Søk i stiler
 

Within Temptation


Fakta om gruppa Within Temptation.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:27.03.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Bandet ble stiftet i 1996 av Robert Westerholt, som spilte gitar. Han hadde allerede funnet en vokalist; kjæresten Sharon den Adel.

 

Samme året kom Jeroen van Veen inn som bassist, Ruud Jolie som gitarist, Martijn Spierenburg på keybord og Ivar de Graaf på trommer, han ble senere erstattet med Stephen van Haestregt. Bandet består av nederlandske medlemmer.

 

De fikk platekontrakt hos DSFA Records nesten to måneder etter bandets stiftelse. I april 1997 gav de ut det første albumet, ”Enter”.

 

Deres første spillejobber var i Østerrike og Tyskland, da de var på en turne. Dette var begynnelsen på deres 2. utgivelse, som ble gitt ut i 1998, EP’n ”The Dance”. Dette var ikke et fullstendig album, men mer enn en singel. EP’n ble gitt ut for å underholde fansen til neste album ble gitt ut.

 

I 2000 ble bandet aktivt igjen etter et stille år i 1999 da alle medlemmene var opptatte med sine studier. År 2000 og 2001 ble gode år for bandet da de fikk mange spillejobber i Benelux-landene, dvs. Nederland, Belgia og Luxemburg. De gav også mange konserter og spilte på festivaler. De dro på mange turneer, blant annet til Mexico og Paris. I desember 2000 gav de ut albumet ”Mother Earth”. Fra denne cd’n ble det gitt ut to singler ved navn ”Ice Queen” og ”Our Farewell”. Et år senere, i 2002, kom singelen ”Ice Queen” på 1.plass på listene i Nederland og Belgia. Antallet på fans steg da betydelig.

 

”Mother Earth” solgte mer enn 350.000 kopier i Europa og de solgte til trippel platina i Nederland og til gull i Belgia.

 

Deres 3. album ”The Silent Force” ble gitt ut 15.november 2004. Albumet ble med en gang en hit rundt om i Europa, særlig singelen ”Stand My Ground”. ”The Silent Force” solgte til gull i Nederland mindre enn tre uker etter utgivelse.

 

Musikkhistorisk er Within Temptation plassert fra midten av 90-tallet og de driver fortsatt på.

 

Bandet kan plasseres i sjangeren myk gotisk metall, og i noen sanger har de også brukt symfoni orkestre. Sjangeren er en ny versjon av den opprinnelige gotiske metall musikken, hvor det er brukt mye dyster metall og hovedsaklig mannlige stemmer. Within Temptation har tatt bort mye av den dystre metallen og de bruker hovedsaklig kvinnelig vokal, nærmest lik operastemme. Band som spiller denne typen sjanger synger ofte om religion og Gud, himmel og helvete, romantikk, skrekk, depresjoner, forlatthet, tomhet, og død.

 

Within Temptation lager musikk som du kan sammenligne litt med Nightwish og en voldsom Era.

 

Bandet har laget mye forskjellig musikk fra album til album, men har klart å holde seg innen samme sjanger. Eksempler på det er sangen ”Enter” fra albumet ”Enter” og ”It’s the Fear” fra albumet ”The Silent Force”.

 

 

Ice Queen

Sangen handler om redsel, frykt og ensomhet, men teksten består av vakre ord derfor er det vanskelig å si hva sangen skal uttrykke.

 

De synger om en isdronning som kommer til verden å jakter på mennesker for så å spre is over jorda.

 

Utdrag fra sangen:

“She covers the earth with a breathtaking cloak

The sun awakes and melts it away

The world now opens its eyes and it sees

The dawning of the new day”


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Grattis
23.10.2006 16:51

Bra!
2
anbefalinger
Du er flink med å oversette fra engelsk til norsk ja  Very Happy :-D http://www.within-temptation.com/

Mr H.
30.05.2005 14:10

Bra!
1
anbefalinger
Bra Promo av W.T, stå på!  Smile :-\)
http://groups.msn.com/WITHINTEMPTATIONnorway


21.09.2005 18:07

Bra!
1
anbefalinger
See http://www.within-temptation.com.br/

See ya.22.03.2006 14:57

Bra!
1
anbefalinger
wow, ja dette var bra! Fått med mye bra fakta om bandet. Jeg er veldig fan av dem. De er utrolig flinke.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews