Søk i stiler
 

Nasjonale prøvar


Utdanningsminister Kristin Clemet har møtt motstand blant elever etter innføringen av nasjonale prøver.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:15.03.2005
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Eksamen og prøver
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Nasjonale prøvar har vært eit stort diskusjons tema den siste tida. Nesten alle er mot nasjonale prøvar mens Kristin Klemet og resten av politikarane er for nasjonale prøvar.

 

I denne artikkelen vil eg sjå på Nasjonalprøvar. Kva er tanken bak å innføra dei Nasjonale prøvane? Kvifor skal prøvane leggast ut på Internett ? Blir det A og B skoler i framtida av å ha nasjonale prøvar? Kvifor boikottar så mange elevar disse prøvane?

 

Kva er tanken bak å innføre dei Nasjonale prøvane? Det er for å kartlegge elvane sitt kunnskapsnivå. Ein annan grunn er å setje lærarane i stand til å lage planar som høver til den einskilde eleven. Kvifor skal prøvane leggast ut på Internett? Ved å offentleggjere resultata på Internett får skolane eit stort press på seg til å forbetre seg på dei områda som resultata visar at dei må bli betre på. Blir det A og B skoler i framtida ved å ha nasjonale prøvar? Med fritt skuleval også i grunnskulen kan dei føresette med å sjå på resultata gjere val for sine born. Mange tolkar gode resultat på prøvane som gode skolar.

 

Kvifor boikottar så mange elevar disse prøvane? Dei boikottar i demonstrasjon mot dei nasjonale prøvane. Dei synst at det er unødvendig og ta noen prøvar som ikkje betyr noko for karakterane og samtidig skal resultata leggast ut på Internett. Ein annen grunn er at dei ikkje får ta tentamen som er veldig viktig for karakteren.

 

Kvifor skal ein prøva som ikkje betyr noko for karakteren, erstatte tentamen som betyr ein stor del av karakteren? Dette er ei av dei tinga som elevane ikkje forstår. Vil dei at ikkje man skal ha tentamen lengre? Eller kvifor skal ein nasjonal prøve bli høgare prioritert enn ein prøva som sett eit stort grunnlag for avgangskarakteren til elevane? Og stakkars lærarar som må rette prøvar i mangfaldige timer utan at eingong elevane bryr seg om karakter dei fekk. Og i tilegg må det vere spesielle karakterar for desse prøvane. Det var vist ikkje godt nok med dei vanlege karakterar (1-6). Eg synast at det verke som om det er meiningen å gjøre det mest mulig vanskelig for lærarane og elevane.

 

Nå som tida har gått har Kristin Klemet fått veldig mye kritikk for innføringa av dei nasjonale prøvane. Det er mange som trur at hun må ta opp kampen og rett å slett avslutte prosjektet med og innføre dei nasjonale prøvane.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mart
17.04.2005 22:07

Bra!
2
anbefalinger
bra info. Men slutten var ikke helt bra . Gjerne avlsutt med konkludering og ditt syn. Men ellers en fin artikkel


15.05.2013 10:22

Bra!
1
anbefalinger
kan dere sende med norges forsvar planer

elev...
30.03.2005 17:53

Bra!
0
anbefalinger
jeg skjønner ikke hvorfor man skal ha nasjonale prøver...hvis politikerne osv er så opptatt av å sammenligne norske elever med andre og sammenligne skoler mot skoler så kan de vel se på tentamens karakterene! eller alle de prøvene man har hatt gjennom året..klarer de ikke det så skjønner ikke jeg noen ting!
i 10 ende skal jeg helt klart boikotte hvis de ikke er fjerna!!
8. klassing Hauger skole.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews