Søk i stiler
 

Kort om Anne Frank


Selvskrevet tekst om Anne Frank og hennes dagbok. Kort men bra.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:17.01.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Anne Frank


Anneliese Marie Frank, kjent som Anne Frank, ble født i Frankfurt i Tyskland tolvte juni 1929.

 

Anne Frank var jøde under andre verdenskrig. Hun begynte å skrive dagbok da hun fikk høre at alle dagbøker som ble skrevet under denne perioden ble samlet inn og trykket.  Dagboken ble skrevet på nederlandsk, mellom 1942 og 1944 hvor hun var 13 til 15 år. I dagboken får vi vite alt om Annes liv og tanker, hun har et dårlig forhold til moren og føler seg som en splittet person.

 

Anne skrev interessant om hvordan det var å leve i dekning i to år, de sultet nesten i hjel og alle kranglet. De måtte være musestille hele tiden for å ikke bli oppdaget av nazistene.

 

Familien til Anne bestod av faren; Otto Frank, Moren; Edith Frank, søsteren; Margot Frank og Anne Frank. I tillegg bodde også familien van Daan der. Anne ble hele tiden klaget på og hun følte at alle så på henne som et dumt barn. De bodde først i Frankfurt i Tyskland og de flyttet til Nederland da andre verdenskrig begynte. Da de ble oppdaget ble alle spredt, den eneste som overlevde var faren til Anne.

 

Anne og søsteren Margot havnet i Bergen-Belsen konsentrasjonsleir, der begge døde av tyfus ikke lenge før krigen sluttet.

 

Dagboken hennes er blitt verdenskjent, noe hun selv dessverre ikke fikk vite. Det som er trist var at Anne hadde store forhåpninger til fremtiden og når krigen sluttet.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no