Søk i stiler
 

"Tatt av kvinnen" (E. Loe)


Bokanmeldelse av Erlend Loes "Tatt av kvinnen".
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:02.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tatt av kvinnen
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Forfatter: Erlend Loe

Tittel: Tatt av kvinnen

Forlag: Cappelen

 

”Samme kveld kom hun flyttende. Med tolv middels store pappkasser og en kremgul kommode.”

Det er Marianne som kommer flyttende inn i vår unge helts liv, for å bli der. Forfatteren heter Erlend Loe, og har skrevet en roman: "Tatt av kvinnen". Denne består av 300 punkter, eller kapitler.

 

I små avsnitt skildres dette samlivet, mellom Marianne og vår helt, fra Marianne kommer trekkende med hele livet sitt i esker, til hun sitter på helten, gravid med en annen manns barn, og holder ham fast.

 

I tillegg til å skrive en samlivskomedie har Erlend Loe skrevet om den unge kvinnen, som er så fri, selvstendig og likevel full av mystiske instinkter og intuisjoner, som igjen gjør henne uovervinnelig.

 

Erlend Loe har blikket for situasjoner og menneskelige handlinger. Han kan lage karakteristiske, morsomme og tankevekkende scener ut av den merkeligste situasjon. Det er komisk, fordi situasjonene og typene i boka er så nådeløst utlevert, at man må le ganske høyt når man leser.

 

”Trenger jeg votter? Spurte jeg. Så tok vi bussen til langt ut i skogen. Marianne hvisket til meg at jeg ikke trengte å ha på meg vottene på bussen. Hun var redd folk ville komme til å tro at hun var støttekontakten min. Jeg tok av meg vottene og la dem imellom oss på setet og hun nikket at det var fint. Klappet meg på kneet.”

 

Dette er en morsom bok. Måten vår helt beskriver livet og situasjonen sin, og den handlingslammelsen han lider av, gjør at teksten blir litt ensformig, men dette er nær sagt det eneste som er svakt med ”Tatt av kvinnen”.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews