Søk i stiler
 

Rødhette av Unni Lindell


En kort bokanmeldelse av Rødhette.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:20.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rødhette
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Lisbeth, Judith og Carol er søstere. De hadde en vanskelig oppvekst, fordi moren deres stakk av fra dem slik at bestemoren måtte ta vare på dem. De har et litt unormalt forhold til hverandre, men to av dem vet ikke om en dyp hemmelighet som den tredje søsteren har. Hun ble nemlig seksuelt misbrukt da hun en gang var alene i skogen som barn. Etter det drepte hun først onkelen, så drepte hun flere og flere oppigjennom oppveksten. Hun skriver alt dette i ”nattboka” si, men avslører ikke hvem av søstrene hun er. Hun dreper menn som er farlige for kvinner. Menn som er som ulver, og må derfor bli tatt av Rødhette…

 

I jula møtes søstrene igjen, og flere drap skjer. Den gamle pensjonerte lensmannen i byen begynner å fatte mistanke, men skjønner ikke helt hvem av de tre søstrene det er. I midten av boka avsløres det hvem av søstrene som eier nattboka og er morderen. Vi blir med denne søsteren på flere drap, uten at noen andre enn den gamle lensmannen fatter mistanke. Han gir seg ikke før han finner ut hvem av søstrene som er morderen!

 

Boka er veldig spennende, og det er vanskelig å skjønne hvem av søstrene som er morderen. Dette er en bok man blir revet med av, og i alle fall jeg hadde problemer med å legge den fra meg… Av en eller annen merkelig grunn følte jeg sympati med morderen. Jeg var på hennes side, selv om hun egentlig var den ”onde”. Det er nok fordi man får lese hennes innerste tanker og følelser i tillegg alt det andre. Boken er skrevet fra flere forskjellige vinkler: morderens side (gjennom nattboka), hver av de tre søstrene, Holger Eliassen ( gamle lensmannen) og Mor Berit på sykehjemmet ( bestemoren til søstrene).

 

 

”Pass deg ulv!

Snart kommer Rødhette og tar deg!”

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

ane
02.05.2007 17:57

Bra!
3
anbefalinger
hei! tusen takk for flott tekst, den har vært til mye hjelp for meg! eneste jeg må kommentere er at hun ikke bli seksuelt misbrukt i skogen som 6-åring. hun klarte jo å komme seg unna! ellers er det supert!

kkkkkkk
18.03.2013 23:01

Bra!
2
anbefalinger
Morderen er Judith

hei
08.12.2005 08:56

Bra!
1
anbefalinger
den var fin

anonym
28.01.2007 21:28

Bra!
1
anbefalinger
eg begynte nettopp å lesa bogå.. og eg syntes faktiskt at den va ganske kjedelig.. ( har lest någen par sier.. ) men itte eg har lest bokanmeldelse så virke ann isje så kjedelig aligavell  Wink ;-\) du e go..

Eviee
04.03.2010 15:08

Bra!
1
anbefalinger
bra anmeldelse, selvom for min del, var det ikke noe spessielkt vanskelig å skjønne hvem som var morderen X3
jaja....


15.04.2011 14:57

Bra!
1
anbefalinger
Tusen takk ! Skulle skrive bokanmeldelse om den i Norsken, og selv om jeg har lest den så sleit jeg skikkelig. Men tusen takk for denne teksten, den reddet karakteren min  Smile :-\) (trur jeg ;p)


17.03.2012 20:31

Bra!
1
anbefalinger
Haha, samme her ''KineCathrine'' Jeg skal å skrive bokanmeldelse om denne boka, så æ sliter så jævlig! men skal prøve å skrive denne flotte teksten som står overst, æ får se ka æ får  Very Happy :-D Men jeg synes jo at den teksten er helt prefekt!!  Smile :-\)

meg!
29.03.2012 16:52

Bra!
1
anbefalinger
samma her og! veldig bra tekst! den jalp meg mye!  Smile :-\)

daniel
23.05.2014 12:28

Bra!
1
anbefalinger
Hei, tusen takk for oppgaven. Brukte den til en soopgabe og fikk en 5er! Takk


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews