Søk i stiler
 

"Yatzy" (H. Rosenløw Eeg)


Bokanmeldelse av "Yatzy", ei bok skrevet av Harald Rosenløw Eeg.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:12.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Yatzy
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Forfatter: Harald Rosenløw Eeg
Forlag: Aschehoug & Co.
Utgivelsesår: 2004
Sjanger: ungdomsroman

 

Dag Vidar er fosterbarn, og nå skal han nok en gang begynne på nytt. Han har blitt flyttet til et nytt hus, på en ny plass, til en ny famlilie, to nye fremmede personer han blir bedt om å kalle mamma og pappa, og en ny skole. Selv om han er vant til dette er alikevell alt annerledes denne gangen. På den nye plassen er det ikke no ”seven eleven” skilt som lyser, ingen t-bane som dirrer i veggene, ingen lyd fra sjukebiler som farer forbi med fulle sirener og ingen som krangler og hiver ting etter hverandre på kjøkkenet. Det er bare natur, vann og trær over alt. Fra en plass der alle skarpe gjenstander og potensielle våpen ble gjemt bort og låst inne føler Dag vidar at de nye folka gir viser han mer tillit en han har fått noen gang. Det er til og med meninga at han skal sove i køye seng på samme rom som den nye lillebroren sin.

 

Dag Vidar får et eget DV-kamera Slik at han kan filme begynnelsen på sitt nye liv. Og på skolen får han i oppgave å lage en film om det siste halve året på ungdomskolen som skal vises på avsluttninga.

 

Men Dag Vidar går hele tiden med frykten om å avsløre det som har skjedd tideligere.

 

Hovedpersonene i boka:

- Dag Vidar som er sin egen verste fiende i redsel for å avsløre seg selv.
Gustav, Den nye broren til Dag Vidar, med eplerøde kinn, blanke såkkelepper, og en tett skog av lyse potetskruer på hodet.

- Den nye pappa’n til Dag Vidar, en konkete skikkelse med ribbeina synlig gjennom T-skjorta, hestehale, grillrist i panna og et hissig tempramang.

- Den nye mamma’n til Dag Vidar som har pupper som sægger i T-skjorta.

- Og Gloria, første mann som ankommer skoleplassen om morgenen, ei høy, svartkledd jente med hundehalsbånn med nagler på rundt halsen. -Gloria og Dag Vidar er to helt forskjellige personer men kommer alikevell veldig godt over ens.

 

Harald Rosenløw Eeg skriver på en måte som noen ganger kan være vanskelig å forså. Og det er ofte ting man ikke forstår før et stykke ut i boka…

 

Meningen hans med boka er følelsen av å ikke vite hvem man kan stole på når det du frykter aller mest, plutselig er rett foran øynene på deg.

 

Det er ikke den mest lettleste boka man finner, så jeg syns den passer for ungdommer fra 14 år og oppover. Harald Rosenløw Eeg skildrer på en kjempebra måte og man har hele tiden lyst til å lese videre.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Jeg likte boka kjempegodt og anbefaler andre å lese den hvis man liker denne type bøker.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Andreas
29.04.2015 13:10

Bra!
40
anbefalinger
Fin bok. Filmen klarer ikke helt å følge opp.


10.03.2010 14:53

Bra!
22
anbefalinger
Kjempe bra bok, skal ha særoppgave om Rosenløv Eeg og denne boka. jeg leste bokanmeldelsen din og den var kjempe bra, savner bare et utdrag som viser de fantasktiske skildringene til Harald Rosenløv Eeg  Very Happy :-D

Xzuzy
15.05.2009 01:12

Bra!
21
anbefalinger
Jeg skal skrive anmeldese av denne boka nå! Likte den utrolig godt, og vil anbefale den til alle. Sant nok så er den skrevet på en litt komplisert måte som noen ganger er litt vanskelig å forstå, men uansett.. Veeldig bra bok!

glenn
12.03.2009 01:38

Bra!
14
anbefalinger
Det har blitt laget film av denne boka som har premiere 20. mars 09  Wink ;-\) Likte du boka så blir sikkert filmen bra og!

Mathilda
18.04.2016 13:57

Bra!
7
anbefalinger
Er helt enig med Andreas.. Boka var spennene men den var litt rotete likte den også men den trengte mere spenning etter min mening.


21.02.2018 12:42

Bra!
5
anbefalinger
jeg lkte boka best...
filmen var så forvirrende (:


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews