Søk i stiler
 

Gothic rock


Artikkel hvor du kan lese om gotisk rock. Fakta og sammenligning. Skrevet i 9. klasse.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:12.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Forhold

Det finnes mange typer rock, alt fra hard rock til Gothic rock. Jeg valgte å skrive om Gothic rock for det er det jeg liker best og jeg tror ikke det er så mange andre som har valgt denne type musikk(håper jeg). Jeg liker den veldig godt for den er litt mystisk og det liker jeg. Jeg synes at Gothic rock er litt annerledes fra det vanlige og jeg synes det er gjort så mye ut av musikken. Jeg får alltid lyst til å synge når jeg hører det.  Og siden jeg liker å skrive om noe som jeg synes er morsomt og inntresant og som jeg liker, har jeg derfor valgt å skrive om denne stilen musikk.

 

Bakgrunn:

Gothic rock startet bare som et friskt skudd av punkens bevegelse. Det var først i 79 at det ble noe egent. Det gotiske merket av ”Gothic rock ("dark-punk"), ble sett lyset i heydays av den nye bølgen, omdefinerte Gothic rock som en dypere og sterkere modus enn den opprinnelig tjent ved Svart Sabbath og Alice Cooper. Gotisk rock var, først og forrest, en holdning, og forblitt slik i løpet av 1990. I 1990 raffinerte den holdningen av en produksjon av musikere som utnytter forbedret studioteknologi og elektroniske instrumenter. Noen overraskede flyttet lederskapet fra Britannia til forente Stater. Gotisk Britannias begrenset til sene leverandører av apokalyptiske folk slik som Steg Mcdowalls Bedrøvelse.

 

Goth bevegelse utviklet seg samtidig som industrimusikk og genre overlappinger med den meste merkede forskjellen værende den mere mekaniserte lyden av industridansvers en mere humanisert goth bevegelse.

 

Å forbinding Goth subculture med den første produksjonen av gotiske sammenbindinger kan bli litt kontroversielt. Dette er fordi "gotisk" startet ut da et merke og disse gruppene som merket da slik var del av den større punk /post punk/ ny bølgescene. Resultatet er at ikke all den punks og ny vakler likt som disse gruppene var en del av Goth scene. Det garanterer nesten det som forbinder hvilken som helst av de tidlige sammenbindingene med Goth kastet ut sinte protester fra fans som ikke er goths og ikke vil ha deres yndlingssammenbinding med dem. Av og til gjør til og med bandene dem selv dette (Søstrene av Nåde for eksempel). Dette skjer selv med noen av bandene som kom omkring etter Goth startet å vende inn i et distinkt subculture og bandene i spørsmål var meget meget innvolveredd i det (for eksempel Utenlandsk Kjønn Fiend, tross aktivt en del av scenen blir nektet gotisk klippestatus for ikke være pretensiøs nok). Imidlertid er uansett denne varmede opp utgivelsen, disse tidlige gruppene er hvor gotisk rock hadde dens opphav tross denne kontroversen.

 

Hver av de tidlige bandene hatt mye i felles med punk bevegelse, skjønt noe likhet med punk skyldte til faktum som som var scenen fra som de kom frem, og forsøkte (om bevisst eller bevisstløst)å forlate bak. Hva er mest signifikant om kjernen tidlig 'er 80s post punk bandene, typisk til deres punk røtter, de hadde en generell avsmak for merker, formodentlig se slike ting som anatema til skapende uttrykk Æ1Å (http://www.gothics.org/subculture/articles/undead.php). I nylige år svinger tendensen nesten helt den andre veien, med mange band kjappende til å merke seg selv som Goth.

 

Generelt:

Gothic rock er litt skummel type rock synes jeg. Goth er en introspektiv tegning fra diverse elementer og bruker Bla. Frykt, kunst, romantikk, religion, død, vitenskap osv. Teksten er gjerne personlige og dype. Kan handle om døden eller livet eller kjærlighet på en annerledes måte, kanskje også engler gjenferd osv. Melodien kan være rolig med masse rock i bakgrunn. Det er ofte lange mellomspill med gitar soloer eller andre soloer. De bruker masse bass og trommer, men kan også være med andre instrumenter som for eksempel piano, men andre ganger kan det være med mange andre forskjellige instrumenter også. Når Det er en dame som synger så går den ofte høyt, for eksempel Nightwish, dem forbinder jeg med opera blanda med rock.

 

Akkordene er forskjellige men det er en Del – m (mol) med. For eksempel – Am – D#m -Fm osv. Det er ofte vanskelige akkorder og sangene er vanskelige å spille. Rytmen og melodien kan forandre seg en del.. men det er forskjellig fra sang til sang.

 

Siden jeg skulle gi eksempler på to forskjellige artister/band som spiller Gothic rock så valgte jeg Evanesensce og Within temptation fordi jeg synes at de er to veldig bra band.

 

 

Within temptation /Evanescence

Within temptation har det samme mystiske trekket over seg som er Evanescence.

 

Evanesensce er litt mer direkte på tekstene enn det Within temptation er. Evanescence synger ofte om kjærlighet, død, smerte, tomhet osv. De  synger Sanger som ”bring me to Life” ”Going under” og ”Even In death”. Evanesensce bruker mest instrumenter som bass, trommer, piano og gitar (elgitar). Det har Også Within temptation gjerne, men de kan også bruke andre slags instrumenter som for eksempel Strykeinstrumenter. De har i noen sanger brukt symfoni orkester. Within temptation synger ofte om Religion, romantikk, osv. Det som også er litt forskjellig er måten de synger på, men du kan høre at de begge er innen den samme musikkstilen.

 

Evanescence’s plate ”Fallen” ble spilt inn i et platestudio kalt ”Wind-Up”.  Within temptation spilte inn ”mother earth” i Dsfa Records i Holland.

 

Verkliste

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Evanescence - utgitte plater

- Fallen (2003)

- Anywhere but home(live dvd)

- Origin

 

Kjente sanger:

- Bring me to life

- Going under

- Everybody’s fool

- Missing  

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
 

Within temptation - utgitte plater

- silent force (2004)

- enter (1997)

- mother earth (2001)

 

Kjente sanger

- pale

- angles

- mother earth

 

 

Kilder:

Jeg har hentet all min informasjon fra internet.

- Jeg gikk inn på http://e-chords.com for å finne akkorder.

- Jeg søkte på ” www.google.com ” etter bakgrunn og albumene deres og også etter bilder.

Gikk inn på hjemmesidene:

- http://www.evanescence.com

- http://www.within-temptation.com

- Hørte på musikken på ”Lime Wire”

- Brukte det jeg viste selv.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


17.08.2006 16:06

Bra!
3
anbefalinger
neineinei!!! Evanescence ar LANGT FRA pop-rock! Evanescence er først of fremst Christian Rock, men blir stemplet som Hard-rock av annmeldere, og sånn... jeg mener selv også at evanescence er hard-rock...

Lacuna Coil er Gothic Metal ;; metal med religiøse elementer

Within Temptation ; Gothic Rock

fakta: det finnes egentlig ingen konkret sjanger som faktisk heter GOTH, bare gothic ditt og gothic datt, skjønner?... goth-sjangeren kan ikke stå alene, den trenger en annen form ved siden av seg... Razz :-P lol, innse det!

(Det får ikke du vite.)
09.02.2006 18:33

Bra!
2
anbefalinger
Evanescence er pop-rock.

hør på katatonia, gothminister, tristania og sånt heller  Smile :-\) kanskje du også kan finne fram litt konfront og goatlord også?  Smile :-\)


malene
22.08.2006 20:34

Bra!
2
anbefalinger
endelig der sa du det M_Lillith. hehe helt eni med deg! Wink ;-\)

Selena
22.01.2007 14:17

Bra!
2
anbefalinger
Ville bare kommentere det første som ble skrevet der av Mr_Lillith som kommenterte og skrev at goth ikke er en egen sjanger, at det bare er goth rock, goth metal o.l.
Når du sier det så kommer det ganske tydelig fram at du ikke vet stort om goth musikken. Goth er faktisk en egen sjanger, alene som bare goth. Vi har Bauhaus, de som regnes for å være det første goth-bandet. Vi har Sisters of Mercy, The Cure (ikke alle sangene er goth, men en del), Cocteau Twins m.m..
Det er Lacuna Coil, Sirenia, Tristania og andre slike nyere band som har fått disse gothic metal, rock og pop etter seg.
Så goth er en sjanger, alene  Smile :-\)

malene
31.08.2005 18:06

Bra!
1
anbefalinger
hei! ja--. kjedelig med ingen kometarer

Kine
04.09.2005 18:20

Bra!
1
anbefalinger
drit bra !!!!! tusen takk hjalp metg veldig

kristina
12.10.2005 10:39

Bra!
1
anbefalinger
syns dette var drit bra!
er storfan av evanescene selv Razz :-P

Hei!
11.02.2006 16:06

Bra!
1
anbefalinger
Skikkelig bra!!
Er en stor fan av Evanescence selv... Bra i hvertfall!! =D

malene
27.02.2006 15:43

Bra!
1
anbefalinger
hei! evanescence er ikke pop-rock. Avril Lavigne og Ashlee Simpson er pop-rock. Etter det jeg har funnet ut i etterkant er Evanescnce en blanding av Goth, alternativ og metal.

Thea
08.03.2006 20:58

Bra!
1
anbefalinger
Dette var kjempe bra! Er En utroolig stor fan av Evanescence, så.. og synes dette var veldig bra.
Evanescence FOREVER09.03.2006 12:07

Bra!
1
anbefalinger
i know! Helt enig! evanescence for ever.. ! (Y)


16.03.2006 17:11

Bra!
1
anbefalinger
Enig md han vi ikke får vite hva han heter, katatonia og tristania, og IKKE MINST Lacuna coil, det er skikkelig goth metal.. anbefaler på det varmeste å høre på lacuna coil, ellers veldi bra innlegg..22.03.2006 14:50

Bra!
1
anbefalinger
dette var en oppgave hvor jeg skulle velge ut to artister/grupper som jeg likte også samenligne osv. Jeg liker evanescenceog Within tempation best så da ble det de;9 de andre som dere snakka om har jeg hørt litt på og det er bra men disse to er bedre.. hehe

Memnock
23.03.2006 09:01

Bra!
1
anbefalinger
For det første. ALDRI oversett bandnavn, det heiter Sisters of Mercy, ikkje Søstre av nåde. Evanesence kan ikke vær goth pga at dei er mainstream-musikk, det strider mot goth-musikkens grunnleggende prinsipper. De har til og med selv innrømt at dei ikke er goth. Enkelte vil påstå at dei går inn under sjangeren "Christian rock", "pop-rock" betyr at det er rock som er til for å selge, derfor passer Evanesence ikke inn i denne sjangeren. Faktisk det eneste bandet som er Goth rock i denne stilen er Sisters of mercy, (Alien sex fiend er goth-musikk, men går ikke under denne sjangeren)

Memnock
23.03.2006 09:01

Bra!
1
anbefalinger
For det første. ALDRI oversett bandnavn, det heiter Sisters of Mercy, ikkje Søstre av nåde. Evanesence kan ikke vær goth pga at dei er mainstream-musikk, det strider mot goth-musikkens grunnleggende prinsipper. De har til og med selv innrømt at dei ikke er goth. Enkelte vil påstå at dei går inn under sjangeren "Christian rock", "pop-rock" betyr at det er rock som er til for å selge, derfor passer Evanesence ikke inn i denne sjangeren. Faktisk det eneste bandet som er Goth rock i denne stilen er Sisters of mercy, (Alien sex fiend er goth-musikk, men går ikke under denne sjangeren)23.03.2006 15:11

Bra!
1
anbefalinger
det er feil!
Ben Modey sluttet i bandet fordi han var mer opptatt av pop rock sjangeren det å selge flest plater.
I et intervju har Amy fått veldig bra frem at hun ikke lager musikk for å selge plater. Hun lager veldig seriøs og persnolig musikk som hun liker.
Dette har hun sakt direkte på et intervju, sier ikke de er direkte goth for det vet jeg de ikke er. De er en blanding.23.03.2006 15:14

Bra!
1
anbefalinger
hun lager musikk for å få frem forskjellige følelser og prøver å formidle noe.
Hun/De lager altså ikke musikk for å selge plater, der er det de IKKE gjør.

Memnock
25.03.2006 13:50

Bra!
1
anbefalinger
Eg skal ikke påstå at eg er den største eksperten på Evanesence, men goth er og forblir en anti-komersiell sjanger, dvs. at selvom det er blitt ganske "in" å være gother, så er du ikke gother bare fordi du går i svart og synger litt dystre sanger, metall-musikk har også mykje dystre sanger, det er eit heilhetsinntrykk som gjer at du kan kalle eit band for "goth," og ein del av denne er at det ikkje er mainstream. Mainstream betyr ikke at dei kun holder på med musikk for å tjene mest penger, de aller fleste i musikkindustrien har somregel eit genuint forhold til musikk, mainstream betyr at det er musikk som "alle" kan like/hører på. PS: Seffølgeligt påstår Amy at hu lever for musikken og ikke for pengene, det har eg hørt fra ganske mange andre mainstream artister og. Viss Britney Spears seier at hu lager personlig musikk, og ikke for å selge, betyr det at eg dermed skal ta det for god fisk?

Memnock
25.03.2006 14:12

Bra!
1
anbefalinger
Eit bra eksempel på at du ikke skal ta alle band under same kam, er når du seier at du vil samenlikne Within Temptation og Evanesence, vokalisten i WT har sagt i fleire intervju at WT og E. har begge gothisk staffasje, men sånn utenom det, så er dei som "natt og dag." Husk gothisk er ikke det same som goth25.03.2006 17:04

Bra!
1
anbefalinger
hmm.. jeg vil ikke si at jeg er en gotisk person. Jeg hører ikke så mye på gotsik musikk heller. Men jeg vet en del om evanescence for de er det bendet jeg intereserer meg mest for. Og man kan ikke samenligne Amy med Britney, det blir feil. Britney spiller på sex, mens Amy er mer at hun skriver for å få frem noe. fek. everybodys fool skrev hun til søsteren sin som begynte å kle seg og prøvde å ligne på "kjendiser" som hun så på tv som var så "perfekte". Her har jeg bare lest og bare lært om Gotsic rock og skrev da uti fra det jeg hadde lært.
Jeg vet også en del om det å være gotiker for jeg intereserer meg for sånne ting, så jeg vet at man ikke er gotiker bare for at man kler seg i svart og hører på dystre sanger. Det handler om å tro. Men denne stilen er skrevet for et år siden. Vis det hadde vært nå hadde jeg samenlignet evanescence med Lacuna Coil og ikke within temptation for der kan tekste være halvt gothic men musikken er mer metal synes jeg.(de fleste sangene ivertfall)

Memnock
13.04.2006 20:45

Bra!
1
anbefalinger
Men sånn ellers er det en ganske bra stil altså, er bare litt ekstra pirkete Razz :-P Sålenge du husker at bandnavn aldri skal oversettes, det blir feil. (Black Sabbath betyr forresten svarte messe)15.04.2006 18:40

Bra!
1
anbefalinger
ok Wink ;-\) jeg brukte en oversettelse maskin.,. hehe så derfor ble navnet på bandet sånn.. tenkte ikke det.

Haha!
05.05.2006 09:04

Bra!
1
anbefalinger
Evanescence er så pop-rock det er mulig å komme. Bare dumt å motsi det10.05.2006 20:11

Bra!
1
anbefalinger
Evanescence er et blandings band av litt mørk alternative og metal.... Ashlee simpson er som sakt pop rock! det er fakta.


27.06.2006 18:26

Bra!
1
anbefalinger
Englander hops.chef.nut minuet Hurd:refuge

Victoria
20.11.2006 17:44

Bra!
1
anbefalinger
Hei, kjempe fin oppgave  Smile :-\) Jeg er veldig glad i både Evanescence og Within Temptation. Evanescence er absolutt ikke pop-rock, da har folk misforstått sjangeren. WT og Evanescence tilhører sjangeren goth-rock, Ashlee Simpson (Som flere har sagt) tilhører pop-rock. Besøk siden min da vel, mydarkwonderland.piczo.com

;));
17.01.2007 10:04

Bra!
1
anbefalinger
heiiiiiiiiiii....jeg ville bARE SIIII...:jeg synes Evanescence er driiiit dååårlig...


04.02.2007 20:42

Bra!
1
anbefalinger
Goth Rock er en musikalsk sjanger som oppsto gjennom punken rundt 1980 og de hovedsaklige bandene innen sjangeren er band som Bauhaus, Siouxsie and the Banshees, The Cure og Sisters Of Mercy. Men sjangeren besto kun gjennom 80-tallet og litt ut i 90-tallet, hvor det rett og slett ikke kom flere band til. Goth-bevegelsen innen musikk stoppet her.

Band som Evanesence, Nightwish og Within Temptation faller mer innen metal, hvor man legger mer vekt på framhevde skurregitarer enn de gjør i bl.a. goth rock. bl.a. er mixingen meget forskjellig, for metal fokuserer mer på at det skal være hardt, mens mixingen innen goth rock er mer subtil.
dessuten var punken et motstykke til New Wave of British Heavy Metal, dvs at goth rock faktisk var på en separert musikkgren enn hva metal er.

vidreførere av tradisjonell gothmusikk (som en klar majoritet innen subkulturen hører på) er sjangre som darkwave, EBM, industrial og 90-talls synthpop

Jeejee..
13.02.2007 09:57

Bra!
1
anbefalinger
Malene, du har skrevet feil.. Ben Moody sluttet i bandet fordi han følte seg ulykkelig. Amy har forklart alt i et intervju. det hadde ingenting med musikken å gjøre.

M_Lillith
05.02.2008 00:25

Bra!
1
anbefalinger
SVar til Selena:
Joy Division, Bauhaus, The Sisters Of Mercy, The Cure etc. er Post-punk. De var vel og merke opphavet og 'grunnleggerne' av goth-sjangeren. Though de hadde en langt større tilknytning til punken enn til det vi i dak kvalifiserer som gothic metal.

ROFL
05.06.2008 19:25

Bra!
1
anbefalinger
Evanescence er langt fra pop-rock!!!!, det er gothic rock! , og alternative er ikke en egen sjanger!!!!!! LOL!

..
08.02.2009 21:31

Bra!
1
anbefalinger
nightwish er symfonisk metal, ikke goth rock!! goth metal er foresten en blanding av gothic rock, death metal og doom metal Smile :-\)
evanescense er alternative metal Smile :-\)

Memnock
27.03.2006 23:36

Bra!
0
anbefalinger
Britney har sitt image, Amy har sitt image, eg påstår ikke at dei har noko med kvarandre å gjer, men musikkverden idag er slik at ein ikkje skal ta alt for god fisk selvom dei påstår det. Eg vil bare fram til at Evanesence ikkje har noko i goth rock scenen å gjer, det har med inegriteten (slik du seier sjølv det er ikkje alle band som vil ha alle mulige slags fans, dei vil ha folk som er genuint interesert i musikken og ikkje er der berre når den slags er "in") dessuten så er som du seier musikken mykje nærare metal, som også kan bruke mange av dei same virkemidla som i goth-musikken. Viss du liker dype, mørke sanger med meir metal-preg kan eg anbefale Opeth, som er eit ganske bra band, litt vsporing men. Og angående det med amy som synger everybodys fool: typisk uttrykk som ein ekte gother ville sagt etter kvart: "I was uncool before it was cool to be uncool," det er ikke bare sex som selger lenger det å skille seg ut er også noe som selger, derfor drog eg paraleller mellom dei to.

ingiiiis
12.03.2011 13:44

Bra!
0
anbefalinger
Kjempebra, jeg skriver musikk oppgave om Evanescence og det hjalp meg veldig ! : D Takk for hjelpen ! : )

Mari
31.08.2017 08:32

Bra!
0
anbefalinger
Goth er en egen subkultur og livsstil, samtidig som du har gothic rock (Siouxsie and the banshees, Joy Division, Christian death og Bauhaus regnes vel egentlig som gothic rock), og utover det finnes det mange andre sjangere som blir omfavnet innenfor denne subkulturen, som darkwave og industriell.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.025 sec - 1 pageviews