Søk i stiler
 

Barcelona


Reiseskildring jeg skrev i 8. klasse om den spanske byen Barcelona.
Sjanger:AnnetLastet opp:08.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Europeiske samfunn
Verktøy:Utskrift


Barcelona - storbyen som de siste årene har blitt et av Europas mest populære reisemål. Bare tanken på denne byen gjør meg varm i hjertet! Flyturen fra Oslo tok ca. 3 timer, men føltes som en evighet, og idet jeg endelig gikk ut av flyet slo varmen imot meg fra den overopphetede asfalten. Dette lovte bra.

 

Jeg sjekket inn på et hotell like ved La Ramblas, selve hovedgaten i byen, og bestemte meg for å ta den i nærmere øyesyn med en gang. Jeg ruslet ned mot Plaza de Catalunya der Ramblaen begynte. Plassen var full av turister med og uten fotoapparater. Nedover Ramblaen sto blomsterbodene på begge sider, og lukten av blomster var faktisk sterkere enn eksosen fra bilene som suste forbi på begge sider. Lenger nedover sto fuglehandlerne og de som solgte gullfisk og skilpadder!

 

Et yrende folkeliv beveget seg oppover og nedover gaten - nesten som å gå i 17. mai tog! Jeg slang meg innom en av kafeene som også holder til der og bestilte meg en iste. Rundt meg ble det snakket Katalansk! Det i seg selv var jo ikke underlig i og med at jeg var i hjertet av Catalunya.

 

Jeg bestemte meg for å rusle videre ned mot den gamle katedralen. Hver søndag møttes folk der for å danse Sardana (en gammel Katalansk folkedans), orkesteret spilte og ringen av dansere ble stadig større. Gamle og unge side om side, mens besøkende og troende ruslet inn og ut av kirken. Og hvilken katedral! Man ble nærmest målløs i det man kom inn. Noen tente lys og knelte foran Jomfru Maria, for deretter å be en stille bønn for seg selv. Stillheten og roen fylte meg med noe godt. Vakre veggmalerier, utskjæringer og skulpturer tok nesten pusten fra meg. Her kunne man blitt i flere timer dersom man ville ha med seg alt. Jeg kunne dessverre ikke det, og la kursen videre mot Park Güell, Barcelonas bypark. Parken krydde av turister, men mens man vandret rundt og samtidig så utover byen og havet, kunne man likevel finne roen. Det var sen kveld i Barcelona når jeg omsider gikk til ro. Jeg kunne ligge og høre en hel verden på en gang... Denne byen sover aldri! ---

 

Tidlig neste morgen bestemte jeg meg for å oppsøke et av de lokale markedene. Jeg ble bergtatt av alle råvarene man kunne fråtse i. Skalldyr, fisk, skjell, kjøtt, pølser og skinker var bare noe av det jeg så ved første øyekast. Det bugnet av farger og lukter. Lenger inne var det frukt og grønnsaker så langt øye kan se. Jeg fikk vann i munnen og bestemte meg for å innta frokost på en av de lokale barene i nærheten. Valget var enkelt, det ble et smørbrød med tomat, skinke og ost!

 

Derfra gikk turen mot Montjuic og Tibidabo, som lå på hver sin side av byen, høyt oppe på hver sin ås. Dette var to store fornøyelses parker, som kunne få enhver til å bli som et barn igjen. Her var det gigantiske berg og dal-baner, karuseller, spøkelseshus, bilbaner - ja, alt man kunne ønske seg av barnslige og heftige opplevelser. I tillegg var det en fantastisk utsikt over byen. Nede ved havnen kunne man faktisk ta en taubane opp til Tibidabo, og få med seg utsikten hele veien oppover åssiden. Noe som kanskje kunne være spennende nok for enkelte!?

 

Jeg tok veien om havneområdet på vei hjem. Man kunne gå langs promenaden og bare nyte sjøen, de lekre båtene og stranden som var flittig brukt av fastboende og turister. Langs promenaden var det flotte hoteller, restauranter og benker der man kunne sitte å bare nyte synet av sjøen. Det var vakkert plantet med blomster og palmer. Her spaserte gjerne spanske familier på søndager før de inntok en stor familiemiddag sammen.

 

Jeg derimot, ruslet hjemover mot hotellet for å pakke og returnere til Oslo. Jeg hadde fått mange og gode følelser for byen, og hadde allerede bestemt meg for å komme tilbake. Det var så uendelig mye mer å se og oppleve her. Visca Barcelona y hasta la vista! ("Leve Barcelona" og "På gjensyn").


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Josefine:P
27.06.2005 23:45

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra! Razz :-P

iDa (Som har skrevet denne)
28.06.2005 17:04

Bra!
2
anbefalinger
Yay, takker...  Very Happy :-D Fikk en femmer på denne...

anne
16.01.2006 13:48

Bra!
2
anbefalinger
veldibra Very Happy :-D

knut
28.03.2012 18:08

Bra!
1
anbefalinger
bob bob ikke sant....


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews