Søk i stiler
 

Forrest Gump


Filmameldelse av filmen Forrest Gump.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:17.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift


Jeg har sett filmen Forrest Gump. Denne filmen handler om mannen Forrest Gump som sitter på en bussholdeplass og forteller om livet sitt til de som tilfeldigvis sitter på benken ved siden av ham. Han har en utrolig(og veldig humoristisk) enkel oppfatning av det som har skjedd i livet. Vi får høre om oppveksten i sørstaten Alabama, oppholdet i hæren, karrieren som proff bordtennisspiller, lykken som rekefisker og til slutt hvordan han takler rollen som far for sin intelligente sønn.

 

Dette er bare et kort sammendrag av det som skjer i filmen. Den er og full av små bihistorier og morsomme episoder. Selv om en kan få inntrykk av at Forrest Gump er mindre intelligent og veldig enkel, lever han et godt liv med mange venner og kjære minner. Kanskje han og gjør ting som vi ikke tør å gjøre i dagliglivet nettopp fordi intelligensen vår hindrer det.

 

I denne filmen som i de fleste filmer, er det og et romantisk forhold. Jenny og Forrest som hadde vært sammen siden barndommen, levde helt forskjellige liv helt til de gifter seg til slutt i filmen. Filmen dekker det meste som skjedde i Amerika fra 1950 til ca midten av 80-tallet. På en eller annen måte har filmskaperne klart å få Forrest Gump til stede på flere av de historiske hendelsene. Som en sum av dette blir filmen ganske realistisk med en flott rammefortelling.

 

Filmsjangeren er vel uten tvil komedie, og det er en vellykket komedie vil jeg og si. Selv om personen Forrest Gump aldri har levd, er det mange andre reelle fakta om hendelser som har skjedd borte i Amerika som kan være kjekt å vite. Tom Hanks glir helt inn i rollen som Forrest Gump med en ny og rar amerikansk country dialekt. Ellers er det få kjente skuespillere med, selv om man kanskje gjenkjenner et eller to fjes. Men hvem trenger kjente skuespillere når filmen er så utrolig bra. Du bør nok ha litt kjennskap til hva som har skjedd i U.S.A. fra før av, for å kunne fatte noen av poengene med visse scener. Eller du kan se filmen med en voksen.

 

Den ble produsert i 1994 og må ha hatt et kraftig budsjett for bli så bra. Filmtriksene er så realistiske som kan forventes av da-tidens teknologi med ”skambra” metaforer og mange ”flash-backs”. Det som jeg syntes gjør denne filmen original, er at den ikke har et godt mot ondt tema. Bortsett fra Vietnam der vietnameserne er de ”onde” er filmen faktisk ganske harmonisk. Forrest holder seg nøytral til alle tingene som har med godt og ondt og gjøre fordi han rett og slett ikke forstår dem. Det jeg mener gjør filmen så genial er at de har klart å lage en interessant film der forholdet mellom godt og ondt er nøytralt.

 

-Av Are B. 10E


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

svein herø
10.08.2005 11:00

Bra!
18
anbefalinger
hei!
bra sammendrag, men synes det er vanskelig å forstå hva du mener i visse tilfeller. du har gode ord og setninger, men vil ha mer handling og følelser med i bildet! hvorfor sitter han der??? hvor gammel er sønnen??? har han problemer???er han syk????

ellers er alt bra!
mvh svein Herø

Klaus
24.10.2006 11:59

Bra!
14
anbefalinger
Jeg syntes du mister pointet i filmen. Den filosofiske delen ser jeg ingen ting til. Og hva med litt fakta om rekefiske...(?) Du kunne vel også få med deg litt mer personbeskrivelse om de som ser på at Forrest blir plaget på barneskolen. Jeg har lest og lest, men finner vansklig noe bra med dette sammendraget.

Når jeg fremførte den fikk jeg 2 +.
Læreren var skuffet.

forest gump
31.03.2007 16:28

Bra!
8
anbefalinger
jeg synnes den var bra jeg .....brukte det som eks og forandra det om til mit eget det er jo meninga at man skal skrive den selv og ikke bare bruke en annen sin vettu.... Smile :-\)

mvh lille meg Razz :-P

ca
18.04.2007 18:18

Bra!
7
anbefalinger
skulle stå der nede|
|
V

Borge
13.04.2007 14:09

Bra!
6
anbefalinger
"Bortsett fra Vietnam der vietnameserne er de onde”? Filmen dømmer ingen, alt blir sett slik Forrest ser det. Vitnameserne gjorde ikke noe galt. Man kan ikke klasifisere napalm som en "god" ting.

Renate
17.02.2009 10:25

Bra!
5
anbefalinger
Komedie? Nja, joa. Det er jo også drama, filmen er veldig trist noen ganger.

Ronkel
14.04.2010 00:46

Bra!
3
anbefalinger
Som kanskje noen får med seg ifra filmen så dør Jenny av en da ukjent virussykdom, kan det være HIV?. Uansett er det ingen som ser hvordan Jenny bruker Forrest konstant? Selvsagt hun er ung og vil leve livet og ha det kult, og se verden men det som plager mei er at hun komme tilbake de har sex hun drar fra han igjen, og kommer tilbake og gifter seg med han når hun uansett skal dø. Synes det er helt latterlig.

peng
11.03.2011 13:35

Bra!
3
anbefalinger
budsjett 55 milliona $


22.04.2012 19:07

Bra!
3
anbefalinger
komedie?? forrest gump er vel heller et episk drama, med en kjærlighetshistorie som i tillegg utspiller seg mellom jenny og forrest. komedie er vel kanskje det siste filmen er

#folksomikkeharsettfilmen
22.04.2014 17:14

Bra!
3
anbefalinger
høres ut som mange av folkene har ikke har sett filmen, eller vet hva internett er....

heyy
17.03.2015 11:41

Bra!
2
anbefalinger
i filmen så kunne han ikke lese, men han kunne skrive.....

knut
02.03.2016 15:53

Bra!
0
anbefalinger
ro ned litt med spammingen da sindre

katrine
19.09.2017 12:16

Bra!
0
anbefalinger
Den var jo ganske bra fremført og filmen var et stort suksess for mange, men jeg må skrive det på engelsk så litt mindre lett, men elsket filmen og innholdet på fremlegget ditt, bra jobbet  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews