Søk i stiler
 

Pupper og lår - som jenter ikke får


Ungdomskultur med vekt på jenter og håpløse moter som kun er tilpasset visse kroppsfasonger.
Sjanger:KåseriLastet opp:08.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mote
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Jeg tror jeg må være en av de få jentene jeg vet om som har grunn til å være fornøyd med den kroppen jeg har fått utdelt. I alle fall ifølge motebladene. Det eneste jeg mangler er ei rumpe som passer inn i buksene de selger i butikkene, pupper som det er mulig å finne en passende BH til, og en eller annen fasong! Samme hvilken! De klærne de selger i klesbutikkene nå for tiden er forresten ikke noe særlig for noen. For å passe inn i buksene må man ha tynne bein, være kort og ha sprettrumpe som en struts, hvis man ser bort fra at strutsens bakende stort sett er fjær naturligvis.

 

Jeg leste i ”Det Nye”, som er ukebladet for oss tenåringsjenter med førlivskrise (om det finnes noe sånt), at vi såkalte ”spaghetti-formede”, som de så pent kalte oss uten former, aldri kan få ei rumpe som Jennifer Lopez eller midje som Catherine Zeta–Jones. Vi kan derimot få flatere mager og større mellomrom mellom puppene, slik at det kanskje, men bare kanskje, kan se ut som om vi har større pupper. Kan ikke noen skjønne at vi nødvendigvis ikke trenger pupper som ser større ut, men ei bukse som passer til rumpa vår? Jeg har i alle fall ikke noe sterkt behov for å få større pupper når jeg ikke har hofter som veier opp for det. Feilproposjonert sier mamma at jeg er. Jeg vil tro hun kan ta på seg minst halvparten av skylda for det. ”Hadde du bare vært gutt” sier hun, da hadde jeg nok vært fornøyd med kroppen jeg har nå. Da hadde det bare vært vaskebrettet som hadde mangla. Og bicepsen da. Og muligens ett eller annet som indikerer på at jeg er gutt.

 

Hvordan kan noen være så fæle at de gir ei jente formen en gutt skulle hatt? Er det noen som noen gang har sett en gutt med skikkelig midje og brede hofter kanskje? Jeg er helt sikker på at det er flere enn meg som har fått høre at de kanskje skal se på en guttemodell når de vil kjøpe en ny Levis-bukse.

 

Det er ikke bare buksene, som for så vidt blir produsert i så store opplag at nesten hele den vestlige verden rekker å kjøpe minst ett eksemplar før de øser på med den samme modellen, som er et problem. Skoene, som blir produsert i minst like mange eksemplarer, er et kapittel for seg. De fleste er nok penest på små kinesiske pikebarn med føtter på størrelse med dverg-pygmeer. Hva med oss som er så lange i resten av kroppen at føttene våre måler størrelse 41? Hadde vi hatt mindre føtter hadde vi tippet. Vi går i skobutikk etter skobutikk. Når man løfter på de søte skoene som står forrest i butikken, kan jeg vedde på at de er størrelse 36 eller 37. Max 38. Hvis man da spør etter størrelse 41/42 har man en følelse av at man er unormal, selv om det egentlig er en tredjedel av norske kvinner som har så store føtter. Det vil si at en tredjedel av oss bruker halve høsten på å finne sko som passer til høstværet, og når vi først har funnet høstsko er det på tide å kjøpe vintersko. Vi går stort sett rundt og er våte eller kalde på beina. Personlig har jeg fortsatt sorte boksersko fra våren. Og ja, jeg er stort sett kald på føttene og forkjølet.

 

En annen ting med skoene er hælene. Hvorfor finnes det ikke ett eneste par sko som jeg liker som har hel som er lavere enn fem cm? Jeg som har en meter bein fra før trenger vel ikke en ekstra platt under beina for å se rett ned i hodebunnen på alle andre? jeg klarer det utmerket godt når jeg går stødig på lave sko også jeg. Da slipper jeg å se ut som om jeg har ett eller annet mellom beina, som hindrer meg i å gå ordentlig også. Er det rart mange lider av ryggplager i tidlig alder.

 

Det er ikke lett å finne pene topper og gensere heller. De fleste motebladene opplyser oss gladelig om at toppene skal ha utringning, og være utfordrende, men ikke vulgære. Helst skal vi ha en søt, men sexy kløft også. Uten BH er visst også bra. Hvordan skal vi, som ikke har pupper til naturlig kløft kunne bli sexy i topper som passer best til kvinner som har pupper ala Pamela? De toppene man ikke trenger meloner for å fylle ut, bør man helst ha midje for å kle. Det får nemlig puppene til å se større ut. Det er bare sånn det er. Jeg vet ikke hvem som har funnet ut dette, men jeg kan nesten garantere at de er ca en og en halv meter høy, med et sterkt behov for å være høyere. Jeg vedder sminkepungen min på at de har pupper som er digre, men ikke disser når de går, og at de har sprettrumper som får strutsens stolthet til å kjølne. De er helt sikkert meget fornøyde når de sier god natt til speilbildet sitt om kvelden. Eller kanskje de ikke har høye nok kinnbein til å bruke rosenrød rouge? Nei, jeg må si jeg er sjeleglad for at jeg har øyenvipper som buer 60 grader i stedet for 50 jeg altså. Det ville vært et enormt problem…


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

tynn
29.10.2006 10:13

Bra!
4
anbefalinger
Enig med deg! Er det ikke plagsomt når jenter med supre kropper slenger sårende komentarer om at du er så tynn..akkurat som om du selv har valgt det! Hører sjelden noen si til en lubben person at hun/han er feit! Men vi får vel bare ta tida til hjelp..kanskje kommer rumpa sprettende fram en vakker dag Wink ;-\)

D4Rk_AnGeL
01.08.2005 13:38

Bra!
3
anbefalinger
Godt å høre at noen mener det samme som meg..  Smile :-\)


23.07.2005 23:44

Bra!
2
anbefalinger
rørende  Crying :'\(

sofie
13.02.2007 16:12

Bra!
1
anbefalinger
Ja, helt enig. hater jeans, ingen passer mine "feil proposjonerte former" og å gå i skjørt er grusomt!! angst! Er jo helt sykt når du prøver ei bukse på vero moda i str 32(miste str!) og den er for stor i låra men du ikke får igjen smekken?? Og du må tvinge og presse den over "hoftene" dine... uff for en verden..rart folk er deprimerte? nei..

:)
16.11.2010 14:49

Bra!
1
anbefalinger
Utrolig bra kåseri!! du bør være stolt av hva og hvordan du har skrevet dette  Smile :-\) BRA JOBBA!

Har fin kropp jeg!
23.04.2011 01:04

Bra!
1
anbefalinger
Til alle som er ufårnøyd med kroppen sin; i en alder på tretten år er jeg alerede fornøyd med kroppen min, selv om den på langt nær kjendis fin. Jeg er fin og fyldig og middels høyde, relativt fine hårete bein XD(barber dem selvfølgelig...) og en masse med selvtillit selv om de andres desperate forsøk på å gjøre meg usikker på meg selv. Jeg er fornøyd med kroppen min, men kunne gjerne bli enda litt høyere...

81549300
28.03.2006 18:27

Bra!
0
anbefalinger
str 43 i sko!

enig
12.09.2006 18:49

Bra!
0
anbefalinger
helt enig med deg! jeg har gått i jogge bukse hele livet pga at jeg ikke finner bukser som passer. ikke mye gøy når du skal i selskap eller ut på byen. hva skal du liksom ha på deg, miniskjørt? tror ikke d du.. før så var det alltid så mye snakk om at de lagte klær i for små størrelser, de kraftige klaget å klaget. å nå burde de være riktig så fornøyde, for klær i små størrelser er utryddet..

oj
07.01.2007 13:08

Bra!
0
anbefalinger
kjenner meg så igjen på absolutt alle punkter!
fint at det ikke bare er meg som irriterer meg over sånt.... har vært i alle skobutikkene og klesbutikkene i byen men alt er stort sett for folk på max 1.60 som (etter moteverdenens) oppatning er perfekt...

Henrik
18.09.2008 20:46

Bra!
0
anbefalinger
Hei. Bra tekst  Wink ;-\) Ser mange jenter har kommentert at de ikke tør å bruke klær for de er flau over kroppen sin. *Hint* Gutter legger lite merke til kroppen og klær hvis folk ikke har personlighet.
Personlighet > Om buksa sitter fint eller ikke!
Ta på dere det dere vil og føl dere komfortable. Det er det gutter liker  Smile :-\)

Puppe dama
15.10.2008 21:43

Bra!
0
anbefalinger
Ja jeg er enig, jeg var så deprimert at jeg fikk silikon innlegg av mamma når jeg ble 15. Nå er det mye bedre. Jeg har D-cup og alle gutta i klassen er helt ville etter meg. Dere bør ønske dere det til jul eller no sånt altså. Jeg ere megafornøy Smile :-\) det var ikke så dyrt heller bare 10000kr.

Cecilia
17.10.2008 14:34

Bra!
0
anbefalinger
hei, ja enig med hun over assa. Jeg fikk silikon innlegg til jul når jeg var 14. Jeg bare elsker det! dere måå prøve!!  Very Happy :-D er kjempe fornøyd. på stedet jeg tok kostet det 14000 kr. litt dyrere enn vanlig, men et bra resultat

Lise
19.05.2009 16:58

Bra!
0
anbefalinger
Alle kommenterer innholdet, og det er kjempebra det! Smile :-\) Men jeg må også på peke at teksten er veldig bra skrevet! Smile :-\) Jeg skal selv skrive kåseri på skolen, og dette er veldig fin inspirasjon! Tusen takk, og håper du skriver mer!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews