Søk i stiler
 

Sko


En takketale om sko!
Sjanger:AnnetLastet opp:22.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mote


Sko, hva var vel verden foruten sko?

 

Hvordan vil dere beskrive en sko? Lang, kort, rund, spiss? Dette har folk undret seg over siden grekerne vandret rundt i sandaler. Det er mange slags sko. Det er: gå sko, tur sko, forskjellige boots, jogge sko, ski sko, støveletter, fjell sko, danse sko, pen sko, inne sko, fiske sko, gummistøvel sko, osv.

 

Selv om skoene er viktige, er det få som tenker over det. Hvor langt hadde man egentlig kommet uten sko? Ikke en gang utenfor døren! Bakken er i dag enten dekt med asfalt eller grus, grasets tid er forbi. Man trenger sko! Man må ha sko for å gå i varm sand, og sko for ikke å tråkke på glassbiter i vannet. Man må ha sko for å gå tur i fjellet, man må ha sko for å gå med ski. Før gulvtermostaten, måtte man til og med ha sko på inne!

 

Her i dag, må man ha sko for å bli godtatt i samfunnet.  (pause) (marker)

Man må ha gule sko, blå sko, røde sko, lilla sko og rosa sko!

 Ellers er man ikke ”kul”.

Hva slags samfunn lever vi i hvor fottøyet vårt sier hvem vi er?

Et vakkert samfunn! Skoene våre ER viktige! Menneskene på jorden undervurderer skoene våre. I mange u land bruker folkene bæreposer. Andre liker også å rave rundt i sokkelesten, og det er dê som er barbente og. Men de mangler JO NO. VI har faktisk TO SKO!

 

Jeg sier vi skal verdsette skoene våre. Så hvis alle kan være så snille å reise seg opp… nå vil jeg at alle ser ned på skoene sine. Så tar vi 10 sekunders stillhet og tenker over våre sko!

 

Glem ikke hvor skoene dine kan ta deg! Tusen takkTeksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no