Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Prinsessa

Prinsessa

En tale til Jan Kristoffersens søster.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.05.2000
Tema
Familie

Det var en gang for lenge lenge lenge siden. En liten Prinsesse ble født, stede var E.C. Dahls stiftelse. Året var 1957, 08.08. kl 19:22. Og under begivenheten da en blir til to, var den tredje ikke til stede. Faren var på Melhus og kunne ikke nås på telefon da det var så dårlig vær i Trondheim. Etter fødselen gikk så ferden tilbake til Stadsbygd med den lille tulla. Der de bodde til besteforeldrene på Pokstadgård. Der hadde den lille Prinsessa det godt. Ble lalla til søvn av Bestefaren hver kveld, i en stor gyngestol. Om natta lå hun og sov i en hjemmesnekret seng gjort av Bestefaren. De første barne årene på Pokstad var preget av trygghet, bortsett fra en vill ferd med traktor som ble utført i tre års alderen, men der kom hennes onkel Helge til unnsetning og fikk stoppet traktoren før noe av alvor inntraff. Når prinsessa var skolemoden flyttet familien til blokkleilighet på Heimdal. Der begynte hun på Åsheimskolen. Skolen mestret hun med stor letthet, lydig å lærenem som hun var.

 

1968 gikk ferden til Buvika, der skulle de drive pensjonat. I mellomtiden hadde tre blitt til fire, den lille pia hadde blitt storesøster. Så nå hadde pia en lillebror hun til tider måtte passe på, noe hun gjorde veldig bra. Kanskje litt under tvil den dagen storesøster tok lillebror med på badetur, og viste han hva tvangsbading innebar, noe som påførte broder’n vannskrekk de neste tre årene. Ferden gikk så tilbake til Heimdal, og blokkleiligheten. her fullførte prinsessa grunnskolen. Pia var snill å god som dagen var lang, fikk hun en skjelden gang skjenn, svarte hun aldri til bake, men gikk på rommet å satte seg. Ungdomstiden var av det rolige slaget. Unntagen noen private fester hjemme, så var det lite med tjo å hei.

 

Pia satt heller hjemme å broderte og drev med sitt, hjemme kjær lita pappa pie, det var det hun var. I ungdommens vår tok prinsessa utdannelsen på postskolen i Trondheim. Og mens pia satt på rommet sitt å studerte, snurret Bob Dylan på platespilleren. Prinsessa tok så ferden sørover for å ta eksamen. Så bak skranken i Trondheims mange postkontor havnet pia. Der satt hun da å smilte, å hjalp alle kundene med deres ærend. Så noen år senere var bostedet blitt til Oppdal. tre barn kom til verden først Øvind, så Grethe og til sist og faktisk minst Rune. Nok en gang var Prinsessa tilbake til naturen, som da hun bodde på Pokstadgård. Her traff prinsessa sin prins i form av en skjeggete jeger med børse å hund. Prinsessa og prinsen flyttet så til kongsgården Furutrøa. Så nå hadde plutselig fire blitt til fem, faktisk noen ganger så mange som åtte. Noen ganger hjalp de folk med å dekorere hytter. Og prinsen med sin magiske pensel malte de vakreste motiv. Inspirert som han var fra sine mange turer i fjell og skog videre formidlet han dette med malingens kunst. På kongsgården Furutrøa levde de alle lykkelige i sus å dus. Mens prinsen var i skogen å fanget vilt til den nå så store familien, var prinsessa hjemme å stelte med hus og barn. Dagene ble ofte lange for de to, de rakk så vidt å planlegge neste dag, før kvelden var omme og de sovnet. Og nye dager kom, prinsessa og prinsen levde lykkelig og harmonisk i den lille fjellbygda. Og snipp snapp snute skulle man kanskje tro, men det er faktisk her eventyret starter. Så måtte de leve gildt å lykkelig i alle sine dager.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil