Søk i stiler
 

Pondus


En faktaoppgave om en tegneserie, Pondus, og dens forfatter.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:06.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tegneserie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Pondus og de andre figurene

Pondus er en tegneseriefigur laget av en forfatter som heter Frode Øverli. Han blir sett på som en mester med blyanten, og han har en utrolig humor.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Pondus er en fotballinteressert 40-åring som er fan av Liverpool. Han spiller selv i den norske ”Oldboys-ligaen” og er kjent for å filme når han blir taklet. Han drikker mye øl, men er nok ikke alkoholiker. Han hører mye på musikk, men liker bare heavy metal, og hans favorittband er ACDC.

 

Han har en kone som heter Beate og en sønn som bare blir kalt Påsan. Han har også en datter som jeg ikke vet hva heter fordi det aldri blir nevnt, men dette er en glup, kristen baby som liker å lage bråk for Pondus og Beate.

 

Bestevennen hans Joachim (som bare blir kalt Jokke) er en damedesperat alkoholiker som bor hos moren og stefaren sin selv om han er 46. Han havner alltid i bråk med en av hans mange kjærester som heter Ponny. Han prøver å glemme henne. Men hun alltid kommer og ødelegger for ham når han spiller fotball eller når han er på date med en ny dame. Ponny som minner om en mann, er en slags Cowboygirl som liker Jokke svært godt, men han ville bare komme seg unna henne. Som sagt spiller Jokke fotball han også, men han står i mål og dummer seg ofte ut. Han er også glad i heavy metall som sin venn, men han er mer opptatt av Kiss.

 

Moren til Jokke heter Else som er et berg av en dame. Som er gift med en liten gnom av en tysker som heter Gunther. De prøver ofte å få Jokke med på familieting, men det går sjelden.

 

Bjarne er hunden til Pondus som blir sett på som veldig dum og stygg. Han har meldt den på styggest hund show mange ganger, men man får aldri vite om han vinner, men med hans sin flaks tviler jeg på at han gjør det.

 

Harold er en nær venn av Beate som er nesten blind, men han tror han ser godt og dummer seg ut hele tiden. Pondus vil helst la være å kjenne han, men han kommer aldri unna fordi Beate tvinger ham med.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Øverli en mester med pensel!

Frode Øverli er forfatteren eller kunstneren bak Pondus og hans verden. Han lager blader og bøker om Pondus og den siste Pondus boka han har laget heter ”Flat Firer”. De andre bøkene han har laget om Pondus heter ”Første Omgang”, ”Andre Omgang” og Hat-trick. Han tegner som ingen andre og tegner som en helt. Men det noen få reagerer på er hendene han tegner de ser ut som klumper med tre fingere. Det kan høres dumt ut, men jeg syntes at det ser ut som vanlige hender.  

 

Det er et mysterium hvor han har disse måtene og tegne fra, men Knut Nærum mener at han er fan av Bill Watterson og amerikanske avistegninger.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

:)
10.11.2009 21:04

Bra!
2
anbefalinger
Hjelp !!
Eg ska skriva om Pondus og trenger hjelp!!
Siden det står feil på aldren som noen har skrivet.
Hvor gammel er jokke og Pondus då?

Ps : Vet du noe om Pondus ?


19.02.2006 21:29

Bra!
0
anbefalinger
Drit bra. skriver særoppgave og trengte litt stoff!! hehe takk!!!

peder er en taper
07.06.2006 18:07

Bra!
0
anbefalinger
du tenker nok bare på stoltzen og fotballhahah

du har feil...
16.01.2008 17:26

Bra!
0
anbefalinger
Du har tatt feil på alderen... jokke er ikke 46 år gammel og pondus er ikke 40.....

jaja
25.11.2008 13:47

Bra!
0
anbefalinger
hvilken sjanger er dette?


12.04.2012 18:03

Bra!
0
anbefalinger
Halla, Takk for info'en...skal ha fremføring på skolen. Synd det at aldern er feil, men samma f...akuratt alderen er så viktig.....hehe dette gjør nok susen :3 Takk igjen!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews