Søk i stiler
 

Mobiltelefon


Kåseri om mobil.

Karakter: 5/6

Sjanger:KåseriLastet opp:08.03.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobiltelefon
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookJeg skal fortelle om de gale menneskene vi omgås. De syke, forvirrede, utrolig tilbakestående personene som ikke tenker klart. Dette er mentalt skadede mennesker, de bruker nemlig ikke merkeklær! Har du noen gang sett et så gærent menneske? En sånn syk person som tar på seg klær uten å sjekke merket, tenker helt klart ikke på de grusomme konsekvenser det er ved å gå i et merkeløst plagg. Vi har alle sett dem selv!

 

Hjemme hos meg skaper jeg hysteri med en eneste gang jeg finner ut at jeg trenger en genser til, for jeg må nemlig ha på ett nytt plagg hver dag, og min mor gråter og min far skriker og jeg roper mer, inntil jeg har fått dem til å ombestemme seg. Den endelige løsningen blir til slutt en tur med min mor til byen. Vi går inn i butikken, og da skjer det, det som ikke skal skje, jeg mister fullstendig kontrollen og klarer ikke å svare moren min eller ekspeditøren som selvsagt er så utrolig vakker at jeg ikke tør å fortelle henne hva jeg har lyst på, i frykt for at hun skal synes at det er helt idiotisk. Til slutt ender jeg opp med en helt vanlig blå genser, men viktig, det er Levis.

 

Da jeg var på kino i helgen fikk jeg gleden av å høre en mobiltelefon ringe midt i filmen. Alle i salen smilte jo selvsagt over denne hendingen og klappet eieren på skulderen og takket han etter kinoen.

 

Ja, mobiltelefoner, det er flotte saker det. Jeg synes det er bra at barn fra tolv år og oppover får seg mobiltelefoner, slik at de kan ringe ”venna” sine hvis de skulle komme i bråk. Deres dumme foreldre tror at nå har de full kontroll over barnet sitt, og kan nå det hvor som helst. Problemet er at mobiltelefoner viser nummeret som ringer, og det de fleste unge gjør da når foreldrene ringer, er å ikke svare og late som om de ikke er tilgjengelige. Og så bruker barnet mobilen til å ringe til en person han/hun kjenner som er over atten og får han/hun til å kjøpe øl til seg, det er bra kontroll for foreldrene.

 

Det er jo fint synes jeg, at jeg ikke har privatliv lenger etter at jeg fikk mobiltelefon, hva er poenget med det? Hvis jeg skrur den av begynner jeg å lure på om det er noen som har ringt meg, og da greier jeg ikke å la vær å skru på mobilen igjen. Når jeg har den på, irriterer det meg at det ikke er noen som ringer.

 

Jeg liker tanken på at alle har mobiltelefoner, man trenger jo ikke møte noen av vennene sine lenger! Det er jo bare å ringe på mobiltelefonen og sende dem det de trenger, og så har man mer tid på å spille spill på mobilen sin. Det er viktig for oss unge å ha mobiltelefon, for hvis det er en i klassen man hater så inndelig, kan man ringe denne personen i timen og håpe på at den er på og da vil læreren ta den inn og melde fra til foreldrene. Hva skulle vi ha gjort uten mobiltelefonen?

 

Nå har mange begynt å bruke noe som kalles hands-free. Dette er en forvirrende liten ting, en ledning med en ørepropp som man kobler til mobilen sin, og så er det bare å snakke i vei med telefonen i lomma. Det som er så forvirrende er når en person kommer mot deg og sier: ”Hei! Så hyggelig det var på lørdag…” og går rett forbi deg. Det er nemlig ikke altfor lett å legge merke til øreproppen, noe som også er poenget, men det skaper jo forvirring. Hos meg gjør det i hvert fall det, og jeg tviler på at jeg er den eneste. Et annet problem som kan oppstå er at alle mobil brukere, om fire år, vil ha varige skader pågrunn av all den strålingen mobilen ”stapper” i dem. De sender jo en ”hau” med unødvendige meldinger! Jeg er en aktiv mobil bruker og sender omtrent meldinger for hundre kroner dagen. Det er en grei måte å sløse penger på, jeg skriver ”hei” og sløser 1,50 kr og så svarer den andre med ”hei, hvordan går det?” 1,50 der og, og så innleder vi en samtale til 10 kroner hver.

 

Mobiltelefonen er en grei og liten ting som er lett å bruke. Den betyr alt for enkelte, og mange hadde ikke greid å leve uten den.

 

Hvordan kommer fremtiden til å bli? Vil da alle ha mobil telefon? Vil man bruke den til å ringe datteren på 4 år som sitter på rommet sitt og si at det er middag? Det er jo helt sprøtt!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Kim Andre
08.07.2006 10:35

Bra!
3
anbefalinger
Hele dette innlegget er latterlig, og tror du vi er blinde. Hele denne teksten er avskrift. Du burde ikke jukse, fordi da vil du ikke lære noe!!!!!!!! Og til slutt vil du uannsett bli merka, og det vil få alvorlige konsekvenser for deg!!!!! Sett at det var en som skrev de andre et av de andre innlegga som har jukset, så mener du at folk som ikke kjøper merkeklær er tilbakestående som mennesker. Hvilken I-Q har du egentlig, eller kommer du kankje fra Mars. Du har ingen rett til å mobbe andre mennesker på den måten!!!!!!! Det er helt imot menneskerettighetene!!!! Du burde skamme deg, fyyyyy!!!!!!!!!! Det er tydelig at du er en veldig usikker jente, som ikke har egne meninger, men bare følger andres meninger. Du bør vel la personene, la dem kle seg slik dem vil. Nå gjelder det også å ha et perfekt utseende, og det er medias skyld!!!!!!! Du bør heller tenke at det er det indre som teller, ikke det utenpå. En kan være sexi og pen, men likevel være dum i hodet, eller være det egoistiske mennesket!!!! Tilbake til ""MERKEKLÆR så mener jeg at det også koster foreldre flesk, å måtte legge ut for barna hele tida!!!!!! En bør heller gi penger til de fattige!!!!!!!!!

Lærere
13.05.2005 14:21

Bra!
1
anbefalinger
okay! nå skjønner jeg ikke noe! denne og 3 andre stiler er jo nesten helt like! hva er det dere tenker på? avskift de lux! flaks at dere ikke er mine elever, da hadde det blitt bråk! dere på lære å ta kansekvenser for avskrift! vet dere hva som skjer me avskrivere? håper for deres skyld at dette aldri vil gjennetas! lykke til!

meg
07.01.2006 18:51

Bra!
1
anbefalinger
hva er vitsen med avskrift? hvem av dere er det som har gjort det?

rektor
15.02.2006 13:23

Bra!
1
anbefalinger
fan så hart dette sugde!21.05.2007 22:36

Bra!
1
anbefalinger
5/6?!?!?

rektor! seriøst
15.02.2006 13:24

Bra!
0
anbefalinger
kødda...den eide!

okei..
25.05.2006 20:49

Bra!
0
anbefalinger
okei..det her var kjempe morsomt...
du har skrivd mye..men det blir så kjekjeeedelig i lengden
ville heller raka løv enn å lese det en gang til  Razz :-P


07.02.2008 23:28

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra skrevet, avskrift eller ikke.

Magne!
05.04.2011 09:41

Bra!
0
anbefalinger
Hvordan faen kunne du fått 5/6 på dette kåseriet. det er jo nesten udugelig i 10. klasse.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews