Søk i stiler
 

Fritid og arbeid


Om gamle dager og hva de tok seg til.
Sjanger:Temaoppgave
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Arbeid og fritid
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Dette var den viktigst skilnaden mellom menn og kvinnfolk i gamla dagar. Mannfolk meinte at dei burde forsørge familien, mens jentene skulle være heime for å laga mat og vaska klær o.s.v. Pliktane dei hadde som barn vært ein del av forberedelsene på et vaksent liv i arbeid.

 

Det synest eg var litt bra, eg lika ikkje diskrimineringa på den tida. Eg meine egentlig at det er betre tidar nå enn kva det var før.

 

I gamle dagar fikk jentene ikkje lov til å arbeide stader enn i hemnet. Der måtte dei laga mat for eksempel. I dag har dei lov til å arbeide der dei sjølve vil.

 

Kvinnene kunne ikkje ta betalt for det dei gjorde. Det var det gutane gjorde. Dei hadde selvfølgelig andre jobbar. Dei tilbrakte mykje av tida på å jobbe og gå på skole fra dei var små av. Så dei hadde ikkje fritd. Gutane ga det dei tjente til mammaen sin.

 

Dei hadde ikkje mye fritid, i motsetning til i dag. Det var vanlig at alle i familien måtte jobba fordi dei fleste på den tida var fattige. Så dei fekk ikkje mye fritid. Dette har derimot forandra seg til i dag. I dag er det vanleg at mannfolk arbeidar sm\amman med kvinnar i huset. Det er positivt mener eg.

 

I dag er det ungane som har fritid. Dette har blitt bedre enn i gamla dager. Då hadde dei ikkje fritid nesten. Foreldra jobbar livet av seg nestan. Det er ikkje rart at eg meiner at det var betre i gamledagar når det gjalt å fordele arbeidet.

 

Ungane i dag er bortskjemte, på skolen og heime. Dei bortskjemte begynner ikkje å jobba før dei er 26-30 år gamle.

Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews