Søk i stiler
 

Liv på Mars?


Er det liv på Mars?

Karakter: 5+

Sjanger:ArtikkelLastet opp:15.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdensrommet
Verktøy:Utskrift


Nå for dagen er det store diskusjoner om det er liv på Mars eller ikke. Enkelte folk er rett å slett helt gærne for å finne liv på Mars. Er det virkelig så viktig? Er det liv på Mars?

 

Jeg selv tror ikke det er liv på Mars. Jeg tror også det aldri har vært liv der heller. Det er altfor kaldt på Mars til å være liv der. Enkelte romforskere tror det kunne ha vært liv på Mars for millioner av år siden. Grunnen til at jeg tror det, er at det har vært vann der før.

 

Som jeg sa tidligere så tror jeg ikke det kan ha vært liv der, det er det ikke nå heller tror jeg. Det er ikke oksygen på Mars. Må man ikke ha oksygen, for å ha liv? Det må vi på jorda i så fall. Jeg har flere argumenter mot liv på Mars. Det er for eksempel tynn atmosfære der. Atmosfæren gjør at det blir veldig kaldt. Jeg leste at det var -10 celsius grader der om dagene, og at det var –70 celsius der om nettene. Da kan det jo ikke vær liv på Mars. Hvordan skal noen overleve denne kulden og uten oksygen? Det går ikke an, helt umulig. Er du fortsatt ikke overbevisst? Neivell! Jeg har et par argumenter til for å overbevise deg. Kanskje den aller største grunnen til at jeg ikke tror det er liv på mars, er at det ikke er noe vann der. Vann må man så klart ha!! Men jeg kan legge til at det har vært vann der. Noe jeg kommer tilbake siden. Og det siste argumentet mitt er at det ikke er noe magnetfelt på Mars. Alle disse argumentene må du kunne ha, for å leve. I så fall her nede på jorden.

 

Mange mennesker tror også at det kan ha vært liv på Mars. Romforskere tror ikke det finnes liv den dag i dag. Hvorfor tror enkelte at det har vært liv på Mars? Grunnene til det tror jeg for at det har vært vann der før. Vært vann ja, men det har jo ikke vært noe oksygen der. Da kan det jo ikke være liv, kan det?  For mange millioner av år siden hadde Mars et veldig strekt magnetfelt, noe som Mars ikke har i dag. Det sterke magnetfeltet gjør at det kan ha vært liv der.

 

Min konklusjon er at det ikke har vært liv der, på grunn av mangel på oksygen. Det har vært vann der, men jeg tror ikke det har vært liv der uansett.

 

Hvis man skal fortsette å utforske Mars kan det bli veldig dyrt. Hvis man skal ta å sende opp mennesker for å undersøke om der er liv der, må man betale 800 milliarder kroner. Det er også ganske farlig å sende mennesker til Mars, med tanke på at man skal hjem også. Det må også være trygt å reise dit, må være veltrent, må dra dit for å utforske. Så jeg tror at mennesker som jobber med dette aldri blir å finne liv på Mars.

 

Etter å lest denne artikkelen bør du vite at jeg som har skrevet den er mot om det har vært liv, eller er liv på Mars. Man må jo ha det meste av argumentene mot liv på Mars for å leve. I så fall her nede på jorden.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Riles
07.03.2007 20:13

Bra!
6
anbefalinger
5+ ? Sikker på det? Jaja..
Vet du har egne meninger og alt sånt.. Men tenk litt på at "liv på Mars" betyr ikke nødvendigvis sånt liv som vi har på jorden. Mennesker, dyr... Om det bare har vært noen bakterier på Mars, så har det vært liv der. Dessuten trenger det ikke nødvendigvis være oksygen, vann og en temperatur fra f.eks 0-20 grader for at det skal være liv bare fordi det er sånn på jorden! Hørt om evolusjon? Utvikling.. De kan utvikle seg og bli vant til å leve i et kaldt eller veldig varmt klima uten oksygen osv. Hvis det finnes liv, hvorfor i all verden skal de være akkurat som oss?


29.05.2006 09:49

Bra!
4
anbefalinger
den stilen er det mye skrive feil.brukte den selv og fikk karakter 3. det her var en veldig dårlig stil. you suck

anonym
26.03.2006 16:05

Bra!
3
anbefalinger
møø si kua

lol
20.10.2006 22:52

Bra!
3
anbefalinger
Hei igjen det er lol. Håper du har forbedret deg. Jævla rasshøl.

lol
20.10.2006 22:52

Bra!
3
anbefalinger
lever du ennå. du er dum


23.02.2006 20:35

Bra!
2
anbefalinger
Håper det kommer noen hyggelige romvesner til andøya i kr.sand en dag da!  Very Happy :-D Very Happy :-D

kenth
07.06.2006 20:36

Bra!
2
anbefalinger
dette kan ikke ha vært en 5 er stil, han sier ikke hvorfor alle dyr vi kjenner trenger vann, oksygen tok faktisk livet av mye av det som var liv på jorden... når den kom.
så oksygen er ikke nødvendig visst det er vann der, for all liv har jo oppstådd i vann...

-
07.02.2006 19:06

Bra!
1
anbefalinger
JO. Det finnes faktisk liv på mars..
 Very Happy :-D

mrs.awesome
19.03.2012 10:44

Bra!
1
anbefalinger
i liek sushi

Heidi
31.01.2011 14:53

Bra!
0
anbefalinger
jeg tror det har hvert liv der pga. at det skal ha vært vann der før en gang for leeeenge siden..... liv må jo ikke være mennesker eller dyr. bare noen basiller er nok. vannet skla ha vært der pga de store utgravningene.... derfor tror jeg det har hvert liv der en gang for mange millioner år siden. allle må tro hva man vil, men jeg vil i såfal forske på det når jeg blir gammel nok til det......

chris
21.06.2013 01:38

Bra!
0
anbefalinger
Helt enig med riles. Hvorfor tar du det som en selvfølge at det må nødt til å være oksygen på andre planeter for at det skal være liv der?. Vi trenger oksygen for å leve ja og vann. Ikke dermed sagt andre ^arter^ trenger akkurat det. Tenk motsatt igjen, oksygen for andre arter kan være ^ gift^ igjen for dem! Ikke vær så trangsynt..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews