Søk i stiler
 

Bruce Springsteen


Liten oppgave om Bruce Springsteen.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:02.03.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Bruce Springsteen ble født i Freehold, New Jersey I USA. Som tenåring spilte han i mange forskjellige små rockeband, og i 1970 var han forsanger i Greenwich Village. Men ikke før to år etter fikk han platekontrakt og fikk en egen manager, som mente han hadde funnet et av de største musikktalentene på mange år. Det var ikke på grunn av musikken han ble kjent, men fordi han var mange mente at tekstene hans var et symbol på den amerikanske drømmen.

 

Manageren til Bruce hadde lurt han til å underskrive en kontrakt hvor manageren fikk nesten alle inntektene fra platesalg, konserter og rettighetene på alle sangene hans. Resultatet ble en lang rettssak som Bruce vant. Etter problemene hadde ikke Bruce krefter til å lage musikk eller opptre på nesten et år. Men etter det fortsatte suksessen og ga ut plater som The River, Nebraska, Darkness og Born In The USA, og han fikk kallenavnet The Boss.

 

Senere dette fikk han problemer med ekteskapet og skilte seg i 1987, etter dette fikk sangene hans et mer voksent preg. Etter et par år giftet han seg med Patti Scialfa fra bandet The E-Street Band som han samarbeidet med i mange år og fortsatt gjør. Bruce vant grammy for Streets of Philadelphia i 1994. Siden det har han vært på flere verdensturneer og vært i Oslo tre ganger.

 

Bruce Springsteen er nå 55 år gammel, men føler seg fortsatt som en ung-gutt. Han er regnet som en av verdens fremste rockeartister.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


02.11.2005 20:58

Bra!
0
anbefalinger
bra skrevet


03.03.2006 17:55

Bra!
0
anbefalinger
Jeg har så stor glede av å lytte disse store artistene, Bruce Springsten og Roy Orbison, og når de synger disse duettene sine, glemmer jeg tid og sted og føler bare stor glede over musikk , fremfort av store kunstnere. Orbison ble jo bare 52 år gammel, hadde mange vanskelige år å kjempe seg gjennom, men han satte dype spor etter seg. Sammen med Bruce Springsten tror jeg han han følte seg vel.. Den følelsen har i alle fall jeg hver gang jeg lytter til disse to artistene..Med hilsen Trygve Rasdal

Nils Henrikesn
19.05.2006 11:17

Bra!
0
anbefalinger
Bruce Springsteen er god

Herje
20.04.2007 21:54

Bra!
0
anbefalinger
beklager folkens men her det mye feil.. en dårlig tekst. han har ikke sjekka fakta....

sara
21.11.2007 16:30

Bra!
0
anbefalinger
fint skrevat  Razz :-P fikk bruk for det meste...

a
12.11.2009 15:47

Bra!
0
anbefalinger
Dårlig tekst


11.01.2010 21:42

Bra!
0
anbefalinger
dettte er fakta jeg bruker det til skole lekser. Smile :-\)

Bruce # 1 fan
11.10.2010 17:36

Bra!
0
anbefalinger
mm, dårlig fakta og dårlig skrevet. Hvor har du fått dette fra? =( Ellers bra  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews