Søk i stiler
 

Sommer


Sommerferien min.
Sjanger:KåseriLastet opp:08.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ferie og reiser
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Sommer er et jordbærord. Det smaker jordbær av ordet. Ikke sånn kvalmende lyse- rosa jordbærsmak som er tilsatt i altfor søte, kreftfremkallende smågodterier som små barn peker på med fettete fingrer og store, sultne dådyrøyne. Nei! Sommer smaker jordbær. Ekte, nyplukkede jordbær. Jeg kunne spist bare jordbær hele sommeren. Og når et ord smaker noe så godt som jordbær, da må bare innholdet være bra også.

 

Når jeg tenker på sommer tenker jeg først og fremst jordbær, men etter hvert dukker bilder av bølger , sandstrender, svaberg og følelsen av kaldt vann mot solvarmet hud opp i hodet mitt. Det er noe av det beste med sommeren.

 

Videre tenker jeg soling. Noe av det viktigste med denne årstiden! Brunfargen, som det så vidt var igjen litt av fra sist sommer, nærmer seg sakte men sikkert målet du hadde satt deg, nemlig å bli brunere enn venninna di, som forøvrig har kjøpt akkurat den bikinien som du ville ha.

 

Med sommer tenker jeg også endeløs venting på diverse flyplasser eller togstasjoner. Venting på noe som skal ta deg til et helt nytt sted, eller tilbake til en plass du har vært før. Men det har sin sjarm. Det er noe med plasser som det. Jeg liker. Ta sentralbanestasjonen i København for eksempel. Det er et av de stedene jeg bare MÅ innom når jeg er der. Det er ikke noen andre steder i byen det er innom så mange forskjellige mennesker i løpet av en dag som der. Kontorrotter, halvgamle menn som fortsatt henger igjen på 60-tallet, rastanegre, engelskmenn, tyskere som prøver å gjøre seg forstått med en merkelig blanding av tysk og engelsk, franskmenn som veiver med armene og en håndfull av ”købens løse fugler”. Når jeg står midt i det enorme lokalet, som er stappfullt av rare folk, føler jeg ikke at jeg er i Danmark, men i en liten del av verden.

 

Jeg liker å reise. Særlig om sommeren. Det er så mye mer liv da. Alle er så glade og vennlige. En sommer vil jeg reise lagt og oppleve masse. Jeg vil svømme med delfiner, besøke en indianerstamme i en regnskog, stå på slalåm i bikini og haike fra Trondheim og se hvor lagt jeg kommer.

 

Det jeg liker aller best med sommeren er allikevel å ligge på stranden her hjemme sammen med masse venner. Spise jordbær, bade og grille. Og når kvelden kommer, bare slappe av i armkroken til en ”søtest gutt”. Slippe å tenke på klokka, eller hva som skal skje dagen etter. Den blir som den blir. Sommer er bra. Rett og slett.

 

Men på den andre siden; sommeren bringer jo også med seg plagsomme måser, irriterende veps, solbrente skuldre og ikke mist sommerjobb- maset. Men etter min mening er det ingenting som slår den ekle følelsen av å ha salt i håret og skrukkete sandpapir- hud etter å ha badet i saltvann. Det er det absolutt verste med sommeren. Det og endeløse fotturer i skog og mark sammen med morgenglade foreldre og en gretten bror, men selv det kan ha sine gode sider.

 

Men til tross for smertefulle netter, med våte håndklær på ømme skuldre og slitsomme turer med store gnagsår på beina som resultat, er sommeren den desidert beste årstida! Enten du tilbringer ferien på ei hytte langt unna allfarveg eller om du er i et varmt og spennende land, er det noe du kan leve på helt til neste sommer.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

HL
08.11.2006 17:31

Bra!
20
anbefalinger
Så bra stil  Wink ;-\)

HL
08.11.2006 17:32

Bra!
20
anbefalinger
Kåseri da.. =P hehe


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews