Søk i stiler
 

Sivilbefolkningen i Narvik


Notis fra en krigsavis.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:26.01.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Norske forhold under krigen
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Etter at ”Warspite” trakk seg ut kom engelskmennene tilbake, denne gang med forsterkninger fra fremmedlegionen som besto av franskmenn, men også mordere og banditter, noen negere og en svenske. De trodde tyskerne befant seg nede blandt sivilbefolkningen i Bjerkvik og begynte å bombe husene. Familien Skoglund med sine 3 små jenter, den eldste Åse 10 år måtte flykte ned i møkkakjelleren hvor de satt på den frosne møkka med tepper over seg.

 

Da bombingen stilnet våget de seg opp, da ser de en stridsvogn komme rullende mot dem på veien, de lyktet inn i husets kjeller, en gammel dame som bodde hos dem rakk ikke å komme seg i skjul før en granat sneiet hode hennes før den forsvant inn i veggen. Senere da de forstod at tyskerne forlengst hadde flyktet opp i fjellene og forskammet seg inntok de husene. Hos familien Skoglund lånte de den store klessvaskegryta og begynte å koke mat. Familien fikk biff på boks, men måtte gi fra seg  noen høner.

 

Etter hvert flyktet også sivilbefolkningen i bygda. 


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews