Søk i stiler
 

Dei tre romrakettane


Et moderne eventyr.
Sjanger:EventyrLastet opp:20.05.2000
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Eventyr
Verktøy:Utskrift


Det var ein gong tre romrakettar som skulle ut og utforske verdsrommet. Men i verdsrommet, budde det eit vondsinna romskip, som angreip alt og alle som reiste i der. Først drog den minste raketten. Han hadde ikkje eingong våpen med seg. Plutseleg møtte han på romskipet. "Kven er du som reiser i mitt verdsrom?" spurde romskipet. "Og eg er berre ein stakkars liten romrakett som skal ut og sjå meg om," svarte raketten. "Det er det samme," sa romskipet, "alle som reiser her ser eg på som ein trussel." "Jamen, eg er jo så liten, og har ikkje våpen eingong. Eg er vel ikkje nokon trussel?" spurde raketten. "Ja vel da," sa romskipet, " det får gå for denne gongen." Og raketten suste vidare. Noko seinare la den andre romraketten av garde. Han var utstyrt med nokre små kryssarrakettar.

 

Plutseleg ein eller annan plass der ute i mørkret, møtte han på romskipet. "Kven er du som reiser i mitt verdsrom?" spurde romskipet. "Og eg er berre ein stakkars romrakett som skal ut og sjå meg om," svarte raketten. "Det er det samme," sa romskipet, "alle som reiser her ser eg på som ein trussel." "Men eg er jo så liten, sa romraketten, "og kryssarrakettane mine gjer jo nesten ikkje skade eingong." "Ja vel da," sa romskipet, " det får gå for denne gongen." Og raketten suste vidare. Ei tid etter la den tredje og største romraketten av garde. Han var ein av dei mest respekterte og frykta, for han var utstyrt med protonlasarar. Og det tok ikkje lange tida før han og støytte på romskipet. "Kven er du som reiser i mitt verdsrom?" spurde romskipet. "Vet du ikkje det eingong," svarte raketten, "eg er den mest respekterte og frykta romraketten i historia." "Ja jøss!" kom det frå romskipet. "Og kvifor i all verden er DU frykta?" spurde det. "Og kva for nokre våpen har vel DU?" la det til med sarkastisk stemme. "Eg har etter kvart fått meg protonlasere," svarte romraketten. Då vart romskipet så redd, at det aktiverte sjølvøydeleggingsmekanismen for å bli sprengt på ein mindre grusom måte enn det ville ha vorte om raketten hadde angripe det. Og romraketten og alle raketter og romfartøy etter han kunne uforstyrra utforske verdsrommet så mye dei ville. Og har dei ikkje landa endå, så driv dei nok og utforskar det framleis vil eg tru.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Marekatta
12.05.2004 15:47

Bra!
3
anbefalinger
Ikke værst! Smile :-\)

ANdy
24.05.2005 17:38

Bra!
3
anbefalinger
Minnet om noe jeg har lest før en gang..  Razz :-P

Det
21.05.2007 22:25

Bra!
3
anbefalinger
var en fin historie ^^
Tror ikke jeg bruker denne til nynorsk eksamen min  Razz :-P

hmm
23.05.2007 21:29

Bra!
2
anbefalinger
ganske dårlig slutt da.. ellers ok  Smile :-\)

Linda
04.12.2007 16:00

Bra!
2
anbefalinger
Hvor kommer du fra ?  Very Happy :-D

Siri
22.04.2009 21:32

Bra!
2
anbefalinger
Bra innledning og hoveddel. du kunne ha rundet av avsluttningen litt bedre, men den var ganske god Wink ;-\)


22.04.2009 21:33

Bra!
2
anbefalinger
bra. mel litt dårlig avsluttning.  Wink ;-\)


25.01.2010 16:22

Bra!
0
anbefalinger
eee..... ja det var ganske dårlig nynorsk og lite fanasifult. ikke bra


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews