Søk i stiler
 

Da Vinci koden


Bokrapport om den meget populære boken ”Da Vinci Koden”.
Sjanger:Analyse/tolkningLastet opp:11.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Da Vinci koden
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Forlag: Bazar (2004)

Forfatter: Dan Brown

 

- Dan Brown bor i USA. Han ble utdannet ved Amherst College og Phillips Exeter Academy. Han vokste opp i et hjem preget av vitenskap og religion, noe som gjenspeiles i bøkene hans. Han har også gitt ut bøkene ”Engeler og Demoner”, ”Deception Point” og ”Digital Fortress” som alle baseres på konspirasjonteorier.  

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
- Hovedpersonene: - Professor Robert Langdon: Ivrig fyr med stor sans for mysterier og konspirasjoner. Jobber som professor i religiøse symboler på Harvard universitetet. Han har et snev av klaustrofobi, som kommer av at han falt i en brønn i barndommen. Et annet barndomsminne er Mikke Mus klokken som han alltid bærer med seg.

 

- Sophie Noveau: Velutdannet og klok dame som ikke helt vet hvor hun er i verden pga. foreldrenes bråe bortgang. Jobber som kryptolog i DCPJ (Direction Centrale Police Judiciaire), det franske kriminal politiet. Har et endt forhold til bestefaren.

 

- Langdon blir kalt inn til å assistere det franske politiet i en drapssak der kuratoren i Louvre, Jacque Sauniere, er skutt i magen i et av museets gallerier i nærheten av der Mona Lisa henger. Han har før døden inntraff dratt et maleri ned fra veggen og utløst sikkerhetsgitteret. Liket er avkledd, og ligger på gulvet med bein og armer spredt ut. På gulvet er det tegnet en ring rundt ham med en UV-tusj, og det er skrevet gåten:

 

13-3-2-21-1-1-8-5

O’ Draconian devil!

Oh, lame saint!

 

Langdon får hjelp av Noveau til finne ut sannheten bak det bestialske mordet. Det viser seg at Sauniere var medlem av Priuere de Sion, Sion ordenen, en kristen orden som stammer fra Tempelridderne som bodde i ruinene av Kong Salomos Tempel i Jerusalem under korstogene. Ridderne skulle angivelig ha funnet Den Hellige Gral, som ifølge myten var begeret Jesus drakk av under Det siste måltidet. Langdon og Noveau, begynner å lete etter sannheten om Gralen og Sion Ordenen, men samtidig finner de ut at Langdon er ettersøkt for drapet av kuratoren, fordi han på dødsleiet også hadde skrevet på gulvet:

 

P.S: Find Robert Langdon.

 

Som om ikke det var nok trues de av drapsmannen til kuratoren, som er medlem av en kontroversiell katolsk sekt, Opus Dei, som prøver å utslette Sion ordenen fordi ordenen mener at Den Hellige gral var en kvinne, ved navn Maria Magdalena, som sitter ved Jesu’ høyre hånd på bildet nattverden av Leonardo Da Vinci. Definisjonen av den hellige gral er ”Jesu blod”. Begeret til Jesus ble brukt I nattverden til å beholde blodet hans, men Maria var angivelig med barn med Jesus, og videreførte dermed hans blod etter korsfestelsen. Dette gjør Maria til den hellige gral!

 

Noveau og Langdon driver et lite kappløp mot tiden for å finne ut hemmeligheten bak Sion-ordenen så den ikke går tapt.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


 

- Boka handler egentlig om sannheten om Den Hellige Gral, Sion Ordenen og Opus Dei. Det er dette Brown prøver å fortelle.

 

- Historien er fortalt i tredje person, som definitivt er den beste for slike bøker.

 

-Miljø: Handlingen finner sted i mange miljøer: Den begynner i Louvre, fortsetter i ulike deler av Paris, deretter på et gods på landet i Frankrike før de flyr til London. I London drar de til flere kirker og helligdommer. Boka avsluttes i en kirke i Skottland. Det er hele tiden tilbakeblikk til det som har skjedd før boka begynte, bla. til ruinene av Kong Salomos tempel i Jerusalem og Langdons klasse i USA.

 

- Boka inneholder svært mye informasjon og fremmedord, så det er vanskelig å få med seg alt, og en må ofte gå tilbake for å se hva som faktisk har skjedd. En del replikker er skrevet på fransk, og er ikke alltid oversatt.

 

- Denne boka er av typen man ikke kan legge fra seg, og den er derfor SVÆRT avhengighetsskapende! Alle med dårlig tid bør ikke lese den, da kan man risikere å gå glipp av mye man ellers skulle gjort. Den kan derimot anbefales til alle med en rolig langhelg.

 

- Boka strekker seg over et kort tidsperspektiv, bare noen få dager!

 

- Boka reiser stor tvil om grunnleggende deler av Bibelen, med tankene om at Maria Magdalena var med barn og Jesus var faren.

 

- Boka beskriver mye kunst som er gjengitt her, og kommer med en forklaring på Mona Lisas smil. (Da-Vinci påstod at Mona Lisa er et bilde av Maria Magdalena)

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym
09.01.2006 20:10

Bra!
4
anbefalinger
dette var en ok bokrapport , men det er vedig mye du manger , om hva den EGENTLIG handler om, og hva den EGENTLIG prøver å si oss.
du har gjort en god jobb med tanke på at boken er vanskelig å tolke , men du har ikke gått så mye i dybden som du kunne ha gjort. og never verken kodene eller mysteriene.

lars
10.03.2008 11:33

Bra!
4
anbefalinger
eyyy, takk. fikk en 5 på grunn av deg;*

Utdannet lærer
10.04.2008 13:02

Bra!
4
anbefalinger
For ordens skyld; Da vinci koden er ingen historie-bok, men en fiktiv roman, bygget rundt myter om virkelige steder og personer. Skulle noen fortsatt tro at de historiske kildene Dan Brown bruker er korrekte, bør du gjøre bedre research. Google Da Vinci koden og sjekk ut blant annet forskning.no sin anmeldelse, samt søk på "da vinci dekodet".

Karoline
17.10.2005 18:40

Bra!
3
anbefalinger
Tusen takk for hjelpen. Denne bokrapporten er til super hjelp på mitt tema arbeid om forfatterskapen til Dan Brown.  Very Happy :-D

ole
27.03.2006 12:03

Bra!
3
anbefalinger
er denne kilden særiøst???

nina
01.03.2006 15:52

Bra!
2
anbefalinger
ja älskar din bok ; da vinci koden asså den e så himla bra ,n är ja bara hade läst 3 sidooor var ja kär i den / nina

anonym 2
07.03.2006 15:33

Bra!
2
anbefalinger
men det var dritbra... tusen takk for hjelpen..  Smile :-\)

anonym=)
29.03.2006 13:25

Bra!
2
anbefalinger
denne boka er som en spennende historiebok! Man lærer jo en masse!!

anonym3
02.04.2006 12:47

Bra!
2
anbefalinger
Tusen takk for hjelpen. Denne rapporten hjalp mye Smile :-\)

Påli
02.06.2006 12:55

Bra!
2
anbefalinger
Dette var en bra beskrivelse av boken. Uten å gå for mye i dybden og avsløre hele spenningen, beskriver du heller andre ting som kan få oss til å forstå hva boka handler om. Takk!

silje
28.09.2008 13:29

Bra!
0
anbefalinger
hei, vet noen hvor jeg finner stoff om Da Vinci Koden?.. om filmen alså..

allah akbar
09.11.2015 11:58

Bra!
0
anbefalinger
bra bokannmedelse jobber med å annalysere tekseten mye til hjelp


26.07.2016 18:48

Bra!
0
anbefalinger
man kan finne filmen på netflix

Weeaboo Bob
14.11.2018 14:14

Bra!
0
anbefalinger
5/10 needs more anime tiddies > Sad :-\(


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews