Søk i stiler
 

Kenya


Flott oppgave om det afrikanske landet Kenya.
Sjanger:SæroppgaveLastet opp:10.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Afrikanske samfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Innhold

 

Forord.

Korte fakta om Afrika.

Korte fakta om Kenya.

Landskap, klima og vegetasjon.

Næringsliv.

Befolkning og religion.

Styreform og skolegang.

Kort historie.

Framtiden.

Konklusjon.

Kilder

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Forord

Jeg har valgt å ha prosjekt om Kenya. Det er et østafrikansk land som har et helt annen kultur enn oss. På den måten kan jeg lære noe om hvordan en kenyanernes hverdag er, og hvilke skikker de har. Jeg valgte også Kenya fordi en klassekamerat er derifra. Derfor ville jeg lære om hvordan han hadde det før han kom til Norge. Hvordan folk bor, hva folk jobber med, hva slags klima det er, hvordan undervisningen foregår og hva de spiser er interessante temaer jeg vil prøve å belyse med dette prosjektet.

 

 

Korte fakta om Afrika

Ca 30 millioner km² stort areal

664 millioner innbyggere

Afrika er det nest største kontinentet i verden.

53 selvstendige stater

 

Største ørken, Sahara

Største by, Kairo, 18 millioner innbyggere

Største øy, Madagaskar, 587 000 km²

Høyeste punkt, Kilimanjaro, 5 895 m.o.h.

Nordligste punkt, kapp Blanc, 37˚ 20’

Østligste punkt, ras Hafon , 51˚ 20’

Sørligste punkt, kapp Agulhas, 34˚ 52’

Vestligste punkt, kapp Verse, 17˚ 34’

Afrika på det lengste nord-sør, ca 8 000 km

Afrika på det bredeste øst-vest, ca 7 600 km

Største land, Sudan, 2 505 810 km²

Største innsjø, Victoriasjøen, 68 800 km²

Lengste elv, Nilen, 6 695 km

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

1 Afrika har ca 30 000 000 km² areal.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

2 Kilimanjaro er Afrikas største fjell. 5 895 m.o.h.

 


Korte fakta om Kenya

Ca 582 646 km² stort areal

31 138 735 innbyggere

 

Hovedstaden, Nairobi, 2 500 000 innbyggere

3 store byer, Mombasa, Meru, Nakuru,

Høyeste punkt, mount Kenya, 5 199 m.o.h.

Lengste elv, Tana, 1 014 km

Største innsjø, Turkanasjøen (Rudolfsjøen), 7 500 km²

Høyeste temperatur, over 35˚ celsius, ørkenen

Laveste temperatur, under 5˚ celsius, mount Kenya

Kaldeste måneder, juli - august

Varmeste måneder, november - februar

Nasjonal dag, 12. desember

Språk, swahili, engelsk

Myntenhet, kenyansk shilling a´100 cents

Styreform, republikk

Leder, president Mwai Kibaki

Grenser til land, Sudan, Etiopia, Somalia, Tanzania

Havgrenser, Indiahavet

Religioner, kristendom, naturreligioner, islam.

Barnedødelighet (under 5 år), 12,2 %

<bilde>

Logg inn for å se bildet

3 Kenyas nasjonaldag er 12. desember.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

4 I 2004 er innbygger-tallet på 31 138 735 innbyggere.

 


Landskap, klima og vegetasjon

 

Landskap og klima

Kenya ligger midt på ekvator, mellom Indiske hav og Victoria-sjøen. I nordvestlige strøk og ved Victoria-sjøen er det høyland. Dette høylandet ligger på over 1 000 meters høyde. Under regntiden i månedene fra april til juni, flommer det ned vann fra fjellene og ned på høyslettene og gjør stor skade på dyr og avlinger. Flere folk vært år blir tatt av strømmen. Men på grunn av fjellene i landet er det variasjoner i klimaet. I nord er det tørt med savanne og steppe land. Her kommer det bare 150 - 500 mm regn om året.

 

Nabolandene til Kenya er Somalia, Sudan, Uganda, Tanzania og Etiopia. Kenya blir gjennom-skjært av den østafrikanske søkkegropen Rift Valley fra nord til sør vest for mount Kenya. Her ligger en masse avløpsfrie sjøer, som den store Turkanasjøen også kjent som Rudolfsjøen.    Kyststripen er rikelig med regn og har en tett nagroveskog. Her er det varmt og fuktig og det vokser frukter som mango, appelsiner, sitroner og papaya, der noen av dem også vokser vilt. Her ligger gjennom-snittstemperaturen på 24-33˚ celsius.

 

Dyrearter

Det er opprettet mange dyrereservater for å beskytte dyreartene. I åpent land og fjellskog lever det elefanter, neshorn, kafferbønner og leopard. På savannen finnes det sjiraffer, sebra, vortesvin, løve, gepard og hyener, og ved innsjøer kan man finne flodhester og nilkrokodiller. Det finnes 1030 fuglearter i Kenya, som struts, pelikaner, hegrer og gribber. Tsetseflue og malariamygg er en stor helsetrussel.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Elefantene lever i åpent land og fjellskog.

 

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Malariamygg er en stor helsetrussel i Kenya

 


Næringsliv

 

Jordbruk

Kenyas viktigste næringsvei er jordbruk, der 10 % av landet er oppdyrket jord. På landsbygda er det mange som har sine egne jordlapper. Andre jobber på store kaffe-, t-e eller sisalplantasjer eller på kvegfarmer. Spesielt rundt Nairbobi-området er det stor kvegavl. Den viktigste eksportkilden er kaffe, som per 1976 ble eksportert 81 000 tonn. Te dyrkningen som foregår i de fuktigere og høyereliggende strøk er også en viktig eksport kilde, der per 1976 ble eksportert 61 000 tonn. Til eget forbruk dyrker mange kenyanere mais, sukkerrør, bønner og søtpoteter.

 

Andre inntektskilder

I byene er det mange som jobber på kontor eller fabrikker. Noen har også høyere utdannelser og jobber som arbeider, ingeniører leger advokater eller lærere. Andre har jobber som blir kalt «jua kali», der de selger ting de lager av skrot de får tak i. Mange kvinner lever av å selge kunsthåndverk og andre varer. Men de fleste jobbene for kvinner er å lage mat på kontorer, men disse jobbene krever utdannelse. Turisme er også en viktig inntektskilde. Noen jobber som guider rundt om i byene, og andre jobber hoteller. Kenya har to store internasjonale flyplasser. Flyplassene gir jobb til flygere, kabinpersonell og reisebyrå. Mange landsby-boere selger kunsthåndverk som suvenirer til turister.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Kaffe er en viktig eksportkilde i Kenya.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Hvem arbeider med hva?

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Kenyansk gutt driver med jua kali

 


Befolkning og religion

 

Religion

I Kenya er det religionsfrihet. Det finnes kristne, muslimer hinduer, sikher, jaurister og mange stammereligioner. Alle skikker har sine egne måter å leve på, men alle steder er familien svært viktig.

 

Befolkningen

4/5 av befolkningen bor i sørvest på høyfjellplatået, mens bare 1/10 bor i kystsonen. 10 % av befolkningen bor byer, der den største byen er Nairobi, som også er hovedstaten i Kenya.

 

De fleste som lever i Kenya er under 15 år. Gjennomsnittlig har en familie fire barn. Mannen har ofte to koner på landet, og det er vanlig at resten av slektingene bor sammen med dem. Vanligvis på større gårder, bor foreldrene, kvinnene og barna i hoved-huset, mens de større guttene bor i et mindre hus i nærheten.

 

I byene er det stor boligmangel, og det de fleste leilighetene er overfylt. De rikeste bor i villaer, der de har flere biler, og tjenere som gjør ting for dem. Menge menn fra landsbygda forlater hjemstedet sitt for å få seg arbeid i byer. Det er ikke alltid de lykkes. Familien blir boende på landsbygda for å spare penger.

 

Språk

I Kenya snakkes det ca 75 forsjellige språk, men det mest utbredte er vel swahili. Engelsk har vært det offisielle språket i landet fram til 1971, da de byttet om til swahili. Det finnes tre grupper språk: Bantus-språkene i sentrale og sørøstlige deler av landet, nilotiske språk i vest og nordvest og kusjittiske språk i nordøst.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

”Hakuna matata” betyr ingen problem på swahili.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

7 % er enten muslimer, hinduer jaurister eller sik-her.

 

 

Styreform og skolegang

 

Styreform

I 1895 koloniserte Storbritannia Kenya. Kenya ble ikke selvstendig før 12 desember 1963, som nå er Kenyas nasjonaldag. Mzee Jomo Kenyatta ble statsminister i landet. Året etter ble landet republikk, og Menyatta gikk fra statsminister til president. Siden da har det vært to presidenter, Daniel Arap Moi og Mwai Kibaki som nå er president. Presidenten utpeker visepresidenten og andre ministere bland medlemmene av nasjonalforsamlingen.

 

Høyesteretten består av elleve dommere som presidenten selv har valgt ut. Retten er basert på lover gitt an etter 1963.

 

Skolegang

I Kenya er det ca 50 % av barn i skolealder går på skole. I grunnskolen er det nesten 100 %, men likevel er det ca 25 % av den voksne befolkning som kan lese og skrive. Det er bare grunnskolen som er gratis i Kenya, etter grunnskolen er det mange barn som er dropper ut fra skolen for familien ikke har nok råd. På grunnskolen går det barn fra 7 til 14 år, mens på videregående skole går den barn fra 14 til 18 år. Høyskolen består av ungdommer fra 18 til 22. På grunnskolen er det 14 fag, mens på vederegående finnes det bare 9. På mange skoler er det mangel på unervisningsrom, så derfor er det mange klasse som har timer under åpen himmel. Mesteparten av unervisningen skjer på Engelsk.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Kenyanske barn ved skolebenk i Nairobi..

 


Kort historie

 

Det er funnet fund i riftdalen som tyder på at i Kenya har det bodd mennesker i mer enn tre millioner år. Nå i dag er folk fra Kenya etterkommere etter mennesker som har innvandret fra forsjellige land. Nilo-hamitter og kush-folk fra nord, mens bantufolk kom fra vest.

 

Da portugiserne kom på 1500-tallet var det en ødeleggende rivalisering mellom arabiske, tyrkiske og portugisiske handelsreisende. På 1800-tallet ble kyst-områdene dominert av sultanen av Omar, som regjerte fra Zanzibar. Da var det en omfattende handel med slaver og elfenben.

 

I 1886 delte England og Tyskland Øst-Afrika mellom seg. I 1885 ble Kenya lagd under britisk styre, mens deler av kyst-stipen fremdeles ble kontrollert fra Zanzibar. Da jernbanen fra Mombasa til Victoriasjøen le ferdig i 1902, satset Storbritannia på europeiske innbyggere. Mange av jernbane arbeiderne ble angrepet av løver, neshorn og andre ville dyr. Europeerne tok den beste og mest dyrkbare jorden til kenyanerne i høylandområdet. Misjonærene opprettet skoler for afrikanerne, som gjorde at mange kenyanere var is stand til å være med i den økonomiske og politiske politikken i landet.

 

Ikke før i 1963 ble Kenya selvstendig. Og under overgangen til republikk året etter ble Mzee Jomo Kenyatta president. Mange britene dro tilbake til Storbritannia på den tiden. I 2004 ble Wangari Maathai tildelt nobel fredspris. Denne fikk hun for hennes innsats for en bærekraftig utvikling, demokrati og fred.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Mzee Jomo Kenyatta var Kenyas president i Kenya.

 


Framtiden

 

Fra 1973 har antall barn per kvinne sunket fra 8,1 til 4,8. Barnedødeligheten har sunket fra 20 % i 1960 til 6,2 % i 1993. I 1960 så var også 30 % av barnene i Kenya som fullførte grunnskolen, mens i 1993 var det over 50 %. Ved å utdanne kvinner, har både redusert barnedødeligheten og antall fødsler.

 

Den flotte naturen i Kenya trekker til seg mange turister, derfor finnes det mange nasjonalparker og reservater. Turismeindustrien vil kunne gi nye arbeidsplasser og gode inntekter. Nå vil også elevene ha en mer jordbruksorientert pensum, der de får anledning til å lære om dyrkningsmetoder. De får også prøve selv på jordbruk og avling av dyr.

 

Kenyas nasjonale motto er «harambee» som betyr «la oss samarbeide». Der også spydene, skjoldet og fargene i flagget symboliserer kenyanernes rett til å dyrke jorden i fred.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Per 1960 var spedbarnsdødeligheten på 20 %.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Kenyas fine landskap trekker til seg mange turister.

 


Konklusjon

 

Det jeg har lært ved å arbeide med dette prosjektet er at det er stor forskjell på fattig og rik i Kenya. Noe av det som interesserte meg mest var hvordan undervisningen foregår der, hvilke språk og fag de hadde på skolen. Nå har jeg fått et viss innblikk i hvilken skolebakgrunn kameraten min fra Kenya har.

 

Dessuten var det meget interessant å lære om landskap og klima, kaldt noen steder og varmt og fuktig andre steder i landet. Hvilke frukter som var mulig å dyrke, og hvilke dyr som levde på de forsjellige stedene fascinerte meg også.

 

Før jeg begynte på dette prosjektet hadde jeg ingen anelse om hvor Kenya lå, eller hvordan kulturen var. Men nå kan jeg formidle faktaopplysninger om landet og dets kultur.

 


Kilder

 

Forside

Bilder:

http://www.meridianmagazine.com/travel/images/kenya%20photograph%20with%20elephant%20final.jpg

http://www.maasaierc.org/photos/2003jp_maasai/images/Kenya%20Tanzania%20Safaria%202003%20235_JPG.jpg

 

Bakgrunnsbilde i meny og banner

Bilde http://www.sweetmarias.com/kenya.gif

 

Korte fakta om Afrika

Bilde 1, http://www.archaeologie-online.de/pix/maps/afrika.jpg

Bilde 2, http://www.terrambiente.org/habitat/praterie/images/Kilmanjaro_2.jpg

 

Birkenes - Solberg, Geografi 10, side 121

Aschehoug og Gyldendal leksikon A- Az side 60-63

   

http://kanaler.arnholm.nu/afrika/nilens.html

http://www.afrika.no/norsk/Land/_st_Afrika/Sudan/index.html

http://www.rejseklar.dk/lande/mg.asp

 

Korte fakta om Kenya

Bilde 1, http://imfundo.digitalbrain.com/imfundo/web/activities/Kenya/Kenya.jpg

Bilde 2, Faktaopplysninger: Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 41. Diagram: Sigbjørn C. M. Willemsen

 

Birkenes-Solberg, Geografi 10, side 125

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 11

   

http://www.afrika.no/Detailed/4645.html

http://kenya.rcbowen.com/

http://www.daria.no/skole/?tekst=12

http://www.eco-resorts.com/TanaRiver.php

http://www.jambokenya.com/jambo/location/lturkana.htm

http://www.egyptspesialisten.no/asp/kairo.asp

http://home.online.no/~svenbred/myself/omkenya/startvr.htm

http://www.plan-norway.org/wherewework/Ost-AfrikaOgEuropa/kenya/

 

Landskap, klima og vegetasjon

Bilde 1, http://www.footprint-adventures.co.uk/images/elephts.jpg

Bilde 2, http://www.nrk.no/img/256617.jpeg

 

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 10 – 15

http://www.daria.no/skole/?tekst=12

Aschehoug og Gyldendal leksikon hon-kik side 742-743

 

Næringsliv

Bilde 1, http://www.kunisan.jp/kenya/coffee1l.jpg

Bilde 2, Faktaopplysninger: Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 23. Diagram: Sigbjørn C. M. Willemsen

Bilde 3, http://www.nationaudio.com/News/
DailyNation/04022004/Business/images/biz0402.jpg

 

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 10 – 15

http://www.daria.no/skole/?tekst=12

Aschehoug og Gyldendal leksikon hon-kik side 743

 

Befolkning og religion

Bilde 2, Faktaopplysninger: Aschehoug og Gyldendal leksikon hon-kik side 743

Diagram: Sigbjørn C. M. Willemsen

 

Bilde 1, http://www.animationusa.com/picts/wdpict/2_Hakuna-Matata.jpg

 

Aschehoug og Gyldendal leksikon hon-kik side 743

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 16 - 17

 

Styreform og skolegang

Bilde 1, http://www.suas.ie/images/kenya-school.jpg

 

Aschehoug og Gyldendal leksikon hon-kik side 742-744

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 4-5, x-x

 

http://home.online.no/~svenbred/myself/omkenya/startvr.htm

http://www.daria.no/skole/?tekst=12

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/List%20of%20Presidents%20of%20Kenya

 

Kort historie

Bilde 1, http://www.aaregistry.com/eimage/JomoKenyatta.gif

Bilde 2, http://www.thp.org/prize/91/maathai.jpg

 

Aschehoug og Gyldendal leksikon hon-kik side 743-744

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 4-5

 

http://home.online.no/~svenbred/myself/omkenya/startvr.htm

http://www.daria.no/skole/?tekst=12

 

Fremtiden

Bilde 1, http://www.abortionfacts.com/image/lovethemboth/chapter13_1.jpg

Bilde 2, http://peacecorpsonline.org/messages/jpeg/kenya2.jpg

 

Dunne-Kairi-Nyanjon, Kenya, side 40-41

 

http://www.daria.no/skole/?tekst=12

http://www.uio.no/miljoforum/pop-no/kenya.htm

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Bilde brukt på forsiden.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


08.09.2005 15:58

Bra!
22
anbefalinger
dette var skikkelig imponerende! tusen takk for siden, den har hjelpet meg veldig mye md prosjektet jeg har hatt! veldig mye interesant stoff!

anonym
29.05.2006 16:21

Bra!
18
anbefalinger
Bra side ble ferdig med min egen særoppgave i siste liten takket være deg  Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D

eliase=)
06.03.2006 14:56

Bra!
16
anbefalinger
knall bra side Smile :-\) men jeg mangler hva som er nasjonalidretten til kenya Smile :-\)

dennen siden har hjulpet meg masse Smile :-\)


28.02.2006 10:45

Bra!
15
anbefalinger
Jeg kan snakke swahili men jeg syns at det burde stå noen ord på swahili her !! klem -Hug- Kwaheri

sniff
02.12.2005 09:44

Bra!
14
anbefalinger
Ryddige kildehenvisninger

Fanny
11.12.2005 15:34

Bra!
14
anbefalinger
kjempe bra side. Jeg skriver særoppgave om Kenya nå og siden din hjelper meg masse Smile :-\)


01.02.2006 10:43

Bra!
14
anbefalinger
DØDS BRA SIDE!! dokkar e helt geniale..! tusen takk  Very Happy :-D

olav
28.08.2005 12:06

Bra!
13
anbefalinger
veldi mye info

Mina
21.10.2005 13:00

Bra!
12
anbefalinger
Kjempe mye fint på denne siden! Tusentakk Smile :-\) hjelpt masse! håper proskjetet blir like bra også.. denne sdiden har hjulpet meg mye!


20.02.2006 13:31

Bra!
10
anbefalinger
oppgaven din va kjempe bra, eg og skal skrive om de, å de du har gjort hjalp meg kjempe mye Very Happy :-D

Elise
27.11.2006 15:44

Bra!
9
anbefalinger
Kjempe bra side, as..har bodd der , men nå skal vi ha et frammlegg i klassen og jeg fant ut at jeg tremkte litt mer info. og da hjalp du meg mye, men jeg er enig med en til som sa dfet, at det burde ha stått litt mer swahili ord, som jambo-hei. og sånne vabelige ord som man bruker der, men (Y) den vil komme til nytte..

Mr.Mean
30.01.2006 12:16

Bra!
8
anbefalinger
hvorfor er det ikke prognose fra 2000 - 2005 istedenfor 1990 - 1995?
fin og ryddig tekst med mye info, men det hadde vert bedre om det var tall fra dags dato.

Mångis
03.04.2006 18:04

Bra!
8
anbefalinger
Hvordan er det mulig å skrive en svær oppgave om Kenya å klare å glemme å skrive om Daniel Arap Moi, som faktisk tok over etter Kenyatta?.. Diktator som lenge undertrykket befolkningen og brøyt menneskerettighetene kontinuerlig.. veldig ubegripelig...

gunnar
21.03.2006 10:04

Bra!
7
anbefalinger
håper denne siden hjelper meg assa

Marlene
25.03.2006 14:03

Bra!
7
anbefalinger
Hei! En superfin side! Den har hjulpet meg sinnsykt!!

Marlene
25.03.2006 14:04

Bra!
7
anbefalinger
Hei ! En superfin side! Den har hjulpet meg sinnsykt! Men Kenya grenser også til Sudan.. Det hadde du glemt og skrive opp..  Smile :-\) Også at bilkjennetegnet dems er KE

Anonym
27.03.2006 13:55

Bra!
7
anbefalinger
Dette var kongebra!!! Jeg har fått mye lærdom om Kenya av dette! Tusen takk! Fortsett å lag sånne lærerike stiler!!!  Very Happy :-D

Anonym
03.04.2006 15:15

Bra!
7
anbefalinger
Dritbra !!  Very Happy :-D

anynom
24.04.2006 10:21

Bra!
7
anbefalinger
Fine bilder av timon og pomba...!! Haha. Kenya er et fint land. GO KENYA!! WOOHOOOOOO!!

Oss
03.05.2006 12:06

Bra!
7
anbefalinger
Takk for den gode stunden og jippi!!!

=0
08.05.2006 19:59

Bra!
7
anbefalinger
kansje prøve å formulere litt mere selv nestegang. er ikke kult med copypast

Emil Amadeus
29.05.2006 22:18

Bra!
7
anbefalinger
Synes alt i alt at det er en meget bra oppgave, men på bildene: in exemplis det om arbeid, når er det fra? Hvilket årstall? Er umulig å bruke noe som kilde om du ikke vet når tall etc er hentet fra.

meg
05.09.2006 16:15

Bra!
7
anbefalinger
knall bra sia! Very Happy :-D då trenger ikkje eg 2uker på å gjer særoppgaven takket være deg! Wink ;-\)


06.09.2006 19:12

Bra!
7
anbefalinger
nice site,am a kenyan but living in norway so do you like kenya+

geir
06.03.2007 08:50

Bra!
7
anbefalinger
fettebra!

pumba
20.03.2007 18:01

Bra!
7
anbefalinger
dette stoffet er jo tatt rett ut fra en annen side.. buuuuu!

stine&martha
07.03.2006 14:27

Bra!
6
anbefalinger
Det va bra sija menn mangla nasjonalidretten åsså va det litt vanskelikt åsså finna tingå, menn knall goodi...ke sko me jort uden denne sijå??

Helene
11.03.2006 21:08

Bra!
6
anbefalinger
Knall bra at du har denne siden nå assa.! Har særoppgave om Kenya og sånt så dette var jo supert! Tusen Takk

Pernille
16.03.2006 22:04

Bra!
6
anbefalinger
Hei! Jeg hadde om Kenya, og denne siden har hjulpet meg en del. Tusen takk! Very Happy :-D Tusen tuuusen takk  Very Happy :-D **

Melinda
30.03.2007 07:41

Bra!
6
anbefalinger
nei, jeg finner det heller ikke! når man søker på google kommer ingenting annet en denne siden opp! jeg vil ha et bilde Very Happy :-D Hva heter det på engelsk??

helt
24.05.2007 17:37

Bra!
6
anbefalinger
gall bra skrevet! fikk mye informajson her Very Happy :-D det trenge jeg har prosjekt om det Very Happy :-D tusen takk. du er helten

per kåre
11.05.2005 14:58

Bra!
5
anbefalinger
jaja, du har jo prøvd da;P

=P
09.01.2006 11:21

Bra!
5
anbefalinger

meg
12.09.2006 13:43

Bra!
5
anbefalinger
dritt bra sie

ø,,,,
11.01.2007 16:11

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk for denne siden, denne hjalp meg skikkelig, holder på med et proskjekt nå om kenya,men det sto alt for lite stoff, men her var det enormt mye bra ;D  Smile :-\) Smile :-\)

Yay
20.02.2007 21:30

Bra!
5
anbefalinger
Knaganse bra side!  Very Happy :-D *tommelen opp*

Stå på! ;D

Geirik aka eirik
28.02.2007 11:21

Bra!
5
anbefalinger
hvilken karakter fikk du?

nora
08.03.2007 22:58

Bra!
5
anbefalinger
Hva er en nagroveskog?? det ordet finnes ikke  Confused :-\?


10.01.2006 19:27

Bra!
4
anbefalinger
bra men jeg vil se litt fra somalia


14.06.2007 14:32

Bra!
4
anbefalinger
bra jobba synes jeg


21.11.2007 11:39

Bra!
4
anbefalinger
Dette var en kjempebra fakta-stoff side  Smile :-\) Denne siden hjelper meg mye med Kenya prosjektet mitt takket være deg  Smile :-\)

bra
24.01.2008 19:51

Bra!
4
anbefalinger
bra

hei
11.02.2008 16:55

Bra!
4
anbefalinger
bra side


07.03.2008 10:33

Bra!
4
anbefalinger
sykt bra side hjelpe meg drit mye!!! takk tusen takk!

arnold swarzenegger
11.03.2008 18:37

Bra!
4
anbefalinger
UTROLIG BRA!
Pga deg ble jeg ferdig med presentasjonen min paa engelsk paa minde enn to dager ! jeg har hatt om kenya for, saa det var lettere  Smile :-\) meget bra jobb!


14.04.2008 10:35

Bra!
4
anbefalinger
Ser bra ut, men mangler mye om de forskjellige stammene i Kenya.. Som for eksempel Luo stammen og Masaiene (De to største stammene i Kenya)

takken
29.04.2008 19:20

Bra!
4
anbefalinger
tuusen takk for denne siden jeg fikk en sekser på denne stilen av kenya tuuuusen takkk  Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\)


16.09.2008 17:47

Bra!
4
anbefalinger
den siden er drit bra dete kommer til og hjelpe meg mye med oppgaven

M.
27.01.2009 19:40

Bra!
4
anbefalinger
er det noen her som forventer at dette skal hjelpe dem med særoppgaver? altså, dette var kjempebra, nok så mange skrivefeil , men det er ikke poenget. Dette tviler jeg på er her for å gi dere 6ere på særoppgaver. Men heller her for å gi folket litt opplysning om Kenya.

stine&martha
07.03.2006 14:36

Bra!
3
anbefalinger
Det va bra sija menn mangla nasjonalidretten åsså va det litt vanskelikt åsså finna tingå, menn knall goodi...ke sko me jort uden denne sijå??


27.03.2006 10:24

Bra!
3
anbefalinger
bø for noko ringe graije alså

ola
01.05.2006 14:09

Bra!
3
anbefalinger
jeee all infoen på et sted da kan jeg bare kopiere denne å leveren til læran, takk sigbjørn og go kenya


10.06.2007 14:03

Bra!
3
anbefalinger
Åh,,, Tusen takk, fikk mye informasjon her i fra, jeg har proskjet om Kenya. Jeg har søket mye om kenyas næringsliv, men fant ikke.. Det var bra du har skrevet det, du redde livet mitt Razz :-P jeg må lever i morgen


05.11.2007 13:53

Bra!
3
anbefalinger
jævlig bra sia Very Happy :-D håper vi får en bra karakter av dene.takker

TOREGIL
30.01.2008 10:12

Bra!
3
anbefalinger
Jeg strøk pga deg.. JUKSEMAKERE !!!  Sad :-\(

anonym
14.04.2009 17:42

Bra!
3
anbefalinger
Dette var veldig bra skrevet og lererikt.
Fann alt det jeg letet etter Smile :-\)

sigurd
01.05.2007 16:28

Bra!
2
anbefalinger
Væældi bra side...
Har prosjækt om Kenya og fikk fryktelig bruk for sida hær. Very Happy :-D
Fantastisk side
Tusen takk!!

Anonym
24.01.2009 12:11

Bra!
2
anbefalinger
Kjempe bra side tekst. Jeg fikk vite mye jeg trengte og du har gjort en god jobb her


11.03.2009 14:57

Bra!
2
anbefalinger
Fin oppgave, men Kenya grenser også til Uganda. i vest, slik det står mi nteksten men ikke i info-boksen. Hilsen fra Marangu/Kilimanjkaro/Tanzania


24.10.2009 14:42

Bra!
1
anbefalinger
asante sana-tusen takk,,kariku kenya--velkomme til kenya..any am kenyan,men eg bor i norge

Sara
04.12.2009 09:51

Bra!
1
anbefalinger
Kjempebra side !!!!!  Very Happy :-D


09.02.2010 10:07

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra siden, masse informasjon.
Dette har hjulpet meg masse med prosjektet mitt.  Smile :-\)

Meg
20.04.2010 13:40

Bra!
1
anbefalinger
det heter sikher ikke sik-her!!! hvor kommer du fra a?? herregud..

Emil Rottem Nilsen
20.04.2010 13:44

Bra!
1
anbefalinger
Fette braa !!!!!1111oneoneone

Maria
13.04.2011 10:45

Bra!
1
anbefalinger
Denne teksten var helt kanon! Veldig ryddig og oversiktlig og ga gode beskrivelser om forholdene! Tusen takk!  Smile :-\)

Linnea
26.03.2012 15:22

Bra!
1
anbefalinger
jeg var så itvil om hva jeg skulle ha om så såg jeg denne  Very Happy :-D tuuuusen takk for at du la ut denne  Very Happy :-D!!

DAB
14.11.2016 13:28

Bra!
0
anbefalinger
Kjempeside elsker den !!

poooooop
14.11.2016 13:29

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.033 sec - 1 pageviews