Søk i stiler
 

Den ortodokse kirke i Norge


Om den ortodokse kirke og tro.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:01.03.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristne trosamfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Den ortodokse kirke i Norge ser på kristningen av Norge på 900-1000-tallet som felles ortodoks-katolsk. Det betyr at de regner Norge som opprinnelig ortodoks fram til 1054 da det ble et skille mellom katolsk og ortodoks kirke.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

På 1500-tallet var det ortodoks misjon i Øst-Finnmark. Fra 1565 har det vært ortodokse kristne tilknyttet St. Georgs kapell i Neiden. I dag er det i første rekke skoltesamer som hører til det lille ortodokse kapellet.

 

Etter den russiske revolusjonen i 1917 flyktet ca. 1000 russere til Norge. Omkring halvparten ble boende og dannet en egen ortodoks menighet, Den Hellige Nikolai ortodokse menighet. Denne menigheten er i dag en landsomfattende menighet med hovedtilholdssted i Oslo. Den har ca, 900 medlemmer og avdelinger flere steder i landet, som i Trondheim og Bergen.

 

I Norge finnes det også en greskortodoks menighet med ca. 2000 medlemmer. Denne menigheten har sin egen kirke i Oslo som heter Evangelingsmos Tis Theotokou.

 

Hvem er ortodokse?

Alle som er døpt og har mottatt myrmonsalvingen, regnes som medlemmer av den ortodokse kirke. Den døpte får vanligvis navnet til en helgen som et av sine fornavn. De som går over til den ortodokse kirke og som tidligere er døpt i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn blir medlemmer av kirken gjennom myrmonsalvingen.

 

sakramenter

1. Dåpens sakrament

2. Fermingen eller myrmonsalvingens sakrament

3. Nattverdens sakrament

4. Botens og forsoningens sakrament

5. Sykesalvingens sakrament

6. Ordinasjonens sakrament

7. Ekteskapets sakrament


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Kilasja
21.04.2005 11:56

Bra!
0
anbefalinger
Jeg synes dette var en bra temaoppgave.. du har virkelig gjort deg flid ,med dette stoffet! Kjempe bra jobbet!! Gudd girl azz!!!  Smile :-\) - Go to heaven!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews