Søk i stiler
 

"Herman" av Lars Saabye Christensen


Kort og enkel bokanmeldelse om boken "Herman" av Lars Saabye Christensen.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:05.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Herman
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vi møter hovedpersonen Herman Flukt en høstdag i Frogner-parken. Herman er 11 år og vokser opp som enebarn. Faren er kranfører, mens moren hans arbeider i en kolonialbutikk. Foreldrene har en humoristisk sans som Herman har arvet. Han er en helt vanlig gutt helt til han rammes av en hårsykdom. Han har ikke så mange venner, og hårsykdommen gjør han ikke akkurat mer populær.

 

Hovedpersonen i romanen er selvfølgelig Herman selv. Herman er en omtenksom gutt, som bor midt i Oslo. Han har ikke så mange venner, så han er som oftest alene. Herman har en veldig merkelig måte og svare på, og måten kan ofte virke frekk. Han sier Man skal.. Man kan… Man hører,,, osv. på den måten er han veldig veslevoksen av seg. Det kommer litt ann på situasjonen du oppfatter det i, men Herman mener aldri noe vondt med det han sier.

 

Herman har uten tvil et godt øye til en jente i klassen som heter Ruby. Ruby er en rødhåret jente som er forelsket i Herman. Beviset for dette er at hun har risset inn en H i pulten sin. Ruby er også den eneste personen som gir blaffen i hårsykdommen til Herman (  på hans alder i alle fall). M3en dessverre er ikke Herman alltid så hyggelig mot Ruby, spesielt når Herman begynner å gå på skøyter og han blir slått av henne i  et skøyteløp blir Herman sur på henne. Han ville leve opp til sine idoler for eksempel Kuppern. Men uansett blir de og se venner til slutt da.

 

Bestefaren er Hermans beste venn, og Herman hører alltid på hva han har å si. Han ligger i en himmelseng, og der forteller han Herman mange spennende historier. Han har en historie og fortelle hver gang Herman kommer på besøk. Herman føler seg velkommen hos bestefaren, og de har alltid mye å snakke om. Bestefar har opplevd mye i livet, men han har ligget i himmelsengen helt siden bestemoren døde. Han har et bilde av bestemoren, og han smiler like mye hver gang han ser på henne. Men på julaften dør bestefaren, og i dag hadde jo Herman tenkt å vise han hodet sitt også. Herman har nå mistet sin beste venn, men det virker ikke som han tar det så tungt. Han herper huset og gråter bitte litt når han kommer hjem, men dagen etter er han like frisk igjen.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews