Søk i stiler
 

To norske motstandsmenn ble i går funnet av tyske soldater!


Artikkel fra en krigsavis.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:26.01.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Norske forhold under krigen
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


12. august 1943 var Fredrik Aaros fra Søgne og en anonym mann fra Farsund ved hytta i Rudjordsheia for å sende en siste melding til England før senderen skulle flyttes. Det ble Fredrik Aaros siste dag. Tyskerne hadde peilet seg inn på senderen og omringet hytta. Vår anonyme kilde, klarte så vidt å unnslippe på dramatisk vis. Mens Aaros tok sitt eget liv. Ingen vet hvor tyskerne har gjort av hans jordiske levninger.

 

Det arbeidet som Fredrik og hans venner på Rudjordsheia gjorde var veldig viktig for motstandsbevegelsen forteller vår mann. Fredrik Aaros visste at han kom til å snakke hvis han ble tatt til fange, ingen kan motstå tortur i det lange løp. Derfor ofret han sitt eget liv for å spare livet til mange andre. Det viktige motstandsarbeidet vil imidlertid forsette til siste tysker er ute av vårt land. Denne Farsundsmannen vil benytte anledningen til å takke alle som har gitt dem husly, mat og ellers støttet dem med fare for sine egne liv.

 

De som opererte senderen her visste om hele motstandsbevegelsens kontaktnett alle som var implisert i alle ledd på denne kanten av landet. Om ikke dette arbeidet hadde lyktes kunne konsekvensen faktisk blitt at vi hadde mistet hele kyststrekningen som er viktig for ilandføring av forskjellige ting til tyskerne, sier vår mann til Krigsavisen. Vi er stolte over våre tapre motstandsfolk og hedrer spesielt Fredrik Aaros minne!

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Radiosender kamuflert i koffert.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
03.04.2014 14:01

Bra!
4
anbefalinger
PS. Han anonyme mannen var Tor Hugo van der Hagen

Anonym
13.02.2006 19:50

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra tekst,akkurat det jeg trengte for oppgaven min..

Anonym
03.04.2014 13:59

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra tekst. Kjenner veldig godt til historien. Kort og greit


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews