Søk i stiler
 

Bokanalyse av Hobbiten


Dette er en bokanalyse av Hobbiten med bilder. Du kan kopiere tekst om du vil :)
Sjanger:Analyse/tolkningLastet opp:09.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Hobbiten
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Om boken

Jeg har lest Hobbiten eller Der og Tilbake Igjen Forfatter J. R. R. Tolkien. Hobbiten ble for første gang gitt ut i England 1937. Boken jeg har lest har 288 sider, men det varierer med størrelsen på boken og skriften. Hobbiten er en novelle og går under kategorien fantasy. Den ble skrevet originalt på engelsk, men er oversatt til veldig mange andre språk.

 

Forlaget for den norske utgaven av boka er Tiden Norsk Forlag. Forlaget for den engelske utgaven av boka er Harper Collins.

 

Boken handler om

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Historien er fra The Third Age of Middle-Earth, 2941–2942. Bilbo er en liten hobbit som lever fredelig i det lille hobbithullet sitt. En dag får han besøk av den vise trollmannen Gandalv, og tretten dverger (tvillingene Balin og Dvalin, Óin og Glóin og Fili og Kili, trillingene Dori, Nori og Ori og Bifur, Bofur og Bombur,  og den vise Thorin Eikenskjold). De vil ha Bilbo med på en lang reise østover i Midgard, blant annet over tåkefjellene og inn i Myrkskog, helt til et fjell som de kaller Ensomfjellet. I dette fjellet bodde dvergene, og Thorin var konge, helt til den onde dragen Smaug kom, og drev dvergene vekk fra fjellet.

 

Dragen tok også en stor skatt som dvergene oppbevarte inne i fjellet. Planen deres er altså å drepe dragen og ta tilbake skatten. Bilbo blir til slutt, noe motvillig, med på eventyret. På den lange veien til Ensomfjellet, kommer følget borti mange farer, blant annet i Myrkskog. Det er i denne historien at Bilbo finner den magiske ringen til Gollum, som han får bruk for flere ganger.

 

Budskapet i denne boken er at de gode krefter er alltid sterkest og at en liten fyr kan gjøre store ting.

 

J. R. R. Tolkien

J. (John) R. (Ronald) R. (Reuel) Tolkien (som er forfatteren av Hobbiten) ble født 3. januar 1892 i Oranjefristaten i det nåværende Bloemfontein, Sør-Afrika.

 

Etter farens tidlige død flyttet Tolkien sammen med familien (mor og yngre bror) til Birmingham-området i England.

 

Tolkien var katolikk. I 1916 giftet Tolkien seg med Edith Bratt og de fikk fire barn sammen.

 

Han døde i 1973, og ligger begravet på kirkegården Wolvercote i Oxford ved siden av konen sin.  Tolkien var veldig fasinert av hobbiter og sa selv en gang:

“I am in fact a hobbit in all but size. I like gardens, trees, unmechanized farm lands, I smoke a pipe and like good, plain food-unrefrigerated-but I detest French cooking. I like-and even dare to wear in these dull days-ornamental waistcoats. I'm fond of mushrooms out of a field, have a very simple sense of humor (which even my most appreciate critics find tiresome). I go to bed late, and get up late, when possible."

- J.R.R. Tolkien

 

Andre bøker av Tolkien: (engelsknavn i parentes)

<bilde>

Logg inn for å se bildet
- Ringenes herre (The Lord of the Rings)

- Silmarillion (Silmarillon)

- Tolkien’s rike -bilder fra Midgard (Tolkiens World -pictures from Midgard)

- Ufullendte forteklinger (Unfinished Fairy Tales)

- Trær og blader (Trees and Blades)

- Volund med frå Store Skauby (?)

- Rundtomrask (?)

- Brev frå julenissen (Letter from Santa)

 

Synsvinkler

Det er brukt 3. person i boken , men det er lett og la seg lure til at det er jeg person. Fortellingen er skrevet i omniscient, som betyr at fortelleren ikke bare forteller Bilbos tanker og følelser men setter også kommentarer på dem.

 

Skildringer

Den anonymme fortelleren er leken og humoristisk. Han er liker og snakke på en morsom måte med humoristiske beskrivelser av personene. Bilbo, for eksempel, kalles ofte Herr. Baggins eller “den fattige lille fyren.”

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Personskildringer

I personskildring nr. 1, blir hobbiten som person beskrevet

 

I personskildring nr.2 blir hvordan Bilbo strever med å holde seg fast i tønner på elven beskrevet.

 

Miljøskildringer

I miljøskildring nr.1 blir hobbithullet til Bilbo beskrevet

 

I miljøskildring nr. 2 blir litt møtet med de onde ulvene beskrevet

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Vendepunkt og høydepunkt

I vendepunkt nr. 1 besøker Gandalf en god venn og trollmann Bilbo og beordrer ham til å være med på en ekspedisjon som går ut på og gjenvinne Thorins skatt fra Smaug. Bilbo drar motvillig, og med hver stadig vanskeligere eventyr, aksepterer han mere ansvar for velferden av gruppen.  

 

I vendepunkt nr. 2 finner Bilbo en magisk ring som han tar med seg. Den magiske ringen gjør den peronen som har den på fingeren usynelig. Konsekvensen for det er at kan snike seg opp og vekk fra folk og lignende usett, og mer han vanligvis ikke ville klart.

 

I høydepunkt 1 møter Bilbo en skapning som engang var en gang et menneske som heter Gollum. Gollum vil helst spise Bilbo, men blir med på å ha en gåte konkurranse så Bilbo kan få en sjanse til å komme helskinnet vekk herfra.

 

 

Konklusjon

Jeg likte Hobbiten veldig godt, fordi jeg liker fart spenning og action og det var akurat det boka hadde. Hobbiten er ganske lang og det er bra, da får boken en mer inviklet/spennende handling istedet for kort, enkel og ikke alltid så morsom handling. Boka anbefales for personer fra 11-12 års alderen og oppover, på grunn av språk og litt vanskelig handling. Jeg gir den helt klart en sekser i terningkast.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Kef1r
31.10.2005 18:40

Bra!
34
anbefalinger
Veldig nice takker for hjelpa da slapp jeg å få 2 i norsk  Smile :-\)

Yolo swagger
21.05.2014 08:45

Bra!
26
anbefalinger
gj m8

Geir Inge
10.03.2013 22:51

Bra!
14
anbefalinger
Greit å hente litt inspirasjon, men den var ganske tynn. Har allerede et særemne på 11 000 ord, så da er denne til lite hjelp...

Jante
22.04.2007 22:07

Bra!
12
anbefalinger
TAkk.. for hjelpen med lekser Smile :-\)

Gamer
29.03.2012 21:03

Bra!
12
anbefalinger
Hobbiten Portal: LitteraturGå til: navigasjon, søk Hobbiten
The Hobbit


Forfatter/e J.R.R. Tolkien
Sjanger Fantasy
Utgitt 1937
Forlag Tiden Norsk Forlag (NOR)
Allen & Unwin (UK)
Oversetter Finn Aasen og Odrun Grønvik (1972) / Nils Ivar Agøy (199 Cool 8-\) / Eilev Groven Myhren (200 Cool 8-\)
Sider 283 (norsk versjon)


Hobbiten var J.R.R. Tolkiens første publiserte skjønnlitterære verk. Det kom ut på forlaget Allen & Unwin i 1937. I Norge ble boken først oversatt av Finn Aasen og Odrun Grønvik[1] i 1972, og om igjen av Nils Ivar Agøy i 1998. Først ti år senere, i 2008, kom Hobbiten ut på nynorsk, oversatt av Eilev Groven Myhren og utgitt på Tiden Norske Forlag (ISBN 9788210050381)[2]. Både steds- og personnavnene er oversatt, og runene likeså.

I bokmålsversjonen heter hovedpersonen Bilbo Lommelun, og i den nynorske Bilbo Skrepping. Boken forteller om Bilbos eventyrlige og strabasiøse reise sammen med 13 dverger. Rett som det er griper også trollmannen Gandalv inn. Målet og meningen med ferden er å gjenerobre Ensomfjellet bortenfor Myrkskog fra dragen Smaug, som har tatt fjellet til sitt hi, og som ruger over en skatt som dvergene er rettmessige eiere av.

Tolkien skrev Hobbiten som barnebok. Senere gikk han videre på det grunnlaget som var lagt, og skapte storverket Ringenes herre. Hobbiten var opprinnelig ikke tenkt som en del av Tolkiens legendarium (det som senere skulle bli Silmarillion), men planene og ambisjonene vokste etterhvert som det fiktive universet utviklet seg under skrivingen.

Innhold [skjul]
1 Hobbiten blir til
2 Basert på filologiske kunnskaper
3 Boka
3.1 Innholdsfortegnelse
3.2 Handling
4 Hobbiten som forløper til Ringenes Herre
4.1 Ringen
5 To versjoner
5.1 Forskjeller mellom Hobbiten og Ringenes Herre
6 Begrepet Hobbit andre steder
6.1 TV
6.2 Film
6.3 Tegneserier
6.4 Spill
7 Referanser
8 Eksterne lenker


Hobbiten blir til [rediger]Tolkien fortalte i et brev han skrev i 1955, at i slutten av 20-årene, mens han arbeidet med noen eksamenspapirer, begynte han å skrive Hobbiten. Han fant et blankt ark og skrev de ordene skulle bli den senere så berømte åpningen: «In a hole in the ground, there lived a hobbit.» («I et hull i bakken bodde det en hobbit.», «I eit hòl i marka budde det ein hobbit.») I de neste årene skrev han ikke så mye mer, men han tegnet opp Trors kart og skapte det fantasilandskapet der handlingen skulle foregå. Han skrev litt nå og da, men en gang kom han til å vise en maskinutskrift til en familievenn ved navnet Elaine Griffiths. Det skjedde tidlig på 1930-tallet. Hun tok det til en kollega ved navn Susan Dagnall, som spurte Tolkien om hun kunne få se på det (fortsatt uferdige) manuskriptet. Han samtykket, og Dagnall leste og mente han burde fullføre. Det ferdige manuskriptet forelå i 1936. Dagnall tok det til Stanley Unwin, som spurte sin ti år gamle sønn Rayner om å vurdere det. Rayner likte det han leste, og Dagnall skrev en så entusiastisk omtale av manuskriptet at forlaget Allen & Unwin antok det til utgivelse.

I Hobbiten introduserte Tolkien eller nevnte i alle fall, viktige karakterer som det fortelles videre om i andre bøker, Ringenes herre og Silmarillion. Spesielt Elrond og Gollum får stor plass i nye bøker, men også Gandalf, hobbitene og dvergene.

Hobbiten var altså opprinnelig tenkt som et selvstendig verk. Men da boken hadde kommet ut, ba utgiveren om en fortsettelse. Da ga Tolkien seg i kast med det som skulle bli The Lord of the Rings, på bokmål Ringenes Herre og på nynorsk Ringdrotten.

Basert på filologiske kunnskaper [rediger]Til grunn for Tolkiens diverse romanunivers ligger store kunnskaper om historiske språk og legender fra det tidligere Europa. Mange navn er hentet fra den nordiske mytologien. Tolkien har benyttet seg av gamle engelske, angelsaksiske, runer, av kalendere og andre ting fra denne epoken. Veldig mye av dette ble også brukt i Tolkiens senere arbeid, både i Ringenes Herre og Silmarillion.

Boka [rediger] Innholdsfortegnelse [rediger]Kapittel Kapittel Side
I Et uventet selskap 9
II Stekt fårekjøtt 34
III En kort rast 50
IV Over fjell og under fjell 59
V Gåter i mørket 71
VI Fra asken til ilden 92
VII Et merkelig hus 111
VIII Fluer og edderkopper 136
IX Tønner på ville veier 164
X En varm velkomst 180
XI På dørhellen 191
XII Undergrunnsopplysninger 199
XIII Tomt hus 219
XIV Ild og vann 230
XV Skyene samler seg 239
XVI En tyv i natten 249
XVII Skybrudd 256
XVIII Reisen tilbake 267
XIX Det siste veistykket 275

Handling [rediger]Boken åpner med at Bilbo blir oppsøkt av trollmannen Gandalf som lager det slik at Bilbo neste dag får uventet besøk av tretten dverger som den gjestfrie hobbiten ser seg nødt til å invitere inn til te: Dvalin, Balin, Kíli, Fíli, Dori, Nori,Ori, Oin, Glóin, Bifur, Bofur, Bombur og Thorin - endelig dukker også Gandalf selv opp igjen. Bilbo får snart vite at dragen Smaug har stjålet en stor skatt fra dvergene, og nå vil de gjenerobre den. Etter Gandalfs råd vil de ha med seg den fredelige og hjemmekjære Bilbo på det dristige foretakendet.

Bilbo var en hobbit som «aldri la ut på eventyr eller gjorde noe uventet». Allikevel blir eventyrlysten i ham vekket, og sammen drar de avgårde. På veien møter de troll, tusser (det som i Ringenes Herre, Torstein Bugge Høverstads oversettelse, er kjent som orker, kalles i Agøys oversettelse for tusser ), edderkopper, ulver, alver og mennesker, og ikke minst får de problemer idet de kommer fram til skatten og Smaug.

Boken er formet som et stort undereventyr. Bilbo er likefram eventyrhelt som verken gjemmer på bitterhet eller har noen ondskap i hjertet. Han gjør alltid det han tror er det rette. Det skal vise seg at han også har evne til å løse vanskelige problemer, og vinner etterhvert aktelse både hos dvergene og andre. Han har imidlertid en magisk hjelper i en besynderlig ring han tilegner seg underveis. Ringen hjelper ham ut av mange vanskeligheter. Og tilslutt overvinnes selv den fryktelige Smaug, og Bilbo kan endelig vende tilbake sin sin kjære hjemstavn med store rikdommer.

Bilbos ring spiller siden en helt sentral rolle i Ringenes Herre.

Hobbiten som forløper til Ringenes Herre [rediger] Ringen [rediger]Den magiske ringen kommer i Bilbos eie i kapittelet «Gåter i mørket». Ringen betyr et vendepunkt i Bilbos liv. Bilbo har uforvarende funnet ringen i de mørke gangene i et fjell fullt av tusser. Han har puttet den i lomma uten å ane hvilken kraft som bor i den. Ringen har i uminnelige tider vært i Gollums besittelse, en tvetydig skikkelse som lever isolert på ei øy i et vann under tussefjellet. Gollum vet ikke at Bilbo har funnet ringen, men vil ta livet av Bilbo slik han før har tatt livet av mange tusser. Han går imidlertid inn på en gåtelek der Bilbos liv skal bli spart dersom han vinner. Bilbo vinner, og ved ringens hjelp kommer han seg ut av tusse-fjellet. Gollum-figuren blir siden viktig i Ringenes herre.

To versjoner [rediger]Mens Tolkien skrev på Ringenes Herre så han at han måtte revurdere sin første framstilling av møtet mellom Bilbo og Gollum. Tolkien prøvde mange forskjellige løsninger i kapittel to i Ringenes Herre, «The shadow of the Past», på bokmål «Fortidens skygge» (på nynorsk: «Skuggen av fortida»). Til slutt kom han til at han måtte endre noe. Han sendte et brev til forlaget og ba dem endre kapittelet om gåteleken i urversjonen av Hobbiten og i framtidlige utgaver. Dertil ba han om justeringer i kapittel to i Ringenes Herre som allerede var under utgivelse. Det finnes altså to versjoner av kapittelet om livgåtene i Hobbiten og av kap. 2 i Ringenes herre. [3]

Forskjeller mellom Hobbiten og Ringenes Herre [rediger]Det finnes mange forskjeller i detaljer i Hobbiten og Ringenes Herre. Her er noen eksempler:

I Hobbiten bruker Tolkien en enkel og direkte stil med mange leserhenvendelser fra det fortellende jeg. Beretterholdningen i Ringenes Herre er objektiv, og gjør bruk av mange flere stilistiske nivåer.
I Hobbiten er alvene i Kløvendal lekende, glade, aktive og fulle av påfunn. I Ringenes Herre opererer Tolkien med ulike alveslag, som f.eks. høyalvene, et verdig og alvorlig folk
I Hobbiten kalles orker gjerne for «goblins», som på bokmål og nynorsk er oversatt med tusser. Benevnelsen «orc», ork, blir brukt mye mer brukt i Ringenes Herre.
I Hobbiten tenner man opp med fyrstikker. Det forekommer ikke i Ringenes Herre.
En del av ulikhetene i stil, holdning, kompleksitet m.m. skyldes at Hobbiten primært er fortalt for et ungdommelig publikum. Etter at Tolkien hadde fulltført Hobbiten, vokste ambisjonene, og han bygde ut stoffet til en omfattende verdenstolkning eller mytologi. Selv om det er tallrike referanser til andre kjente mytologier, bærer Tolkiens mytologi hans eget umiskjennelige stempel.[4]

Begrepet Hobbit andre steder [rediger]I løpet av årene som har gått, har mange andre medier brukt ordet Hobbit.

TV [rediger]En animert filmversjon av historien ble laget av Rankin/Bass og vist som tv-serie i USA i 1977.

I BBCs barnetvserie Jackanory blir det presentert en omgjort versjon av Hobbiten i 1979. [5] Til forskjell fra det som er normalt for BBC-serier, hadde denne historien flere fortellere.

Film [rediger]To spillefilmer av Hobbiten er planlagt ferdig i 2012 og 2013. New Line Cinema har produksjonsrettighetene, mens MGM forbeholder seg retten til historien ellers. Peter Jackson, regissøren bak filmtrilogien Ringenes Herre, ble spurt om å lage filmen, men var lenge uenig med New Line om rettighetene og tok dermed ikke jobben. I senere tid klarte New Line Cinema og Peter Jackson å begrave stridsøksen, og til glede for samtlige fans, så vil Peter Jackson være med å produsere og skrive manus, den nye filmatiseringen av Hobbiten,[6] som vil foregå i to deler. [7] Filmen skulle bli regissert av Guillermo del Toro, men i slutten av mai 2010 måtte del Toro trekke seg på grunn av at MGMs finansielle problemer førte til at filmene ble utsatt med over et helt år. Innspillingen av de to filmene begynte på New Zealand 21, Mars 2011 med Peter Jackson som regissør. Den første filmen, som har fått tittelen The Hobbit: An Unexpected Journey har planlagt verdenspremiere 14, Desember 2012. Den andre filmen med tittel The Hobbit: There And Back Again skal etter planen ha premiere 13, Desember 2013.

Tegneserier [rediger]En tredelt tegneserie ble laget av Chuck Dixon og Sean Deming, illustrert av David Wenzel og utgitt av Eclipse Comics i 1989. En ny, hel (ikke tredelt) utgave ble utgitt av Del Rey Books i 2001.

Spill [rediger]Hobbiten har blitt emne for mange forskjellige brettspill, inkludert «The Lonely Mountain» (1984), «The Battle of Five Armies» (1984) og «The Hobbit Adventure Boardgame» (1997), alle utgitt av Iron Crown Enterprises.

Games Workshop ga ut «Battle of Five Armies» i (2005), et krigsspill der man brukte 10 mm-figurer, basert på reglene til spillet Warmaster.

Mange video- og dataspill, både offisielle og uoffisielle, er basert på denne historien. En av de første var Hobbiten.

Referanser [rediger]1.^ Kilde: http://www.arthedain.org/ressurser/sos.html. I tillegg er den utgitt ved diverse forlag ved ISBN-nummeret 82-7844-196-0.
2.^ Tiden Norsk Forlag - Hobbiten. Tiden Norsk Forlag. Besøkt 2008-11-29, {{{besøksår}}}.
3.^ livgåte=en gåte som en person må gjette i en vanskelig situasjon for å unngå å miste livet. Motivet er vanlig motiv i mange eventyr
4.^ Carpenter, Humphrey (1977). J. R. R. Tolkien: A Biography. London: George Allen & Unwin. OCLC 3046822.
5.^ "The Hobbit". Jackanory. Internet Movie Database: Jackanory, "The Hobbit" (1979)
6.^ http://www1.vg.no/film/artikkel.php?artid=524848
7.^ Peter Jackson and Fran Walsh Talk THE HOBBIT (19. november 2006).
Mytenes mann - J.R.R. Tolkien og hans forfatterskap av Nils Ivar Agøy
Boka selv, Hobbiten.
Eksterne lenker [rediger]Natse Tolkieno
NickErs
06.02.2018 14:52

Bra!
12
anbefalinger
Dette vil jeg si er en ganske dårlig tekst, men du har sikkert hjulpet mange elever der ute Smile :-\)

Pwnagedude
11.02.2007 14:49

Bra!
11
anbefalinger
Gj m8 xD

Eru Ilúvatar
07.05.2007 18:38

Bra!
10
anbefalinger
Rundtomrask - Roverrandom (engelsk tittel)

Enig med Hallo
05.06.2010 15:16

Bra!
9
anbefalinger
Boken Hobbiten har en annen historie enn det som står skrevet her. mye er riktig, men det var ikke Thorin som var konge. Han SKULLE bli det. Gandalf (som er trollmannen, ikke Bilbo) beordret ikke Bilbo til å være med. hva han gjorde var å si til dvergene at Bilbo hadde sagt seg frivillig, og, forfjamset som han var, klarte ikke Bilbo å unngå å bli dratt med på eventyret

sk0g
21.03.2006 20:29

Bra!
8
anbefalinger
HÆRLIG!

takk for hjelpa! berga meg ut av ei krise der!;P

Jonas
16.03.2014 19:43

Bra!
7
anbefalinger
Det er ikke en novelle..

bøøø
13.12.2007 19:33

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk for hjelper  Very Happy :-D nå ble dagen mye bedre  Smile :-\) må skrive mange norsk tekster og nå er jeg unnagjort med en =-)

Bøbø
16.11.2009 21:08

Bra!
6
anbefalinger
håpe læreren min ikje merker det !!!!

Nissen
08.11.2008 19:46

Bra!
5
anbefalinger
" I høydepunkt 1 møter Bilbo en skapning som engang var en gang et menneske som heter Gollum. " Gollum var en gang ikke så ulik en hobbit (ikke et menneske), og het da Smyagol.


30.04.2010 19:28

Bra!
4
anbefalinger
ikke særllig godt skrevet, ville gitt den 2 - 3 som karakter!

Lars
29.03.2012 20:30

Bra!
4
anbefalinger
Dåkke æ passe domme i håve, dokke som kopiere dette, for dæ æ noge som hetter PLAGIATKONTROLL!

pal
11.06.2008 15:28

Bra!
3
anbefalinger
Nå ble jeg redda! Skal levere en bokanalyse om Albertine til i morgen, noe som egentlig skulle vært levert den 19. mai, så jeg fikk siste frist til i morgen, om ikke hadde jeg fått 2 i norsk! Takk skal du ha! Smile :-\)

Jantelov1
20.04.2016 16:07

Bra!
3
anbefalinger
Nå blir det bra, må bare gjøre om ordene osv sånn at jeg ikke kopierer

fukboi
19.09.2016 09:08

Bra!
3
anbefalinger
FAEN denne teksten suger. Bare innledningen ga meg aids. KYS.

banjo
14.05.2008 11:10

Bra!
2
anbefalinger
takk, nå har dette var bra, trengte bare en del av oppsummeringa til engelsken min Very Happy :-D

Elisabeth
15.02.2011 21:07

Bra!
2
anbefalinger
Satse på at æ kan bruke nåkka av det her!  Very Happy :-D


11.12.2013 10:42

Bra!
2
anbefalinger
tusen takk norsk leksen min er gjort nå  Smile :-\)

Adi
25.02.2014 15:23

Bra!
2
anbefalinger
Noen som vet hva "budskapet" i hobbiten er for noe???
(hva vil forfatteren oppfordre oss til/komme fram til)

SVAR ADI!
02.02.2016 12:26

Bra!
2
anbefalinger
SVAR ADIII!! HVA ER BUDSKAPEEET?

King Jung Chukk
02.03.2015 22:02

Bra!
1
anbefalinger
Nå blir framføringen min bra! xD

Dam Son
19.01.2016 09:47

Bra!
1
anbefalinger
Zank u

broski
15.01.2019 18:14

Bra!
1
anbefalinger
dette er så jævlig shit

Bilbo
10.03.2018 17:33

Bra!
0
anbefalinger
Hm, en hel del rettskrivingsfeil. Dessuten stemmer ikke historien din. Karakter 3!
Hilsen læreren


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.023 sec - 1 pageviews