Søk i stiler
 

Backbeat


Et kort referat i fra filmen Backbeat, som handler om The Beatles i tiden før de ble kjent!

Karakter: 5

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:03.03.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Filmer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Filmen Backbeat handler om Beatles i tiden før de ble kjent. Filmen har ikke fått så gode tilbakemeldinger, men er uansett den filmen som beskriver best hvordan og hva som skjedde i tiden før Beatles ble populær.

Backbeat ble filmatisert i 1993, av mange ukjente skuespiller; Sheryl Lee(Astrid Kirchherr), Stephen Dorff(Stuart Sutcliffe), Ian Hart(John Lennon), Gary Bakewell(Paul McCartney), Chris O’Neill(George Harrison), Scot Williams(Pete Best), osv!

 

Det er sent på 60-tallet. Kompisene Paul MacCartney, John Lennon, Stuart Suttcliffe, George Harrison og Pete Best bestemmer seg for å bli et verdensberømt rockeband, hvilket alle trur er umulig, men for å bevise det, drar de til Hamburg for å prøve seg på karrieren. Der får de spillejobber i et fattig horestrøk, Reperbahn, som ligger langs havna i byen. Men det viser seg å være langt mindre enn enkelt og bli berømt.

 

Tross spillejobber åtte ganger i uka, lite søvn og lite opptimistiske publikum, går det surt for vennene på starten. Og etter 3 måneder må det femte bandmedlemmet, George Harrison reise hjem fordi han er for ung. Da reiser resten av bandet også hjem, men kommer tilbake ett år etter. Og det er da ting begynner å skje!

 

Stuart Sutcliffe møter Astrid Kirchherr igjen, en dyktig fotograf, og forelskelsen fortsetter å blomstre for de to. Men han må ta et valg! Skal han velge mellom kjærligheten, bestevennen, kunsten eller Beatles? Uansett hva han velger, blir noen lei seg.

 

Men valget kommer han ikke langt med, for noen år etter dør han av en hjerneblødning, som var resultatet etter slåsskampen på starten av filmen, og da tar Paul McCartney over som bass, og Ringo Starr kommer inn som trommis, etter at trommisen selv sluttet!

 

Og det er nå ’’moroa’’ starter! De får mye respekt, utrolig mange publikum, og til slutt platekontrakt, og blir omtalt som verdens beste rockeband, men hvordan går det så videre?

 

Min mening: Jeg syntes at denne filmen er sånn passe bra. Den beskrev ganske godt hva som skjedde på 60-tallet, og miljøet rundt dem. Ble litt kjedelig iblant, da det bare var snakking, men bortsett fra det, var den faktisk litt interessant. Jeg har jo liksom aldri visst noe ordentlig mye om The Beatles, så når jeg så denne filmen, fikk jeg vite veldig mye om hva de gjorde for å bli kjent, osv! Et ganske hektisk liv, kan man si. Så jeg trur jeg gir denne filmen en svak 4.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Sunniva
08.12.2009 10:10

Bra!
0
anbefalinger
Helt ok, IKKE en 6, men grei  Very Happy :-D HUsk ikke bruk ord som: liksom, dette er et muntelig ord!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews