Søk i stiler
 

Milorg


Korte fakta om Milorg.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:10.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Norske forhold under krigen
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Den første tiden i Milorgs historie blir kalt pionerfasen. I denne ble Tyskland stadig mektigere og virket uover-vinnelige. Blant ungdommen i Norge var det mye pessimisme. Det var der det hele startet, noen av de som hadde vært med i krigsdagene i 1940 ville gjøre mer. De gjemte unna masser av våpen og utstyr, og de fortsatte og ha kontakt seg i mellom i mindre grupper. 

 

Det var på Østlandet at de fleste Milorg gruppene lå. Da sentralledelsen i 1940 ville samle de forskjellige gruppene, ble det dannet et øverste organ, Rådet. Dette Rådet bestod av ca 4.medlemmer gjennom hele krigen. I 1940 sende Rådet et brev til kongen der de ba om status som en anerkjent organisasjon. Dette brevet ble videre sendt regjeringen og drøftet der. Rådet hadde utviklet retningslinjer for Milorg som da ba regjeringen ta stilling til.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

På slutten av 1942 begynte Gestapos opprulling for fult. De som jobbet i motstandsbevegelsen hadde ikke noen erfaring fra illegalt arbeid, og en dag måtte det gå galt. Gestapo kom på sporet av noen grupper og slo til på Østlandet. Mye av det som var bygget opp gjennom to år ble nå ødelagt.

 

Denne fasen var tung for Milorg, opprullingen i 1942 gjorde situasjonen vanskelig. Rekruttering og popularitet var dalende. London var ikke særlig samarbeidsvillige, og Sentralledelsen gikk imot hele Milorg ideen.

 

Forsvarets overkommando og Milorg selv slet hardt for å finne en løsning på alle problemene og Milorgs videre fremtid. På slutten av 1942 utarbeidet Milorg en liste over sentrale problemstillinger. Listen ble kalt Partisanbrevet og Rådet trakk viktige konklusjoner. For å få ordnet opp i alt rotet mellom den sivile ledelsen (Kretsen) og den militære ledelsen (Rådet) ble det innkalt til et møte i Stockholm. På dette møtet ble en del av mistroen mot Milorg fjernet fra Kretsens side og andre misforståelser ble oppklart.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Tommy Rong
21.10.2005 09:35

Bra!
12
anbefalinger
Litt kort, samtidig som mye av dette ikke stemmer. Mye avskrift fra andre nettsider gjør at dette er en elendig oppgave!! Du må nok legge mer tid i det neste gang, du!

Elisabeth
03.05.2006 18:38

Bra!
11
anbefalinger
Altså.. hva kan dere forvente? Masse av informasjonen her på nettet er feil. Vil dere ha noe som faktisk stemmer? Gå på biblioteket!

Daniel P. Nilsen
21.10.2005 09:35

Bra!
10
anbefalinger
Ikke så impornerende spør du meg. Mye avskrift og feile fakta.

lol
20.04.2006 09:53

Bra!
10
anbefalinger
lol ?


01.05.2006 14:28

Bra!
10
anbefalinger
dette er alt for dårlig. skriver for mye av andre nettsider og teksten er litt kort
en del skrive feil

skrivefeil*
06.03.2008 11:08

Bra!
10
anbefalinger
SKRIVEFEIL IKKE SKRIVE FEIL DIN IDIOT

Hei
20.01.2011 10:20

Bra!
10
anbefalinger
Har du dette bilde i en større eller bedre kvalitet `?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews