Søk i stiler
 

Den vakreste jenta i verden


Eventyr om en prinsesse ved navn Rosenrød.
Sjanger:EventyrLastet opp:02.05.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Eventyr
Verktøy:Utskrift


Det var en gang ei jente, som het Rosenrød. Moren og faren var konge og dronning. Rosenrød var den vakreste jenta i verden sa folket, der hun bodde med moren og faren sin. Men det ikke Rosenrød visste, var at det var en forbannelse over henne. Den gikk ut på at den dagen hun fylte 15 år, ville hennes mor dø og hun ville få en ond stemor. Men det ville ikke gå i oppfyllelse hvis hun fikk et kjærlighetskyss av en hun elsket og ha elsket henne. Det var bursdagen til Rosenrød og hun fylte 14 år, det var et år igjen til forbannelsen gikk i oppfyllelse. Moren og faren hennes syntes det var på tide at hun ble gift, Rosenrød syntes det var litt for tidlig ennå, hva med å vente ett år eller to. Det begynte å komme friere til Rosenrød, men hun sa bare nei til alle sammen. Men en dag kom det en gutt på 14 år til slottet og spurte om hånden til Rosenrød, for alle frierne måtte inn til kongen først, og så kom de inn til prinsessen. Kongen syntes han var ikke fin nok for Rosenrød, så kongen sa at han kunne bare gå igjen. Gutten (som forresten het Per) var veldig lei seg at kongen hadde sagt at han var ikke fin nok for Rosenrød. Per syntes Rosenrød var veldig vakker og han ville bare ha henne.

 

Det hadde gått en måned, og en dag kom det bud fra kongen og dronninga fra nabolandet. De spurte om deres sønn og Rosenrød kunne gifte seg med hverandre. Det syntes moren og faren til Rosenrød var en bra ide. Deres sønn (som het Håkon) ville ikke gifte seg med Rosenrød, men med en jente som het Snøhvit, som var en vanlig jente fra folket, men han elsket henne over alt på jord. De begynte med forberedelsene til bryllupet med en gang. Moren og faren til Rosenrød var veldig glad for at Rosenrød endelig skulle gifte seg. Rosenrød var ikke glad for det moren og faren hadde sagt ja til, at Håkon og hun skulle gifte seg.

 

En dag gikk Rosenrød en tur i skogen og plutselig gikk hun på en gutt (det var Per). Gutten sa at han het Per. Hun syntes han var veldig søt, og hun spurte om han ville komme i bryllupet sitt. Det er om to måneder og to uker. Per spurte om det var sant at hun skulle gifte seg snart. Rosenrød svarte at det var sant. Men jeg er ikke glad for det, jeg liker ikke Håkon som han heter. På slottet lette dronninga etter Rosenrød, men hun fant henne ikke. Inne på rommet til Håkon satt han og snakket med Snøhvit. Hun ville at de skulle rømme og Håkon sa ja. Han begynte å pakke. Etter en liten stund var de klare til å dra. Ute i skogen lå to mennesker i gresset ved siden av hverandre. Per sa til Rosenrød, Jeg elsker deg over alt på jord, og Rosenrød svarte, Jeg elsker deg også over alt på jord. Så kysset de hverandre, men etter hvert måtte Rosenrød hjem til slottet. Dronninga spurte hvor Rosenrød hadde vært, og Rosenrød svarte, ”Jeg har vært oss Håkon”. Per var sjalu og misunnelig på Håkon og ønsket at det var han som skulle gifte seg med Rosenrød. Neste dag oppdaget de at Håkon og Snøhvit hadde rømt sin vei. Rosenrød var veldig glad og spurte om hun kunne velge en selv, og det sa de ja på. Hun gikk inn i skogen og så etter Per, til slutt møtte hun han og sa de gode nyhetene. Per var veldig glad for nyhetene, og så spurte Rosenrød om han ville gifte seg med henne.

 

Per så på Rosenrød og smilte, og til slutt svarte han:” Ja, det vil jeg”. Da dro de til slottet og sa at de skulle gifte seg, kongen så på Per og til slutt kjente han Per igjen og sa: ”Du er den gutten jeg syntes ikke var god nok for Rosenrød”. ” Du får Rosenrød til brud og halve kongeriket attpå”, sa kongen etter hvert. Så turte de bryllup i tre dager til ende. Så levde de lykkelig i alle sine dager. Det ble som folket sa, Rosenrød var den vakreste jenta på denne jord.

 

Slutt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


04.12.2005 20:23

Bra!
3
anbefalinger
hey jeg likte den eventyr veldig jeg synes at du gikk en på den gratis!!

jenter
26.09.2006 13:30

Bra!
2
anbefalinger
yeah right..DU..den vakreste jenta i verden lissom..????lol as..eh..dere vi er som er de vakreste jentene i verden her liksom så daahh!! Love yah biatches!

andrea
30.07.2005 11:51

Bra!
1
anbefalinger
D Å R L I G dette var tragisk et så dårlig eventyr har jeg ikke lest på lenge

EPH
06.05.2008 14:11

Bra!
1
anbefalinger
Greit eventyr, det spørs hvor gammel du er som har skrevet eventyret Smile :-\)

Julie
01.06.2008 09:49

Bra!
1
anbefalinger
Hehe fin idè til tema og handling, men kanskje litt for "rosenrødt" skrevet :/
håper dere som skriver her også vil lese "Christina's World" og "Klasseturen" ("K" har ikke komt ut ennå, kommer nok snart)

^^
22.09.2009 21:08

Bra!
0
anbefalinger
syns ikke at den var så dårlig jeg, kunne ha forandra litt på'n og da hadde den blitt kjempe bra!  Wink ;-\)

Bruker
25.11.2010 17:07

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra eventyr, men var noen skrivefeil, og noen ord manglet her og der, men var litt rart det med at det var 2 som het Per? og konge skrives med stor K i eventyr, vet ikke helt med dronning..

WTF
05.12.2010 13:54

Bra!
0
anbefalinger
kødder dere eller. dette er det verste jeg har lest. trodde jeg var dårlig til å skrive eventyr, men jeg får faen meg bedre selvtillit av å lese denne.hadde noen skrvd akkurat dette og gitt det til læreren min så hadde den serr fått en 2, kanskje 2+ viss han eller hun var heldig.Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews