Søk i stiler
 

Tone 16 - del 2


Fortsettelse av Tone 16 av Bjørg Vik.
Sjanger:NovelleLastet opp:15.03.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Død
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookDet er lørdag kveld, sola er på veg ned, og månen titter frem fra det fjerne. Gatene ligger stille og forlatt som i en gammel grøsser. Det er ikke et menneske å se. Høsten har sin innmarsj, og temperaturen synker til rundt åtte grader. En ambulanse hyler i det fjerne.

 

Tone går fort gjennom gaten, hun går forbi motebutikken på hjørnet og ser den gule genseren hun ønsker seg. Plutselig kommer det en person ut av Texaco’en på den andre sida av gata med en burger i den ene handa og et pappbeger i den andre hånda, han ser seg omkring før han kommer mot henne. Han kommer nærmere, nå er han bare ti meter fra henne. Det er noe kjent med den genseren, lik som Arvid pleier å ha på seg.

 

Det er Arvid som kommer mot henne! Hun prøver å snu seg bort, men Arvid roper etter henne, og springer over gaten. Han tar tak i henne, men hun prøver å riste seg bort.

 

-  Slipp meg din jævla dritt! Roper Tone mens hun febrilsk prøver å komme seg ut av Arvid’s jerngrep.

-  Ta det med ro, jeg skal ikke skade deg! Jeg vil bare snakke med deg! Sier Arvid og slipper henne forsiktig.

-  Hva faen vil du meg? Jeg vil ikke ha noe mer med deg å gjøre! Jeg hater deg! Sier Tone med opprømt stemme. Det kommer en tåre trillende nedover kinnet hennes.

-  Jeg beklager! Jeg har oppført meg som en dritt! Jeg forstår det dersom du ikke tilgir meg! Men jeg må prøve å få deg til å forstå! Arvid begynner å bli myk i stemmen.

-  Har du i det hele tatt tenkt på hvordan jeg har følt det? Jeg har ventet og ventet på at du skulle ringe, og når jeg møter deg på gaten står du og slenger dritt om meg til vennene dine? Tårene begynner nå å strømme som en foss fra øynene til Tone.

 

Plutselig kommer det en gjeng med ungdommer ut i fra et smug noen meter bortenfor dem.

 

Dei kommer nærmere, og det er Tore som kommer først.

 

-  Se der jah, er det Arvid som er offeret ditt i dag? sier Tore sarkastisk.

-  Hold kjeft Tore, seier Arvid imens han stiller seg foran Tone.

-  Skal du beskytte henne og nå? Tore snur seg til resten av gjengen sin og hånler.

-  Dra deg til helvete Tore, Tone har ikke gjort deg en dritt. Sier Arvid mens han prøver å ta med seg Tone bort i lyset utenfor Texaco’en.

-  Har ikke gjort meg noe? Skjønner du ikke en dritt? Hun er et forbanna ludder! I går var hun hjemme hos meg i sengen min, og dagen før hos Per Ståle! Seier Tore og begynner og riste i Arvid.

-  Jeg tror deg faen ikke! Si at det ikke er sant Tone! Si at du var hjemme og såg på TV i går, og ikke var hos Tore! Arvid begynner å bli redd og du merker det på stemma hans.

-  Unnskyld Arvid! Det er deg jeg vil ha! Tone slenger seg i armene på Arvid.

-  HVA FAEN FEILER DET DEG?! Roper Arvid og skubber henne i en rekke med sykler sånn at hun faller.

 

Tore foreslår at Arvid skal drite i henne og bli med dem på fest istedenfor. Tore blir med, og Tone blir liggende igjen å gråte under den mørke himmelen.

 

En stund etter hun har sett Tore og Arvid forsvinne, løper hun til broen over elva som renner igjennom den lille byen deres. Der klatrer hun utenfor gjerdet, og gjør seg klar til å hoppe. Plutselig hører hun Arvid rope: Neeeei! Hun snur seg og ser at det er Arvid som kommer der, og hun bestemmer seg for å klatre over gjerdet igjen, men i det hun kommer seg opp gjerdet glir hun på den glatte kanten og faller utfor. Arvid får panikk når han kommer bort til broen og ikke ser Tone. Plutselig får han øye på henne i det kommer hun opp til overflaten 20 meter lenger nede. Hun flyter nå bevisstløst nedover.

 

Han løper nedover langs elven med blikket låst på den livløse kroppen i vannet. Han begynner å få panikk. Han kjenner melkesyra komme i låra, men fortsetter å løpe. Elva begynner å bli smalere, og han hører fossen suse lenger der fremme, han er nå komt ut av sentrum, og muren ned til elva blir mindre. Han hopper over muren, faller to meter ned i det kjølige vannet og prøver å svømme mot Tone.

 

I det han greier å få tak i henne kommer fossen stadig nærmere, han svømmer febrilsk mot elvebredden, men det går sent når han drar med seg Tone samtidig. Lyden av den store fossen kommer stadig nærmere, og de er bare 10 meter fra elvebredden nå. Plutselig kommer det en sterk strøm som drar dem begge under, og i løpet av få sekunder faller begge utfor fossen.

 

Moren til Tone som sitter hjemme og venter engstelig på at dattera skal komme hjem, hun skulle tross alt bare bortom Texaco’en for å kjøpe det nye ”Topp20” bladet, og det skulle ikke ta lenger enn femten minutter hadde hun sagt da hun reiste. Nå hadde det gått over en og en halv time, og moren hadde ikke fått noen beskjed. Hun hadde hørt en ambulanse ule et stykke borte. Hadde det hendt Tone noe? Plutselig ringer telefonen. Hun går mot den og løfter opp røret.

 

-  Ja, hallo? Svarer hun, og håper at det er Tone som er i den andre enden.

-  Hei, mitt navn er Per Bergerud, og jobber ved sykehuset. Sier mannen i den andre enden, og før han har fått snakket ferdig, avbryter hun han.

-  Har det hendt noe med Tone!? Roper hun med redsel i stemmen.

-  Ja, jeg beklager å måtte fortelle deg dette. Vi har fått inn to ungdommer her. Og den ene jenta er dessverre dattera di. Svarer Dr. Bergerud stille.

-  Hva er det som har skjedd?! Roper hun fortvilet.

-  Hun falt utfor fossen, men tilstanden hennes er stabil, og hun kommer til å overleve. Sier Dr. Bergerud med en beroligende stemme.

-  Jeg kommer med en gang, roper hun og slenger på røret.

 

 

Hun springer ned trappene og setter seg i den gamle Fiaten. I det hun får start på den kjører foreldrene til Arvid forbi i en voldsom fart i den nye Audien. I det den starter trykker hun gassen i bunn og kjører til sykehuset.

 

Når hun ankommer sykehuset kommer det en lege mot henne, han har et skilt på venstre side på frakken sin hvor det står ”Overlege Bergerud”.

 

- Hvor er hun!? Skriker hun når han kommer bort til henne.

- Følg etter meg, så skal du få treffe henne. Sier mannen i hvit frakk og viser vei.

 

I det hun kommer opp trappen sitter foreldrene til Arvid i en sofa og snakker med en lege. De gråter begge to og faren prøver å trøste mora.

 

Endelig åpner legen en dør, og der ligger hennes datter med en maske over ansiktet som er koblet til en maskin. Dr. Bergerud sier at hun kommer til å overleve, men at gutten som falt med henne ble hardt skadet i fallet, og døde i ambulansen på vei til sykehuset…


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Lise
02.07.2005 10:16

Bra!
2
anbefalinger
trist slutt mn bra


14.10.2005 16:08

Bra!
2
anbefalinger
tusen takk  Wink ;-\)

poeten
29.10.2005 14:54

Bra!
2
anbefalinger
Ååå...for en trist slutt. Jeg begynte nesten å gråte jeg. har akkurat lest Tone 16 (del 1) på skolen. Det var en bra fortsettelse.

Julie
14.12.2008 15:43

Bra!
1
anbefalinger
den var helt grei, men hvorfor måtte Arvid dø?
Du beskriver jo bra og sånt, men det ble seriøst for overdrevent at han skulle dø.
skikkelig kjærlighet tragedie..

Mujo
23.01.2009 13:12

Bra!
1
anbefalinger
Bra jobba anbedaler 4

pannekake
31.03.2009 17:59

Bra!
0
anbefalinger
hvor finner man del 1 ?  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews