fleste som ser ut som gothere er wannabe'er... eller føler de seg litt utenfor.. men etter de først har farget håret svart og går kledd i svart osv. så vil de bli misforstått. de har lyst til å være utenfor... jeg er veldig fasinert av gotisk arkitektur og dystre ting...

Namor
04.05.2006 20:59

Bra!
0
anbefalinger
SYYKT BRA KOSERI!!!
Må si at jeg føler meg litt truffet av Gotherne/satanistene og CS/Rollespill-gjengen... men det er no greit at folk gjør litt narr av disse steriotypene..
Det er bare en ting som er litt misforstått her og det er at gotherne og satanistene skal ikke komme under en... fordi alle kan være satanist uten å ha noen av tegnene du la igjen over...

råner delux
22.05.2006 11:14

Bra!
0
anbefalinger
Jævli bra skrivi! d om fjortisær/bimboær/bærter va bare heilt genialt skrivi esså!! du skulle fått nobels fredspris fær d Wink ;-\) men ein ting som e litt feil; man kan råne fordi om man e under 18 år.. mange som gjer d... noko te som e litt feil e at alle rånerær bare kjører rondt i vrak.. d e IKKJE sant! dom fleste kjører rondt i strøkne styla bilær Wink ;-\)

Roy
01.06.2006 11:10

Bra!
0
anbefalinger
Hva med disse ultra konservative som går i unge høyre? De er ikke nevnt. Eller et bra kåseri.

lattermannen
15.06.2006 12:48

Bra!
0
anbefalinger
fy flate er dere helt uten sans for ironi eller?
dette er ikke artikkel, dette er ikke påstander
DET ER KÅSERI! DET SKAL VÆRE OVERDREVENT OG HUMORISTISK

.................
07.08.2006 14:00

Bra!
0
anbefalinger
Hvorfor kritiserer alle "gothere" og "satanister" denne teksten? Jeg ville sjøl satt meg i den bolken (hvis jeg måtte velge av de ovenfor), men jeg har da selvironi. Ingen blir kategorisert som den "riktige gruppa" i teksten, så da må da dere takle det dere også. Herre min hatt. Greit at alle ikke er suisidale. Alle fjortisser er ikke uten hjernekapasitet heller. Det er et KÅSERI, for h*lvete, ting SKAL bli satt på spissen!


24.08.2006 18:55

Bra!
0
anbefalinger
There free blackjack software trips down speek stand amount.

UENIG!
07.09.2006 21:46

Bra!
0
anbefalinger
Du er utrolig barnslig, som tror du vet alt om gothere ! Du har nok aldri vært gother, eller satanist, aldri kjent en, aldri turt og snakke til en fordi du er REDD for de som ikke er som deg, RETT OG SLETT.!
Og DU tar på deg rettighetene til å komme med slike forklaringer?
Ja, dette er et kåseri, men det går jævlig mye for langt over grensa !

tulla
14.09.2006 18:55

Bra!
0
anbefalinger
Drit bra kåseri! Kunne ikke ha skrevet bedre selv! Haha, jeg lo noe så innmari! Jeg er helt enig i alt du har skrevet. Disse folka som har slengt dritt etter deg har bare ikke fatta poenget ikke sant?? De har bare ikke skjønt at du har satt alt på spissen... Keep on walking dude!!! Razz :-P

Silje
29.09.2006 13:01

Bra!
0
anbefalinger
SINNSYKT BRA.
Folk som klager føler seg bare truffet.

Bra skrevet :P
10.10.2006 17:10

Bra!
0
anbefalinger
Her var det mange som klikka.. for ingen grunn. Har dere lest det første avsnittet elr? \"Jeg vet båser er feil og at man innskrenker seg selv og skaper fordommer og så videre, men noen ganger er de nesten nødvendige.\" har han skrivd. og kåseri skal være ironisk.. så sug p*kk a

Jonas
27.10.2006 15:20

Bra!
0
anbefalinger
Jeg synes dette var kjempebra ^^ Jeg er jo en gother da, vil kanskje ikke være helt enige med beskrivelsen men siden du skrev overdrevne men ofte sanne beskrivelsene om alle gruppene dine var det en morsom lesning..

Hadde vært værre hvis en av gruppene hadde blitt framstilt bedre enn den andre..

Utrolig
16.11.2006 15:40

Bra!
0
anbefalinger
Eg æ heilt enige med "Jonas", er gother sjølv.. ser ikkje ut som alla har skjønt ironien i dette  Wink ;-\)

Siri
23.11.2006 20:14

Bra!
0
anbefalinger
Kjempe bra kåseri!
Drit bra med andre ord. beste jeg har lest hittil!

Lene
19.05.2007 09:11

Bra!
0
anbefalinger
Dette var et sinnsykt bra kåseri. Du fikk virkelig til humoren. Kanskje du skulle hatt med de radikale dyrevernsforkjemperene? De er alle vegiterianere, bruker ikke sminke, for den er testet på dyr, og prøver å finne sine hippierøtter. De er ekstremt interessert i narko (hippier, sier jeg bare), ikke fordi de har lyst å bruke det, men de er nysgjerrige. Ellers mediterer de... osv.

Du glemte også nerdene, folk som bare får seksere og klager når de får femere og 5+. De går konstant rundt og babler om diverse uforståelige faglige utrykk fra naturfagen, og lager ekstremt dårlige vitser av det, f.eks: "Å, jeg fatter ikke folka som ikke skjønner forskjellen på monosakkarid og disakkkarid! Er de helt tomme i skallen eller? Man vet jo at mono er gresk for 1, og at di er gresk for 2. Herregud!*sukk* Det er så opplagt!"

Finner meg selv i de to gruppene over...

Eirik
14.11.2014 10:11

Bra!
0
anbefalinger
Folk må ta seg en bolle her ass, selv om det er kåseri, stemmer nesten alt som er står. Dere satanister må bruke hue litt. Det er ikke uten grunn at vi som ikke er satanister har det inntrykket vi har av dere. Satanister er et irriterende folkeslag. De skal hate på alt, ofte helt uten grunn, fordi skal få frem sitt syn verden.

Over her i kommentarfeltet skinner det jo så utrolig godt gjennom at satanistene følte seg truffet. Til å være uenig, benekter dere det mistenkelig mye. Og henge ut satanister er jo utrolig gøy egentlig, for dere blir jo alltid så sure og sinna. Det er jo derfor det er gøy å erte dere. Nei, GET YOUR SHIT TOGETHER pleeeease

me
10.03.2017 12:58

Bra!
0
anbefalinger
dritt dårlig, du kan 0 om fotball


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.049 sec - 1 pageviews