Søk i stiler
 

Vennskap


Vennskap - hva er det? Hvor viktig er det?
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:20.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Vennskap
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


"vennskap -en el. -et || kameratskap, velvilje, hengivenhet, forståelse"
(Rettskrivningsordbok med synonymer, Tano forlag)

 

Kan man ut i fra dette trekke en konklusjon om hva vennskap er? Nei, det er vel heller betenkelig. For meg fremstår vennskap som noe av det viktigste i livet. Andre vil muligens rangere status, penger og andre materielle verdier fremfor vennskap. Det å ha noen som bryr seg, noen å le sammen med, noen å ha det moro med, noen å føle en felles interesse med, å føle tilhørighet, er vel kanskje det man mest forbinder med venn- skap. Det gjør i alle fall jeg. Det kameratslige båndet man finner i vennskap, blir ikke skapt med en gang. Mange faktorer må smeltes sammen for å få vennskap. Ærlighet, respekt og lojalitet er noen av ingrediensene.

 

En venn kan være så mye, alt ettersom man ser det. Personlig vil jeg dele dem inn i tre hovedgrupper: *nære/personlige venner: I gruppa kommer ofte bestekamerater og søsken/familie. Det er til slike venner man forteller om personlige saker og bekymringer. Den slags venn- skap skal man lete lenge etter, for det fås ikke kjøpt i butikken! *venn/kamerat: disse er det til gjengjeld flere av. Under denne gruppa kommer personer man kjenner, men som man ikke omgås mye på fritida. Mange ganger har man opplevd noe felles og husker denne episoden lenge etterpå. *kjente: dette er personer man omgås daglig eller møter jevnlig. Kjennetegnes ved at man sier "Hei!", men sjelden noe mer. Jo eldre man blir, jo større blir denne gruppa.

 

Hva får to personer til å bli venner? Først og fremst vil jeg påstå at det mest es- sensielle i et vennskap er en felles interesse. Uten en slik del i vennskapet, kan det bli vanskelig. Man må jo ha noe å prate om... Personlighetene bør også være tilnærmet lik for å skånes for overflødige krangler. Dessuten; jo mer man har til felles, jo mer er man enige om... Vennskap finnes mellom mange mennesker og grupper. Fra barndommen av er det mest vanlig med gutt-gutt og jente-jente vennskap. I barnehagen og barneskolen legges ofte selve grunnlaget for lange vennskap senere i livet. Enkelte forblir venner livet ut, andre ikke... En annen variant er gutt-jente eller jente-gutt vennskap, som kommer mer til i senere alder, spesielt i ungdomstida utvikler det seg vennskap mellom gutt og jenter. Da kommer også forelskelser og kjærlighet mer og mer alvorlig inn i bildet. I gjenger samles også mennesker med samme interesser - det være seg moped, data, musikk og mye annet - hvor man diskuterer/ytrer forskjellige meninger. Disse holder ofte sammen, og det er ikke alltid lett for utenforstående å komme inn i miljøet og bli godtatt.

 

Som en konklusjon: Vennskap er mer enn bare mennesker som er sammen - mye mer! Som en smørbrødliste over hva livet kan inneholde, bør i hvert fall vennskap komme blant "Top 5", om ikke på første...

 

- Kim Rudi Dreyer 3/1-99

 

Kunnskapene er tatt fra min egen erfaring og samtaler med venner, familie og mennesker jeg har møtt gjennom mitt femten-årige liv. Av hensyn til disse er ikke navn blitt nevnt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

skole er dritt!!
31.08.2004 18:22

Bra!
3
anbefalinger
bra stil!


10.01.2006 22:17

Bra!
2
anbefalinger
det var døds bra!
that is very good work!
jeg er god til å skrive fortellinger og min hobbi er lesing skriving og tegning jett bare hva det passer til! jeg skal skrive en fortelling om fire jenter som redder unverset og den oprinelige verden som de selv bor I " JORDA" jeg synes hoved personen skal hete irma broren mat, moren lena, faren max, bestis altså best friend: sara med veldig god humør og den mest brysomme i gjengen hennes venniner amanda,sally. sammen redder de fire verden rundt dem. deres leder orakel det er bare en tittel navn det opprinelige navne kommer fra en planet der englenes land ligger det sies at for mange år siden var det englene som beskytet denne verdenen en av de verdnene var også jorda det sies at det er alt laget et senter et eventyr og det finnes altså i historie bøkene til disse fire jentene elementene deres inneberer 4 elementer vann, ild, jord,luft. deres leder her ORAKELS navn er mars altså en av de landene disse englene holt til det sies at folk nå sier at det er bare en legende, men noen mennesker tror fortsatt på dem jeg har tatt med et fantastisk kunskaps fult og ikke glem lærerikt stoff
jeg vill bli ferdig med den og sende til et forlag hm... kanskje egmont forlag!
Heisann
26.10.2004 16:05

Bra!
1
anbefalinger
Syns dette var bra, jeg=p21.08.2005 17:15

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra, en tanke vekker.


07.09.2005 09:18

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra,  Very Happy :-D

Impressed
19.03.2007 10:41

Bra!
1
anbefalinger
Jeg er imponert Mai Amalie. Er den blitt utgitt nå? Smile :-\)

Andrea
25.10.2004 21:39

Bra!
0
anbefalinger
kunne vært enda litt lenger, men du har fått med utrolig mye! knallbra skrevet, du ga meg masse inspirasjon  Smile :-\)

frikk
09.11.2005 10:39

Bra!
0
anbefalinger
dette var det verste jeg noen gang har hørt azz!!Hun eller han vet da f.. snakker om konklusjon når det menneske knapt vet hva det betyr haha.skjerp deg.

frikk
09.11.2005 10:39

Bra!
0
anbefalinger
dette var det verste jeg noen gang har hørt azz!!Hun eller han vet da f.. snakker om konklusjon når det menneske knapt vet hva det betyr haha.skjerp deg.

the judge
09.11.2005 10:41

Bra!
0
anbefalinger
Dette menneske forstår IKKE hva vennskap innebærer.Sånn er det å bli dømt av en dommer som bare retter feil.Beklager,har hørt bedre...

Klein
05.04.2006 08:56

Bra!
0
anbefalinger
åhh! Detta blir håpløst!! :/


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews