Søk i stiler
 

Bodø Ungdomsheim - Eit torturkammer?


Hvordan det er å bo på ungdomshjem.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:12.04.2005
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Samfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Undersøkingar som er blitt gjort av fylkesmannen i Nordland viser at Bodø Ungdomsheim ikkje har innhenta gyldig politiattest for alle som jobbar i institusjonen. Gjennom revisjonen kom det fram at Bodø Ungdomsheim ikkje utarbeida skriftlege rutinar i samband med innhenting av politiattestar. Institusjonen kan ikkje dokumentere på korleis tidspunkt dei enkelte attestane har blitt framlagt.

 

Trond Gården ved fylkesmannens helse- og sosialavdeling seier at det er veldig viktig at institusjonar følgjar lovverk og anbefalingar på dette området. Da det ble undersøkt om korleis rutinane på Bodø Ungdomsheim er i samband med ransaking, beslaglegging, og urinprøvekontroll, i samband ved mistanke om doping, kom det fram at dei som jobbar der i varierande grad er kjende med regelverket på et reviderte området.

 

Da me var i kontakt med Wenche Lund, leder for Bodø ungdomsheim, stadfesta dei at dei har gjort beslaglegging og ransakingar som er i strid med loven. Rusmiddelkontroll er ikkje eit dagsaktuelt tema for Bodø Ungdomsheim. Der er likevel viktig at personalet er godt kjende med regelverket for å kunne ivareta ungdommanes rettstrygging. Institusjonen har eit forbetringspotensiale når det gjelder opplæring av personalet om ransaking og beslaglegging. I seinare rapportar kjem det fram at institusjonen fleire gongar enn nødvendig, og nokon av dei til og med ulovleg, har brukt vold mot ungdommane. Fylkesmannen har uttrykka si bekymring i forhold til ein av ungdommane, som ganske ofte har blitt utsett for vold av dei tilsette. I mange enkeltsaker har det vore muleg å bruka andre metodar enn vold.

 

I ein av episodane var grunnen til at dei måtte bruke vold mot ein av ungdommane at ”det virka som han skulle bite”, i ein annen episode var det ein av ungdommane som kom med trugsmål om vold mot dei tilsette. No i det siste har det blitt brukt vold så ofte som kvar dag i ei veke.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

misty
10.05.2006 09:28

Bra!
3
anbefalinger
hei denne artikkeln var litt usaklig. hvor hentet du fakta fra?? hvordan vet du dette ?

marita ass
13.02.2007 11:00

Bra!
2
anbefalinger
jeg har ikke et liv, og skriver dumme ting på mongo sider  Sad :-\((((((((((((((

ok
13.04.2008 22:45

Bra!
0
anbefalinger
fjortiser!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews