Søk i stiler
 

De voksnes verden!


Hvordan de voksne ser på dagens ungdom.
Sjanger:KåseriLastet opp:04.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vi er ikke lenger barn. Vi er på vei inn i de voksnes rekker. Så hvorfor må da alt gå galt?

 

Overalt kan du høre folk preke om ungdommen i dag og alt vi gjør galt, dette er godt voksne mennesker som er komt forbi tenårene eller brytningstiden som de liker å kalle det.  De voksne rister på hodet og stønner over dagens ungdom, de prøver å forstå oss unge ved å sammenligner sin ungdom med vår.

 

Ved flere anledninger har jeg hørt på de voksne prate om ungdomstiden og ofte ender det med at de står og pludrer for seg selv når de kommer på hva de gjorde når de engang var unge. De begynner å snakke om da de var ungdommer for da var alt så fint og rosenrødt! Det er irriterende det, vi er ikke barn, men heller ikke voksne.

 

Jeg har oppdaget et smutthull som de voksne og verdensvante har benyttet seg av gjennom lange tider. Nemlig det faktum at vi ikke er barn, men ikke voksne heller. Dermed tar de ofte den frihet å behandle oss som det de mener er best. Når vi gjør noe som ikke faller særlig i smak hos dem, sier de at vi bør oppføre oss som voksne, og når de mener at vi ikke er voksne nok til å klare en ting så er vi liksom så unge og dumme. Vi burde liksom ikke klare sånn. Vi har ikke lært nok.

 

Vi er ikke barn, men heller ikke voksne. Vi er ungdommer. Jeg syns det er på tide at de voksne lærer seg forskjellen.

 

Så er det musikken vår, og alt det andre vi fyller oss med: ”Ungdommen i dag skal ha alt enten brutalt eller glorifisert. De eier ikke moral. Og hva med klærne deres da? Guttene er jo så sidrumpa og ustelte, mens jentene piner seg inn i sylstramme klær som fremhever kurvene litt for mye; de eier ikke skam disse unge”.

 

Enten er det noe jeg innbiller meg eller så hører jeg stemmer. Voksne ansvarlige stemmer.

 

Ofte hører jeg voksne klager over at ungdommen blir dummere og dummere. De studerer  statistikken over at ungdommen har blitt dummere med årene og så rister de på hodene sine, de har ikke tanker for at den kan lyve.  Nevner du det for en voksen kan du nesten være sikker på å få høre ei regle uten like for eksempel, at jeg har levd lengst og kan best og dermed basta.

 

Vi er ikke barn, men heller ikke voksne. Vi kan ta vare på oss selv.

 

Standard kommentar for ”vi verdensvante” er: ”Ungdommen kan ikke ta vare på seg selv. Derfor trenger de oss voksne til å veilede seg”. Nå er det jo klart at det finnes ungdommer som virkelig ikke kan ta vare på seg selv, men det virker som om de voksne tror at nettopp deres håpefulle er den ungdommen som trenger mest hjelp. Nei, ikke hjelp, veiledning.

 

Masse veiledning. Veiledning til ditt og veiledning til datt. Jeg skulle ønske at alle voksne en dag ville innse at vi ungdommer trenger å gjøre erfaringer på egen hånd, ikke at de gjør erfaringene for oss.

 

Vi er ikke barn, men heller ikke voksne. Vi blir voksne.

 

Ofte lurer jeg på hvordan jeg vil bli som voksen, vil jeg også bli ”allvitende og verdensvant?”.

 

Eller kanskje er jeg av den generasjonen som kommer til å forstå neste generasjon?

 

Hadde jeg hatt en voksen her ville nok vedkommende ha sagt et eller annet om at ”vi forstår godt deres brytningstid, vi har jo vært ungdommer vi også”. Glad jeg er alene akkurat her å nå.

 

Når alt kommer til alt vil nok fremtiden vise hva som blir av oss ungdommer og kanskje har de voksne hatt noe å si for hvordan vi har blitt som voksne, hva vet jeg?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

=S
26.04.2005 21:13

Bra!
1
anbefalinger
Hvis dette skulle være et kåseri... hvor er humoren? ironi? jeg er selv nybegynner, men jeg skjønner at det skal være bedre enn dette... lykke til videre da!

jess
29.05.2005 22:26

Bra!
0
anbefalinger
bra kritikk da...hehe

Mirra
22.12.2005 20:31

Bra!
0
anbefalinger
Jeg synes dette er mer en artikkel, ikke mye humor og ironi. så hvis det ikke hadde vært et kåseri er dette bra!

Anonym
11.03.2006 13:59

Bra!
0
anbefalinger
Ville bare legge til at det er en som har stjålet nesten hele teksten din her på siden. hehe...

Doser
23.03.2006 10:01

Bra!
0
anbefalinger
joa bra det, men eg kunne ha skrevet d bedre sjølv

?????
19.04.2006 17:17

Bra!
0
anbefalinger
Hvor er humoren???? Er det ikke meningen at et kåseri skal inneholde humor??? MEn bortsett fra det var det bra Wink ;-\) Smile :-\)

!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.05.2006 19:20

Bra!
0
anbefalinger
Eller er det kanskje du som har stjelt en annen siyy kåseri? Ditt kåseri er jo lastet opp i 2005, og det andre i 2001. Vet ikke helt hvem som stjeler fra hvem jeg!!!!!

...
17.10.2006 22:00

Bra!
0
anbefalinger
Kopiert tekst, fjernet humoren og glemte at det skulle være artikkel
Flott!

xyder
19.09.2007 08:39

Bra!
0
anbefalinger
aaaaaaaaaah. kopierte denne men ekle læreren fant det ut. og eg som fant den på catchgamer mann


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews