Søk i stiler
 

Mine ord om rasisme


Ulike tanker om rasisme.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger:EssayLastet opp:27.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rasisme
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookÅh, så deilig. Solen steker og alt er topp. Et stort og fullt glass med iskald Cola står på bordet foran meg. Isbitene ligger oppi, de glitrer delikat mot meg. Musikken spiller rolig og lavt i bakgrunnen. En fugl kvitrer fra treet rett utenfor verandaen på det lille gule huset mitt, der jeg altså sitter.

 

Så bryter et hyl stillheten. Så ble det helt stille igjen. Litt etter kommer to gutter løpende på veien foran huset mitt. Like etter kommer det to andre gutter. Jeg setter meg litt opp i stolen for å se etter dem. Jeg ser øyeblikkelig at de er cirka 12 år, men jeg ser en ting til som får meg til å skvette. De to første guttene som blir løpt etter er tydelige innvandere. De to andre er norske gutter. Jeg blir sittende å stirre etter dem en stund. Er dette rasisme, og hvorfor blir det egentlig rasisme?

 

”Rasisme, jeg blir sittende og tygge litt på det ordet. Er dette begynnelse på rasisme”. ”Eller var det bare en lek de guttene drev med?”. Det har stått mye om rasisme i avisene i det siste. Innvandrere blir banket opp og drept. Er dette bare på grunn av hudfargen? Eller ligger det mer bak i de enkelte tilfellene? Og blir drap på innvandrere lagt mer merke til? Det blir jo veldige reaksjoner av et drap på en innvandrer, med det mener jeg ikke at det ikke blir lagt merke til hvis nordmenn blir drept. Det blir liksom noe ekstra med innvandrere. Det ble tog og aksjoner mot drapet på Benjamin Hermansen, og det er jo kjempe bra! Lå det kanskje noe mer bak drapet på Hermansen? Som ikke har kommet fram?

Nynazister blir jo hengt ut i samfunnet, og det er også kjempe bra. Kanskje Hermansen var etter nynazister og banka de? At det var en slags hevn? Eller var det bare en ren tilfeldighet? Det får vi antagelig aldri svar på, men jeg synes det er rart at folk setter seg inn i bilen sin, kjører rundt og dreper en helt tilfeldig innvandrer.

 

Noe jeg er helt sikker på, er at det som har økt rasismen i dag på verdensbasis, den 48 år gamle Osama bin Laden fra Sauda- Arabia (Noen mener han er død, men jeg er ikke enig.). Han har kastet en skygge over alle som tilhører den ikke- vestlige verden. Med det sikter jeg til angrepene på USAs ambassadør i Tanzania og Kenya den 7/8/1998. Selvfølgelig også etter angrepene på USA den 11. september 2001. Nå hater jo USA de landene, og de drømmer om blodig hevn.

 

I Danmark, der har partiene vært rasistiske. For ca. 3 år siden var det valg der, og da bygde partiene valgkampene sine på rasisme.

 

Det som er mest skuffende er at med innvandrere kommer det ofte vold, tyverier og andre ting vi kunne vært uten. Et godt eksempel er gjengene i Oslo, og de som sitter på flyktningmottak. Noen av de flyktningmottakene politiet ransaker er ofte fulle av tyvegods som er stjålet fra nærmiljøet. Dette gir vanlig innvandere, som ikke er kriminelle et dårlig rykte. Da ødelegger dette for alle sammen.

 

I-maner (en slags ”prest”) er et skrekk eksempel på rasister mot oss nordmenn og Norge. De lærer opp unge mennesker til å ikke like oss. I-manske ”prester” og lignende hjernevasker folk, propper inn i hodene på dem alt som er dårlig med oss. Det er blitt avslørt hva de driver med i moskeene innimellom. De sier ting som får folk til å hate oss nordmenn.

 

Når det gjelder muslimer, får nesten ingen jenter lov å gifte seg med norske gutter. Det er altfor mange muslimske jenter som gifter seg med en av fetterene sine og så videre. Jeg synes det er ganske teit. Bare for at det står i koranen skal de gjøre det. Hva er det for noe?!? Se for eksempel i Sverige, der en muslimsk jente ble tvangsgiftet bort av faren sin. Hun nektet og det hele endte med at faren drepte datteren sin. Jeg synes det er helt forfordelig. Når foreldrene til et muslimsk barn nekter barna å gifte seg med en annen kultur, mener jeg også at det er rasistisk. Det er rasistisk av dem, mot oss nordmenn.

 

Jeg våkner igjen fra tankene mine, og kommer til meg selv. Fire gutter går ved siden av hverandre på veien. Jeg ser med en gang at det er de samme guttene som kranglet og løp etter hverandre i stad. Jeg tror det må ha vært en lek det som skjedde i stad.

 

Det jeg prøver å si, er at alt trenger ikke å være rasisme. Det er veldig lett å få et inntrykk av at man er en rasist. Det kan være veldig viktig å si meningene sine, bare at det er en mening i det man sier. Carl Ivar Hagen er veldig godt eksempel her.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


19.04.2007 21:00

Bra!
5
anbefalinger
WTF "I-maner (en slags ”prest”) er et skrekk eksempel på rasister mot oss nordmenn og Norge. De lærer opp unge mennesker til å ikke like oss. I-manske ”prester” og lignende hjernevasker folk, propper inn i hodene på dem alt som er dårlig med oss. Det er blitt avslørt hva de driver med i moskeene innimellom. De sier ting som får folk til å hate oss nordmenn." ... hvor i helvete har u fått d inn u huet ditt fra Confused :-\?.. verste jg har hørt.. jg har gått p moskee (hver fredag, lørdag og søndag) helt siden jg gikk i 5. klasse. og imaamene SOM D EGENTLIG HETER, har aldri lært oss atte vi skl hate nordmenn Confused :-\?.. hvorfor skl vi d??

Andy
29.04.2007 20:29

Bra!
3
anbefalinger
Eh... Disse setningene med "I-mamen" er faktisk ikke sanne, og jeg tipper det bare er noe vås du har hørt fra noen. Med denne teksten, viser du faktisk at du er rasistisk selv!

"Når det gjelder muslimer, får nesten ingen jenter lov å gifte seg med norske gutter. Det er altfor mange muslimske jenter som gifter seg med en av fetterene sine og så videre. Jeg synes det er ganske teit. Bare for at det står i koranen skal de gjøre det."

Jo, muslimske kvinner får ikke gifte seg med "utlendinger"... Men det står ikke noe om hvor mange! Ut i fra det jeg vet - jeg som er halvt marokkansk - er det VELDIG få! Det du sier her, er at dette gjelder ALLE muslimske kvinner!

Denne teksten syntes jeg bare var rent tull. Takk for meg...

Pippi
08.06.2007 12:05

Bra!
3
anbefalinger
hmm.. hva vet du om no som står i koranen.. !!!.. skal jg liksom si til dg at du ikk skal tro på din hellige bok..!! da'a..!!.. dessuten d står ikk i koranen at du skal gifte dg med fettere din homo..!!!.. herregud.. tenk dg om du før du skriver no a..!!!! d r stor forskjell melom kultur og religion..!!!!!!

wtf
19.04.2007 21:03

Bra!
2
anbefalinger
jg syns u bør først og fremt lese mer om islam, før u diskuterer d!.. d er stor forkjell mellom kultur og religion.. !!!

B.A.
03.09.2007 09:07

Bra!
2
anbefalinger
Er du dum eller? Det høres ut som om at du er rasist! Les Koranen din tulling! Du kommer noe du ikke vet noe om.
"Bare for at det står i koranen skal de gjøre det" Det står ikke Koranen, tulling!

roflmao
22.11.2007 17:31

Bra!
2
anbefalinger
fy faen så usaklig. Og at du i det hele tatt kan kalle dette for et essay! hvor i helvete lærte du å skrive? at du i det hele tatt er dum nok til å skrive om noe du ikke har peiling på. Norsk-faget er tydligvis ikke din sterke side, prøv deg heller på matte!
(og du bør begynne og følge med i KRL-timene dine) IDIOT!

......:O
09.05.2005 20:23

Bra!
1
anbefalinger
Dette var fabelaktig bra! til en 9-klassing..jeg går selv i 10...det jeg likte veldig mye med teksten din er TEMAET .. jeg og venn min snakker om dette hele tiden...det var som om du hadde skrevet dette rett fra munnen min...jeg er fremdeles sjokkert...du har veldig bra perspektiv på meningene din +++ det er bra at du ikke tar bare ett parti...jeg er en jente selv ...derfor er jeg VELDIG ening med det du har skrevet...spesielt den episoden i svenske...siden du skrev...oss nordmenn så regner jeg med at du er norsk! ?.jeg er selv innvandrer men jeg trodde ikke at norske tenkte slik!...det er ganske mange i klassen min som er "rasistiske" eller hva man vill kalle det...men jeg kan allikevel ikke si at alle er slik...denne teksten var utrulig bra


06.04.2006 22:42

Bra!
1
anbefalinger
fd

Anette
20.10.2005 21:15

Bra!
0
anbefalinger
der tar du feil...det er faktisk flere trøndere som kriminelle enn innvandrere!!
Få med dg noen fakta før du skriver noe!
"Det som er mest skuffende er at med innvandrere kommer det ofte vold, tyverier og andre ting vi kunne vært uten"


02.12.2007 18:51

Bra!
0
anbefalinger
Hvor hr u fra at d står i koranen at en jente skl gifte seg med fettren sin? Gutten min lær dg litt mer om Islam før u skriver om d... d r en stooooor forskjell på kultur og religion.. Om vi går tilbake til kristendommen ble jenter tvangsgiftet der oxo, for å ikk snakke om at de gikk med slør på hodet... Følg med bedre i KRL-timene så kanskje u får noe bedre ut av stilen din neste gang....

marie
11.03.2008 01:08

Bra!
0
anbefalinger
Det var mye bra her, men syns ikke du burde uttale deg så mye om Islam og "I-maner" (som du kaller det. Det kalles Imamer) før du har lest litt i Koranen osv. Ihvertfall fått litt informasjon. Du skriver at det står i Koranenen at en jente skal gifte seg med fetteren sin. Hvordan vet du det? Har du lest det? Eller er det bare en eller annen som har sagt det til deg. Folk sier mye rart. Sjekk fakta før du legger ut slike påstander offentlig. Og dette skulle være en essay?

Me din lille
24.10.2008 10:34

Bra!
0
anbefalinger
legg opp karrieren din når du skriver om islam, u vet ingenting. For det første vil jeg bare si at for noen FÅ år tilbake var det en tradisjon at norske jenter giftet seg med deres fetter, ja u leste riktig, dette skjedde i norge.. Norge har idag utviklet seg og blitt m\et modernisert land og samfunn.. men d r noen land som ligger etter.. Islamske land er en av dem.. for det andre så lurer jeg på hvordan u turdte å legge opp stilen din på nett? SÅ dårlig som den er.. Lykke til videre, ikk d at u kommer til å bli vellykket med den tankegangen u har...


13.12.2008 00:02

Bra!
0
anbefalinger
Herregud, FINT ESSAY!
Bare mange utlendinger som skal finne saker og ting som de skal levere på skolen som skriver all dritten til deg. Det er FAKTISK SYKT mange Utlendinger som driver med masse KØDD!! Folkens, ta dere en tur til OSLO, heng litt rundt, og se all dritten!
Man kan ikke være i Oslo, karl joahn rundt 23.00-24.00 tiden, er det alt for farlig.
FAEN ASS, blir så sur!

anna
03.10.2012 21:25

Bra!
0
anbefalinger
høres jo ut som jeg bortkaste tide med å lese dette her ?....ser ut som du bare skrev tull, du gjorde det altså!!! du kan jo ikke noe dritt om Islam men her kommer du med den dritt essayen din....FAEN GI DEG
så ingen sannhet ut ifre det du skrev WTF???


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.021 sec - 1 pageviews