Søk i stiler
 

Led Zeppelin


Historien til rockebandet Led Zeppelin.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:28.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


På 70-tallet var Led Zeppelin et av de mest suksess rike bandene. Det var blandingen mellom rock og akustisk gitar som gjorde bande så kjent og populært som det var. De var et perfekt studio band, og samtidig et fremragende live band. Noe som gjorde "Atlantic Records" veldig interesert, og skrev den største sjekken noen gang (på den tiden). Led Zeppelin gjorde suksess med turnevirksomhet.

 

Det hele startet da bandet "The Yardbirds" ble oppløst i 1968, gitaristen Jimmy Page og manageren Peter Grant satt igjen med ikke annet stort enn navnet. De lette lenge etter nye band medlemmer og til slutt kunne de presentere:

 

Manager: Peter Grant

Gitarist: Jimmy Page

Bassist: John Paul Jones

Sanger: Robert Plant

Trommer: John Bonham

 

De fikk etter hvert navnet "Led Zeppelin", og de utgav etter hvert sin første plate, i USA. Den ble mottatt bra og toppet USA-listene.

 

Det andre albumet de utgav var rock albumet "whole lotta love", og ble en knall suksess. Dette albumet toppet ikke bare USA-listene, men også England-listene.

 

I 1969 tok Led Zeppelin en pause fra turnevirksomheten. Etter som platene solgte så bra, var det ikke nødvendig å reise rundt med det første. Det tredje albumet som Led Zeppelin utgav i 1971, vart fansen skuffet over. Publikum mente at de la for mye vekt på den akustiske delen. Dette albumet solgte dårligere enn de første. Men derimot det fjerde albumet ble det mest solgte albummet, og med den akustiske sangen "Stairway to heaven" gikk platen til tops. Led Zeppelin fortsatte med albumene "House of the Holy" og "Physical Grafitti". Det tok en stund før Physical Grafitti kom, men det var verdt ventetiden. Det var et dobbeltalbum som tok for seg innspillingen fra det siste året, pluss et halvt dusin låter som var blitt til overs fra tidligere innspillinger. De fleste fansene mente at denne LP’n var en imponerende demonstrasjon av hvor mye Led Zeppelin hadde utviklet seg de seks årene de hadde spilt sammen.

 

Lykken gikk helt til en dag da Robert Plant og hans kone ble utsatt for en alvorlig bilulykke. Og på en konsert i Oakland ble Bonham, Grant og to andre fra Led Zeppelins følge arrestert etter å ha banket opp to menn. De slapp ut mot kausjon, og dro fra fengselet videre til New Orleans. Robert Plants fem år gamle sønn var blitt syk, og døde på vei til sykehuset. Bandet hadde pause i noen år før de kom ut med albumet "In trough the out door" som solgte dårlig i England. Men i USA solgte den over 4 millioner kopier, og holdte seg

på hitlistene i over 7 uker. John Bonham ble senere funnet død i sengen etter grundig fyll, og bandet bestemte seg for å avslutte. Som et siste skrik utgav Led Zeppelin albummet "Coda" som viste at Led Zeppelins rockhistorie var over.

 

Albumsoversikt:

LED ZEPPELIN (1969)

LED ZEPPELIN II (1969)

LED ZEPPELIN III (1970)

FOUR SYMBOLS (1971)

HOUSES OF THE HOLY (1973)

PHYSICAL GRAFFITI (1975)

PRESENCE (1976)

THE SOUNDTRACK FROM THE FILM THE SONG REMAINS THE SAME (1976)

IN THROUGH THE OUT DOOR (1979)

CODA (1982)

 

Led Zeppelin har blitt en slags kjennetegn på rock, blanding av akustisk og hard rock som har påvirket mange band i seinere tid. Særlig påvirkning for bandene på 80-tallet som vokste opp med Led Zeppelin.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mej-san
24.03.2006 19:36

Bra!
2
anbefalinger
Led Zeppelin var 70 tallets største rockeband uten tvil!
Nazareth har ingenting å stille opp med!

Sigg
27.03.2006 19:43

Bra!
2
anbefalinger
Enig med Mej-san Led Zeppelin er best, ingen over inged ved siden, de hadde alt, bare synd at Bonham døde, hvis ikke hadde vi fått hørt enda mer. Jeg har alle cdene og DVD'en the song remains the same og jeg tror det er lenge siden det har godt en dag uten å høre på Zepp. Man blir bare ikke lei! Det som er ekstra bra med Zeppelin er at de også kan spille andre ting en tunge gitarriff og soloer, det er så mye mer!

steff
14.04.2006 04:04

Bra!
2
anbefalinger
Til alle Zeppelin fans.Enig i at de var et bra band og at Plant er en god sanger og også har blitt kåret til verdens beste vokalist innen rock flere ganger,men jeg kjenner en som hverken Plant eller noen andre når til knehasene. Hør på Black Dog med John Farnham.

Øyvind
25.04.2006 15:51

Bra!
2
anbefalinger
benni
21.12.2005 01:53 Led Zeppelin var et bra rockeband,men de var ikke 70 tallets største hard rock band.Det var garantert Black Sabbath ogNazareth,med led zeppelin rett under seg.Nazareth mistet sitt hard rock rykte da love hurts kom,men før love....kom,så spilte de har rock.jeg kan anbefale albumet\"razamanaz\",fra 1973.det er et bra album.

Jeg beklager å måtte si at dere mangler nok noen faktaopplysninger i 70 tallet, for det første må man vite hvilket land man snakker om, The Kinks var f.eks et kjempe populært band en stund i Europa, men det vart aldri populært i Amerika.

Led Zeppelin var det mest populære bandet i de viktigste statene for Rock i verden!

camilla
21.05.2006 21:42

Bra!
2
anbefalinger
Led Zeppelin ble jo oppløst pga. bonham gikk bort, å det står utrolig mye respekt av at resten av gjengen betemte seg for ikke å finne seg en erstatter.. De hadde utrolig mye å si for rockens utvikling, og de hadde både høyest platesalg og publikumstall på denne tiden. så at noen kan si at Zeppelin ikke var noe, kan jeg ikke forstå.

Øyvind
05.03.2007 21:39

Bra!
2
anbefalinger
Det er kanskje en grunn til at Led Zeppelin er det 3. mest solgte bandet i musikk historien?, jeg kan også nevne at det ikke hverken er Sabbath eller Nazareth som ligger framfor dem. Og ja det var utrolig bra av resten av bandet og gi seg etter at Bonzo døde.

Øyvind
18.05.2006 19:53

Bra!
1
anbefalinger
Hva så vist de holder fortsatt på? Det har ingenting å gjøre med musikk berømmelsen Led Zeppelin hadde og ikke minst har!

Jens
26.04.2007 17:10

Bra!
1
anbefalinger
Led Zeppelin hadde større suksess enn de fleste andre band, og når noen i led zeppelin sammenheng begynner å nevne nazareth, da tenker jeg bare, "stakkars deg" nazareth for alt i verden. greit nok at du liker de, men trenger ikke sammenligne de med led zeppelin. Her snakker vi forskjeller ut fra en annen dimensjon. En gang zeppelin, alltid zeppelin. Rock videre alle som har skjønnt det!!


08.11.2005 08:52

Bra!
0
anbefalinger
Bra oppgave.


21.12.2005 01:53

Bra!
0
anbefalinger
Led Zeppelin var et bra rockeband,men de var ikke 70 tallets største hard rock band.Det var garantert Black Sabbath ogNazareth,med led zeppelin rett under seg.Nazareth mistet sitt hard rock rykte da love hurts kom,men før love....kom,så spilte de har rock.jeg kan anbefale albumet"razamanaz",fra 1973.det er et bra album.


21.12.2005 01:58

Bra!
0
anbefalinger
HELT ENIG MED DEG BENNI,BLACK SABBATH OG SPESIELT NAZARETH VAR UTROLIG BRA HARDROCK BAND.MEN DU HAR GLEMT EN TING,NAZARETH HOLDER FORTSATT PÅ MED TO ORGINAL MEDLEMMER,OG KOMMER MED NYTT ALBUM I 2006!!

benni
16.05.2006 22:09

Bra!
0
anbefalinger
led zeppelin er noen sinker,de har slutta for lengst,nazareth og sabbath holder fortsatt på.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews