Søk i stiler
 

Nightwish


Nightwish, en symfonisk metalgruppe fra Finland.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:28.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookHistorie:

Nightwish ble startet Juli 1996 av Tuomas Holopainen.

 

De har vært på mange turneer opp gjennom årene i alle deler av verden. På den tiden var det bare 3 medlemmer av Nightwish; Tuomas, Tarja og emppu. De lagde tre akustiske sanger sammen før Jukka kom inn i bildet som trommis. I 1997 fikk de platekontrakten med Spinefarm Records for to plater. Bandet består av 5 medlemmer: Tarja Turunen som vokalist, Emppu Vuorinen som gitarist, Jukka Nevalainen som trommis, Marco Hietala som bassist og Tuomas Holopainen med keyboard. Alle bandets medlemmer kommer fra byen Kitee i Finland.

 

Musikkstil:

Gruppa spiller symfonisk metal. En anmelder skriver f. eks. at sekstetten leverer pompøs metal omtrent et sted der de finske skoger, symfoniorkester, kor, elektronika, indianere, indere, Andrew Lloyd Webber og Rammstein møtes. Bandet har fått mye pepper for å "stjele" ideer fra andre band og flette disse inn i sin musikk, men de har samtidig rendyrket sin egen stil på en slik måte at de har klart å skape noe særegent. Bombastiske og teatralske elementer har alltid utgjort en viktig bestanddel i finnenes melankolske metall, og på Once har de kombinert dette med symfoniorkesteret London Session Orchestra på laget.

 

«Nemo» kobles vakker, storslått men behersket vokal fra frontkvinne Tarja Turunen med drømmende elementer, kontante riff og fengende refreng. «The Siren» har et kanonriff og symfonien kommer intelligent til sin rett. Jeg kan nevne noen sanger som er veldig forskjellige fra hverandre. Lappi er en sang fra det første albumet og er akustisk, sleeping sun er fra album nr. 2 og er mer en ballade, wanderlust fra album nr. 3; wishmaster er en.

 

Diskografi:

Nightwish har gitt ut 6 album. Det er store forandringer på musikken fra det første til det siste albumet. Deres første var Angels Fall First som kom tidlig i november 1997 og sangene på dette albumet var delvis akustisk stemningsmusikk. Deretter kom albumet Oceanborn ut i desember 1998, Wishmaster i mai 2000 og Over The Hills And Far Away og ble lansert juni 2001. Deretter kom Century Child i mai 2002 og deres siste album, Once, kom våren 2004. Once er det mest heavy albumet til Nightwish. Fra album Angels Fall First til Once

 

Nightwish har flere hiter opp gjennom årene: Deres første hit var på albumet Angels Fall First og het The Carpenter. Andre hiter de har hatt er blant annet Sacrement of Wilderness, Sleeping Sun, Walking in the Air, Sleepwalker, Over the Hills and Far Away, Ever Dream, Nemo og Wish I had an Angel.

 

Popularitet:

Nightwish blir elsket så å si over hele verden og av så å si alle typer og generasjoner mennesker. Fra begynnelsen var det helst bare i Finland folk kjente til dem. Så spredde de seg til Tyskland, Benelux og Skandinavia. Nå reiser de på turnèer rundt om i hele verden. De blir likt av både barn, ungdom, voksne og eldre, selv om de er mest populære blant ungdom fra 15-30 år.

 

Tarja:

Tarja er vokalisten i bandet Nightwish og har jobbet seg opp til å være ett av Finlands største fjes innen musikken. Tarja, som ble født i byen Kitee i Finland, startet hennes musikale studier nå hun var 16 år, og begynte å studere klassisk sang på Sibelius Akademiet i Kuopio by når hun var 18 år.

 

Samtidig startet Tarja's klassekamerat, Tuomas Holopainen, sitt akustiske prosjekt, og inviterte Tarja til å bli med i bandet. Tarja sa ja til invitasjonen, og da var Nightwish født.

Tarja’s ansikt har illustrert magasiner fra hele verden. bare for å nevne noen av dem må vi komme med en utrolig liste fra flere land som Norge, Tyskland, Spania, Brazil, Frankrike, Sverige, Belgia, Nederland, Finland og Argentina. Scream Magazine, Roadie crew, Inferno, Rumba, Sue, Metallian, Blue wings (Finnair), Iltalehti (novedadespaper), Metal Hammer, Rock Hard, Metal Heart, Aardschok, Epopeya, Rock Brigade, Heavy Oder Was!?, Hell Awaits, Flash, Legacy Magazine, Orkus, Rock Tribune, Close Up Magazine, Hard N’Heavy, Maelmströn er noen av magasinene some har hatt Tarja på forsiden.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews