Søk i stiler
 

Pablo Ruiz Picasso


Oppgave om kunstneren Pablo R. Picasso.
Sjanger:SæroppgaveLastet opp:28.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Pablo Picasso
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Laget av:

Magnus B

Sebastian

Ole Kristian

 

Innholdsfortegnelse

Innledning og kubismen

Pablo R. Picasso

Picassos kunstverk

Picassos utstillinger

Avslutning og kildefremvisning

 

 

Innledning

Pablo Picasso er en av de mest kjente moderne kunstnere på første halvdel av 1900tallet. Han vokste opp i byen Barcelona i Spania. Han hadde gode evner til maling og tegning, derfor studerte han på forskjellige kunstskoler verden over.

 

Pablo laget kunstretningen Kubismen, der figurene på bildene er satt sammen av symmetriske figurer. Picasso var ikke bare maler, men også keramiker og skulptør. Under krigen bodde han i Paris hvor han skrev skuespillet ”le desir attrape par la queue”. 7 år etter krigen malte han sine mest kjente kunstverk ”krigen” og ”freden”.

 

 

Kubismen

På grunn av at Picasso var fascinert av kubismen tenkte vi det var mest naturlig å begynne med å skrive om kubismen, siden skriver vi om personen Pablo og tilslutt om kunstverk og utstillinger.

 

Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubisme var en kunstretning som oppstod i årene omkring 1905-1907. I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cécanne. Cècanne var opptatt over hvordan vi forklarer formene i naturen med hjelp av geometriske figurer. Det kunne være terninger, kuler eller kjegler. Mange kunstnere ble fascinert av denne grenen innen kunst, spesielt Pablo Ruiz Picasso. Han malte et bilde i 1907 året som heter Pikene fra Avignon, dette blir regnet som det første kubistiske maleriet.

 

Picasso og en annen maler som heter Georges Braque, arbeidet i mange år med å se eller analysere gjenstander de arbeidet med. De lagte dem enkle og bygget dem opp i geometriske former. Et menneske fikk da for eksempel en kule til hode, og en sylinder til overarm osv.

 

I tillegg til de geometriske formene var kubistene opptatt av afrikansk kunst. Kvinnene på Picassos bilde "Pikene fra Avignon" har ansikter som ser ut som afrikanske masker. Kantete trekk og fordreide kropper preger også bildet. Det var ikke meningen at dette bildet skulle bli pent, mange var enige i dette og syntes at Picasso malte forferdelig stygt.

 

Kubistene brøt med vanlig fremstilling av menneskekroppen og perspektivet. Ofte malte de ting både forfra og fra siden. Et glass kunne være malt sett ovenfra, fra siden og nedenfra i et og samme bilde.

 

 

Pablo Ruiz Picasso

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania i 1881, men vokste opp i byen Barcelona.

Fra han var liten var han god å tegne og male, men han likte ikke skolen og bestemte seg derfor for å gå på tegnekurs. Pablos far var også maler, men da han så evnene til sønnen gav han alt malerutstyret til sønnen. Picasso skal ha vært ”en sønn av natur” og han prøvde ut mange kunstformer. I tillegg til maling, tegnet han, var skulptør, keramiker og grafiker.

 

Da han var 15 år gikk han på kunstskole i Barcelona hvor faren var lærer. I 1897 reiste han til hovedstaden, Madrid. Her studerte han med mesterne i Prado og hadde et lite opphold på Academia de San Fernando.

Som 19 åring flyttet han til Paris. Han ble kjent med mange kunstnere og så mange nye kunstverk.

 

Fra 1901 til 1904 kalles den ”blå perioden”, i denne perioden malte han motiver med medfølelse mot de fattige og utstøtte.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”blå” perioden.

 

Fra 1905-06 kalles den ”rosa perioden”, bildene er preget av sirkusmiljø, hvor mange fine og forskjellige farger dominerer bildene.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”rosa” perioden.

 

På en utstilling i 1907 ble han interessert i bilder av Cècanne. Her var det kuler kjegler og sylindere som ble brukt på bildene, dette ble han opptatt av og begynte selv å male slik. Samme år malte han et av sine mest kjente malerier, Pikene fra Avignon.

 

Året 1907 var Pablo inne i en periode preget av depresjoner og psykiske lidelser. I denne perioden skapte han kubismen som vi har skrevet om før og malte abstrakte bilder. De første ordentlige bildene fra kubismen stammer fra året etterpå, 1908.

 

Georges Braque var den andre grunnleggeren av kubismen. I de første årene etter utviklet han seg mer og mer og årene 1910 til 1912 kalles den ”hermetiske kubismen”. Etter dette gled bildene hans over i frie og abstrakte virkeligsdeler. Han har også malt en del bilder hvor en mor og et barn som preger bildet. Disse malte han i 1920.åra.

 

I 1931 gikk han over til en annen kunstform og prøvde seg som skulpturhogger. Siden kom andre verdenskrig og Picasso som oppholdt seg i Paris skrev et grotesk skuespill, ”le desir attrape par la queue”, men da krigen hadde roet seg en god stund, hele 7 år, malte han sitt mest kjente kunstverk, ”Krigen og Freden”.

 

Senere malte han mer og mer en lettere figur, inspirert av natur, antikkverdenen og sitt familieliv. Han innehar en av de mest ledende stillingene i moderne malerikunst på første del av 1900-tallet.

 

Hans kunststil hadde en meget stor rekkevidde og kombinert med god teknikk har han gjort seg selv til den enkelpersonen som har laget de fleste og mest verdifulle bidrag til kunsten videre utvikling i Europa.

 

Pablo Ruiz Picasso døde i 1973.

 

 

Pablo Picassos kunstverk

Hele malekunsten til Pablo Picasso er fantastisk. Fra 1901 til 1904 var den kjente ”Blå periode” der han malte sine nyanser i blått, men i årene 1905 og 1906 var den ”Rosa perioden”, der nyansene hans var i rosa.

 

Hans største kunstverk er uten tvil ”Guernica” som han malte på bestilling under krigen i1936. Bildet ble ferdig i 1937 og det er en og en halv meter høgt og hele syv og en halv meter bredt. Han har også malt andre kjente kunstverk fra kubismen:

 

Han har også laget skulpturer og vært keramiker, skulptør, tegner og grafiker.

 

Her er noen av hans mest kjente bilder. Noen med og noen uten bilder.

 

Pikene fra Avignon – 1907 Dette er et av de mest kjente bildene av Picasso.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Tre dansere – ca 1915

<bilde>

Logg inn for å se bildet
 

 

Stilleben – 1927 Her kan du se hvordan geometriske figurer kan bli til et bilde (legg merke til trekanten i muggen ved siden av lyset)

<bilde>

Logg inn for å se bildet
 

 

Picador og okse – 1960

<bilde>

Logg inn for å se bildet
 

Jente med due - ? Fine farger, ikke for mange detaljer.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Stor akt i rød lenestol - 1929
Kvinne i lenestol - 1941
Den drepte hanen – 1953

Kilden - 1921
Kysset – 1925

Akrobatens familie – 1905

Røykeren – 1969

 

 

Her er det mest kjente bildet av Pablo, Guernica (Krig – 1936-37)

Dette ble malt på bestilling i krigen.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Picasso har ikke bare malt bilder, men har også vært keramiker og her ser du en flott skulptur formet som et hode fra Picassos kunst:

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Men selv om han hadde flere yrker forbinder vi ham mest med malerkunsten.

 

 

Utstillinger

Det er flere store gallerier verden over som har utstillinger og bilder av Pablo Picasso. Frankrike har mange kjente gallerier med bilder fra flere land og kjente kunstnere deriblant Pablos malerier og kunststykket, Guernica henger i Spanias nasjonalmuseum, Reina Sofía.

 

Andre steder med kunst fra Picasso i Europa er London, St. Petersburg, Moskva, Praha, flere steder i Frankrike og Paris, Madrid, Barcelona og Venezia.I Amerika er det også mange museer. De ligger bl.a. i Chicago, New York, Philadellphia og Washington. I nasjonalgalleriet i Washington D.C. er det mye kunst laget av Pablo Picasso.

 

 

Avlutning

Pablo Picassos kunststil hadde en meget stor rekkevidde. Han var også teknisk flink med kunst og lagde derfor noen av de mest berømte bilder i den nyere tid. Disse bildene har hatt stor betydning for den nymoderne kunstutviklingen i Europa i senere tid. I 1973 døde han, men kunsten hans dør aldri ut.

 

 

Kilder:

Bildene fant vi på google bildesøk, stoffet om Picasso fant vi på flere sider, men sidene vi fant mest på var www.en.wikipedia.org, www.picasso.net, www.picasso.com og http://www2.skolenettet.no/kunstweb/kunstweb2d/epoker/kubisme.htm.

Vi fant disse sidene på google og kvasir.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Et siste bilde av helten vår, Pablo Picasso.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mitchy-girl
15.11.2005 20:26

Bra!
14
anbefalinger
mye bra stoff her jah.. ;D
har lexse om å skrive noen side om Picasso, så
takk for hjelpen =P ;D

bellaaa
09.01.2006 00:27

Bra!
12
anbefalinger
døds bra side Wink ;-\) fant an selfølgelig etter eg hadde oversatt en hel haug om han på engelsk, menmen.. veldig bra med de bildene av hans mest kjente kunstverk Wink ;-\) og info om periodene hans Wink ;-\)

flåps
07.02.2006 12:50

Bra!
11
anbefalinger
supert dette! takk for hjelpen Smile :-\)

Hmmm
18.10.2005 18:18

Bra!
10
anbefalinger
Meldinger uten stor grad av saklighet slettes??? Saklighet kan vel ha mange nivå da, kanskje?

Marie
11.10.2006 15:28

Bra!
9
anbefalinger
takker for hjelp, dette kunne jeg bruke. men det står det samme på alle internett sidene som jeg har vært innpå, og dere skiller dere ikke spesielt ut denne gangen, desverre.

Stian
15.11.2006 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Uenig. Mye bra stoff her som ikke står andre steder.

I n g e b o o r g ;*
27.03.2007 19:20

Bra!
8
anbefalinger
Denne Siden er.. BEST EVER !!! DRIT BRA !!! Fortsett sånn !! ( A )

jaja
17.10.2005 19:53

Bra!
7
anbefalinger
noe funka til mitt arbeid... takker Very Happy :-D

Liine
03.11.2005 11:23

Bra!
7
anbefalinger
Heei.. Er det noen som vet Kalla bilder som er Picasso's mest kjente? Veldig viktig... Love yah


11.06.2007 17:59

Bra!
7
anbefalinger
foresten.. pablo's navn var eigentleg: Hans fulle navn var Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso.

ey
15.03.2006 12:15

Bra!
6
anbefalinger
drit bra

anonym
08.05.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk, dette hjalp med mye!  Very Happy :-D
bra!!!


09.05.2006 21:29

Bra!
6
anbefalinger
drit bra side!!! den hjalp meg mye, tusen takk..... Smile :-\)

Monica
11.05.2006 16:52

Bra!
6
anbefalinger
Tusen Takk Very Happy :-D Dette hjelper nok masse!!

Monica
11.05.2006 21:07

Bra!
6
anbefalinger
Det hjalp kjempemasse =D


29.05.2006 12:35

Bra!
6
anbefalinger
heia!!!!1sher a??

Tack
01.06.2006 19:28

Bra!
6
anbefalinger
Tusen takk, dette hjalp meg meget mye med mine lekser Smile :-\)

takk=)
25.05.2005 19:00

Bra!
5
anbefalinger
takk..dette hjalp meg veldig mye

hey...!
29.05.2005 12:31

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpen


30.05.2005 21:03

Bra!
5
anbefalinger
Najs

thanks...
03.11.2005 16:15

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk... dette hjalp meg å veldig møe..  Smile :-\)


03.11.2005 21:25

Bra!
5
anbefalinger
kan du skriv ka slags år "de tre musikere" e laget ...det hadde hjelpa i oppgaven min.!!var grei å gjør det!!!!


04.11.2005 09:50

Bra!
5
anbefalinger
Takker og bukker for denne faktaen. Ikke bry deg om de stygger spammerne (SPAM: stupid, pointless, annoying message).

Takk igjen. ^_^

sandra
06.11.2005 14:41

Bra!
5
anbefalinger
heii!
jeg syns denne siden var fin jeg,, god hjelp.. takker Smile :-\)

Meg hær jah!
10.11.2005 17:49

Bra!
5
anbefalinger
Mye bra stoff  Smile :-\)
Men hassje dåkkar bilde av "Stor akt i rød lenestol" ?? Trengar d veldi! Finnar d issje nåkken andre stedar  Sad :-\(

Maria :)
13.02.2006 17:28

Bra!
5
anbefalinger
takk for at du skreiv , hjalp mg veldi masse md innleveringa mi  Smile :-\) Smile :-\)
bra jobba  Smile :-\)


06.09.2006 09:09

Bra!
5
anbefalinger
Hjelpte oss Very Happy :-D

dsa
18.03.2007 12:59

Bra!
5
anbefalinger
tuuuusen takk 4 hjelpen Smile :-\) Smile :-\)


11.06.2007 18:28

Bra!
5
anbefalinger
eg kan få 5+ for ditta!! har det i kunst og handverk takker for allt ditta her^^


11.06.2007 17:49

Bra!
4
anbefalinger
takk foor hjelpen, men... eg finner ikkje alle pariodane??? kan nokken hjelpe meg?

har bare den blå og rosa perioden


05.09.2007 12:31

Bra!
4
anbefalinger
ikke værst.. bra nok da Smile :-\) Smile :-\)


06.09.2007 10:24

Bra!
3
anbefalinger
bøøøøøø


11.09.2007 14:28

Bra!
3
anbefalinger
driver å skriver om picasso akkurat nå... så er glad for å finne denne siden

jajabarenågen
17.09.2007 09:14

Bra!
3
anbefalinger
drit bra det ska nåk hjelpa

Laila legger spor
20.09.2007 22:51

Bra!
3
anbefalinger
- ---

heidi
24.09.2007 08:44

Bra!
3
anbefalinger
Jadaa... -.-


02.11.2007 10:15

Bra!
3
anbefalinger
du må skrive litt mer om kubismen ;P

Gine
14.11.2007 15:27

Bra!
3
anbefalinger
BLÆÆÆ (:

m26
04.01.2008 16:41

Bra!
3
anbefalinger
Bra side Very Happy :-D har om picasso akk nå, så hjalp veldig Very Happy :-D takktakk!

Rosenborg
06.05.2008 10:10

Bra!
3
anbefalinger
Dårlig side!! bare dorlige ting;P

Yeah!!
06.05.2008 11:31

Bra!
3
anbefalinger
Kul side Very Happy :-D

kk
27.05.2008 19:07

Bra!
3
anbefalinger
Som sagt var det mye bra og mye OK stoff her, men jeg trenger MERE. Her står det jo nesten akkurat det samme som på alle de andre sidene, bare med andre ord  Confused :-\?
Det er vel vanskelig å finne så mye annen fakta, men jeg får vel prøve å se i litt bøker...
Takk uansett

marie
13.01.2009 19:56

Bra!
2
anbefalinger
dette var litt rart men ikke på spansk da he eh...


05.03.2014 15:22

Bra!
2
anbefalinger
AdTech Ad
Logg på via Facebook
Forside
Skole
Shop
Selg gratis
Jobb
Venner
Spill
Forum

Last opp stil
Søk etter stiler
Emnekatalog
Diskuter skole
Velg sjanger
Analyse/tolkning
Anmeldelse (bok,film...)
Artikkel
Biografi
Dikt
Essay
Eventy- r
Faktaoppgave
Fortelling
Kåseri
Leserinnlegg
Nove- lle
Rapport
Referat
Resonnerende
Sammendrag av pensum
Særemne
Særoppgave
Temaoppgave
Annet
Alle stiler
Stiler bokmål
Stiler nynorsk
Stiler engelsk
Stiler tysk
Stiler fransk
Stiler spansk
Andre skolesider
SkoleForum
Propaganda
Søk i stiler

Pablo Ruiz Picasso

Oppgave om kunstneren Pablo R. Picasso.
Sjanger: Særoppgave Lastet opp: 28.02.2005
Språkform: Bokmål Forfatter: ole kristian og magnus
Tema: Pablo Picasso
Verktøy: Utskrift Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Laget av:

Magnus B

Sebastian

Ole KristianInnholdsfortegnelse

Innledning og kubismen

Pablo R. Picasso

Picassos kunstverk

Picassos utstillinger

Avslutning og kildefremvisning

Innledning

Pablo Picasso er en av de mest kjente moderne kunstnere på første halvdel av 1900tallet. Han vokste opp i byen Barcelona i Spania. Han hadde gode evner til maling og tegning, derfor studerte han på forskjellige kunstskoler verden over.Pablo laget kunstretningen Kubismen, der figurene på bildene er satt sammen av symmetriske figurer. Picasso var ikke bare maler, men også keramiker og skulptør. Under krigen bodde han i Paris hvor han skrev skuespillet ”le desir attrape par la queue”. 7 år etter krigen malte han sine mest kjente kunstverk ”krigen” og ”freden”.

Kubismen

På grunn av at Picasso var fascinert av kubismen tenkte vi det var mest naturlig å begynne med å skrive om kubismen, siden skriver vi om personen Pablo og tilslutt om kunstverk og utstillinger.Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubisme var en kunstretning som oppstod i årene omkring 1905-1907. I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cécanne. Cècanne var opptatt over hvordan vi forklarer formene i naturen med hjelp av geometriske figurer. Det kunne være terninger, kuler eller kjegler. Mange kunstnere ble fascinert av denne grenen innen kunst, spesielt Pablo Ruiz Picasso. Han malte et bilde i 1907 året som heter Pikene fra Avignon, dette blir regnet som det første kubistiske maleriet.Picasso og en annen maler som heter Georges Braque, arbeidet i mange år med å se eller analysere gjenstander de arbeidet med. De lagte dem enkle og bygget dem opp i geometriske former. Et menneske fikk da for eksempel en kule til hode, og en sylinder til overarm osv.I tillegg til de geometriske formene var kubistene opptatt av afrikansk kunst. Kvinnene på Picassos bilde \"Pikene fra Avignon\" har ansikter som ser ut som afrikanske masker. Kantete trekk og fordreide kropper preger også bildet. Det var ikke meningen at dette bildet skulle bli pent, mange var enige i dette og syntes at Picasso malte forferdelig stygt.Kubistene brøt med vanlig fremstilling av menneskekroppen og perspektivet. Ofte malte de ting både forfra og fra siden. Et glass kunne være malt sett ovenfra, fra siden og nedenfra i et og samme bilde.

Pablo Ruiz Picasso

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania i 1881, men vokste opp i byen Barcelona.

Fra han var liten var han god å tegne og male, men han likte ikke skolen og bestemte seg derfor for å gå på tegnekurs. Pablos far var også maler, men da han så evnene til sønnen gav han alt malerutstyret til sønnen. Picasso skal ha vært ”en sønn av natur” og han prøvde ut mange kunstformer. I tillegg til maling, tegnet han, var skulptør, keramiker og grafiker.Da han var 15 år gikk han på kunstskole i Barcelona hvor faren var lærer. I 1897 reiste han til hovedstaden, Madrid. Her studerte han med mesterne i Prado og hadde et lite opphold på Academia de San Fernando.

Som 19 åring flyttet han til Paris. Han ble kjent med mange kunstnere og så mange nye kunstverk.Fra 1901 til 1904 kalles den ”blå perioden”, i denne perioden malte han motiver med medfølelse mot de fattige og utstøtte.Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”blå” perioden.Fra 1905-06 kalles den ”rosa perioden”, bildene er preget av sirkusmiljø, hvor mange fine og forskjellige farger dominerer bildene.

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”rosa” perioden.På en utstilling i 1907 ble han interessert i bilder av Cècanne. Her var det kuler kjegler og sylindere som ble brukt på bildene, dette ble han opptatt av og begynte selv å male slik. Samme år malte han et av sine mest kjente malerier, Pikene fra Avignon.Året 1907 var Pablo inne i en periode preget av depresjoner og psykiske lidelser. I denne perioden skapte han kubismen som vi har skrevet om før og malte abstrakte bilder. De første ordentlige bildene fra kubismen stammer fra året etterpå, 1908.Georges Braque var den andre grunnleggeren av kubismen. I de første årene etter utviklet han seg mer og mer og årene 1910 til 1912 kalles den ”hermetiske kubismen”. Etter dette gled bildene hans over i frie og abstrakte virkeligsdeler. Han har også malt en del bilder hvor en mor og et barn som preger bildet. Disse malte han i 1920.åra.I 1931 gikk han over til en annen kunstform og prøvde seg som skulpturhogger. Siden kom andre verdenskrig og Picasso som oppholdt seg i Paris skrev et grotesk skuespill, ”le desir attrape par la queue”, men da krigen hadde roet seg en god stund, hele 7 år, malte han sitt mest kjente kunstverk, ”Krigen og Freden”.Senere malte han mer og mer en lettere figur, inspirert av natur, antikkverdenen og sitt familieliv. Han innehar en av de mest ledende stillingene i moderne malerikunst på første del av 1900-tallet.Hans kunststil hadde en meget stor rekkevidde og kombinert med god teknikk har han gjort seg selv til den enkelpersonen som har laget de fleste og mest verdifulle bidrag til kunsten videre utvikling i Europa.Pablo Ruiz Picasso døde i 1973.

Pablo Picassos kunstverk

Hele malekunsten til Pablo Picasso er fantastisk. Fra 1901 til 1904 var den kjente ”Blå periode” der han malte sine nyanser i blått, men i årene 1905 og 1906 var den ”Rosa perioden”, der nyansene hans var i rosa.Hans største kunstverk er uten tvil ”Guernica” som han malte på bestilling under krigen i1936. Bildet ble ferdig i 1937 og det er en og en halv meter høgt og hele syv og en halv meter bredt. Han har også malt andre kjente kunstverk fra kubismen:Han har også laget skulpturer og vært keramiker, skulptør, tegner og grafiker.Her er noen av hans mest kjente bilder. Noen med og noen uten bilder.Pikene fra Avignon – 1907 Dette er et av de mest kjente bildene av Picasso.Logg inn for å se bildetTre dansere – ca 1915Logg inn for å se bildet
Stilleben – 1927 Her kan du se hvordan geometriske figurer kan bli til et bilde (legg merke til trekanten i muggen ved siden av lyset)


Logg inn for å se bildet
Picador og okse – 1960


Logg inn for å se bildet


Jente med due - ? Fine farger, ikke for mange detaljer.Logg inn for å se bildet

Stor akt i rød lenestol - 1929
Kvinne i lenestol - 1941
Den drepte hanen – 1953

Kilden - 1921
Kysset – 1925

Akrobatens familie – 1905

Røykeren – 1969

Her er det mest kjente bildet av Pablo, Guernica (Krig – 1936-37)

Dette ble malt på bestilling i krigen.Logg inn for å se bildetPicasso har ikke bare malt bilder, men har også vært keramiker og her ser du en flott skulptur formet som et hode fra Picassos kunst:

Logg inn for å se bildetMen selv om han hadde flere yrker forbinder vi ham mest med malerkunsten.

Utstillinger

Det er flere store gallerier verden over som har utstillinger og bilder av Pablo Picasso. Frankrike har mange kjente gallerier med bilder fra flere land og kjente kunstnere deriblant Pablos malerier og kunststykket, Guernica henger i Spanias nasjonalmuseum, Reina Sofía.Andre steder med kunst fra Picasso i Europa er London, St. Petersburg, Moskva, Praha, flere steder i Frankrike og Paris, Madrid, Barcelona og Venezia.I Amerika er det også mange museer. De ligger bl.a. i Chicago, New York, Philadellphia og Washington. I nasjonalgalleriet i Washington D.C. er det mye kunst laget av Pablo Picasso.

Avlutning

Pablo Picassos kunststil hadde en meget stor rekkevidde. Han var også teknisk flink med kunst og lagde derfor noen av de mest berømte bilder i den nyere tid. Disse bildene har hatt stor betydning for den nymoderne kunstutviklingen i Europa i senere tid. I 1973 døde han, men kunsten hans dør aldri ut.

Kilder:

Bildene fant vi på google bildesøk, stoffet om Picasso fant vi på flere sider, men sidene vi fant mest på var www.en.wikipedia.org, www.picasso.net, www.picasso.com og http://- www2.skolenettet.no/kunstweb/kunstweb2d/epoker/kubisme.- htm.

Vi fant disse sidene på google og kvasir.

Logg inn for å se bildet

Et siste bilde av helten vår, Pablo Picasso.

Kommentarer fra brukere

En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk \'varsle\' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mitchy-girl
15.11.2005 20:26

Bra!
14
anbefalinger
mye bra stoff her jah.. ;D
har lexse om å skrive noen side om Picasso, så
takk for hjelpen =P ;D
Useriøst? Varsle red.

bellaaa
09.01.2006 00:27

Bra!
12
anbefalinger
døds bra side Wink ;-\\) fant an selfølgelig etter eg hadde oversatt en hel haug om han på engelsk, menmen.. veldig bra med de bildene av hans mest kjente kunstverk Wink ;-\\) og info om periodene hans Wink ;-\\)
Useriøst? Varsle red.

flåps
07.02.2006 12:50

Bra!
11
anbefalinger
supert dette! takk for hjelpen Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Hmmm
18.10.2005 18:18

Bra!
10
anbefalinger
Meldinger uten stor grad av saklighet slettes??? Saklighet kan vel ha mange nivå da, kanskje?
Useriøst? Varsle red.

Marie
11.10.2006 15:28

Bra!
9
anbefalinger
takker for hjelp, dette kunne jeg bruke. men det står det samme på alle internett sidene som jeg har vært innpå, og dere skiller dere ikke spesielt ut denne gangen, desverre.
Useriøst? Varsle red.

Stian
15.11.2006 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Uenig. Mye bra stoff her som ikke står andre steder.
Useriøst? Varsle red.

I n g e b o o r g ;*
27.03.2007 19:20

Bra!
8
anbefalinger
Denne Siden er.. BEST EVER !!! DRIT BRA !!! Fortsett sånn !! ( A )
Useriøst? Varsle red.

jaja
17.10.2005 19:53

Bra!
7
anbefalinger
noe funka til mitt arbeid... takker Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

Liine
03.11.2005 11:23

Bra!
7
anbefalinger
Heei.. Er det noen som vet Kalla bilder som er Picasso\'s mest kjente? Veldig viktig... Love yah
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:59

Bra!
7
anbefalinger
foresten.. pablo\'s navn var eigentleg: Hans fulle navn var Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso.
Useriøst? Varsle red.

ey
15.03.2006 12:15

Bra!
6
anbefalinger
drit bra
Useriøst? Varsle red.

anonym
08.05.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk, dette hjalp med mye! Very Happy  Very Happy :-D
bra!!!
Useriøst? Varsle red.

T.J
09.05.2006 21:29

Bra!
6
anbefalinger
drit bra side!!! den hjalp meg mye, tusen takk..... Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 16:52

Bra!
6
anbefalinger
Tusen Takk Very Happy  Very Happy :-D Dette hjelper nok masse!!
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 21 Surprised :-o7

Bra!
6
anbefalinger
Det hjalp kjempemasse =D
Useriøst? Varsle red.

shakka lakkha
29.05.2006 12:35

Bra!
6
anbefalinger
heia!!!!1sher a??
Useriøst? Varsle red.

Tack
01.06.2006 19:28

Bra!
6
anbefalinger
Tusen takk, dette hjalp meg meget mye med mine lekser Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

takk Smile :-\)
25.05.2005 19 Surprised :-o0

Bra!
5
anbefalinger
takk..dette hjalp meg veldig mye
Useriøst? Varsle red.

hey...!
29.05.2005 12:31

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpen
Useriøst? Varsle red.

hey hey!
30.05.2005 21 Surprised :-o3

Bra!
5
anbefalinger
Najs
Useriøst? Varsle red.

thanks...
03.11.2005 16:15

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk... dette hjalp meg å veldig møe.. Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

lorre
03.11.2005 21:25

Bra!
5
anbefalinger
kan du skriv ka slags år \"de tre musikere\" e laget ...det hadde hjelpa i oppgaven min.!!var grei å gjør det!!!!
Useriøst? Varsle red.

Halla
04.11.2005 09:50

Bra!
5
anbefalinger
Takker og bukker for denne faktaen. Ikke bry deg om de stygger spammerne (SPAM: stupid, pointless, annoying message).

Takk igjen. ^_^
Useriøst? Varsle red.

sandra
06.11.2005 14:41

Bra!
5
anbefalinger
heii!
jeg syns denne siden var fin jeg,, god hjelp.. takker Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Meg hær jah!
10.11.2005 17:49

Bra!
5
anbefalinger
Mye bra stoff Smile :-\\)
Men hassje dåkkar bilde av \"Stor akt i rød lenestol\" ?? Trengar d veldi! Finnar d issje nåkken andre stedar Sad :-\\(
Useriøst? Varsle red.

Maria  Smile :-\)
13.02.2006 17:28

Bra!
5
anbefalinger
takk for at du skreiv , hjalp mg veldi masse md innleveringa mi Smile :-\\) Smile :-\\)
bra jobba Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Julie Wink ;-\)
06.09.2006 09 Surprised :-o9

Bra!
5
anbefalinger
Hjelpte oss Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

dsa
18.03.2007 12:59

Bra!
5
anbefalinger
tuuuusen takk 4 hjelpen Smile :-\\) Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

ivar
11.06.2007 18:28

Bra!
5
anbefalinger
eg kan få 5+ for ditta!! har det i kunst og handverk takker for allt ditta her^^
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:49

Bra!
4
anbefalinger
takk foor hjelpen, men... eg finner ikkje alle pariodane??? kan nokken hjelpe meg?

har bare den blå og rosa perioden
Useriøst? Varsle red.

ylwia
05.09.2007 12:31

Bra!
4
anbefalinger
ikke værst.. bra nok da Smile :-\\) Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

lala
06.09.2007 10:24

Bra!
3
anbefalinger
bøøøøøø
Useriøst? Varsle red.

kjersti
11.09.2007 14:28

Bra!
3
anbefalinger
driver å skriver om picasso akkurat nå... så er glad for å finne denne siden
Useriøst? Varsle red.

jajabarenågen
17.09.2007 09:14

Bra!
3
anbefalinger
drit bra det ska nåk hjelpa
Useriøst? Varsle red.

heidi
24.09.2007 08:44

Bra!
3
anbefalinger
Jadaa... -.-
Useriøst? Varsle red.

Juan
02.11.2007 10:15

Bra!
3
anbefalinger
du må skrive litt mer om kubismen ;P
Useriøst? Varsle red.

Gine
14.11.2007 15:27

Bra!
3
anbefalinger
BLÆÆÆ (:
Useriøst? Varsle red.

m26
04.01.2008 16:41

Bra!
3
anbefalinger
Bra side Very Happy  Very Happy :-D har om picasso akk nå, så hjalp veldig Very Happy  Very Happy :-D takktakk!
Useriøst? Varsle red.

Rosenborg
06.05.2008 10:10

Bra!
3
anbefalinger
Dårlig side!! bare dorlige ting;P
Useriøst? Varsle red.

Yeah!!
06.05.2008 11:31

Bra!
3
anbefalinger
Kul side Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

kk
27.05.2008 19 Surprised :-o7

Bra!
3
anbefalinger
Som sagt var det mye bra og mye OK stoff her, men jeg trenger MERE. Her står det jo nesten akkurat det samme som på alle de andre sidene, bare med andre ord Confused :-\\?
Det er vel vanskelig å finne så mye annen fakta, men jeg får vel prøve å se i litt bøker...
Takk uansett
Useriøst? Varsle red.

Laila legger spor
20.09.2007 22:51

Bra!
2
anbefalinger
- ---
Useriøst? Varsle red.

Miss R
29.10.2008 18:52

Bra!
1
anbefalinger
Det er mye bra her! Takk for hjelpen, dette hjalp meg mye!! Tusen takk Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

karoline
17.11.2008 20:54

Bra!
1
anbefalinger
bra side, dette hjalp meg masse med mitt prosjekt Very Happy  Very Happy :-D Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

marie
13.01.2009 19:56

Bra!
1
anbefalinger
dette var litt rart men ikke på spansk da he eh...
Useriøst? Varsle red.

Jablla
18.01.2010 12:29

Bra!
0
anbefalinger
Dette er enda ett godt eksempel på at copy-paste fra internett ikke er like lurt.
Mange feil, kan begynne med det første avsnittet. Han er fra Malaga, ikke Barcelona! -.-
Useriøst? Varsle red.

baiss
22.01.2010 13:49

Bra!
0
anbefalinger
Hitler Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
andreas B + lone

Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
dæ va ein kødd
Useriøst? Varsle red.

Kjell Berit
02.06.2010 13:25

Bra!
0
anbefalinger
Bra sider, dårlige KVALITET på bildene ;-(
Useriøst? Varsle red.

herman
19.10.2010 19:52

Bra!
0
anbefalinger
takk for siden, den hjalp meg mye med leksene
Useriøst? Varsle red.

Siavash
25.01.2011 14:11

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk! Dette hjalp virkelig. Vi har om Picasso i kunst og håndverken.

Miss R
29.10.2008 18:52

Bra!
1
anbefalinger
Det er mye bra her! Takk for hjelpen, dette hjalp meg mye!! Tusen takk Very Happy :-D

karoline
17.11.2008 20:54

Bra!
1
anbefalinger
bra side, dette hjalp meg masse med mitt prosjekt Very Happy :-D Smile :-\)


05.03.2014 15:24

Bra!
1
anbefalinger
AdTech Ad
Logg på via Facebook
Forside
Skole
Shop
Selg gratis
Jobb
Venner
Spill
Forum

Last opp stil
Søk etter stiler
Emnekatalog
Diskuter skole
Velg sjanger
Analyse/tolkning
Anmeldelse (bok,film...)
Artikkel
Biografi
Dikt
Essay
Eventy- r
Faktaoppgave
Fortelling
Kåseri
Leserinnlegg
Nove- lle
Rapport
Referat
Resonnerende
Sammendrag av pensum
Særemne
Særoppgave
Temaoppgave
Annet
Alle stiler
Stiler bokmål
Stiler nynorsk
Stiler engelsk
Stiler tysk
Stiler fransk
Stiler spansk
Andre skolesider
SkoleForum
Propaganda
Søk i stiler

Pablo Ruiz Picasso

Oppgave om kunstneren Pablo R. Picasso.
Sjanger: Særoppgave Lastet opp: 28.02.2005
Språkform: Bokmål Forfatter: ole kristian og magnus
Tema: Pablo Picasso
Verktøy: Utskrift Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Laget av:

Magnus B

Sebastian

Ole KristianInnholdsfortegnelse

Innledning og kubismen

Pablo R. Picasso

Picassos kunstverk

Picassos utstillinger

Avslutning og kildefremvisning

Innledning

Pablo Picasso er en av de mest kjente moderne kunstnere på første halvdel av 1900tallet. Han vokste opp i byen Barcelona i Spania. Han hadde gode evner til maling og tegning, derfor studerte han på forskjellige kunstskoler verden over.Pablo laget kunstretningen Kubismen, der figurene på bildene er satt sammen av symmetriske figurer. Picasso var ikke bare maler, men også keramiker og skulptør. Under krigen bodde han i Paris hvor han skrev skuespillet ”le desir attrape par la queue”. 7 år etter krigen malte han sine mest kjente kunstverk ”krigen” og ”freden”.

Kubismen

På grunn av at Picasso var fascinert av kubismen tenkte vi det var mest naturlig å begynne med å skrive om kubismen, siden skriver vi om personen Pablo og tilslutt om kunstverk og utstillinger.Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubisme var en kunstretning som oppstod i årene omkring 1905-1907. I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cécanne. Cècanne var opptatt over hvordan vi forklarer formene i naturen med hjelp av geometriske figurer. Det kunne være terninger, kuler eller kjegler. Mange kunstnere ble fascinert av denne grenen innen kunst, spesielt Pablo Ruiz Picasso. Han malte et bilde i 1907 året som heter Pikene fra Avignon, dette blir regnet som det første kubistiske maleriet.Picasso og en annen maler som heter Georges Braque, arbeidet i mange år med å se eller analysere gjenstander de arbeidet med. De lagte dem enkle og bygget dem opp i geometriske former. Et menneske fikk da for eksempel en kule til hode, og en sylinder til overarm osv.I tillegg til de geometriske formene var kubistene opptatt av afrikansk kunst. Kvinnene på Picassos bilde \"Pikene fra Avignon\" har ansikter som ser ut som afrikanske masker. Kantete trekk og fordreide kropper preger også bildet. Det var ikke meningen at dette bildet skulle bli pent, mange var enige i dette og syntes at Picasso malte forferdelig stygt.Kubistene brøt med vanlig fremstilling av menneskekroppen og perspektivet. Ofte malte de ting både forfra og fra siden. Et glass kunne være malt sett ovenfra, fra siden og nedenfra i et og samme bilde.

Pablo Ruiz Picasso

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania i 1881, men vokste opp i byen Barcelona.

Fra han var liten var han god å tegne og male, men han likte ikke skolen og bestemte seg derfor for å gå på tegnekurs. Pablos far var også maler, men da han så evnene til sønnen gav han alt malerutstyret til sønnen. Picasso skal ha vært ”en sønn av natur” og han prøvde ut mange kunstformer. I tillegg til maling, tegnet han, var skulptør, keramiker og grafiker.Da han var 15 år gikk han på kunstskole i Barcelona hvor faren var lærer. I 1897 reiste han til hovedstaden, Madrid. Her studerte han med mesterne i Prado og hadde et lite opphold på Academia de San Fernando.

Som 19 åring flyttet han til Paris. Han ble kjent med mange kunstnere og så mange nye kunstverk.Fra 1901 til 1904 kalles den ”blå perioden”, i denne perioden malte han motiver med medfølelse mot de fattige og utstøtte.Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”blå” perioden.Fra 1905-06 kalles den ”rosa perioden”, bildene er preget av sirkusmiljø, hvor mange fine og forskjellige farger dominerer bildene.

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”rosa” perioden.På en utstilling i 1907 ble han interessert i bilder av Cècanne. Her var det kuler kjegler og sylindere som ble brukt på bildene, dette ble han opptatt av og begynte selv å male slik. Samme år malte han et av sine mest kjente malerier, Pikene fra Avignon.Året 1907 var Pablo inne i en periode preget av depresjoner og psykiske lidelser. I denne perioden skapte han kubismen som vi har skrevet om før og malte abstrakte bilder. De første ordentlige bildene fra kubismen stammer fra året etterpå, 1908.Georges Braque var den andre grunnleggeren av kubismen. I de første årene etter utviklet han seg mer og mer og årene 1910 til 1912 kalles den ”hermetiske kubismen”. Etter dette gled bildene hans over i frie og abstrakte virkeligsdeler. Han har også malt en del bilder hvor en mor og et barn som preger bildet. Disse malte han i 1920.åra.I 1931 gikk han over til en annen kunstform og prøvde seg som skulpturhogger. Siden kom andre verdenskrig og Picasso som oppholdt seg i Paris skrev et grotesk skuespill, ”le desir attrape par la queue”, men da krigen hadde roet seg en god stund, hele 7 år, malte han sitt mest kjente kunstverk, ”Krigen og Freden”.Senere malte han mer og mer en lettere figur, inspirert av natur, antikkverdenen og sitt familieliv. Han innehar en av de mest ledende stillingene i moderne malerikunst på første del av 1900-tallet.Hans kunststil hadde en meget stor rekkevidde og kombinert med god teknikk har han gjort seg selv til den enkelpersonen som har laget de fleste og mest verdifulle bidrag til kunsten videre utvikling i Europa.Pablo Ruiz Picasso døde i 1973.

Pablo Picassos kunstverk

Hele malekunsten til Pablo Picasso er fantastisk. Fra 1901 til 1904 var den kjente ”Blå periode” der han malte sine nyanser i blått, men i årene 1905 og 1906 var den ”Rosa perioden”, der nyansene hans var i rosa.Hans største kunstverk er uten tvil ”Guernica” som han malte på bestilling under krigen i1936. Bildet ble ferdig i 1937 og det er en og en halv meter høgt og hele syv og en halv meter bredt. Han har også malt andre kjente kunstverk fra kubismen:Han har også laget skulpturer og vært keramiker, skulptør, tegner og grafiker.Her er noen av hans mest kjente bilder. Noen med og noen uten bilder.Pikene fra Avignon – 1907 Dette er et av de mest kjente bildene av Picasso.Logg inn for å se bildetTre dansere – ca 1915Logg inn for å se bildet
Stilleben – 1927 Her kan du se hvordan geometriske figurer kan bli til et bilde (legg merke til trekanten i muggen ved siden av lyset)


Logg inn for å se bildet
Picador og okse – 1960


Logg inn for å se bildet


Jente med due - ? Fine farger, ikke for mange detaljer.Logg inn for å se bildet

Stor akt i rød lenestol - 1929
Kvinne i lenestol - 1941
Den drepte hanen – 1953

Kilden - 1921
Kysset – 1925

Akrobatens familie – 1905

Røykeren – 1969

Her er det mest kjente bildet av Pablo, Guernica (Krig – 1936-37)

Dette ble malt på bestilling i krigen.Logg inn for å se bildetPicasso har ikke bare malt bilder, men har også vært keramiker og her ser du en flott skulptur formet som et hode fra Picassos kunst:

Logg inn for å se bildetMen selv om han hadde flere yrker forbinder vi ham mest med malerkunsten.

Utstillinger

Det er flere store gallerier verden over som har utstillinger og bilder av Pablo Picasso. Frankrike har mange kjente gallerier med bilder fra flere land og kjente kunstnere deriblant Pablos malerier og kunststykket, Guernica henger i Spanias nasjonalmuseum, Reina Sofía.Andre steder med kunst fra Picasso i Europa er London, St. Petersburg, Moskva, Praha, flere steder i Frankrike og Paris, Madrid, Barcelona og Venezia.I Amerika er det også mange museer. De ligger bl.a. i Chicago, New York, Philadellphia og Washington. I nasjonalgalleriet i Washington D.C. er det mye kunst laget av Pablo Picasso.

Avlutning

Pablo Picassos kunststil hadde en meget stor rekkevidde. Han var også teknisk flink med kunst og lagde derfor noen av de mest berømte bilder i den nyere tid. Disse bildene har hatt stor betydning for den nymoderne kunstutviklingen i Europa i senere tid. I 1973 døde han, men kunsten hans dør aldri ut.

Kilder:

Bildene fant vi på google bildesøk, stoffet om Picasso fant vi på flere sider, men sidene vi fant mest på var www.en.wikipedia.org, www.picasso.net, www.picasso.com og http://- www2.skolenettet.no/kunstweb/kunstweb2d/epoker/kubisme.- htm.

Vi fant disse sidene på google og kvasir.

Logg inn for å se bildet

Et siste bilde av helten vår, Pablo Picasso.

Kommentarer fra brukere

En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk \'varsle\' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mitchy-girl
15.11.2005 20:26

Bra!
14
anbefalinger
mye bra stoff her jah.. ;D
har lexse om å skrive noen side om Picasso, så
takk for hjelpen =P ;D
Useriøst? Varsle red.

bellaaa
09.01.2006 00:27

Bra!
12
anbefalinger
døds bra side Wink ;-\\) fant an selfølgelig etter eg hadde oversatt en hel haug om han på engelsk, menmen.. veldig bra med de bildene av hans mest kjente kunstverk Wink ;-\\) og info om periodene hans Wink ;-\\)
Useriøst? Varsle red.

flåps
07.02.2006 12:50

Bra!
11
anbefalinger
supert dette! takk for hjelpen Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Hmmm
18.10.2005 18:18

Bra!
10
anbefalinger
Meldinger uten stor grad av saklighet slettes??? Saklighet kan vel ha mange nivå da, kanskje?
Useriøst? Varsle red.

Marie
11.10.2006 15:28

Bra!
9
anbefalinger
takker for hjelp, dette kunne jeg bruke. men det står det samme på alle internett sidene som jeg har vært innpå, og dere skiller dere ikke spesielt ut denne gangen, desverre.
Useriøst? Varsle red.

Stian
15.11.2006 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Uenig. Mye bra stoff her som ikke står andre steder.
Useriøst? Varsle red.

I n g e b o o r g ;*
27.03.2007 19:20

Bra!
8
anbefalinger
Denne Siden er.. BEST EVER !!! DRIT BRA !!! Fortsett sånn !! ( A )
Useriøst? Varsle red.

jaja
17.10.2005 19:53

Bra!
7
anbefalinger
noe funka til mitt arbeid... takker Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

Liine
03.11.2005 11:23

Bra!
7
anbefalinger
Heei.. Er det noen som vet Kalla bilder som er Picasso\'s mest kjente? Veldig viktig... Love yah
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:59

Bra!
7
anbefalinger
foresten.. pablo\'s navn var eigentleg: Hans fulle navn var Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso.
Useriøst? Varsle red.

ey
15.03.2006 12:15

Bra!
6
anbefalinger
drit bra
Useriøst? Varsle red.

anonym
08.05.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk, dette hjalp med mye! Very Happy  Very Happy :-D
bra!!!
Useriøst? Varsle red.

T.J
09.05.2006 21:29

Bra!
6
anbefalinger
drit bra side!!! den hjalp meg mye, tusen takk..... Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 16:52

Bra!
6
anbefalinger
Tusen Takk Very Happy  Very Happy :-D Dette hjelper nok masse!!
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 21 Surprised :-o7

Bra!
6
anbefalinger
Det hjalp kjempemasse =D
Useriøst? Varsle red.

shakka lakkha
29.05.2006 12:35

Bra!
6
anbefalinger
heia!!!!1sher a??
Useriøst? Varsle red.

Tack
01.06.2006 19:28

Bra!
6
anbefalinger
Tusen takk, dette hjalp meg meget mye med mine lekser Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

takk Smile :-\)
25.05.2005 19 Surprised :-o0

Bra!
5
anbefalinger
takk..dette hjalp meg veldig mye
Useriøst? Varsle red.

hey...!
29.05.2005 12:31

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpen
Useriøst? Varsle red.

hey hey!
30.05.2005 21 Surprised :-o3

Bra!
5
anbefalinger
Najs
Useriøst? Varsle red.

thanks...
03.11.2005 16:15

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk... dette hjalp meg å veldig møe.. Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

lorre
03.11.2005 21:25

Bra!
5
anbefalinger
kan du skriv ka slags år \"de tre musikere\" e laget ...det hadde hjelpa i oppgaven min.!!var grei å gjør det!!!!
Useriøst? Varsle red.

Halla
04.11.2005 09:50

Bra!
5
anbefalinger
Takker og bukker for denne faktaen. Ikke bry deg om de stygger spammerne (SPAM: stupid, pointless, annoying message).

Takk igjen. ^_^
Useriøst? Varsle red.

sandra
06.11.2005 14:41

Bra!
5
anbefalinger
heii!
jeg syns denne siden var fin jeg,, god hjelp.. takker Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Meg hær jah!
10.11.2005 17:49

Bra!
5
anbefalinger
Mye bra stoff Smile :-\\)
Men hassje dåkkar bilde av \"Stor akt i rød lenestol\" ?? Trengar d veldi! Finnar d issje nåkken andre stedar Sad :-\\(
Useriøst? Varsle red.

Maria  Smile :-\)
13.02.2006 17:28

Bra!
5
anbefalinger
takk for at du skreiv , hjalp mg veldi masse md innleveringa mi Smile :-\\) Smile :-\\)
bra jobba Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Julie Wink ;-\)
06.09.2006 09 Surprised :-o9

Bra!
5
anbefalinger
Hjelpte oss Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

dsa
18.03.2007 12:59

Bra!
5
anbefalinger
tuuuusen takk 4 hjelpen Smile :-\\) Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

ivar
11.06.2007 18:28

Bra!
5
anbefalinger
eg kan få 5+ for ditta!! har det i kunst og handverk takker for allt ditta her^^
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:49

Bra!
4
anbefalinger
takk foor hjelpen, men... eg finner ikkje alle pariodane??? kan nokken hjelpe meg?

har bare den blå og rosa perioden
Useriøst? Varsle red.

ylwia
05.09.2007 12:31

Bra!
4
anbefalinger
ikke værst.. bra nok da Smile :-\\) Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

lala
06.09.2007 10:24

Bra!
3
anbefalinger
bøøøøøø
Useriøst? Varsle red.

kjersti
11.09.2007 14:28

Bra!
3
anbefalinger
driver å skriver om picasso akkurat nå... så er glad for å finne denne siden
Useriøst? Varsle red.

jajabarenågen
17.09.2007 09:14

Bra!
3
anbefalinger
drit bra det ska nåk hjelpa
Useriøst? Varsle red.

heidi
24.09.2007 08:44

Bra!
3
anbefalinger
Jadaa... -.-
Useriøst? Varsle red.

Juan
02.11.2007 10:15

Bra!
3
anbefalinger
du må skrive litt mer om kubismen ;P
Useriøst? Varsle red.

Gine
14.11.2007 15:27

Bra!
3
anbefalinger
BLÆÆÆ (:
Useriøst? Varsle red.

m26
04.01.2008 16:41

Bra!
3
anbefalinger
Bra side Very Happy  Very Happy :-D har om picasso akk nå, så hjalp veldig Very Happy  Very Happy :-D takktakk!
Useriøst? Varsle red.

Rosenborg
06.05.2008 10:10

Bra!
3
anbefalinger
Dårlig side!! bare dorlige ting;P
Useriøst? Varsle red.

Yeah!!
06.05.2008 11:31

Bra!
3
anbefalinger
Kul side Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

kk
27.05.2008 19 Surprised :-o7

Bra!
3
anbefalinger
Som sagt var det mye bra og mye OK stoff her, men jeg trenger MERE. Her står det jo nesten akkurat det samme som på alle de andre sidene, bare med andre ord Confused :-\\?
Det er vel vanskelig å finne så mye annen fakta, men jeg får vel prøve å se i litt bøker...
Takk uansett
Useriøst? Varsle red.

Laila legger spor
20.09.2007 22:51

Bra!
2
anbefalinger
- ---
Useriøst? Varsle red.

Miss R
29.10.2008 18:52

Bra!
1
anbefalinger
Det er mye bra her! Takk for hjelpen, dette hjalp meg mye!! Tusen takk Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

karoline
17.11.2008 20:54

Bra!
1
anbefalinger
bra side, dette hjalp meg masse med mitt prosjekt Very Happy  Very Happy :-D Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

marie
13.01.2009 19:56

Bra!
1
anbefalinger
dette var litt rart men ikke på spansk da he eh...
Useriøst? Varsle red.

Jablla
18.01.2010 12:29

Bra!
0
anbefalinger
Dette er enda ett godt eksempel på at copy-paste fra internett ikke er like lurt.
Mange feil, kan begynne med det første avsnittet. Han er fra Malaga, ikke Barcelona! -.-
Useriøst? Varsle red.

baiss
22.01.2010 13:49

Bra!
0
anbefalinger
Hitler Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
andreas B + lone

Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
dæ va ein kødd
Useriøst? Varsle red.

Kjell Berit
02.06.2010 13:25

Bra!
0
anbefalinger
Bra sider, dårlige KVALITET på bildene ;-(
Useriøst? Varsle red.

herman
19.10.2010 19:52

Bra!
0
anbefalinger
takk for siden, den hjalp meg mye med leksene
Useriøst? Varsle red.

Siavash
25.01.2011 14:11

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk! Dette hjalp virkelig. Vi har om Picasso i kunst og håndverken.
Useriøst? Varsle red.

spamer
05.03.2014 15:22
1
anbefalinger
AdTech Ad
Logg på via Facebook
Forside
Skole
Shop
Selg gratis
Jobb
Venner
Spill
Forum

Last opp stil
Søk etter stiler
Emnekatalog
Diskuter skole
Velg sjanger
Analyse/tolkning
Anmeldelse (bok,film...)
Artikkel
Biografi
Dikt
Ess- ay
Eventy- r
Faktaoppgave
Fortelling
Kåseri
Leseri- nnlegg
Nove- lle
Rapport
Referat
Resonnerende
Sammendrag av pensum
Særemne
Særoppgave
Temaoppgave
Annet
Alle stiler
Stiler bokmål
Stiler nynorsk
Stiler engelsk
Stiler tysk
Stiler fransk
Stiler spansk
Andre skolesider
SkoleForum
Propaganda
Søk i stiler

Pablo Ruiz Picasso

Oppgave om kunstneren Pablo R. Picasso.
Sjanger: Særoppgave Lastet opp: 28.02.2005
Språkform: Bokmål Forfatter: ole kristian og magnus
Tema: Pablo Picasso
Verktøy: Utskrift Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Laget av:

Magnus B

Sebastian

Ole KristianInnholdsfortegnelse

Innledning og kubismen

Pablo R. Picasso

Picassos kunstverk

Picassos utstillinger

Avslutning og kildefremvisning

Innledning

Pablo Picasso er en av de mest kjente moderne kunstnere på første halvdel av 1900tallet. Han vokste opp i byen Barcelona i Spania. Han hadde gode evner til maling og tegning, derfor studerte han på forskjellige kunstskoler verden over.Pablo laget kunstretningen Kubismen, der figurene på bildene er satt sammen av symmetriske figurer. Picasso var ikke bare maler, men også keramiker og skulptør. Under krigen bodde han i Paris hvor han skrev skuespillet ”le desir attrape par la queue”. 7 år etter krigen malte han sine mest kjente kunstverk ”krigen” og ”freden”.

Kubismen

På grunn av at Picasso var fascinert av kubismen tenkte vi det var mest naturlig å begynne med å skrive om kubismen, siden skriver vi om personen Pablo og tilslutt om kunstverk og utstillinger.Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubisme var en kunstretning som oppstod i årene omkring 1905-1907. I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cécanne. Cècanne var opptatt over hvordan vi forklarer formene i naturen med hjelp av geometriske figurer. Det kunne være terninger, kuler eller kjegler. Mange kunstnere ble fascinert av denne grenen innen kunst, spesielt Pablo Ruiz Picasso. Han malte et bilde i 1907 året som heter Pikene fra Avignon, dette blir regnet som det første kubistiske maleriet.Picasso og en annen maler som heter Georges Braque, arbeidet i mange år med å se eller analysere gjenstander de arbeidet med. De lagte dem enkle og bygget dem opp i geometriske former. Et menneske fikk da for eksempel en kule til hode, og en sylinder til overarm osv.I tillegg til de geometriske formene var kubistene opptatt av afrikansk kunst. Kvinnene på Picassos bilde \\\"Pikene fra Avignon\\\" har ansikter som ser ut som afrikanske masker. Kantete trekk og fordreide kropper preger også bildet. Det var ikke meningen at dette bildet skulle bli pent, mange var enige i dette og syntes at Picasso malte forferdelig stygt.Kubistene brøt med vanlig fremstilling av menneskekroppen og perspektivet. Ofte malte de ting både forfra og fra siden. Et glass kunne være malt sett ovenfra, fra siden og nedenfra i et og samme bilde.

Pablo Ruiz Picasso

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania i 1881, men vokste opp i byen Barcelona.

Fra han var liten var han god å tegne og male, men han likte ikke skolen og bestemte seg derfor for å gå på tegnekurs. Pablos far var også maler, men da han så evnene til sønnen gav han alt malerutstyret til sønnen. Picasso skal ha vært ”en sønn av natur” og han prøvde ut mange kunstformer. I tillegg til maling, tegnet han, var skulptør, keramiker og grafiker.Da han var 15 år gikk han på kunstskole i Barcelona hvor faren var lærer. I 1897 reiste han til hovedstaden, Madrid. Her studerte han med mesterne i Prado og hadde et lite opphold på Academia de San Fernando.

Som 19 åring flyttet han til Paris. Han ble kjent med mange kunstnere og så mange nye kunstverk.Fra 1901 til 1904 kalles den ”blå perioden”, i denne perioden malte han motiver med medfølelse mot de fattige og utstøtte.Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”blå” perioden.Fra 1905-06 kalles den ”rosa perioden”, bildene er preget av sirkusmiljø, hvor mange fine og forskjellige farger dominerer bildene.

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”rosa” perioden.På en utstilling i 1907 ble han interessert i bilder av Cècanne. Her var det kuler kjegler og sylindere som ble brukt på bildene, dette ble han opptatt av og begynte selv å male slik. Samme år malte han et av sine mest kjente malerier, Pikene fra Avignon.Året 1907 var Pablo inne i en periode preget av depresjoner og psykiske lidelser. I denne perioden skapte han kubismen som vi har skrevet om før og malte abstrakte bilder. De første ordentlige bildene fra kubismen stammer fra året etterpå, 1908.Georges Braque var den andre grunnleggeren av kubismen. I de første årene etter utviklet han seg mer og mer og årene 1910 til 1912 kalles den ”hermetiske kubismen”. Etter dette gled bildene hans over i frie og abstrakte virkeligsdeler. Han har også malt en del bilder hvor en mor og et barn som preger bildet. Disse malte han i 1920.åra.I 1931 gikk han over til en annen kunstform og prøvde seg som skulpturhogger. Siden kom andre verdenskrig og Picasso som oppholdt seg i Paris skrev et grotesk skuespill, ”le desir attrape par la queue”, men da krigen hadde roet seg en god stund, hele 7 år, malte han sitt mest kjente kunstverk, ”Krigen og Freden”.Senere malte han mer og mer en lettere figur, inspirert av natur, antikkverdenen og sitt familieliv. Han innehar en av de mest ledende stillingene i moderne malerikunst på første del av 1900-tallet.Hans kunststil hadde en meget stor rekkevidde og kombinert med god teknikk har han gjort seg selv til den enkelpersonen som har laget de fleste og mest verdifulle bidrag til kunsten videre utvikling i Europa.Pablo Ruiz Picasso døde i 1973.

Pablo Picassos kunstverk

Hele malekunsten til Pablo Picasso er fantastisk. Fra 1901 til 1904 var den kjente ”Blå periode” der han malte sine nyanser i blått, men i årene 1905 og 1906 var den ”Rosa perioden”, der nyansene hans var i rosa.Hans største kunstverk er uten tvil ”Guernica” som han malte på bestilling under krigen i1936. Bildet ble ferdig i 1937 og det er en og en halv meter høgt og hele syv og en halv meter bredt. Han har også malt andre kjente kunstverk fra kubismen:Han har også laget skulpturer og vært keramiker, skulptør, tegner og grafiker.Her er noen av hans mest kjente bilder. Noen med og noen uten bilder.Pikene fra Avignon – 1907 Dette er et av de mest kjente bildene av Picasso.Logg inn for å se bildetTre dansere – ca 1915Logg inn for å se bildet
Stilleben – 1927 Her kan du se hvordan geometriske figurer kan bli til et bilde (legg merke til trekanten i muggen ved siden av lyset)


Logg inn for å se bildet
Picador og okse – 1960


Logg inn for å se bildet


Jente med due - ? Fine farger, ikke for mange detaljer.Logg inn for å se bildet

Stor akt i rød lenestol - 1929
Kvinne i lenestol - 1941
Den drepte hanen – 1953

Kilden - 1921
Kysset – 1925

Akrobatens familie – 1905

Røykeren – 1969

Her er det mest kjente bildet av Pablo, Guernica (Krig – 1936-37)

Dette ble malt på bestilling i krigen.Logg inn for å se bildetPicasso har ikke bare malt bilder, men har også vært keramiker og her ser du en flott skulptur formet som et hode fra Picassos kunst:

Logg inn for å se bildetMen selv om han hadde flere yrker forbinder vi ham mest med malerkunsten.

Utstillinger

Det er flere store gallerier verden over som har utstillinger og bilder av Pablo Picasso. Frankrike har mange kjente gallerier med bilder fra flere land og kjente kunstnere deriblant Pablos malerier og kunststykket, Guernica henger i Spanias nasjonalmuseum, Reina Sofía.Andre steder med kunst fra Picasso i Europa er London, St. Petersburg, Moskva, Praha, flere steder i Frankrike og Paris, Madrid, Barcelona og Venezia.I Amerika er det også mange museer. De ligger bl.a. i Chicago, New York, Philadellphia og Washington. I nasjonalgalleriet i Washington D.C. er det mye kunst laget av Pablo Picasso.

Avlutning

Pablo Picassos kunststil hadde en meget stor rekkevidde. Han var også teknisk flink med kunst og lagde derfor noen av de mest berømte bilder i den nyere tid. Disse bildene har hatt stor betydning for den nymoderne kunstutviklingen i Europa i senere tid. I 1973 døde han, men kunsten hans dør aldri ut.

Kilder:

Bildene fant vi på google bildesøk, stoffet om Picasso fant vi på flere sider, men sidene vi fant mest på var www.en.wikipedia.org, www.picasso.net, www.picasso.com og http://- www2.skolenettet.no/kunstweb/kunstweb2d/e- poker/kubisme.- htm.

Vi fant disse sidene på google og kvasir.

Logg inn for å se bildet

Et siste bilde av helten vår, Pablo Picasso.

Kommentarer fra brukere

En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk \\\'varsle\\\' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mitchy-girl
15.11.2005 20:26

Bra!
14
anbefalinger
mye bra stoff her jah.. ;D
har lexse om å skrive noen side om Picasso, så
takk for hjelpen =P ;D
Useriøst? Varsle red.

bellaaa
09.01.2006 00:27

Bra!
12
anbefalinger
døds bra side Wink ;-\\\\) fant an selfølgelig etter eg hadde oversatt en hel haug om han på engelsk, menmen.. veldig bra med de bildene av hans mest kjente kunstverk Wink ;-\\\\) og info om periodene hans Wink ;-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

flåps
07.02.2006 12:50

Bra!
11
anbefalinger
supert dette! takk for hjelpen Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

Hmmm
18.10.2005 18:18

Bra!
10
anbefalinger
Meldinger uten stor grad av saklighet slettes??? Saklighet kan vel ha mange nivå da, kanskje?
Useriøst? Varsle red.

Marie
11.10.2006 15:28

Bra!
9
anbefalinger
takker for hjelp, dette kunne jeg bruke. men det står det samme på alle internett sidene som jeg har vært innpå, og dere skiller dere ikke spesielt ut denne gangen, desverre.
Useriøst? Varsle red.

Stian
15.11.2006 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Uenig. Mye bra stoff her som ikke står andre steder.
Useriøst? Varsle red.

I n g e b o o r g ;*
27.03.2007 19:20

Bra!
8
anbefalinger
Denne Siden er.. BEST EVER !!! DRIT BRA !!! Fortsett sånn !! ( A )
Useriøst? Varsle red.

jaja
17.10.2005 19:53

Bra!
7
anbefalinger
noe funka til mitt arbeid... takker Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

Liine
03.11.2005 11:23

Bra!
7
anbefalinger
Heei.. Er det noen som vet Kalla bilder som er Picasso\\\'s mest kjente? Veldig viktig... Love yah
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:59

Bra!
7
anbefalinger
foresten.. pablo\\\'s navn var eigentleg: Hans fulle navn var Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso.
Useriøst? Varsle red.

ey
15.03.2006 12:15

Bra!
6
anbefalinger
drit bra
Useriøst? Varsle red.

anonym
08.05.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk, dette hjalp med mye! Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
bra!!!
Useriøst? Varsle red.

T.J
09.05.2006 21:29

Bra!
6
anbefalinger
drit bra side!!! den hjalp meg mye, tusen takk..... Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 16:52

Bra!
6
anbefalinger
Tusen Takk Very Happy Very Happy  Very Happy :-D Dette hjelper nok masse!!
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 21 Surprised  Surprised :-o7

Bra!
6
anbefalinger
Det hjalp kjempemasse =D
Useriøst? Varsle red.

shakka lakkha
29.05.2006 12:35

Bra!
6
anbefalinger
heia!!!!1sher a??
Useriøst? Varsle red.

Tack
01.06.2006 19:28

Bra!
6
anbefalinger
Tusen takk, dette hjalp meg meget mye med mine lekser Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

takk Smile :-\\)
25.05.2005 19 Surprised  Surprised :-o0

Bra!
5
anbefalinger
takk..dette hjalp meg veldig mye
Useriøst? Varsle red.

hey...!
29.05.2005 12:31

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpen
Useriøst? Varsle red.

hey hey!
30.05.2005 21 Surprised  Surprised :-o3

Bra!
5
anbefalinger
Najs
Useriøst? Varsle red.

thanks...
03.11.2005 16:15

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk... dette hjalp meg å veldig møe.. Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

lorre
03.11.2005 21:25

Bra!
5
anbefalinger
kan du skriv ka slags år \\\"de tre musikere\\\" e laget ...det hadde hjelpa i oppgaven min.!!var grei å gjør det!!!!
Useriøst? Varsle red.

Halla
04.11.2005 09:50

Bra!
5
anbefalinger
Takker og bukker for denne faktaen. Ikke bry deg om de stygger spammerne (SPAM: stupid, pointless, annoying message).

Takk igjen. ^_^
Useriøst? Varsle red.

sandra
06.11.2005 14:41

Bra!
5
anbefalinger
heii!
jeg syns denne siden var fin jeg,, god hjelp.. takker Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

Meg hær jah!
10.11.2005 17:49

Bra!
5
anbefalinger
Mye bra stoff Smile :-\\\\)
Men hassje dåkkar bilde av \\\"Stor akt i rød lenestol\\\" ?? Trengar d veldi! Finnar d issje nåkken andre stedar Sad :-\\\\(
Useriøst? Varsle red.

Maria Smile :-\\)
13.02.2006 17:28

Bra!
5
anbefalinger
takk for at du skreiv , hjalp mg veldi masse md innleveringa mi Smile :-\\\\) Smile :-\\\\)
bra jobba Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

Julie Wink ;-\\)
06.09.2006 09 Surprised  Surprised :-o9

Bra!
5
anbefalinger
Hjelpte oss Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

dsa
18.03.2007 12:59

Bra!
5
anbefalinger
tuuuusen takk 4 hjelpen Smile :-\\\\) Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

ivar
11.06.2007 18:28

Bra!
5
anbefalinger
eg kan få 5+ for ditta!! har det i kunst og handverk takker for allt ditta her^^
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:49

Bra!
4
anbefalinger
takk foor hjelpen, men... eg finner ikkje alle pariodane??? kan nokken hjelpe meg?

har bare den blå og rosa perioden
Useriøst? Varsle red.

ylwia
05.09.2007 12:31

Bra!
4
anbefalinger
ikke værst.. bra nok da Smile :-\\\\) Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

lala
06.09.2007 10:24

Bra!
3
anbefalinger
bøøøøøø
Useriøst? Varsle red.

kjersti
11.09.2007 14:28

Bra!
3
anbefalinger
driver å skriver om picasso akkurat nå... så er glad for å finne denne siden
Useriøst? Varsle red.

jajabarenågen
17.09.2007 09:14

Bra!
3
anbefalinger
drit bra det ska nåk hjelpa
Useriøst? Varsle red.

heidi
24.09.2007 08:44

Bra!
3
anbefalinger
Jadaa... -.-
Useriøst? Varsle red.

Juan
02.11.2007 10:15

Bra!
3
anbefalinger
du må skrive litt mer om kubismen ;P
Useriøst? Varsle red.

Gine
14.11.2007 15:27

Bra!
3
anbefalinger
BLÆÆÆ (:
Useriøst? Varsle red.

m26
04.01.2008 16:41

Bra!
3
anbefalinger
Bra side Very Happy Very Happy  Very Happy :-D har om picasso akk nå, så hjalp veldig Very Happy Very Happy  Very Happy :-D takktakk!
Useriøst? Varsle red.

Rosenborg
06.05.2008 10:10

Bra!
3
anbefalinger
Dårlig side!! bare dorlige ting;P
Useriøst? Varsle red.

Yeah!!
06.05.2008 11:31

Bra!
3
anbefalinger
Kul side Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

kk
27.05.2008 19 Surprised  Surprised :-o7

Bra!
3
anbefalinger
Som sagt var det mye bra og mye OK stoff her, men jeg trenger MERE. Her står det jo nesten akkurat det samme som på alle de andre sidene, bare med andre ord Confused :-\\\\?
Det er vel vanskelig å finne så mye annen fakta, men jeg får vel prøve å se i litt bøker...
Takk uansett
Useriøst? Varsle red.

Laila legger spor
20.09.2007 22:51

Bra!
2
anbefalinger
- ---
Useriøst? Varsle red.

Miss R
29.10.2008 18:52

Bra!
1
anbefalinger
Det er mye bra her! Takk for hjelpen, dette hjalp meg mye!! Tusen takk Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

karoline
17.11.2008 20:54

Bra!
1
anbefalinger
bra side, dette hjalp meg masse med mitt prosjekt Very Happy Very Happy  Very Happy :-D Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

marie
13.01.2009 19:56

Bra!
1
anbefalinger
dette var litt rart men ikke på spansk da he eh...
Useriøst? Varsle red.

Jablla
18.01.2010 12:29

Bra!
0
anbefalinger
Dette er enda ett godt eksempel på at copy-paste fra internett ikke er like lurt.
Mange feil, kan begynne med det første avsnittet. Han er fra Malaga, ikke Barcelona! -.-
Useriøst? Varsle red.

baiss
22.01.2010 13:49

Bra!
0
anbefalinger
Hitler Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
andreas B + lone

Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
dæ va ein kødd
Useriøst? Varsle red.

Kjell Berit
02.06.2010 13:25

Bra!
0
anbefalinger
Bra sider, dårlige KVALITET på bildene ;-(
Useriøst? Varsle red.

herman
19.10.2010 19:52

Bra!
0
anbefalinger
takk for siden, den hjalp meg mye med leksene
Useriøst? Varsle red.

Siavash
25.01.2011 14:11

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk! Dette hjalp virkelig. Vi har om Picasso i kunst og håndverken.
Useriøst? Varsle red.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!
Lyktes med Shakira-fleipen
Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken


Holmes tas av tidlig
Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken
AdTech Ad
Logg på via Facebook
Forside
Skole
Shop
Selg gratis
Jobb
Venner
Spill
Forum

Last opp stil
Søk etter stiler
Emnekatalog
Diskuter skole
Velg sjanger
Analyse/tolkning
Anmeldelse (bok,film...)
Artikkel
Biografi
Dikt-
Essay
Eventyr
Faktaoppgave
Fortelling
Kåseri
Les- erinnlegg
Novelle
Rapport
Referat
Resonnerende
Sam- mendrag av pensum
Særemne
Særoppgave
Temaoppgave
Annet
Alle stiler
Stiler bokmål
Stiler nynorsk
Stiler engelsk
Stiler tysk
Stiler fransk
Stiler spansk
Andre skolesider
SkoleForum
Propaganda
Søk i stiler

Pablo Ruiz Picasso

Oppgave om kunstneren Pablo R. Picasso.
Sjanger: Særoppgave Lastet opp: 28.02.2005
Språkform: Bokmål Forfatter: ole kristian og magnus
Tema: Pablo Picasso
Verktøy: Utskrift Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Laget av:

Magnus B

Sebastian

Ole KristianInnholdsfortegnelse

Innledning og kubismen

Pablo R. Picasso

Picassos kunstverk

Picassos utstillinger

Avslutning og kildefremvisning

Innledning

Pablo Picasso er en av de mest kjente moderne kunstnere på første halvdel av 1900tallet. Han vokste opp i byen Barcelona i Spania. Han hadde gode evner til maling og tegning, derfor studerte han på forskjellige kunstskoler verden over.Pablo laget kunstretningen Kubismen, der figurene på bildene er satt sammen av symmetriske figurer. Picasso var ikke bare maler, men også keramiker og skulptør. Under krigen bodde han i Paris hvor han skrev skuespillet ”le desir attrape par la queue”. 7 år etter krigen malte han sine mest kjente kunstverk ”krigen” og ”freden”.

Kubismen

På grunn av at Picasso var fascinert av kubismen tenkte vi det var mest naturlig å begynne med å skrive om kubismen, siden skriver vi om personen Pablo og tilslutt om kunstverk og utstillinger.Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubisme var en kunstretning som oppstod i årene omkring 1905-1907. I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cécanne. Cècanne var opptatt over hvordan vi forklarer formene i naturen med hjelp av geometriske figurer. Det kunne være terninger, kuler eller kjegler. Mange kunstnere ble fascinert av denne grenen innen kunst, spesielt Pablo Ruiz Picasso. Han malte et bilde i 1907 året som heter Pikene fra Avignon, dette blir regnet som det første kubistiske maleriet.Picasso og en annen maler som heter Georges Braque, arbeidet i mange år med å se eller analysere gjenstander de arbeidet med. De lagte dem enkle og bygget dem opp i geometriske former. Et menneske fikk da for eksempel en kule til hode, og en sylinder til overarm osv.I tillegg til de geometriske formene var kubistene opptatt av afrikansk kunst. Kvinnene på Picassos bilde \"Pikene fra Avignon\" har ansikter som ser ut som afrikanske masker. Kantete trekk og fordreide kropper preger også bildet. Det var ikke meningen at dette bildet skulle bli pent, mange var enige i dette og syntes at Picasso malte forferdelig stygt.Kubistene brøt med vanlig fremstilling av menneskekroppen og perspektivet. Ofte malte de ting både forfra og fra siden. Et glass kunne være malt sett ovenfra, fra siden og nedenfra i et og samme bilde.

Pablo Ruiz Picasso

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania i 1881, men vokste opp i byen Barcelona.

Fra han var liten var han god å tegne og male, men han likte ikke skolen og bestemte seg derfor for å gå på tegnekurs. Pablos far var også maler, men da han så evnene til sønnen gav han alt malerutstyret til sønnen. Picasso skal ha vært ”en sønn av natur” og han prøvde ut mange kunstformer. I tillegg til maling, tegnet han, var skulptør, keramiker og grafiker.Da han var 15 år gikk han på kunstskole i Barcelona hvor faren var lærer. I 1897 reiste han til hovedstaden, Madrid. Her studerte han med mesterne i Prado og hadde et lite opphold på Academia de San Fernando.

Som 19 åring flyttet han til Paris. Han ble kjent med mange kunstnere og så mange nye kunstverk.Fra 1901 til 1904 kalles den ”blå perioden”, i denne perioden malte han motiver med medfølelse mot de fattige og utstøtte.Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”blå” perioden.Fra 1905-06 kalles den ”rosa perioden”, bildene er preget av sirkusmiljø, hvor mange fine og forskjellige farger dominerer bildene.

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”rosa” perioden.På en utstilling i 1907 ble han interessert i bilder av Cècanne. Her var det kuler kjegler og sylindere som ble brukt på bildene, dette ble han opptatt av og begynte selv å male slik. Samme år malte han et av sine mest kjente malerier, Pikene fra Avignon.Året 1907 var Pablo inne i en periode preget av depresjoner og psykiske lidelser. I denne perioden skapte han kubismen som vi har skrevet om før og malte abstrakte bilder. De første ordentlige bildene fra kubismen stammer fra året etterpå, 1908.Georges Braque var den andre grunnleggeren av kubismen. I de første årene etter utviklet han seg mer og mer og årene 1910 til 1912 kalles den ”hermetiske kubismen”. Etter dette gled bildene hans over i frie og abstrakte virkeligsdeler. Han har også malt en del bilder hvor en mor og et barn som preger bildet. Disse malte han i 1920.åra.I 1931 gikk han over til en annen kunstform og prøvde seg som skulpturhogger. Siden kom andre verdenskrig og Picasso som oppholdt seg i Paris skrev et grotesk skuespill, ”le desir attrape par la queue”, men da krigen hadde roet seg en god stund, hele 7 år, malte han sitt mest kjente kunstverk, ”Krigen og Freden”.Senere malte han mer og mer en lettere figur, inspirert av natur, antikkverdenen og sitt familieliv. Han innehar en av de mest ledende stillingene i moderne malerikunst på første del av 1900-tallet.Hans kunststil hadde en meget stor rekkevidde og kombinert med god teknikk har han gjort seg selv til den enkelpersonen som har laget de fleste og mest verdifulle bidrag til kunsten videre utvikling i Europa.Pablo Ruiz Picasso døde i 1973.

Pablo Picassos kunstverk

Hele malekunsten til Pablo Picasso er fantastisk. Fra 1901 til 1904 var den kjente ”Blå periode” der han malte sine nyanser i blått, men i årene 1905 og 1906 var den ”Rosa perioden”, der nyansene hans var i rosa.Hans største kunstverk er uten tvil ”Guernica” som han malte på bestilling under krigen i1936. Bildet ble ferdig i 1937 og det er en og en halv meter høgt og hele syv og en halv meter bredt. Han har også malt andre kjente kunstverk fra kubismen:Han har også laget skulpturer og vært keramiker, skulptør, tegner og grafiker.Her er noen av hans mest kjente bilder. Noen med og noen uten bilder.Pikene fra Avignon – 1907 Dette er et av de mest kjente bildene av Picasso.Logg inn for å se bildetTre dansere – ca 1915Logg inn for å se bildet
Stilleben – 1927 Her kan du se hvordan geometriske figurer kan bli til et bilde (legg merke til trekanten i muggen ved siden av lyset)


Logg inn for å se bildet
Picador og okse – 1960


Logg inn for å se bildet


Jente med due - ? Fine farger, ikke for mange detaljer.Logg inn for å se bildet

Stor akt i rød lenestol - 1929
Kvinne i lenestol - 1941
Den drepte hanen – 1953

Kilden - 1921
Kysset – 1925

Akrobatens familie – 1905

Røykeren – 1969

Her er det mest kjente bildet av Pablo, Guernica (Krig – 1936-37)

Dette ble malt på bestilling i krigen.Logg inn for å se bildetPicasso har ikke bare malt bilder, men har også vært keramiker og her ser du en flott skulptur formet som et hode fra Picassos kunst:

Logg inn for å se bildetMen selv om han hadde flere yrker forbinder vi ham mest med malerkunsten.

Utstillinger

Det er flere store gallerier verden over som har utstillinger og bilder av Pablo Picasso. Frankrike har mange kjente gallerier med bilder fra flere land og kjente kunstnere deriblant Pablos malerier og kunststykket, Guernica henger i Spanias nasjonalmuseum, Reina Sofía.Andre steder med kunst fra Picasso i Europa er London, St. Petersburg, Moskva, Praha, flere steder i Frankrike og Paris, Madrid, Barcelona og Venezia.I Amerika er det også mange museer. De ligger bl.a. i Chicago, New York, Philadellphia og Washington. I nasjonalgalleriet i Washington D.C. er det mye kunst laget av Pablo Picasso.

Avlutning

Pablo Picassos kunststil hadde en meget stor rekkevidde. Han var også teknisk flink med kunst og lagde derfor noen av de mest berømte bilder i den nyere tid. Disse bildene har hatt stor betydning for den nymoderne kunstutviklingen i Europa i senere tid. I 1973 døde han, men kunsten hans dør aldri ut.

Kilder:

Bildene fant vi på google bildesøk, stoffet om Picasso fant vi på flere sider, men sidene vi fant mest på var www.en.wikipedia.org, www.picasso.net, www.picasso.com og http://www2.skolenettet.no/kunstweb/kunstweb2d/- epoker/kubisme.htm.

Vi fant disse sidene på google og kvasir.

Logg inn for å se bildet

Et siste bilde av helten vår, Pablo Picasso.

Kommentarer fra brukere

En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk \'varsle\' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mitchy-girl
15.11.2005 20:26

Bra!
14
anbefalinger
mye bra stoff her jah.. ;D
har lexse om å skrive noen side om Picasso, så
takk for hjelpen =P ;D
Useriøst? Varsle red.

bellaaa
09.01.2006 00:27

Bra!
12
anbefalinger
døds bra side Wink ;-\\) fant an selfølgelig etter eg hadde oversatt en hel haug om han på engelsk, menmen.. veldig bra med de bildene av hans mest kjente kunstverk Wink ;-\\) og info om periodene hans Wink ;-\\)
Useriøst? Varsle red.

flåps
07.02.2006 12:50

Bra!
11
anbefalinger
supert dette! takk for hjelpen Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Hmmm
18.10.2005 18:18

Bra!
10
anbefalinger
Meldinger uten stor grad av saklighet slettes??? Saklighet kan vel ha mange nivå da, kanskje?
Useriøst? Varsle red.

Marie
11.10.2006 15:28

Bra!
9
anbefalinger
takker for hjelp, dette kunne jeg bruke. men det står det samme på alle internett sidene som jeg har vært innpå, og dere skiller dere ikke spesielt ut denne gangen, desverre.
Useriøst? Varsle red.

Stian
15.11.2006 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Uenig. Mye bra stoff her som ikke står andre steder.
Useriøst? Varsle red.

I n g e b o o r g ;*
27.03.2007 19:20

Bra!
8
anbefalinger
Denne Siden er.. BEST EVER !!! DRIT BRA !!! Fortsett sånn !! ( A )
Useriøst? Varsle red.

jaja
17.10.2005 19:53

Bra!
7
anbefalinger
noe funka til mitt arbeid... takker Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

Liine
03.11.2005 11:23

Bra!
7
anbefalinger
Heei.. Er det noen som vet Kalla bilder som er Picasso\'s mest kjente? Veldig viktig... Love yah
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:59

Bra!
7
anbefalinger
foresten.. pablo\'s navn var eigentleg: Hans fulle navn var Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso.
Useriøst? Varsle red.

ey
15.03.2006 12:15

Bra!
6
anbefalinger
drit bra
Useriøst? Varsle red.

anonym
08.05.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk, dette hjalp med mye! Very Happy  Very Happy :-D
bra!!!
Useriøst? Varsle red.

T.J
09.05.2006 21:29

Bra!
6
anbefalinger
drit bra side!!! den hjalp meg mye, tusen takk..... Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 16:52

Bra!
6
anbefalinger
Tusen Takk Very Happy  Very Happy :-D Dette hjelper nok masse!!
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 21 Surprised :-o7

Bra!
6
anbefalinger
Det hjalp kjempemasse =D
Useriøst? Varsle red.

shakka lakkha
29.05.2006 12:35

Bra!
6
anbefalinger
heia!!!!1sher a??
Useriøst? Varsle red.

Tack
01.06.2006 19:28

Bra!
6
anbefalinger
Tusen takk, dette hjalp meg meget mye med mine lekser Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

takk Smile :-\)
25.05.2005 19 Surprised :-o0

Bra!
5
anbefalinger
takk..dette hjalp meg veldig mye
Useriøst? Varsle red.

hey...!
29.05.2005 12:31

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpen
Useriøst? Varsle red.

hey hey!
30.05.2005 21 Surprised :-o3

Bra!
5
anbefalinger
Najs
Useriøst? Varsle red.

thanks...
03.11.2005 16:15

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk... dette hjalp meg å veldig møe.. Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

lorre
03.11.2005 21:25

Bra!
5
anbefalinger
kan du skriv ka slags år \"de tre musikere\" e laget ...det hadde hjelpa i oppgaven min.!!var grei å gjør det!!!!
Useriøst? Varsle red.

Halla
04.11.2005 09:50

Bra!
5
anbefalinger
Takker og bukker for denne faktaen. Ikke bry deg om de stygger spammerne (SPAM: stupid, pointless, annoying message).

Takk igjen. ^_^
Useriøst? Varsle red.

sandra
06.11.2005 14:41

Bra!
5
anbefalinger
heii!
jeg syns denne siden var fin jeg,, god hjelp.. takker Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Meg hær jah!
10.11.2005 17:49

Bra!
5
anbefalinger
Mye bra stoff Smile :-\\)
Men hassje dåkkar bilde av \"Stor akt i rød lenestol\" ?? Trengar d veldi! Finnar d issje nåkken andre stedar Sad :-\\(
Useriøst? Varsle red.

Maria  Smile :-\)
13.02.2006 17:28

Bra!
5
anbefalinger
takk for at du skreiv , hjalp mg veldi masse md innleveringa mi Smile :-\\) Smile :-\\)
bra jobba Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

Julie Wink ;-\)
06.09.2006 09 Surprised :-o9

Bra!
5
anbefalinger
Hjelpte oss Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

dsa
18.03.2007 12:59

Bra!
5
anbefalinger
tuuuusen takk 4 hjelpen Smile :-\\) Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

ivar
11.06.2007 18:28

Bra!
5
anbefalinger
eg kan få 5+ for ditta!! har det i kunst og handverk takker for allt ditta her^^
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:49

Bra!
4
anbefalinger
takk foor hjelpen, men... eg finner ikkje alle pariodane??? kan nokken hjelpe meg?

har bare den blå og rosa perioden
Useriøst? Varsle red.

ylwia
05.09.2007 12:31

Bra!
4
anbefalinger
ikke værst.. bra nok da Smile :-\\) Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

lala
06.09.2007 10:24

Bra!
3
anbefalinger
bøøøøøø
Useriøst? Varsle red.

kjersti
11.09.2007 14:28

Bra!
3
anbefalinger
driver å skriver om picasso akkurat nå... så er glad for å finne denne siden
Useriøst? Varsle red.

jajabarenågen
17.09.2007 09:14

Bra!
3
anbefalinger
drit bra det ska nåk hjelpa
Useriøst? Varsle red.

heidi
24.09.2007 08:44

Bra!
3
anbefalinger
Jadaa... -.-
Useriøst? Varsle red.

Juan
02.11.2007 10:15

Bra!
3
anbefalinger
du må skrive litt mer om kubismen ;P
Useriøst? Varsle red.

Gine
14.11.2007 15:27

Bra!
3
anbefalinger
BLÆÆÆ (:
Useriøst? Varsle red.

m26
04.01.2008 16:41

Bra!
3
anbefalinger
Bra side Very Happy  Very Happy :-D har om picasso akk nå, så hjalp veldig Very Happy  Very Happy :-D takktakk!
Useriøst? Varsle red.

Rosenborg
06.05.2008 10:10

Bra!
3
anbefalinger
Dårlig side!! bare dorlige ting;P
Useriøst? Varsle red.

Yeah!!
06.05.2008 11:31

Bra!
3
anbefalinger
Kul side Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

kk
27.05.2008 19 Surprised :-o7

Bra!
3
anbefalinger
Som sagt var det mye bra og mye OK stoff her, men jeg trenger MERE. Her står det jo nesten akkurat det samme som på alle de andre sidene, bare med andre ord Confused :-\\?
Det er vel vanskelig å finne så mye annen fakta, men jeg får vel prøve å se i litt bøker...
Takk uansett
Useriøst? Varsle red.

Laila legger spor
20.09.2007 22:51

Bra!
2
anbefalinger
- ---
Useriøst? Varsle red.

Miss R
29.10.2008 18:52

Bra!
1
anbefalinger
Det er mye bra her! Takk for hjelpen, dette hjalp meg mye!! Tusen takk Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

karoline
17.11.2008 20:54

Bra!
1
anbefalinger
bra side, dette hjalp meg masse med mitt prosjekt Very Happy  Very Happy :-D Smile :-\\)
Useriøst? Varsle red.

marie
13.01.2009 19:56

Bra!
1
anbefalinger
dette var litt rart men ikke på spansk da he eh...
Useriøst? Varsle red.

Jablla
18.01.2010 12:29

Bra!
0
anbefalinger
Dette er enda ett godt eksempel på at copy-paste fra internett ikke er like lurt.
Mange feil, kan begynne med det første avsnittet. Han er fra Malaga, ikke Barcelona! -.-
Useriøst? Varsle red.

baiss
22.01.2010 13:49

Bra!
0
anbefalinger
Hitler Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
andreas B + lone

Useriøst? Varsle red.

bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
dæ va ein kødd
Useriøst? Varsle red.

Kjell Berit
02.06.2010 13:25

Bra!
0
anbefalinger
Bra sider, dårlige KVALITET på bildene ;-(
Useriøst? Varsle red.

herman
19.10.2010 19:52

Bra!
0
anbefalinger
takk for siden, den hjalp meg mye med leksene
Useriøst? Varsle red.

Siavash
25.01.2011 14:11

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk! Dette hjalp virkelig. Vi har om Picasso i kunst og håndverken.
Useriøst? Varsle red.

spamer
05.03.2014 15:22
1
anbefalinger
AdTech Ad
Logg på via Facebook
Forside
Skole
Shop
Selg gratis
Jobb
Venner
Spill
Forum

Last opp stil
Søk etter stiler
Emnekatalog
Diskuter skole
Velg sjanger
Analyse/tolkning
Anmeldelse (bok,film...)
Artikkel
Biog- rafi
Dikt
Essay
Eventy- r
Faktaoppgave
Fortelling
-
Kåseri
Leserinnlegg
Nove- lle
Rapport
Referat
Resonnerende
Sammendrag av pensum
Særemne
Særoppgave
Temaoppgave
Annet
Alle stiler
Stiler bokmål
Stiler nynorsk
Stiler engelsk
Stiler tysk
Stiler fransk
Stiler spansk
Andre skolesider
SkoleForum
Propaganda
Søk i stiler

Pablo Ruiz Picasso

Oppgave om kunstneren Pablo R. Picasso.
Sjanger: Særoppgave Lastet opp: 28.02.2005
Språkform: Bokmål Forfatter: ole kristian og magnus
Tema: Pablo Picasso
Verktøy: Utskrift Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Laget av:

Magnus B

Sebastian

Ole KristianInnholdsfortegnelse

Innledning og kubismen

Pablo R. Picasso

Picassos kunstverk

Picassos utstillinger

Avslutning og kildefremvisning

Innledning

Pablo Picasso er en av de mest kjente moderne kunstnere på første halvdel av 1900tallet. Han vokste opp i byen Barcelona i Spania. Han hadde gode evner til maling og tegning, derfor studerte han på forskjellige kunstskoler verden over.Pablo laget kunstretningen Kubismen, der figurene på bildene er satt sammen av symmetriske figurer. Picasso var ikke bare maler, men også keramiker og skulptør. Under krigen bodde han i Paris hvor han skrev skuespillet ”le desir attrape par la queue”. 7 år etter krigen malte han sine mest kjente kunstverk ”krigen” og ”freden”.

Kubismen

På grunn av at Picasso var fascinert av kubismen tenkte vi det var mest naturlig å begynne med å skrive om kubismen, siden skriver vi om personen Pablo og tilslutt om kunstverk og utstillinger.Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubisme var en kunstretning som oppstod i årene omkring 1905-1907. I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cécanne. Cècanne var opptatt over hvordan vi forklarer formene i naturen med hjelp av geometriske figurer. Det kunne være terninger, kuler eller kjegler. Mange kunstnere ble fascinert av denne grenen innen kunst, spesielt Pablo Ruiz Picasso. Han malte et bilde i 1907 året som heter Pikene fra Avignon, dette blir regnet som det første kubistiske maleriet.Picasso og en annen maler som heter Georges Braque, arbeidet i mange år med å se eller analysere gjenstander de arbeidet med. De lagte dem enkle og bygget dem opp i geometriske former. Et menneske fikk da for eksempel en kule til hode, og en sylinder til overarm osv.I tillegg til de geometriske formene var kubistene opptatt av afrikansk kunst. Kvinnene på Picassos bilde \\\"Pikene fra Avignon\\\" har ansikter som ser ut som afrikanske masker. Kantete trekk og fordreide kropper preger også bildet. Det var ikke meningen at dette bildet skulle bli pent, mange var enige i dette og syntes at Picasso malte forferdelig stygt.Kubistene brøt med vanlig fremstilling av menneskekroppen og perspektivet. Ofte malte de ting både forfra og fra siden. Et glass kunne være malt sett ovenfra, fra siden og nedenfra i et og samme bilde.

Pablo Ruiz Picasso

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania i 1881, men vokste opp i byen Barcelona.

Fra han var liten var han god å tegne og male, men han likte ikke skolen og bestemte seg derfor for å gå på tegnekurs. Pablos far var også maler, men da han så evnene til sønnen gav han alt malerutstyret til sønnen. Picasso skal ha vært ”en sønn av natur” og han prøvde ut mange kunstformer. I tillegg til maling, tegnet han, var skulptør, keramiker og grafiker.Da han var 15 år gikk han på kunstskole i Barcelona hvor faren var lærer. I 1897 reiste han til hovedstaden, Madrid. Her studerte han med mesterne i Prado og hadde et lite opphold på Academia de San Fernando.

Som 19 åring flyttet han til Paris. Han ble kjent med mange kunstnere og så mange nye kunstverk.Fra 1901 til 1904 kalles den ”blå perioden”, i denne perioden malte han motiver med medfølelse mot de fattige og utstøtte.Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”blå” perioden.Fra 1905-06 kalles den ”rosa perioden”, bildene er preget av sirkusmiljø, hvor mange fine og forskjellige farger dominerer bildene.

Logg inn for å se bildet

Et bilde fra den ”rosa” perioden.På en utstilling i 1907 ble han interessert i bilder av Cècanne. Her var det kuler kjegler og sylindere som ble brukt på bildene, dette ble han opptatt av og begynte selv å male slik. Samme år malte han et av sine mest kjente malerier, Pikene fra Avignon.Året 1907 var Pablo inne i en periode preget av depresjoner og psykiske lidelser. I denne perioden skapte han kubismen som vi har skrevet om før og malte abstrakte bilder. De første ordentlige bildene fra kubismen stammer fra året etterpå, 1908.Georges Braque var den andre grunnleggeren av kubismen. I de første årene etter utviklet han seg mer og mer og årene 1910 til 1912 kalles den ”hermetiske kubismen”. Etter dette gled bildene hans over i frie og abstrakte virkeligsdeler. Han har også malt en del bilder hvor en mor og et barn som preger bildet. Disse malte han i 1920.åra.I 1931 gikk han over til en annen kunstform og prøvde seg som skulpturhogger. Siden kom andre verdenskrig og Picasso som oppholdt seg i Paris skrev et grotesk skuespill, ”le desir attrape par la queue”, men da krigen hadde roet seg en god stund, hele 7 år, malte han sitt mest kjente kunstverk, ”Krigen og Freden”.Senere malte han mer og mer en lettere figur, inspirert av natur, antikkverdenen og sitt familieliv. Han innehar en av de mest ledende stillingene i moderne malerikunst på første del av 1900-tallet.Hans kunststil hadde en meget stor rekkevidde og kombinert med god teknikk har han gjort seg selv til den enkelpersonen som har laget de fleste og mest verdifulle bidrag til kunsten videre utvikling i Europa.Pablo Ruiz Picasso døde i 1973.

Pablo Picassos kunstverk

Hele malekunsten til Pablo Picasso er fantastisk. Fra 1901 til 1904 var den kjente ”Blå periode” der han malte sine nyanser i blått, men i årene 1905 og 1906 var den ”Rosa perioden”, der nyansene hans var i rosa.Hans største kunstverk er uten tvil ”Guernica” som han malte på bestilling under krigen i1936. Bildet ble ferdig i 1937 og det er en og en halv meter høgt og hele syv og en halv meter bredt. Han har også malt andre kjente kunstverk fra kubismen:Han har også laget skulpturer og vært keramiker, skulptør, tegner og grafiker.Her er noen av hans mest kjente bilder. Noen med og noen uten bilder.Pikene fra Avignon – 1907 Dette er et av de mest kjente bildene av Picasso.Logg inn for å se bildetTre dansere – ca 1915Logg inn for å se bildet
Stilleben – 1927 Her kan du se hvordan geometriske figurer kan bli til et bilde (legg merke til trekanten i muggen ved siden av lyset)


Logg inn for å se bildet
Picador og okse – 1960


Logg inn for å se bildet


Jente med due - ? Fine farger, ikke for mange detaljer.Logg inn for å se bildet

Stor akt i rød lenestol - 1929
Kvinne i lenestol - 1941
Den drepte hanen – 1953

Kilden - 1921
Kysset – 1925

Akrobatens familie – 1905

Røykeren – 1969

Her er det mest kjente bildet av Pablo, Guernica (Krig – 1936-37)

Dette ble malt på bestilling i krigen.Logg inn for å se bildetPicasso har ikke bare malt bilder, men har også vært keramiker og her ser du en flott skulptur formet som et hode fra Picassos kunst:

Logg inn for å se bildetMen selv om han hadde flere yrker forbinder vi ham mest med malerkunsten.

Utstillinger

Det er flere store gallerier verden over som har utstillinger og bilder av Pablo Picasso. Frankrike har mange kjente gallerier med bilder fra flere land og kjente kunstnere deriblant Pablos malerier og kunststykket, Guernica henger i Spanias nasjonalmuseum, Reina Sofía.Andre steder med kunst fra Picasso i Europa er London, St. Petersburg, Moskva, Praha, flere steder i Frankrike og Paris, Madrid, Barcelona og Venezia.I Amerika er det også mange museer. De ligger bl.a. i Chicago, New York, Philadellphia og Washington. I nasjonalgalleriet i Washington D.C. er det mye kunst laget av Pablo Picasso.

Avlutning

Pablo Picassos kunststil hadde en meget stor rekkevidde. Han var også teknisk flink med kunst og lagde derfor noen av de mest berømte bilder i den nyere tid. Disse bildene har hatt stor betydning for den nymoderne kunstutviklingen i Europa i senere tid. I 1973 døde han, men kunsten hans dør aldri ut.

Kilder:

Bildene fant vi på google bildesøk, stoffet om Picasso fant vi på flere sider, men sidene vi fant mest på var www.en.wikipedia.org, www.picasso.net, www.picasso.com og http://- www2.skolenettet.no/kunstw- eb/kunstweb2d/epoker/kubisme.- htm.

Vi fant disse sidene på google og kvasir.

Logg inn for å se bildet

Et siste bilde av helten vår, Pablo Picasso.

Kommentarer fra brukere

En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk \\\'varsle\\\' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

mitchy-girl
15.11.2005 20:26

Bra!
14
anbefalinger
mye bra stoff her jah.. ;D
har lexse om å skrive noen side om Picasso, så
takk for hjelpen =P ;D
Useriøst? Varsle red.

bellaaa
09.01.2006 00:27

Bra!
12
anbefalinger
døds bra side Wink ;-\\\\) fant an selfølgelig etter eg hadde oversatt en hel haug om han på engelsk, menmen.. veldig bra med de bildene av hans mest kjente kunstverk Wink ;-\\\\) og info om periodene hans Wink ;-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

flåps
07.02.2006 12:50

Bra!
11
anbefalinger
supert dette! takk for hjelpen Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

Hmmm
18.10.2005 18:18

Bra!
10
anbefalinger
Meldinger uten stor grad av saklighet slettes??? Saklighet kan vel ha mange nivå da, kanskje?
Useriøst? Varsle red.

Marie
11.10.2006 15:28

Bra!
9
anbefalinger
takker for hjelp, dette kunne jeg bruke. men det står det samme på alle internett sidene som jeg har vært innpå, og dere skiller dere ikke spesielt ut denne gangen, desverre.
Useriøst? Varsle red.

Stian
15.11.2006 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Uenig. Mye bra stoff her som ikke står andre steder.
Useriøst? Varsle red.

I n g e b o o r g ;*
27.03.2007 19:20

Bra!
8
anbefalinger
Denne Siden er.. BEST EVER !!! DRIT BRA !!! Fortsett sånn !! ( A )
Useriøst? Varsle red.

jaja
17.10.2005 19:53

Bra!
7
anbefalinger
noe funka til mitt arbeid... takker Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
Useriøst? Varsle red.

Liine
03.11.2005 11:23

Bra!
7
anbefalinger
Heei.. Er det noen som vet Kalla bilder som er Picasso\\\'s mest kjente? Veldig viktig... Love yah
Useriøst? Varsle red.

andreas ivar
11.06.2007 17:59

Bra!
7
anbefalinger
foresten.. pablo\\\'s navn var eigentleg: Hans fulle navn var Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso.
Useriøst? Varsle red.

ey
15.03.2006 12:15

Bra!
6
anbefalinger
drit bra
Useriøst? Varsle red.

anonym
08.05.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
tusen takk, dette hjalp med mye! Very Happy Very Happy  Very Happy :-D
bra!!!
Useriøst? Varsle red.

T.J
09.05.2006 21:29

Bra!
6
anbefalinger
drit bra side!!! den hjalp meg mye, tusen takk..... Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 16:52

Bra!
6
anbefalinger
Tusen Takk Very Happy Very Happy  Very Happy :-D Dette hjelper nok masse!!
Useriøst? Varsle red.

Monica
11.05.2006 21 Surprised  Surprised :-o7

Bra!
6
anbefalinger
Det hjalp kjempemasse =D
Useriøst? Varsle red.

shakka lakkha
29.05.2006 12:35

Bra!
6
anbefalinger
heia!!!!1sher a??
Useriøst? Varsle red.

Tack
01.06.2006 19:28

Bra!
6
anbefalinger
Tusen takk, dette hjalp meg meget mye med mine lekser Smile :-\\\\)
Useriøst? Varsle red.

takk Smile :-\\)
25.05.2005 19 Surprised  Surprised :-o0

Bra!
5
anbefalinger
takk..dette hjalp meg veldig mye
Useriøst? Varsle red.

hey...!
29.05.2005 12:31

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpen
Useriøst? Varsle red.

hey hey!
30.05.2005 21 Surprised  Surprised :-o3

Bra!
5
anbefalinger
Najs
Useriøst? Varsle red.

thanks...
03.11.2005 16:15

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk... dette hjalp meg å veldig møe.. Smile


18.01.2010 12:29

Bra!
0
anbefalinger
Dette er enda ett godt eksempel på at copy-paste fra internett ikke er like lurt.
Mange feil, kan begynne med det første avsnittet. Han er fra Malaga, ikke Barcelona! -.-

baiss
22.01.2010 13:49

Bra!
0
anbefalinger
Hitler  Very Happy :-D


22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
andreas B + lone


bais
22.01.2010 13:52

Bra!
0
anbefalinger
dæ va ein kødd


02.06.2010 13:25

Bra!
0
anbefalinger
Bra sider, dårlige KVALITET på bildene ;-(

herman
19.10.2010 19:52

Bra!
0
anbefalinger
takk for siden, den hjalp meg mye med leksene


25.01.2011 14:11

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk! Dette hjalp virkelig. Vi har om Picasso i kunst og håndverken.

Jævla potet
17.12.2015 08:42

Bra!
0
anbefalinger
Jævla ekle potet faen, spammer alle kommentarene di feite dritt. Gå og sug kuken til naboen din,


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.062 sec - 1 pageviews